Jump to content

Νέος και Ιδιότροπος (Στραβάδι)

Rout

Recommended Posts

Αγαπητοί συνφορουμίστες Καλημέρα σας.

Σας παρουσιάζω το νεοσύστατο ενυδρείο μου. Είναι 100 λίτρα μεικτά. Θα φιλοξενήσει Αφρικανικές Κιχλίδες. Διαφορετικής ράτσας. Δεν θέλω κοπάδι, δεν θέλω χαρέμι, δεν θέλω γέννες.

Προς το παρόν το ενυδρείο φιλοξενεί 2 Κιχλίδες, (τον Ιάσονα – γαλάζιος και την Ερατώ – μαύρη), και έναν αστακό. Ποια ακριβώς είναι η ράτσα των κιχλίδων δεν γνωρίζω λόγω ασχετοσύνης. Αν κάποιος τα αναγνωρίσει ας το πει.

Θα σας ζητήσω εκ προοιμίου συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών. Δεν έχω μηχανή και χρησιμοποιώ το κινητό μου. Καλύτερες δε γίνονται.

Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα εδώ μέσα θα παρατηρήσω ότι:

- Δεν θα σας αρέσει το ότι είναι διαφορετικές ράτσες

- Δεν θα σας αρέσει ότι έχω 2 φυτά μέσα

- Δεν θα σας αρέσει ότι εκτός από τις πέτρες έβαλα και ένα μικρό ξύλο

- Δεν θα σας αρέσει το υπόστρωμα (παρόλο που είναι ασβεστολιθική σπασμένη πέτρα και βελτιώνει το PH) επειδή γιατί δε είναι άμμος

Ελπίζω να μην με εξοστρακίσετε από την Αφρική λόγω κακής συμμόρφωσης.

Και πάλι Καλημέρα σας.

27082010450.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

27082010453.th.jpg

27082010446.th.jpg

26082010443.th.jpg

• Απαντήσεις 133
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητοί συνφορουμίστες Καλημέρα σας.

Σας παρουσιάζω το νεοσύστατο ενυδρείο μου. Είναι 100 λίτρα μεικτά. Θα φιλοξενήσει Αφρικανικές Κιχλίδες. Διαφορετικής ράτσας. Δεν θέλω κοπάδι, δεν θέλω χαρέμι, δεν θέλω γέννες.

Προς το παρόν το ενυδρείο φιλοξενεί 2 Κιχλίδες, (τον Ιάσονα – γαλάζιος και την Ερατώ – μαύρη), και έναν αστακό. Ποια ακριβώς είναι η ράτσα των κιχλίδων δεν γνωρίζω λόγω ασχετοσύνης. Αν κάποιος τα αναγνωρίσει ας το πει.

Θα σας ζητήσω εκ προοιμίου συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών. Δεν έχω μηχανή και χρησιμοποιώ το κινητό μου. Καλύτερες δε γίνονται.

Έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα εδώ μέσα θα παρατηρήσω ότι:

- Δεν θα σας αρέσει το ότι είναι διαφορετικές ράτσες

- Δεν θα σας αρέσει ότι έχω 2 φυτά μέσα

- Δεν θα σας αρέσει ότι εκτός από τις πέτρες έβαλα και ένα μικρό ξύλο

- Δεν θα σας αρέσει το υπόστρωμα (παρόλο που είναι ασβεστολιθική σπασμένη πέτρα και βελτιώνει το PH) επειδή γιατί δε είναι άμμος

Ελπίζω να μην με εξοστρακίσετε από την Αφρική λόγω κακής συμμόρφωσης.

Και πάλι Καλημέρα σας.

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες.

Καλή αρχή λοιπόν με την πολύ ενδιαφέρουσα στο χόμπυ μας Αφρική. ;)

Πάμε στην σύνθεση σου τώρα.Τα 100 λίτρα που έχεις δυστυχώς σε περιορίζουν αρκετά όσον αφορά την σύνθεση.Κακό δεν είναι να υπάρχουν 2 ή και παραπάνω ράτσες-είδη αρκεί να υπάρχει χώρος για να μπορούν να δείξουν συμπεριφορές και να μην στρεσάρονται.

Τα φυτά δεν κάκουν κακό ίσα-ισα βοηθούν στην μείωση ΝΟ3

Προσωπικά το ξύλο δεν με ενοχλεί δίνει άλλο τόνο και σπάει την μονοτονία της πέτρας.(που είναι πολύ λίγη)

Για το υπόστρωμα όμως έχω μικρή ένσταση.Την άμμο την χρειάζονται δεν είναι απλώς διακόσμηση πέρα ότι το υπόστρωμα που χρησιμοποιείς συγκεντρώνει μακροπρόθεσμα ακαθαρσίες και γίνεται πηγή NO3 και όχι μόνο.

Ο Ιάσωνας όπως τον λές εσύ είναι Cyrtocara moori και σύντομα δεν θα χωράει ούτε μόνος του στα λίτρα σου.

Περισσότερα θα πας πουν και οι υπόλοιποι συνφορουμίτες και συντονιστές της Αφρικής με την πείρα που τους διακρίνει.

Ρίξε και μια ματιά στο προφίλ του "Ιάσωνα"

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=28

Καλως ηρθες στην Αφρικη.Για μενα ειναι τα καλυτερα του γλυκου νερου,αλλα υπο συνθηκες καταληλες.Εχαι απολυτα δικιο ο φιλος zeroboy για το χαλικη που εβαλες,και στο λεω απο προσωπικη πειρα.Θα μαζευει πολυ μεγαλες ποσοτητες ακαθαρσιων,και θα σου ανεβαζει πολυ τα ΝΟ 3.Καθε εβδομαδα βαζω σκουπα για να τα καθαρισω .Επισης το ψαρι αυτο το εχω και εγω ,ειναι φανταστικο μαζι με την θυλικια του,ολο φυλακια και χαδακια ειναι ,αλλα στα 700 λτ.Γιαυτο πρεπει για το καλο των ψαριων σου,και για να τα απολαυσεις δυστυχως πρεπει να τα αλλαξεις ολα.Καλη συνεχεια ;)

Επισης ξεχασα να σου πω οτο ο αστακος ειναι νυχτοβιος,και οταν θα κανει την 4 η αλλαγη θα γινει γυρο στους 10+ποντους.Την νυχτα αν και το μορι δεν κοιματε σε φολια,για το αλλο δεν ξερω,σιγουρα θα στα χτυπησει.Εγω τον εχω μονοτου.

...Γιαυτο πρεπει για το καλο των ψαριων σου,και για να τα απολαυσεις δυστυχως πρεπει να τα αλλαξεις ολα.Καλη συνεχεια ;)

Καταρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες.

Όπως καταλαβαίνεις το να τα αλλάξω όλα δε γίνεται.

Ας πάμε σε αυτά που γίνονται. Αν πάρω άμμο και τη ρίξω μέσα στο ενυδρείο για να καλύψω το χαλίκι έλυσα το πρόβλημα ; Αν δε το λύνω έτσι, τότε θα μείνουν με τα χαλίκια. confused0012.gif

Καταρχήν σε ευχαριστώ που απάντησες.

Όπως καταλαβαίνεις το να τα αλλάξω όλα δε γίνεται.

Ας πάμε σε αυτά που γίνονται. Αν πάρω άμμο και τη ρίξω μέσα στο ενυδρείο για να καλύψω το χαλίκι έλυσα το πρόβλημα ; Αν δε το λύνω έτσι, τότε θα μείνουν με τα χαλίκια. confused0012.gif

Οχι δεν γινεται.Διοτι αυτα τα ψαρια κατα καποιο τροπο μα την αμμο καθαριζουν τα βραγχιατους.πεσμου αν δεν αλλαξεις πως θα κρατησεις ενα ψαρι 25 ποντους τελικο σε μικρο ενυδρειο?Και οταν θα δεις τον αστακο αργοτερα να συκωνει της δαγγανεστου,που ειναι τεραστιες?Μονο τα μουστακιατου ειναι 15 ποντους.Ολα αυτα θα τα δεις σιγουρα.Ελπιζω να μην ειναι αργα.Στα λεω γιατι τα εζησα.

Κατ' αρχήν καλώς ήρθες.

Καλή αρχή λοιπόν με την πολύ ενδιαφέρουσα στο χόμπυ μας Αφρική. ;)

Πάμε στην σύνθεση σου τώρα.Τα 100 λίτρα που έχεις δυστυχώς σε περιορίζουν αρκετά όσον αφορά την σύνθεση.Κακό δεν είναι να υπάρχουν 2 ή και παραπάνω ράτσες-είδη αρκεί να υπάρχει χώρος για να μπορούν να δείξουν συμπεριφορές και να μην στρεσάρονται.

Τα φυτά δεν κάκουν κακό ίσα-ισα βοηθούν στην μείωση ΝΟ3

Προσωπικά το ξύλο δεν με ενοχλεί δίνει άλλο τόνο και σπάει την μονοτονία της πέτρας.(που είναι πολύ λίγη)

Για το υπόστρωμα όμως έχω μικρή ένσταση.Την άμμο την χρειάζονται δεν είναι απλώς διακόσμηση πέρα ότι το υπόστρωμα που χρησιμοποιείς συγκεντρώνει μακροπρόθεσμα ακαθαρσίες και γίνεται πηγή NO3 και όχι μόνο.

Ο Ιάσωνας όπως τον λές εσύ είναι Cyrtocara moori και σύντομα δεν θα χωράει ούτε μόνος του στα λίτρα σου.

Περισσότερα θα πας πουν και οι υπόλοιποι συνφορουμίτες και συντονιστές της Αφρικής με την πείρα που τους διακρίνει.

Ρίξε και μια ματιά στο προφίλ του "Ιάσωνα"

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...iew&iden=28

Ευχαριστώ που απάντησες και όλα τα παιδιά που απαντάνε.

Δεν το ήξερα ότι γίνεται 25 εκ.speechless-smiley-020.gif

Θα μας φάει όλους. Στα 10εκ + θα τον χαρίσω σε κάποιον από εσάς που έχει > 500 λίτρα και αρκετό χώρο. Αν πάλι δε τον θέλει κανένας, θα γίνει σούσι … speechless-smiley-004.gif

Ελπίζω να μην μεγαλώνει γρήγορα για να τον χαρώ.

Οχι δεν γινεται.Διοτι αυτα τα ψαρια κατα καποιο τροπο μα την αμμο καθαριζουν τα βραγχιατους.πεσμου αν δεν αλλαξεις πως θα κρατησεις ενα ψαρι 25 ποντους τελικο σε μικρο ενυδρειο?Και οταν θα δεις τον αστακο αργοτερα να συκωνει της δαγγανεστου,που ειναι τεραστιες?Μονο τα μουστακιατου ειναι 15 ποντους.Ολα αυτα θα τα δεις σιγουρα.Ελπιζω να μην ειναι αργα.Στα λεω γιατι τα εζησα.

Θα τα χαρίσω σε κάποιον από εσάς ή θα τα επιστρέψω στο κατάστημα.

Άλλη λύση δε βρίσκω.

Δε γίνεται να πάρω καινούργει ενυδρείο 400 λίτρα τώρα. Μακάρι να γίνει αργότερα.

Με τι ρυθμό μεγαλώνουν ; Σε πόσο καιρό θα γίνουν αυτά που λες ;

Να προσθέσω άμμο συγχώρεσέ με αλλά δεν κατάλαβα γιατί δε γίνεται. Γιατί να μην ρήξω προσεκτικά από πάνω ;

Έγινε επεξεργασία - Rout

Καλώς ήρθες στη παρέα μας. Σίγουρα είναι δύσκολο να ακολουθείς τα πρέπει και τους κανόνες. Μπορεί τα παιδιά εδώ να σου φαίνονται λίγο "αυστηρά" αλλά δεν είναι. Απλά επειδή έχουν μια Α εμπειρία, σου λένε κατευθείαν και χωρίς πολλά πολλά ποιο είναι το σωστό. Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά σιγά σιγά θα δεις, πως αν δεν ακολουθήσεις κάποιους κανόνες (αν όχι όλους), δεν θα "χαρείς" όσο γίνεται αυτό το κομμάτι της φύσης που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Και στα λέω όλα αυτά εγώ που είχα την ίδια λογική με σένα... αλλά είχα θανάτους ψαριών, αλληλοφαγώματα, μάχες κλπ κλπ κλπ

Έκατσα όμως και διάβασα πολύ και ψάχτηκα κι ώρες ώρες εύχομαι να ήξερα κι άλλα πράγματα προκειμένου να έχω τα ψαράκια μου ευτυχισμένα! ;)

Καλή συνέχεια!

Επίσης, υπάρχει ένα πρόβλημα συμπεριφοράς το οποίο δεν μπορώ να εξηγήσω.

Την Ερατώ την αγόρασα και την έβαλα χθες στο ενυδρείο. Από τότε που μπήκε μέσα κάθετε ακίνητη σε ένα σημείο και δεν το κουνάει ρούπι. Στο κατάστημα ήταν πολύ ζωντανή (την κυνηγούσε συνέχεια ένα τύπος βέβαια). Τώρα γιατί δε κουνιέται ; Να σημειώσω ότι σε μέγεθος η Ερατώ είναι μεγαλύτερη του Ιάσωνα και δεν νομίζω να τον φοβάται.

Καλώς ήρθες στη παρέα μας. Σίγουρα είναι δύσκολο να ακολουθείς τα πρέπει και τους κανόνες. Μπορεί τα παιδιά εδώ να σου φαίνονται λίγο "αυστηρά" αλλά δεν είναι. Απλά επειδή έχουν μια Α εμπειρία, σου λένε κατευθείαν και χωρίς πολλά πολλά ποιο είναι το σωστό. Σίγουρα ο καθένας κάνει ότι θέλει, αλλά σιγά σιγά θα δεις, πως αν δεν ακολουθήσεις κάποιους κανόνες (αν όχι όλους), δεν θα "χαρείς" όσο γίνεται αυτό το κομμάτι της φύσης που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Και στα λέω όλα αυτά εγώ που είχα την ίδια λογική με σένα... αλλά είχα θανάτους ψαριών, αλληλοφαγώματα, μάχες κλπ κλπ κλπ

Έκατσα όμως και διάβασα πολύ και ψάχτηκα κι ώρες ώρες εύχομαι να ήξερα κι άλλα πράγματα προκειμένου να έχω τα ψαράκια μου ευτυχισμένα! ;)

Καλή συνέχεια!

Δεν παρεξηγώ κανένα. Ήξερα τι θα αντιμετώπιζα στο φόρουμ όταν είπα την αλήθεια για το τι έχω κάνει. Και το ήξερα γιατί είδα τα ενυδρεία σας και διάβασα τα «πρέπει» του Αφρικανικού. Μακάρι να το είχα κάνει πριν αγοράσω το ενυδρείο.

Σιγά-σιγά ότι μπορώ να βελτιώσω θα το βελτιώσω.

Θα τα χαρίσω σε κάποιον από εσάς ή θα τα επιστρέψω στο κατάστημα.

Άλλη λύση δε βρίσκω.

Δε γίνεται να πάρω καινούργει ενυδρείο 400 λίτρα τώρα. Μακάρι να γίνει αργότερα.

Με τι ρυθμό μεγαλώνουν ; Σε πόσο καιρό θα γίνουν αυτά που λες ;

Να προσθέσω άμμο συγχώρεσέ με αλλά δεν κατάλαβα γιατί δε γίνεται. Γιατί να μην ρήξω προσεκτικά από πάνω ;

Εγω τα εχω αυτα τα ψαρακια 6 μηνες,και τωρα ειναι 11ποντους περιπου.Η αμμος δεν θα κατσει επανω στο χαλικη,και θα ανακατευτει με το χαλικη.Θα ειναι χειρωτερα,γιατι τωρα ξερουν το χαλικη.

Και μία παράκληση:

Όποιος είναι από Αθήνα ας μου πει με πμ παρακαλώ ποιο ή ποια είναι τα καταστήματα με τη μεγαλύτερη ποικιλία σε Αφρικάνες στην Αθήνα.

Εγώ έχω πάει μόνο στο WaterInn και στο Pet City στο Μαρούσι.

Ξέρετε κάποιο μεγαλύτερο σε ποικιλία ;

Εγω τα εχω αυτα τα ψαρακια 6 μηνες,και τωρα ειναι 11ποντους περιπου.Η αμμος δεν θα κατσει επανω στο χαλικη,και θα ανακατευτει με το χαλικη.Θα ειναι χειρωτερα,γιατι τωρα ξερουν το χαλικη.

Μάλιστα. Κατάλαβα. Ευχαριστώ.

Ποικιλία δεν θα βρεις μεγάλη αυτή την εποχή.. ο κόσμος έλειπε διακοπές και τώρα που θα γυρίσει, τα μαγαζιά θα φέρουν νέα ψαράκια. Υπομονή! ;)

Αυτό που λες για το θηλυκό ίσως γίνεται επειδή είναι φοβισμένο. Είχα κι εγώ ένα ανάλογου μεγέθους ψάρι (Sciaenochromis Fryeri) κι επειδή ήταν πιο ήρεμο κι ειρηνικό από άλλα μικρότερα, χωνόταν μέχρι κι ανάμεσα στο τζάμι με το σπρέυ μπαρ του φίλτρου για να μην το κυνηγάνε. Τι πέτρες έβαζα, τι κρυψώνες, αυτό εκεί βολευόταν. Θα παρατηρήσεις πως εκεί που κάθεται έχει πολύ καλό οπτικό πεδίο.. :D

Τέλος, έχε το νου σου στις αγγελίες που πουλάνε διάφοροι καλά πράγματα σε πολύ καλές τιμές. Εκεί όλο και κάτι θα βρίσκεις με τον καιρό, που θα κάνει καλό στα ψάρια σου και το ενυδρείο, είτε πρακτικά είτε οπτικά.

Ποικιλία δεν θα βρεις μεγάλη αυτή την εποχή.. ο κόσμος έλειπε διακοπές και τώρα που θα γυρίσει, τα μαγαζιά θα φέρουν νέα ψαράκια. Υπομονή! ;)

Αυτό που λες για το θηλυκό ίσως γίνεται επειδή είναι φοβισμένο. Είχα κι εγώ ένα ανάλογου μεγέθους ψάρι (Sciaenochromis Fryeri) κι επειδή ήταν πιο ήρεμο κι ειρηνικό από άλλα μικρότερα, χωνόταν μέχρι κι ανάμεσα στο τζάμι με το σπρέυ μπαρ του φίλτρου για να μην το κυνηγάνε. Τι πέτρες έβαζα, τι κρυψώνες, αυτό εκεί βολευόταν. Θα παρατηρήσεις πως εκεί που κάθεται έχει πολύ καλό οπτικό πεδίο.. :D

Τέλος, έχε το νου σου στις αγγελίες που πουλάνε διάφοροι καλά πράγματα σε πολύ καλές τιμές. Εκεί όλο και κάτι θα βρίσκεις με τον καιρό, που θα κάνει καλό στα ψάρια σου και το ενυδρείο, είτε πρακτικά είτε οπτικά.

Δεν είναι φοβισμένο Γιάννη. Όταν ο Ιάσονας πάει κοντά του, του τραβάει μια δαγκωματιά και τον ξαποστέλνει. Μάλλον τον αγνοεί. Φοβάμαι μήπως ετοιμάζεται να κάνει καμιά κίνηση αύριο-μεθαύριο με αλλαγή χρώματος και επιβολή κυριαρχίας στο ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - Rout

Αρχικά καλώς ήρθες στα σκληρά νερά της Αφρικής.

Στα περισσότερα σου έχουν απαντήσει οι καλοί φίλοι παραπάνω, αλλά εγώ θα σου πω το εξής. Το ενυδρείο ο καθένας το φτιάχνει για τον εαυτό του, για να το βλέπει και να το χαίρεται. Οπότε θα πρέπει να είναι όπως ακριβώς του αρέσει. Πέρα από αυτό, στο Aquazone βάζουμε στην όλη διαδικασία και το καλό των ίδιων των ψαριών προσπαθώντας να τους προσφέρουμε όσο τον δυνατόν καλύτερες συνθήκες.

Όχι γιατί οι περισσότεροι είμαστε φιλόζωοι και αγαπάμε την φύση. Αλλά γιατί ένα ενυδρείο που τα ψάρια είναι στις σωστές συνθήκες είναι ένα άλλο ενυδρείο. Τα ψάρια με αυτόν τον τρόπο βγάζουν συμπεριφορές που πλησιάζουν αυτές που έχουν στην φύση και αυτό είναι μοναδικό να το παρακολουθείς.

Κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει επειδή δεν θέλεις να ακολουθήσεις κάποιους "κανόνες", ούτε θα σε διώξει κανείς από το φόρουμ γι'αυτό, αλλά κι εγώ από την μεριά μου δεν μπορώ να μην σου πω αυτούς τους κανόνες.

Τέλος ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να ρίξεις άμμο πάνω από το χαλίκι που ήδη έχεις, είναι ότι λόγο διαφοράς στην κοκκομετρία, η άμμος με τον καιρό θα περάσει από κάτω.

Καλή συνέχεια λοιπόν και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

;)

Βασικά δεν πρόσεξα ότι η Ερατώ είναι "νέα" στο ενυδρείο. Έχε υπόψιν σου πως είναι πολύ αγχωμένη και στρεσαρισμένη. Συνήθως όταν παίρνουμε νέο ψάρι και το τοποθετούμε σε ενυδρείο με άλλα υπάρχοντα ψάρια, πρώτη μέρα δεν ταΐζουμε τπτ και δεν ανάβουμε και φώτα. Φαντάσου τι φρίκη έφαγε στη σακούλα το ψαράκι ερχόμενο από το ενυδρείο! Άφησέ την 1-2 μέρες να ηρεμήσει και το ξανασυζητάμε. Άσε που δεν ξέρουμε τι ψάρι είναι.. δε μου μοιάζει ίδιο με το αρσενικό (δική μου υπόθεση αυτό) Αν μάθουμε τι ψάρι είναι, βρίσκουμε και ποιος ίσως θα έχει το πάνω χέρι μελλοντικά.

Κάτι τελευταίο για να καταλάβεις τα περί στρες νέων ψαριών σε ενυδρείο και περί κυριαρχίας. Διάβασα σε βιβλίο για κιχλίδες, πως πολλοί συνιστούν όταν προστίθεται νέο/α ψάρι/α σε ενυδρείο, να γίνεται με αλλαγή του στησίματος του aquascape (πετρών κλπ κλπ). Έτσι, όλα τα ψάρια θα βρίσκουν από την αρχή κρυψώνες και περιοχές. "Αναδασμός γης" εντελώς.. χεχεχε ;)

Αλλά γιατί ένα ενυδρείο που τα ψάρια είναι στις σωστές συνθήκες είναι ένα άλλο ενυδρείο. Τα ψάρια με αυτόν τον τρόπο βγάζουν συμπεριφορές που πλησιάζουν αυτές που έχουν στην φύση και αυτό είναι μοναδικό να το παρακολουθείς.

Καλή συνέχεια λοιπόν και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.

;)

:D:blush::thumbup:

Πάντως, τώρα που έχεις μόνο 2 ψάρια, είναι πολύ εύκολο να τα επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο αντί αυτών που κάνει για το ενυδρείο σου. Και χωρίς ψάρια αλλάζεις και το βυθό και είσαι super.

Το καταλαβαίνω ότι μεγάλος κόπος και ταλαιπωρία, αλλά θα ζεις πολύ πιο όμορφα όταν βλέπεις ψάρια που περνάνε καλά, από ότι αν έχουν προβλήματα.

Ξεκίνα να το "δουλεύεις" στο μυαλό σου και όταν βρεις και τα ιδανικά για το ενυδρείο σου ψάρια, κάνε το βήμα αυτό.

Φιλικά πάντα.....και καλώς ήρθες!

Η Ερατω ειναι η θυλικια του FRyeri ?

Η Ερατώ είναι το θηλυκό του Rout. Που δεν γνωρίζω και τι ψάρι είναι.

Fryeri είχα εγώ κάποια στιγμή...

Έγινε επεξεργασία - Delijohn

Η Ερατώ είναι το θηλυκό του Rout. Που δεν γνωρίζω και τι ψάρι είναι.

Fryeri είχα εγώ κάποια στιγμή...

Κριμα γιατι θα την ηθελα παρα πολυ.Την ψαχνω εδω και 5 μηνες και δεν την βρισκω.Ειναι ο μονος μπακουρης στο ενυδρειο μου ;)

Η Ερατώ δεν είναι Fryeri. Όχι πως έχω γνώσεις, αλλά από μία έρευνα στο ίντερνετ. Το Fryeri είναι γαλάζιο. Η Ερατώ είναι μαυριδερή και πορτοκαλί ρίγες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...