Jump to content

ας με βοηθησει καποιος!!

Mr.Odysseas

Recommended Posts

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 40 λιτρα θαλασσινο που δουλευει απο τον απριλιο εχει μεσα 3 κιλα βραχο και αραγωνιτη.πριν το καλοκαιρι ειχα βαλει καποια ψαρια τα οποια μου ψοφησαν λογω θερμοκρασιας μαλλον.γυρισα πριν 5 μερες και αλλαξα 3/4 του νερου εριξα της tetra to safestart και καποια βακτηριδια,επισης εβαλα καινουργιο βιολογικο υλικο στο εξωτερικο φιλτρο.ενα σαλιγκαρι που ειχα και ενας καβουρας που ειχα ψοφησαν και ενα ζοανθους εχει να βγει απο τοτε που επεστρεψα.μεχρι τωρα εχω μετρησει αμμωνια και ειναι λιγο πιο πανω απο το 0.25 επισης μετρησα νιτριτη και ειναι και αυτος λιγο πιο πανω απο το κανονικο(salifert ειναι τα τεστ).(το ενυδρειο εχει πανω σκιμμερ της red sea εχει εξωτερικο και εσωτερικο φιλτρο για κυκλοφορια 2 λαμπες τ5.ακομη να πω οτι απο χθες αρχισε να εμφανιζεται διατομικη αλγη.να βαλω ψαρι? να περιμενω?

φωτιστε με!

επισης να πω οτι η αλατοτητα μου ειναι σε κανονικα επιπεδα 1022-1023...

φωτα παιδια!!!

λίγα λίτρα για reef κανε ένα ενυδρείο πάνω από 60 λίτρα και γράψε μας και τις άλλες μετρήσεις νερού αν καταφέρεις να σταθεροποιείς τις τιμές νερού και το ενυδρείο στρωθεί βάλε ένα μικρο goby και μερικές γαρίδες στα φίλτρα σου βάλε αντιφοσφορο και ενεργό άνθρακα t

etra to safestart
γιατί το έβαλες δεν κάνει για θαλασσινό ενυδρείο Έγινε επεξεργασία - chris99

το ενυδρειο θα το κρατησω δεν το αλλαζω προς το παρων..και λεω να ρξω κανα clown αργοτερα.εχς βαλει αντιφοσφωρο και ανθρακα.

γράψε μας και τις άλλες μετρήσεις νερού NO3/NO2/KH κτλ

οχι clown βάλε ένα τέτοιο http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...&pcatid=161 ή ένα τέτοιο http://www.liveaquaria.com/product/prod_di...amp;pcatid=1441

Έγινε επεξεργασία - chris99

καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 40 λιτρα θαλασσινο που δουλευει απο τον απριλιο εχει μεσα 3 κιλα βραχο και αραγωνιτη.πριν το καλοκαιρι ειχα βαλει καποια ψαρια τα οποια μου ψοφησαν λογω θερμοκρασιας μαλλον.γυρισα πριν 5 μερες και αλλαξα 3/4 του νερου εριξα της tetra to safestart και καποια βακτηριδια,επισης εβαλα καινουργιο βιολογικο υλικο στο εξωτερικο φιλτρο.ενα σαλιγκαρι που ειχα και ενας καβουρας που ειχα ψοφησαν και ενα ζοανθους εχει να βγει απο τοτε που επεστρεψα.μεχρι τωρα εχω μετρησει αμμωνια και ειναι λιγο πιο πανω απο το 0.25 επισης μετρησα νιτριτη και ειναι και αυτος λιγο πιο πανω απο το κανονικο(salifert ειναι τα τεστ).(το ενυδρειο εχει πανω σκιμμερ της red sea εχει εξωτερικο και εσωτερικο φιλτρο για κυκλοφορια 2 λαμπες τ5.ακομη να πω οτι απο χθες αρχισε να εμφανιζεται διατομικη αλγη.να βαλω ψαρι? να περιμενω?

φωτιστε με!

το ενυδρειο σου ειναι 32 η 40 λιτρα?Μετρα νιτρωδη κ νιτρικα,φωσφορικα κ kh.Τι αλατι εβαλες?Το σκιμμερ ειναι με ξυλολιθο κ αεραντλια?0,25 αμμωνια ειναι απαγορευτικη για να βαλεις οτιδηποτε ποσο μαλλον ψαρι.Τα φιλτρα με τα βιολογικα υλικα βγαλτα βαλε 2 κιλα ακομα βραχο κ βαλε στο εξωτερικο φιλτρο μονο ανθρακα κ αντιφωσφορο κ λιγο υαλοβμβακα για να μη μπουκονει.Προσπαθησε να αποφευγεις τα χημικα ακομα κ τα βακτηριδια.Η αλγη θα φυγει μολις ΣΤΡΩΣΕΙ το ενυδρειο.Με λιγα λογια μη βιαζεσαι θελει κανενα μηνα για να στρωσει το ενυδρειο.Τι τ5 λαμπες εβαλες?Ανεβασε κ καποια φοτο να το δουμε για να εχουμε καλυτερη αποψη.

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

το ενυδρειο ειναι λιγο λιγοτερο πο 40 λιτρα οχι 32 δικο μου ειναι το λαθος.νιτριτη οπως ειπα ειναι λιγο ανεβασμενος,το αλατι ειναι ocean marine το σκιμερ ειναι της red sea to prizm στο εξωτερικο φιλτρο μεσα

εχω ανθρακα αντιφοσφωρο,υαλοβαμβακα και τιποτε αλλο.οι τ5 ειναι μια λευκη και μια μπλε 24ς η καθε μια..(ανεβαζω και φοτο)

καλύτερα άστο να στρωθεί μόνο του μην βάζεις βακτήρια

ωραίο αλλά βάλε 2-3 κιλά βράχο ακόμα

όχι θα φαίνεται πολλή καλύτερο με περισσότερο βράχο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...