kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #76 Share 31 Αυγούστου 2010 Να δου πω την αλήθεια το έχω διαβάσει και το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν είπα τίποτα για να μην με πάρετε με τις πέτρες (και είναι βαριές αυτές οι σβεστολιθικές). Ζει ο αστακοκαραβίδας έξω από το νερό ; Δεν πεθαίνει ; Να σου πω και ενα ευχαριστο.Χθες το βραδυ ο δικος μου αρχισε να τεντωνετε,ουπ λεω θα κανει αλλαγη,και επιδει ειναι μονοσ του την αλλαγη την κανει οπου νανε (βλεπεις αμα ειναι τα ζωα ανετα σου δινουν πολλα) Καθομαι με το κρασακι μου να δω την αλλαγη.Αλλα δυστυχος εσβηασαν τα φωτα και τον αφησα στην ησυχια του.Και το πρωη βρηκα ολοκληρο το κελυφοσ του που θα το κρατησω.Θα σου βγαλω και μια φοτο,για ναδεις σε λιγο τι θηριο θα εχεις.Δωσε τον αστακο Άντε να βγει και να σου φάει κάνα γιουνίπερο! Ρε Σαντορινιε τι ειναι γιουνιπερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #77 Share 31 Αυγούστου 2010 Πάντως ρε παιδιά χθες αναγκαστηκά ανακάτεψα τα βότσαλα στο μισό ενυδρείο γιατί βγήκε το φυτό από το έδαφος και έπρεπε να το ξαναβάλω. Ο αστακοκαραβίδας άφαντος! Παρατηρησε ,καπου θα δεις ενα βουναλακι απο χαλικι,εκει ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasvls 31 Αυγούστου 2010 #78 Share 31 Αυγούστου 2010 Ρε Σαντορινιε τι ειναι γιουνιπερο Δέντρο είναι. Είδος κυπαρισσιού. Διαμορφώνεται σε Bonsai.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #79 Share 31 Αυγούστου 2010 Δέντρο είναι. Είδος κυπαρισσιού. Διαμορφώνεται σε Bonsai.. Επειδη ειχε πολυ νι πι η λεξη,νομισα οτι θα φαει κατι αλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasvls 31 Αυγούστου 2010 #80 Share 31 Αυγούστου 2010 Sory Rout, ...σου το κάναμε χάλια το ποστ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 31 Αυγούστου 2010 #81 Share 31 Αυγούστου 2010 Φίλοι Αφρικανοί ωραία είναι η χαλαρή κουβέντα, αλλά αν θελήσει κάποιος να διαβάσει το θέμα θα δυσκολευτεί αρκετά. Ας συνεχίσουμε από εδώ και πέρα με δημοσιεύσεις σχετικές με το θέμα. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #82 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Όσα λάθη και να έχω κάνει, όσο και να μην είναι του γούστου σας λόγω του εκλεπτυσμένου από την εμπειρία βλέμματος σας, εμένα το ενυδρείο μου προσφέρει μία μοναδική μαγική γαλήνη. Μπορώ να το κοιτάω για ώρα. Με ηρεμεί. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 1 Σεπτεμβρίου 2010 Author #83 Share 1 Σεπτεμβρίου 2010 Το ψάρι που μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο στην Ιεραρχία, η Θεανώ (protomelas taiwan reef cichlid – μάλλον θηλυκό) πάντα κρυμμένο σε μία γωνία και έτρωγε μια τσιμπιά από όλους, εδώ και μία ώρα είναι στη μέση του ενυδρείου και τους έχει πανικοβάλει όλους. Τους δαγκώνει ανελέητα και αυτοί που μέχρι πριν μία ώρα την είχαν στο κυνήγι τώρα κρύβονται μην τους δει. Ζω μεγάλες στιγμές. Η Αφρική με έχει ανταμείψει ! Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #84 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το PH το διόρθωσα αμέσως μετά από οδηγίες που πήρα εδώ μέσα και τώρα είναι 8-8,5. Σε 100 λίτρα (μεικτά) έχω 4 μικρά ψάρια και δεν βλέπω να υποφέρουν καθόλου. Το μόνο που βλέπω είναι τσακωμούς εδαφικής κυριαρχίας που έχετε αναφέρει και εσείς, και μάλιστα όχι πολύ έντονους, αλλά και με συχνές εναλλαγές. Κατά τα άλλα κολυμπάνε πέρα-δώθε και χαίρονται το ενυδρείο όλη μέρα. Όσον αφορά τον αστακό, προς το παρόν δεν ενοχλεί κανένα ψάρι, αλλά περισσότερο κρύβεται. Αν μεγαλώσει και αλλάξει συμπεριφορά θα φροντίσω να τον δώσω ή ακόμα καλύτερα να του πάρω ένα μικρό ενυδρείο για τον εαυτό του. Τα ΝΟ3 και ΝΟ2 είναι φυσιολογικά (μηδενικά). Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι τόσο πεπεισμένος ότι τα ψάρια υποφέρουν. Δεν έχω καμία απόδειξη για αυτό, αλλά ούτε καν ένδειξη. Τώρα, αν αλλάξει κάτι καθώς τα ψάρια μεγαλώνουν, το έχω υπόψη μου, το προσέχω, και θα κοιτάξω να τα δώσω κάπου. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος. Σίγουρα προτιμάν κοτρώνες και τίποτα άλλο. Τα δύο φυτάκια που έβαλα δεν βλέπω να τα ενοχλούνε όμως. Σίγουρα προτιμάνε άμμο από χαλικάκι. Το χαλικάκι όμως, που τι να κάνω, δεν το ήξερα όταν το έβαζα, δεν μου φαίνεται να τους κάνει δύστυχη τη ζωή. Και τα νιτρικά ακόμα τουλάχιστον είναι φυσιολογικά. Από τις πληροφορίες από το φόρουμ έχω υψηλό δείκτη υποψίας με το που δω κάτι περίεργο να συμβαίνει. Ευτυχώς όμως μέχρι τώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς. Το ότι θα δικαιωθούν τα έμπειρα μέλη για τις αστοχίες που έχω κάνει στο προσεχές μέλλον μου είναι σαφές. Όταν αυτό γίνει, θα το καταλάβω αμέσως, και θα αντιδράσω. Προς το παρόν τα πράγματα είναι καλά νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #85 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το ψάρι που μέχρι τώρα ήταν το τελευταίο στην Ιεραρχία, η Θεανώ (protomelas taiwan reef cichlid – μάλλον θηλυκό) πάντα κρυμμένο σε μία γωνία και έτρωγε μια τσιμπιά από όλους, εδώ και μία ώρα είναι στη μέση του ενυδρείου και τους έχει πανικοβάλει όλους. Τους δαγκώνει ανελέητα και αυτοί που μέχρι πριν μία ώρα την είχαν στο κυνήγι τώρα κρύβονται μην τους δει. Ζω μεγάλες στιγμές. Η Αφρική με έχει ανταμείψει ! Uploaded with ImageShack.us Ειναι το ψαρι της φωτογραφιας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #86 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Ειναι το ψαρι της φωτογραφιας; Ναι Δία. Αυτή είναι η Θεανώ. Να σου δώσω και μερικές ακόμη πληροφορίες. Όταν την είδα στο ενυδρείο του καταστήματος ήταν λευκή με τις κηλίδες της. Λίγες ώρες μετά που μπήκε στο ενυδρείο μου το χρώμα της έγινε πιο έντονο, κιτρινωπό, με πορτοκαλί φωσφορούχα μάγουλα (ίσως ο διαφορετικός φωτισμός ; ). Στο κατάστημα που την αγόρασα με διαβεβαίωσαν ότι είναι θηλυκό. Τη ράτσα του ψαριού μου την έγραψαν από το κατάστημα επίσης, ελπίζω να είναι σωστή. Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2010 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #87 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι Δία. Αυτή είναι η Θεανώ. Να σου δώσω και μερικές ακόμη πληροφορίες. Όταν την είδα στο ενυδρείο του καταστήματος ήταν λευκή με τις κηλίδες της. Λίγες ώρες μετά που μπήκε στο ενυδρείο μου το χρώμα της έγινε πιο έντονο, κιτρινωπό, με πορτοκαλί φωσφορούχα μάγουλα (ίσως ο διαφορετικός φωτισμός ; ). Στο κατάστημα που την αγόρασα με διαβεβαίωσαν ότι είναι θηλυκό. Τη ράτσα του ψαριού μου την έγραψαν από το κατάστημα επίσης, ελπίζω να είναι σωστή. Αυτο το ψαρι δεν ειναι αφρικανικη κιχλιδα,και ποσο μαλλον protomelas taiwan reef cichlid . Για αμερικανικη κιχλιδα μου κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #88 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο το ψαρι δεν ειναι αφρικανικη κιχλιδα,και ποσο μαλλον protomelas taiwan reef cichlid . Για αμερικανικη κιχλιδα μου κανει Ο βλάκας ο πωλητής του .... (επιτρέπεται να πω δημόσια από του το αγόρασα για να τους κάνω ρόμπα ; ) Έτσι μου είπε και μάλιστα μου το έγραψε σε ένα χαρτάκι όπως του ζήτησα. Στο ενυδρείο είχε 3-4 διαφορετικά είδη ψαριών μαζί, και από κάτω 6-7 ετικέτες με είδη. Προφανώς δεν ήξερε τί ήταν και αντέγραψε τυχαία κάποια. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρία. Πάντως είναι πολύ όμορφο ψαράκι και το θέλω πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #89 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Θα παρακαλεσω ομως να μη χαλαμε το θεμα του φιλου μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #90 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο το ψαρι δεν ειναι αφρικανικη κιχλιδα,και ποσο μαλλον protomelas taiwan reef cichlid . Για αμερικανικη κιχλιδα μου κανει Πειράζει ότι είναι Αμερικανική ; Πάλι προβλήματα και ασυμβατότητες θα έχω ; Μου φαίνεται πρέπει να αγοράσω 4 ενυδρεία, ένα για κάθε ψάρι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #91 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τουλάχιστον η Ηρώ, είναι venustus όπως ο ίδιος πωλητής μου είπε ; Uploaded with ImageShack.us Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 Σεπτεμβρίου 2010 #92 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Mod note και τελευταία προειδοποίηση Επειδή εδω είναι Αφρική δεν πρόκειται να επιτραπεί σε κανένα να το κάνει μπάχαλο. Από την άλλη αν ο φίλος θέλει να ακολουθήσει οδηγίες πάει καλώς αλλιώς ας κάνει οτι νομίζει. Αυτά τα λίγα και νομίζω οτι ήμουνα σαφής. Ποστ που θεωρούνται σπαρίσματα και αντικανονικά είναι πια εκτός. Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2010 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #93 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τουλάχιστον η Ηρώ, είναι venustus όπως ο ίδιος πωλητής μου είπε ; Uploaded with ImageShack.us Ευχαριστώ. Το ψαρι αυτο ειναι Nibochromis Venustus,κι απο οτι μπορω να διακρινω αρσενικο. Δεν κανει να μπερδευουμε ψαρια διαφορετικων λιμνων της Αφρικης,ποσο μαλλον να μπερδευουμε ψαρια διαφορετικων Ηπειρων. Και αυτο λογω των διαφορετικων παραμετρων νερου,συνηθειων,διατροφης,κλπ. Ελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #94 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Ο βλάκας ο πωλητής του .... (επιτρέπεται να πω δημόσια από του το αγόρασα για να τους κάνω ρόμπα ; ) Έτσι μου είπε και μάλιστα μου το έγραψε σε ένα χαρτάκι όπως του ζήτησα. Στο ενυδρείο είχε 3-4 διαφορετικά είδη ψαριών μαζί, και από κάτω 6-7 ετικέτες με είδη. Προφανώς δεν ήξερε τί ήταν και αντέγραψε τυχαία κάποια. Ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρία. Πάντως είναι πολύ όμορφο ψαράκι και το θέλω πολύ. Οχι,δεν θα ηταν οτι καλυτερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 2 Σεπτεμβρίου 2010 #95 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε μου αφρικανη ειναι, ανήκει στην οικογενεια τον jewel και ειναι ο πενταστερος στρατηγος (five star general) Hemichromis elongatus (λέγετε) αλλα ειναι ποταμησια οποτε πας σε πεχα 7.5 παρε κ ενα λινκ http://www.seriouslyfish.com/profile.php?g...atus&id=424 Υ.Γ: ειναι ζορικος αρκετα θα εχεις θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #96 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Εντάξει, τα έχω κάνει μαντάρα. Τελικά όντως θα χρειαστώ 4 ενυδρεία και δεν είναι αστείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #97 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το ψαρι αυτο ειναι Nibochromis Venustus,κι απο οτι μπορω να διακρινω αρσενικο. ... Για θηλικό μου το έδωσαν ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Σεπτεμβρίου 2010 #98 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε μου αφρικανη ειναι, ανήκει στην οικογενεια τον jewel και ειναι ο πενταστερος στρατηγος (five star general) Hemichromis elongatus (λέγετε) αλλα ειναι ποταμησια οποτε πας σε πεχα 7.5 παρε κ ενα λινκ http://www.seriouslyfish.com/profile.php?g...atus&id=424 Υ.Γ: ειναι ζορικος αρκετα θα εχεις θεμα Μπορει να ειναι και αυτο. Οπως και να'χει παμε αλλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 2 Σεπτεμβρίου 2010 Author #99 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε μου αφρικανη ειναι, ανήκει στην οικογενεια τον jewel και ειναι ο πενταστερος στρατηγος (five star general) Hemichromis elongatus (λέγετε) αλλα ειναι ποταμησια οποτε πας σε πεχα 7.5 παρε κ ενα λινκ http://www.seriouslyfish.com/profile.php?g...atus&id=424 Υ.Γ: ειναι ζορικος αρκετα θα εχεις θεμα Οι φωτογραφίες που έχει το σάιτ που μου παραθέτεις δείχνουν ψάρια ολόιδια με τη Θεανώ. Αυτό είναι ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 2 Σεπτεμβρίου 2010 #100 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 πάρε ένα ακόμα λινκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος