calpinos 25 Αυγούστου 2010 #1 Share 25 Αυγούστου 2010 υπόστρωμα (λίπασμα) δεν εχω φυτά εύκολα εχω (valisneria - anubia) μέχρι τώρα είχα PLADAMIN (tetra) το οποίο έβαζα λίγο που και που να το συνεχίσω???? ή προτείνεται κάτι καλύτερο????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paris_athens 26 Αυγούστου 2010 #2 Share 26 Αυγούστου 2010 Αν εισαι ευχαριστημενος με το τετρα κρατησε το καθως δεν ειναι και οτι καλυτερο να αλλαζουμε αποτομα συνθηκες στην ποσοτητα αλλα και στην δομη του λιπασματος καθως καραδοκουν οι αλγες! Εγω θα σου προτηνα αυτο ΑΝ αποφασισεις να αλλαξεις..... http://www.seachem.com/Products/product_pages/Flourish.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 26 Αυγούστου 2010 #3 Share 26 Αυγούστου 2010 Τα φυτά που έχεις είναι πολύ ευκολα αλλα θα σου πώ την αποψη μου ανεξάρτητα απο αυτο.Οταν πρωτοπήρα φυτά είχα και εγώ το Plantamin μετά πήρα το Sera florena και τώρα έχω το Seachem flourish.Ειναι φοβερό λίπασμα super οικονομικό πολύ συμπικνωμένο γι'αυτό πρόσεξε την δοσολογία.Σου το προτείνω με κλειστά τα μάτια οταν σου τελειώσει αυτό της tetra Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 27 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 27 Αυγούστου 2010 ευχαριστώ ρε παιδιά ακριβώς αυτό είχα στα υπόψιν απλά ήθελα κάποια επιβεβαίωση ποιο είναι το (γενικό) λίπασμα shechem το flourish???? το λέω γιατί εχει και άλλους τύπους και στα λίγα αλλα και εύκολα φυτά τι δοσολογία??? για τα ψάρια η τυχόν μεγάλη δόση είναι επικύνδυνη??? σας επρηξα αλλα προσπαθώ να καταλλήξω με αυτό το θέμα και σας ευχαριστώ για την βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Αυγούστου 2010 #5 Share 27 Αυγούστου 2010 Για τα φυτά που έχεις και το plantamin είναι μια χαρά λίπασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 28 Αυγούστου 2010 #6 Share 28 Αυγούστου 2010 ποιο είναι το (γενικό) λίπασμα shechem το flourish???? το λέω γιατί εχει και άλλους τύπους και στα λίγα αλλα και εύκολα φυτά τι δοσολογία??? για τα ψάρια η τυχόν μεγάλη δόση είναι επικύνδυνη??? Ναι το Flourish είναι.Η αναγραφόμενη δοσολογία είναι 5ml για 250L, αλλα εσύ να βάζεις το 1/3 γιατι έχεις πολύ ευκολα φυτά.Στα 135 λίτρα που έχεις βάζε 0,8-1ml λίπασμα..Πάρε μια σύριγκα απο φαρμακίο του 1ml Σίγουρα μεγάλη δόση βλάπτει τα ψάρια κυρίως όμως γαρίδες και ancistrus Link to comment Share on other sites More sharing options...
calpinos 30 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 30 Αυγούστου 2010 Ναι το Flourish είναι.Η αναγραφόμενη δοσολογία είναι 5ml για 250L, αλλα εσύ να βάζεις το 1/3 γιατι έχεις πολύ ευκολα φυτά.Στα 135 λίτρα που έχεις βάζε 0,8-1ml λίπασμα..Πάρε μια σύριγκα απο φαρμακίο του 1ml Σίγουρα μεγάλη δόση βλάπτει τα ψάρια κυρίως όμως γαρίδες και ancistrus στο e-shop λέει 1 - 2 ml ανα 200 λίτρα νερού 1 ή 2 φορές την εβδομάδα εγώ νομίζω 1 ml την εβδομάδα θα είναι καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Αυγούστου 2010 #8 Share 30 Αυγούστου 2010 (edited) στο e-shop λέει 1 - 2 ml ανα 200 λίτρα νερού 1 ή 2 φορές την εβδομάδα εγώ νομίζω 1 ml την εβδομάδα θα είναι καλά Αναλογα τη φυτομαζα, το ειδος των φυτων (γρηγορης αναπτυξης ή οχι) αλλα και το φωτισμο και κι αν υπαρχει παροχη διοξειδιου (που κανουν τα φυτα να "τρωνε" και να αναπτυσονται) Η δοσολογια που δινει η seachem ειναι για φουλ φυτεμενο με διοξειδια κλπ Η υπερδοσολογηση θα φερει πιθανως αλγες για αυτο ξεξκιναμε απο το μικροτερη δοσολογια που νομιζουμε σωστη και αναλογως στην πορεια πρατουμε. Έγινε επεξεργασία 30 Αυγούστου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 9 Σεπτεμβρίου 2010 #9 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Κι εγώ το tetra είχα και τώρα πήρα το flourish. Μου είπαν στο μαγαζί ότι είναι αρκετά καλό. Το καλό είναι ότι όντως είναι πολύ συμπυκνωμένο και είναι ότι πρέπει για πολλά λίτρα και οικονομικό. Εγώ 2 μέρες το έχω οπότε δεν μπορώ να πω προσωπική άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος