Jump to content

Τι κανω με την κοτα μου ?

Recommended Posts

Απο ψαρια κατι ηξερα και πολλα εμαθα εδω μεσα,απο κοτες ομως σαν παιδη της πολης ,εντελως σκραπας.Εφτιαξα ενα κοτετσι με 20 κοτες εδω και 5 μηνες (δεν εσφαξα καμια και ουτε προκειται,απο ομελετα ομως καλα παω).Το θεμα μου ειναι οτι η μια κοτα ειχε εξαφανιστει εδω και μια εβδομαδα,και την βρηκα σημερα το πρωι κατω απο μια συκια να κλοσσα καποια αυγα. ;):D Και το ερωτημα μου ειναι ,τι τρωει,τι πινει,αν εγω πρεπει να κανω κατι,και οταν με το καλο αποκτησω πουλακια :blush: ,πως τα φροντιζω,αν μπορουν να επιβιωσουν μεσα στο κοτετσι μαζι με τα μεγαλα.

1 ΥΓ-Αν ειναι το θεμα μου εκτος δεοντολογιας του forum παρακαλω να διαγραφει.

2 ΥΓ-τωρα μαζι με Labito μωρα θα μεγαλοσω και πουλακια :thumbup:

3 ΥΓ-Καλα παιδακια το δουλεμα να ειναι με μετρο γιατι δεν το αντεξω :D:D

mod note

Το θέμα μεταφέρθηκε στο Καφέ μιας και δεν κολλάει σε κάποια άλλη κατηγορία. Παρ'όλα αυτά δεν σημαίνει ότι θα πάρει τον χαρακτήρα και τον χαβαλέ που χαρακτηρίζει τα θέματα της κατηγορίας. Παρακαλώ να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα το ερώτημα του φίλου μας. Ευχαριστώ.

;)

δν εχω ιδεα...αλλα θελω να πω οτι σε ζηλευω τρελαααα ;):thumbup: !!!κι εγω θα ηθελα κοτουλες και αυγουλακια(ειδικα για τν γιο μου)αλλα στην πολη...σχεδον ακατορθωτο!!! :D

καλη τυχη με τα κοτοπουλακια σου!!! :blush:

Και το ερωτημα μου ειναι ,τι τρωει,τι πινει,αν εγω πρεπει να κανω κατι,και οταν με το καλο αποκτησω πουλακια
όχι ή κότα όταν κλωσάει θα σηκώνετε κάπου κάπου για να πάει να φάει και να πιει νερό
πως τα φροντιζω,αν μπορουν να επιβιωσουν μεσα στο κοτετσι μαζι με τα μεγαλα.
όχι γιατί οι άλλες κότες θα τα ενοχλούν αλλά μπορείς να αγοράσεις κάτι τέτοιο αλλά πολύ μεγαλύτερο http://www.toulias-eshop.gr/datafiles/2416.jpg μέσα θα βάλεις την κλώσα και τα πουλάκια

όχι ή κότα όταν κλωσάει θα σηκώνετε κάπου κάπου για να πάει να φάει και να πιει νερό

όχι γιατί οι άλλες κότες θα τα ενοχλούν αλλά μπορείς να αγοράσεις κάτι τέτοιο αλλά πολύ μεγαλύτερο http://www.toulias-eshop.gr/datafiles/2416.jpg μέσα θα βάλεις την κλώσα και τα πουλάκια

Και τα πουλακια τι θα τρωνε?Υπαρχει ειδικη τροφη?

ναι υπάρχει τροφή που λέγετε φύραμα τα πουλάκια τρώνε φύραμα αλλά θα βάζεις και λίγο καλαμπόκι για να τρώει η κλώσα όχι πολύ γιατί μπορεί να το φαν τα πουλάκια και να πνιγούν και να μόνα τούς σχεδόν από την πρώτη εβδομάδα

Έγινε επεξεργασία - chris99

με το καλο να ερθουν στον κοσμο τα πουλακια της κοτας σου.εαν υπαρχει χωρος εκει που εχειςτις κοτες θα σε συμβουλευα να τους φτιαξεις δικο τους χωρο για την κοτα και τα πουλακια και να μην τα βαλεις με τις υπολοιπες.τωρα την φροντιδα και την τροφη τους αστα στην κοτα η οποια μολις σπασουν τα αυγα θα ειναι συνεχεια μαζι της. μολις αναπτυχθουν σε λιγο καιρο τα μικρα να τους ριχνεις και λιγο καλαμποκακι.καλη επιτυχια

ναι υπάρχει τροφή που λέγετε φιραμα για κοτοπουλάκια

Σευχαριστω πολυ ;) Και τα ποθλακια θα εκκολαπτουν ολα μαζι η ενα ενα,και σε πωσες μερες>βεβαια δεν ξερω την πρωτη μερα.

εκκολάπτονται σχεδόν την ίδια μέρα αλλά δεν θυμάμαι πόσο καιρό κλωσάν οι κότες θα το ψάξω και θα σου πω

Τι μου θυμίζεις τώρα ??? ;):D:blush:

Από τα πιο όμορφα πράματα που έχω αντικρίσει στη ζωή μου είναι η κλώσα με τα κοτοπουλάκια της να κυκλοφορεί στο κοτέτσι και να τα μαθαίνει πώς να βρίσκουν τροφή και να τα προστατεύει κάτω από τα φτερά της.

Απ' ότι θυμάμαι πάντως η προστασία που παρέχει η κλώσα είναι αρκετή και ίσως δεν χρειάζεται να τα κλείσεις σε κλουβί (πάντως εμείς δεν το κάναμε αυτό). Αρκεί βέβαια το κοτέτσι να έχει χώρο ώστε να μπορεί κι αυτή να αποτραβιέται με τα μικρά της. Μπορεί βέβαια να άλλαξαν τα πράματα από τότε :thumbup::D:D:hysterical:

τα αυγά για να εκκολαφθούν θέλουν περιπου25-30 μέρες ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος αν οι μέρες είναι ζεστές θα εκκολαφθούν σε 25 μέρες αν κάνει λίγο κρύο θα εκκολαφθούν σε 30

Γεια σου γείτονα! Σου γράφω από Σαντορίνη. Μπορεί να είναι αστεία ή ερώτησή μου..... αλλά......κόκορα έχεις;

Τι μου θυμίζεις τώρα ??? ;):D:blush:

Από τα πιο όμορφα πράματα που έχω αντικρίσει στη ζωή μου είναι η κλώσα με τα κοτοπουλάκια της να κυκλοφορεί στο κοτέτσι και να τα μαθαίνει πώς να βρίσκουν τροφή και να τα προστατεύει κάτω από τα φτερά της.

Απ' ότι θυμάμαι πάντως η προστασία που παρέχει η κλώσα είναι αρκετή και ίσως δεν χρειάζεται να τα κλείσεις σε κλουβί (πάντως εμείς δεν το κάναμε αυτό). Αρκεί βέβαια το κοτέτσι να έχει χώρο ώστε να μπορεί κι αυτή να αποτραβιέται με τα μικρά της. Μπορεί βέβαια να άλλαξαν τα πράματα από τότε :thumbup::D:D:hysterical:

Ναι ειναι αρκετα μεγαλο.Και σεμενα ειπαν οτι γινεται πολυ επιθετικια οταν εχει μωρα.Εδεν νομιζω να αλλαξαν τροπυς η κοτες :hysterical:

Γεια σου γείτονα! Σου γράφω από Σαντορίνη. Μπορεί να είναι αστεία ή ερώτησή μου..... αλλά......κόκορα έχεις;

Που εισαι και δεν σε πειρα χαμπαρι.Το κοτετσι το παρελαβα με εναν κοκορα και μια κοτα.Ασχετος ον πηγα και πειρα αλους 4 κοκορες και 15 κοτες και γινοταν χαμος.Τωρα ηρεμησαν τα πραγματα.Ειναι σαν της Αφρικανες,ο παλιος ειναι το αφεντικο και μονοφαγας ,και οι αλλοι απλα βλεπουν. ;)

;) πολύ σωστή ερώτηση, γιατί αν δεν έχει κόκορα τσάμπα τόση χαρά!

σόρυ με πρόλαβες :D

Έγινε επεξεργασία - giagligian

Έτσι είναι, κοτέτσι και κόκορας, σαν τους μονομάχους! Μόνο ο δυνατότερος! Αν λοιπόν ο κόκορας έκανε σωστά τη δουλειά του.... ;)

Μπορείς να της βάλεις κοντά, λίγο νερό και φαγητό.

Έτσι είναι, κοτέτσι και κόκορας, σαν τους μονομάχους! Μόνο ο δυνατότερος! Αν λοιπόν ο κόκορας έκανε σωστά τη δουλειά του.... ;)

Μπορείς να της βάλεις κοντά, λίγο νερό και φαγητό.

Το ποσο καλα εκανε την δουλια του θα φανει.Και εγω αυτο σκευτηκα,να της βαλω κοντατης φαγητο και νερο.Απλα φοβαμε τα σκυλια.Τα δικα μου τα μονα πουλια που δεν πειραζουν ειναι η κοτες μου.Αλλα τα υπολοιπα?

Απο ψαρια κατι ηξερα και πολλα εμαθα εδω μεσα,απο κοτες ομως σαν παιδη της πολης ,εντελως σκραπας.Εφτιαξα ενα κοτετσι με 20 κοτες εδω και 5 μηνες (δεν εσφαξα καμια και ουτε προκειται,απο ομελετα ομως καλα παω).Το θεμα μου ειναι οτι η μια κοτα ειχε εξαφανιστει εδω και μια εβδομαδα,και την βρηκα σημερα το πρωι κατω απο μια συκια να κλοσσα καποια αυγα. ;):D Και το ερωτημα μου ειναι ,τι τρωει,τι πινει,αν εγω πρεπει να κανω κατι,και οταν με το καλο αποκτησω πουλακια :blush: ,πως τα φροντιζω,αν μπορουν να επιβιωσουν μεσα στο κοτετσι μαζι με τα μεγαλα.

1 ΥΓ-Αν ειναι το θεμα μου εκτος δεοντολογιας του forum παρακαλω να διαγραφει.

2 ΥΓ-τωρα μαζι με Labito μωρα θα μεγαλοσω και πουλακια :thumbup:

3 ΥΓ-Καλα παιδακια το δουλεμα να ειναι με μετρο γιατι δεν το αντεξω :D:hysterical:

λολ απιστευτοοο που μενεις? :D ..να ρωτησω την γιαγια μου για εξτρα πληροφοριες? χαχαχαχα

λολ απιστευτοοο που μενεις? ;) ..να ρωτησω την γιαγια μου για εξτρα πληροφοριες? χαχαχαχα

Αρχισατε καλα παιδακια :D Στην σαντορινη μενω και να ρωτησεις οποςδηποτε στην γιαγια σου.Αυτη σιγουρα θα ξερει.Περα απο την πλακα ομως,καθε πρωι η αγωνια μου ειναι ποσα αυγα θα βρω.Ετσι οπως παει θα αποκτησω και χολιστερινη στην ηλικια που ειμαι. :blush:

Δεν πιστεύω να είναι ο δικός σου κόκορας που με ξυπνάει το πρωί :D ;! ;)

Φίλε για φαί ρίχνεις και τα αποφάγια από το μεσημεριανό σου. Μάζευε το ξερό ψωμί και δώστο και αυτό. Όσο για τα μικρά φρόντισε να έχουν ένα ρηχό δοχείο για το νερό τους γιατί μπορεί και να πνιγούν αν της μάνας τους το δοχείο είναι αρκετά βαθύ (προσωπική εμπειρία). Πάντως για τον κόκκορα μιας και έχεις αρκετούς μην αφήνεις μόνο τον γέρο να κάνει δουλειά. κάθε 6-8 μήνες κάνεις τον επιβήτορα κρασάτο και βάζεις τον επόμενο. Αν σκάσουν τα αυγά και σου μείνουν κάποια κλειστά σπάστα με καρφίτσα. Αν το πουλάκι ζήσει έχει καλώς. Ειδάλως πέταμα (ή βρες κάποιον από καμπότζη που τα τρώνε έτσι αυτά).

Εγω θυμαμαι την γιαγια μου που επερνε τα υγα ,τα κοιτουσε στο φως και αυτα που ειχαν μια μαυρη βουλιτα ηταν τα γονημοποιημενα τα οποια τα εβαζε μαζι με μια κλωσσα σε μια αλλη αποθηκη ξεχωρηστα απο τις υπολοιπες.

Και μου ελεγε να μην πλησιασω γιατι η κλωσσα γηνετε πολυ επιθετικη!!!! ;):D:blush:

Το ποσο καλα εκανε την δουλια του θα φανει.Και εγω αυτο σκευτηκα,να της βαλω κοντατης φαγητο και νερο.Απλα φοβαμε τα σκυλια.Τα δικα μου τα μονα πουλια που δεν πειραζουν ειναι η κοτες μου.Αλλα τα υπολοιπα?

Δυστυχως απιβεβαιωθηκα,και εμαθα.Χθες στης 4 ωρα χαραματα ηρθε ενα ξενο σκυλι,και μου επνιξε την κοτα.Η καημενη ειχε 13 αυγα,ολα τα ειχε φαει ο σκυλος.Κριμα ;)

Δυστυχως απιβεβαιωθηκα,και εμαθα.Χθες στης 4 ωρα χαραματα ηρθε ενα ξενο σκυλι,και μου επνιξε την κοτα.Η καημενη ειχε 13 αυγα,ολα τα ειχε φαει ο σκυλος.Κριμα ;)

:D:blush:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...