plaYgirl 26 Αυγούστου 2010 #1 Share 26 Αυγούστου 2010 (edited) Καλημερα....αναρωτιεμαι με την σωστη λιπανση βυθου(στικς καψουλες κτλ)χρειαζεται και παλι υποστρωμα η μπορουμε να το αποφυγουμε..???Σκεφτομαι να αλλαξω το βυθο μου και γενικα το ενυδρειο..και ψηνομαι για ενα χαλικακι σαν αυτο...της dennerle KRISTALL QUARZK SCHIEFERGR 5KGBTL ( http://www.dennerle.eu/global/index.php?op...120〈=en ) σημειωνω οτι θελω να βαλω μιξη φυτων...και ευκολα και δυσκολα Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2010 - plaYgirl Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 26 Αυγούστου 2010 #2 Share 26 Αυγούστου 2010 καλημερα αμα θες να βαλεις δυσκολα φυτακια καλο ειναι να βαλεις υποστρομα η κατι τετοιο χωρις τιποτα αλλο δες εδωκαι λογικα θα χρειαστεις και μπουκαλα το υπορστομα μετα απο 6-7 μηνες χανει την ιδιοτητα του και συνεχειζεις με ταμπλετες και υγρο λιπασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 26 Αυγούστου 2010 #3 Share 26 Αυγούστου 2010 δεν ειναι απαραιτητο το υποστρωμα αρκει να φροντιζεις για τη σωστη λιπανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 26 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 26 Αυγούστου 2010 καλημερα αμα θες να βαλεις δυσκολα φυτακια καλο ειναι να βαλεις υποστρομα η κατι τετοιο χωρις τιποτα αλλο δες εδωκαι λογικα θα χρειαστεις και μπουκαλα το υπορστομα μετα απο 6-7 μηνες χανει την ιδιοτητα του και συνεχειζεις με ταμπλετες και υγρο λιπασμα αμα χανει τη ιδιοτητα του..ποιος ο λογος να το βαλω...???μονο για 6μηνες..?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 26 Αυγούστου 2010 #5 Share 26 Αυγούστου 2010 Σοβαρό φυτεμένο ενυδρείο χωρίς υπόστρωμα δεν υπάρχει. Το υπόστρωμα μπορεί στο χρόνο να χάνει κάποιες από τις αρχικές του ιδιότητες, αλλά συγχρόνως αρχίζει και μαζεύει διάφορες "βρωμιές" που κάνουν καλό στα φυτά. Μια αναζωογόνηση 1 φορά τον χρόνο με ταμπλέτες καλό είναι να γίνετε. Προσωπικά το υπόστρωμα μου το έχω περίπου 6 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 26 Αυγούστου 2010 Author #6 Share 26 Αυγούστου 2010 δν πιστευω να εχω προβλημα με τις γαριδουλες μου αμα βαλω υποστρωμα....εε..??? το sera floredepot. ειναι οκ??? μπορω να βαλω απο πανω χαλικακι στα 1-2 mm που ειναι της dennerle??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 26 Αυγούστου 2010 #7 Share 26 Αυγούστου 2010 Κατά την γνώμη μου, σοβαρό φυτεμένο μπορεί να υπάρξει και χωρίς υπόστρωμα. Ανάλογα βέβαια το πως θέτει κάποιος το σοβαρό. Σίγουρα θα κάνει καλό, αλλά εγώ δε το θεωρώ απαραίτητο. Αύτο που δε μπορεί να υπάρξει χωρίς υπόστρωμα είναι το φουλ φυτεμένο. Κα φυσικά αν θέλεις απαιτητικά φυτά και γρασίδια, τότε σίγουρα χρειάζεσαι υπόστρωμα. Και όχι μόνο. Για υψηλών απαιτήσεων φυτεμένο θα χρειαστείς επίσης ισχυρό φωτισμό, σύστημα CO2 και τακτική και σωστή λίπανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 26 Αυγούστου 2010 Author #8 Share 26 Αυγούστου 2010 για φουλ το παω...οποτε θα βαλω... co2 εχω ηδη diy με σκαλιτσα διαχυσης...και επεξεργαζομαι τον φωτσμο...πρεπει να μαθω και λιγα ηλεκτρολογικα...που τουλαχιστον στο θεμα του φωτισμου δν χω ιδεα... αλλα που θα μου παει...θα το μαθω κι αυτο στα παραπανω ερωτηματα μου...μπορει να με ενημερωσει καποιος???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 26 Αυγούστου 2010 #9 Share 26 Αυγούστου 2010 (edited) Σοβαρό φυτεμένο = Φουλ φυτεμένο ή / και απαιτητικά φυτά (Για εμένα) Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2010 - dimitrig Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 26 Αυγούστου 2010 Author #10 Share 26 Αυγούστου 2010 δν πιστευω να εχω προβλημα με τις γαριδουλες μου αμα βαλω υποστρωμα....εε..??? το sera floredepot. ειναι οκ??? μπορω να βαλω απο πανω χαλικακι στα 1-2 mm που ειναι της dennerle??? ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 26 Αυγούστου 2010 #11 Share 26 Αυγούστου 2010 δν πιστευω να εχω προβλημα με τις γαριδουλες μου αμα βαλω υποστρωμα....εε..??? Κανένα απολύτως το sera floredepot. ειναι οκ??? Για μένα είναι πάρα πολύ καλό. μπορω να βαλω απο πανω χαλικακι στα 1-2 mm που ειναι της dennerle??? Πρέπει να βάλεις 4-5 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος