Δίας 30 Αυγούστου 2010 #51 Share 30 Αυγούστου 2010 Αυτά τα βγάζεις από το μυαλό σου. Πουθενά δεν ειπώθηκαν. Εεεπ.............που πηγε το χιουμορ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #52 Share 30 Αυγούστου 2010 Η Αφρική εδώ αγαπητέ είναι μια ομάδα που πρώτα από ολα σέβεται την προσπάθεια των μελών για βιοτοπικά αφρικάνικά ενυδρεία ,λοιπόν εγώ δεν θα πώ τίποτα άλλο πάρα να σου ευχηθώ καλή ;;; συνέχεια.Οσον δε αφορά τα τετελεσμένα ελπίζω να κάνεις χιούμορ .... Σωκράτης Γεωργίου Βεβαίως και κάνω χιούμορ. Δεν ξέρω κάποιον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσω την αμηχανία της αρχής και του να τα κάνεις όλα στραβά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #53 Share 30 Αυγούστου 2010 Εεεπ.............που πηγε το χιουμορ; Πάσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #54 Share 30 Αυγούστου 2010 Λατρευω τους ανθρωπους που εχουν χιουμορ,αλλα για να εχει επιτυχια πρεπει να γινεται σε σωστο χρονο.Χθες σου μιλησα για καποιους (κακους) χαριτολογωντας.Τρεις απο αυτους ασχοληθηκαν μαζι σου.Σε δικαιολογω γιατι εισαι καινουργιος.Εαν εισαι τοσο πολυ αποφασιζμενος να κανεις σουσι τα ψαρακιασου,οπως προαναφερες,δικαιωμα σου.Και οταν γινουν σουσι ,που θα γινουν, και καταλαβεις το λαθος σου,και θελεις πραγματικα ομως,να στησεις σωστο ενυδρειο,εμεις εδω ειμαστε. ΦΙΛΙΚΑ Ευχαριστώ που μου δίνεται και δεύτερη ευκαιρία (καμία ειρωνεία). Που θα είμαι δεκτός δηλαδή όταν θα αρχίσω να κάνω κάποιες «σωστές» κινήσεις. Αν ποτέ δηλαδή … Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 30 Αυγούστου 2010 #55 Share 30 Αυγούστου 2010 Πάσο Χαλαρωσε,ριξε διαβασμα,ρωτα,και ολα θα γινουν μια χαρα.Ουτε αμηχανια χρειαζεται ουτε τιποτα. Μια παρεα ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Αυγούστου 2010 #56 Share 30 Αυγούστου 2010 Χαλαρωσε,ριξε διαβασμα,ρωτα,και ολα θα γινουν μια χαρα.Ουτε αμηχανια χρειαζεται ουτε τιποτα. Μια παρεα ειμαστε Έτσι ακριβώς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #57 Share 30 Αυγούστου 2010 Και μια ερώτηση. Το PH του ενυδρείου μου από εκεί που ήταν 7,6 τώρα έχει γίνει 7,2. Ποιο είναι το επιθυμητό PH σε ενυδρείο με Αφρικανικές Κιχλίδες σαν τις δικές μου ; Με τι τρόπους μπορεί να ανέβει το PH εκτός από τη χρήση των ασβεστολιθικών λίθων ; Επειδή είμαι σίγουρος ότι τα έχετε ξανασυζητήσει αν με παραπέμψετε στα ανάλογα θέματα θα γλύτωνα πολύ χρόνο. Βεβαίως ξεκινάω ψάξιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30 Αυγούστου 2010 #58 Share 30 Αυγούστου 2010 Αγαπητέ Rout προφανώς αντιλαμβάνεσαι οτι όλοι οι φίλοι αφρικάνοι θέλουν να βοηθήσουν ,ήδη πιο πανω σου εδόθησαν κάποια λινκ για να διαβάσεις και να έχεις εικόνα της Αφρικής. Καλώς ή κακώς όπως σου είπα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που όλοι ακολουθούμε δηλαδή aquacaping ,παράμετροι νερου κατάλληλα ψάρια για τα ενυδρεία. Κανείς δεν είναι εναντίον του χιιούμορ,προς θεού ,αλλά αντιλαμβάνεσαι όταν κάποιος κάθεται να απαντήσει σε κάποιον θέλει και τη σχετική ανταπόκριση. Λοιπόν όλα καλά κοίτα λίγο τα λινκ και το θεματικό και θα προσπαθήσουμε όλη η παρέα εφόσον έχεις και εσύ διάθεση να το φτιάξουμε το ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Αυγούστου 2010 #59 Share 30 Αυγούστου 2010 Και μια ερώτηση. Το PH του ενυδρείου μου από εκεί που ήταν 7,6 τώρα έχει γίνει 7,2. Ποιο είναι το επιθυμητό PH σε ενυδρείο με Αφρικανικές Κιχλίδες σαν τις δικές μου ; Με τι τρόπους μπορεί να ανέβει το PH εκτός από τη χρήση των ασβεστολιθικών λίθων ; Επειδή είμαι σίγουρος ότι τα έχετε ξανασυζητήσει αν με παραπέμψετε στα ανάλογα θέματα θα γλύτωνα πολύ χρόνο. Βεβαίως ξεκινάω ψάξιμο Χαιρομαι που παραμενεις στην ομορφη παρεα μας Το ph ειναι πολυ χαμηλο,πρεπει να παει στο 8,2.μπορεις να το ανεβασεις με ασβεστολιθηκες πετρες.Και κοιτα να δωσεις τον αστακο και οταν μεγαλοσουν τα ψαρακια σου,δωστα εδω σε εναν φιλο που θα εχει μεγαλο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #60 Share 30 Αυγούστου 2010 Χαιρομαι που παραμενεις στην ομορφη παρεα μας Το ph ειναι πολυ χαμηλο,πρεπει να παει στο 8,2.μπορεις να το ανεβασεις με ασβεστολιθηκες πετρες.Και κοιτα να δωσεις τον αστακο και οταν μεγαλοσουν τα ψαρακια σου,δωστα εδω σε εναν φιλο που θα εχει μεγαλο ενυδρειο. Τον αστακό έχω να τον δω 3 μέρες. Δεν έχω ιδέα που είναι. Έχω κοιτάξει όλες τις κρυψώνες αλλά τίποτα. Εκτός από τις πέτρες που έχω ήδη μέσα, υπάρχει άλλος τρόπος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 30 Αυγούστου 2010 #61 Share 30 Αυγούστου 2010 Το ph μπορεί να ανέβει με ασβεστολιθικές πέτρες, αραγωνίτη για βυθό ή και διάφορα ενυδρειακά αλάτια αν έχεις την διάθεση να μετράς. Με ένα Ph κοντά στο 8 είσαι εντάξει και για τις δύο λίμνες και καλό να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν είναι απαραίτητο να φτάσουμε τις ακριβείς τιμές των λιμνών. Καθαρό νερό, αλλαγές, σωστές τροφές και τα ψάρια μας θα είναι χαρούμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Αυγούστου 2010 #62 Share 30 Αυγούστου 2010 Τον αστακό έχω να τον δω 3 μέρες. Δεν έχω ιδέα που είναι. Έχω κοιτάξει όλες τις κρυψώνες αλλά τίποτα. Εκτός από τις πέτρες που έχω ήδη μέσα, υπάρχει άλλος τρόπος ; Εχει σκαψει το χαλικη και μπηκε απο κατω.Τωρα μην κανεις καμια ενεργεια μεσα στο ενυδρειο.Εκτος αν τα μπουμπουκια τον βρηκαν επανω στην αλλαγη και τον κανανε σουσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #63 Share 30 Αυγούστου 2010 Εχει σκαψει το χαλικη και μπηκε απο κατω... Tί ;;; Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; ...Εκτος αν τα μπουμπουκια τον βρηκαν επανω στην αλλαγη και τον κανανε σουσι Καλά τέτοια μικρά ψαράκια πως θα φάνε τον ισομεγέθη με αυτά αστακό ; Νόμιζα τα ψάρια κινδυνεύουν από τον αστακό και όχι το αντίθερο Τωρα μην κανεις καμια ενεργεια μεσα στο ενυδρειο. Πότε να κάνω και τί είδους ενέργεια ; Εσύ τί θα έκανες στη θέση μου ; Τελικά σοβαρολογήτε εσείς ; Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία με την Αφρική ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Αυγούστου 2010 #64 Share 30 Αυγούστου 2010 Tί ;;; Υπάρχει τέτοια περίπτωση ; Καλά τέτοια μικρά ψαράκια πως θα φάνε τον ισομεγέθη με αυτά αστακό ; Νόμιζα τα ψάρια κινδυνεύουν από τον αστακό και όχι το αντίθερο Πότε να κάνω και τί είδους ενέργεια ; Εσύ τί θα έκανες στη θέση μου ; Τελικά σοβαρολογήτε εσείς ; Τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία με την Αφρική ! .Τι νομιζες πλακα κανουμε.Ο αστακος εως οτου φθασει στο τελικο μεγεθοσ του ,στην αρχη καθε μηνα ,και αργωτερα πιο αρεα αλλαζει το κελυφος του.Αν σου κατσει και το δεις ειναι φανταστικο θεμα,εγω το ειδα.Πριν κανει την αλλαγη 2-3 μερες πριν .και 3-4 μερες μετα εξαφανιζετε σε μια τρυπα.Την ωρα που κανει την αλλαγη και για 2-3 μερες ειναι για κανονικο σουσι δηλ.αν και φενετε κανονικος δεν ειναι.ειναι πολυ μαλακος.Ειναι η ποιο αδυνατη στιγμη του.Αμα τον βρουν τα ψαρακιασου θα τον κανουν σουσι (ετσι για να μαθεις) Εφοσον ομως δεν ειδες κοματια απο τα μελη του αστακου σημενει οτι ειναι μια χαρα και καπου κρυβετε.μην πειραζεις πετρες κτλ αστον στην ησυχια του,και οταν βγει εξω ψαξε και βγαλε ολα τα κουφια κοματια του που θα βρεις,γιατι θα σου ανεβασουν πολυ την αμμωνια και τα νητρικα.Δωσε τον αστακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 30 Αυγούστου 2010 #65 Share 30 Αυγούστου 2010 Να συμπηρώσω πως κάποτε τα δικά μου ψάρια δεν περίμεναν καν να αλλάξει κέλυφος ο αστακός......τον έφαγαν οταν ήταν σκληρός ξεκινώντας απο τα μάτια.... Ακολούθησε την συμβουλή του φίλου κιχλιδάτου αν τον δεις και βγεί βγάλε τον απο το ενυδρείο! Υ.Γ. Στην Αφρική ΟΛΑ ειναι πιθανά!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 30 Αυγούστου 2010 #66 Share 30 Αυγούστου 2010 Τα ψαρια κυνδινευουν,εδικα η αφρικανες ,γιατι την νυχτα πανε να κοιμηθουν σε φωλιες,και οταν σκληρενει κανονοκα κανενα ψαρι μεσσεου μεγεθους δεν μπορει να του κανει ζημια.Αυτος ειναι μπουζουκοβιος,κυκλοφορει της νυχτες.Δωσε τον αστακο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 30 Αυγούστου 2010 Author #67 Share 30 Αυγούστου 2010 Τα ψαρια κυνδινευουν,εδικα η αφρικανες ,γιατι την νυχτα πανε να κοιμηθουν σε φωλιες,και οταν σκληρενει κανονοκα κανενα ψαρι μεσσεου μεγεθους δεν μπορει να του κανει ζημια.Αυτος ειναι μπουζουκοβιος,κυκλοφορει της νυχτες.Δωσε τον αστακο Η ερατώ ήταν η θυληκιά ενός ζεύγους που είδα στο κατάστημα. Ο αρσενικός ήταν πολύ επιθετικός μαζί της. Συνέχεια τη τσιμπούσε. Η ουρά και τα πτερύγιά της είναι φαγωμένα. Εμένα μου άρεσε πολύ, τη λυπήθυκα και την πήρα. ΜΕτά από 4 μέρες έχει γίνει η πιο δυνατή του ενυδρείου. Τσιμπάει τον Ιάσωνα και φαίνεται να είναι κυρίαρχή. Σήμερα πήγα ξανά στο κατάστημα. Ο αρσενμικός, μόνο πλέον στο ενυδρείο με μικρότερες Αφρικάνες άλλου είδους ήταν πολύ επιθετικός με όλα. Ένα από τα ψάρια, μικρή Αφρικάνα την είχε σκοτώσει και τσιμπούσε το πτώμα της συνέχεια. Πολύ επιθετική φυλή αυτή τελικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #68 Share 31 Αυγούστου 2010 Η ερατώ ήταν η θυληκιά ενός ζεύγους που είδα στο κατάστημα. Ο αρσενικός ήταν πολύ επιθετικός μαζί της. Συνέχεια τη τσιμπούσε. Η ουρά και τα πτερύγιά της είναι φαγωμένα. Εμένα μου άρεσε πολύ, τη λυπήθυκα και την πήρα. ΜΕτά από 4 μέρες έχει γίνει η πιο δυνατή του ενυδρείου. Τσιμπάει τον Ιάσωνα και φαίνεται να είναι κυρίαρχή. Σήμερα πήγα ξανά στο κατάστημα. Ο αρσενμικός, μόνο πλέον στο ενυδρείο με μικρότερες Αφρικάνες άλλου είδους ήταν πολύ επιθετικός με όλα. Ένα από τα ψάρια, μικρή Αφρικάνα την είχε σκοτώσει και τσιμπούσε το πτώμα της συνέχεια. Πολύ επιθετική φυλή αυτή τελικά. Κανεις λαθος,ειναι κυριαρχα ζωα που αν τα εχεις σε σωστες συνθηκες θα καταλαβεις οτι εχουν εντονη προσωπικοτητα,και πολες χαρες.Και κατι αλλο που ξεχασα να σου πω χθες.Ο αστακος ειναι φοβερος δραπετης,γιαυτο παντα το καπακι του ενυδρειου σου να ειναι κλειστο.Μην τον βρεις την νυχτα διπλα στο μαξιλαρι σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 31 Αυγούστου 2010 Author #69 Share 31 Αυγούστου 2010 (edited) Κανεις λαθος,ειναι κυριαρχα ζωα που αν τα εχεις σε σωστες συνθηκες θα καταλαβεις οτι εχουν εντονη προσωπικοτητα,και πολες χαρες.Και κατι αλλο που ξεχασα να σου πω χθες.Ο αστακος ειναι φοβερος δραπετης,γιαυτο παντα το καπακι του ενυδρειου σου να ειναι κλειστο.Μην τον βρεις την νυχτα διπλα στο μαξιλαρι σου. Να δου πω την αλήθεια το έχω διαβάσει και το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν είπα τίποτα για να μην με πάρετε με τις πέτρες (και είναι βαριές αυτές οι σβεστολιθικές). Ζει ο αστακοκαραβίδας έξω από το νερό ; Δεν πεθαίνει ; Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2010 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliasvls 31 Αυγούστου 2010 #70 Share 31 Αυγούστου 2010 Άντε να βγει και να σου φάει κάνα γιουνίπερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #71 Share 31 Αυγούστου 2010 Να δου πω την αλήθεια το έχω διαβάσει και το έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν είπα τίποτα για να μην με πάρετε με τις πέτρες (και είναι βαριές αυτές οι σβεστολιθικές). Ζει ο αστακοκαραβίδας έξω από το νερό ; Δεν πεθαίνει ; Ζει για αρκετες ωρες,μεχρι να ξεραθει το κελυφος του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 31 Αυγούστου 2010 #72 Share 31 Αυγούστου 2010 Ζει για αρκετες ωρες,μεχρι να ξεραθει το κελυφος του. Τωρα ειδα το σχολιο σου.Εδω μεσα ρωταμε τα παντα για το καλο των ζωντανων μας.Δεν προκειται κανεις να σε παρει με της πετρες, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 31 Αυγούστου 2010 Author #73 Share 31 Αυγούστου 2010 (edited) Άντε να βγει και να σου φάει κάνα γιουνίπερο! Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2010 - Rout Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 31 Αυγούστου 2010 Author #74 Share 31 Αυγούστου 2010 Τα βότσαλα που κρίσκουμε σε παραλίες είναι ασβεστολιθικά ; Βοηθάνε στην άνοδο του PH ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 31 Αυγούστου 2010 Author #75 Share 31 Αυγούστου 2010 Πάντως ρε παιδιά χθες αναγκαστηκά ανακάτεψα τα βότσαλα στο μισό ενυδρείο γιατί βγήκε το φυτό από το έδαφος και έπρεπε να το ξαναβάλω. Ο αστακοκαραβίδας άφαντος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος