Jump to content

Παρουσίαση 250l θαλασσινού ενυδρείου

pitsfitili

Recommended Posts

Καλησπέρα...

Λυπάμαι που άργησα να γράψω, αλλά τη μια δεν είχα υπολογιστή, μετά πέθανε το internet και όταν όλα έφτιαξαν έτρεχα για μια εποχιακή δουλειά που δεν μου άφηνε χρόνο να μπω να γράψω και μετά... ΈΒΡΕΞΕ!!! Και όταν λέμε έβρεξε, εννοούμε ότι πραγματικά μας πλημμύρισε! και έριξε και 3 βαρβάτους κεραυνούς... και φυσικά θρηνήσαμε 2 θύματα: 1ο. κάηκε ο υπολογιστής μου, και 2ο. κάηκε και το router μου!

Καταλαβαίνετε ότι μετά από αυτό έπρεπε να προβώ σε 2 διαφορετικές ενέργειες...

1. Πήγα και πήρα laptop! Με γεια μου, γιατί είναι πολύ ωραίο και μπλε! Και τρέχω στα flocafe (να ναι καλά για το free wifi) και ενίοτε και έξω από αυτά μέσα στο τουτού μου (τραγικό?!) για τα βασικά!

2. Έπρεπε να πάρω λίγο χρόνο για να εισχωρήσω εις βάθος στο γενεαλογικό μου δέντρο, μήπως και βρω κάποια (έστω και μακρινή) συγγένεια με τον Μητσοτάκη, για να μπορέσω να αποδώσω κάπου όλη αυτή την γκαντεμιά! Δυστυχώς ή ευτυχώς (μάλλον ευτυχώς) δεν κατέληξα σε κάποια συγγένεια!

Στο μεσοδιάστημα λοιπόν, ανάμεσα σε αυτό και το προηγούμενο post συνέβησαν και καλά και κακά πράγματα! Για να ξεκινήσουμε από τα άσχημα...

Μια ωραία πρωία που είμαι σε τρέξιμο (πολεοδομίες, εφορίες και λοιπές αργόσχολες δημόσιες υπηρεσίες) με παίρνει έντρομη η γιαγιά μου (με την οποία συγκατοικώ και να σημειωθεί ότι δεν ήθελε να βάλω ενυδρείο στο σαλόνι της!) και μου λέει: "Το ψάρι σου αυτό που μοιάζει με πινέζα και είναι 3 σύνολο παθαίνει! Έλα γρήγορα!" Πράγματι λοιπόν, πάω σπίτι και είναι το καημένο το ένα nemateleotris decora του θανατά στα πατώματα να αργοπεθαίνει! Για να μην το κουράσω ιδιαίτερα, πήρα την τσιμπίδα μου και με πόνο ψυχής το έβγαλα! Το έκλαψα, το ξενύχτησα, το διάβασα και το πέταξα στην τουαλέτα τελικά! Μου είπαν ότι πιθανότατα έχω κάποιο καβούρι μέσα και μου το έφαγε! Έκατσα 2 βραδιές σαν τον Sherlok Holmes με το φακό μου πάνω από το ενυδρείο μπας και βρω τον μαλακοκάβουρα, αλλά τίποτα! Εφ' όσον λοιπόν δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα είπα να βάλω άλλο ένα ψαράκι! προστέθηκε λοιπόν και ένα boxfish το οποίο επειδή έμοιαζε σε όλους σαν διαστημόπλοιο, ονομάστηκε NASA! Μια μέρα το είδα και το χάρηκα! Μετά χάθηκε! 3 μέρες μετά μου πέθανε και άλλο ένα nemateleotris Άλλαξα νερά, πήρα τεστ,το σταύρωσα, το ξεμάτιασα, πήρα και ματάκι για να μην το ξαναπιάσει το μάτι, και 2 μέρες μετά έρχεται ο φίλος (ο γνωστός φίλος γνώστης των πάντων περί ενυδρείου) και με το που κοιτάει το ενυδρείο μου, μου λέει: "το βλέπεις αυτό?" Ε ναι... Ήταν σε μια μικρή τριπούλα μια δαγκάνα που προεξήχε!

1. Με εντυπωσίασε το έμπειρο μάτι του

2. Τον διαολόστειλα λιγάκι για το έμπειρο μάτι του

3. Καταράστηκα τον μαλακοκάβουρα σε αργό και επώδυνο θάνατο

4. ΠΈΤΥΧΕ!!!!

Όντας αδύνατον να τον πιάσουμε από την δαγκάνα, τον κοπανήσαμε μέσα στην τρύπα του! Λίγες μέρες μετά είδα τη δαγκάνα του στον αραγωνίτη μου! Εννοείται ότι το άφησα εκεί το τρόπαιο!

Και τώρα το καλό!

Τα κλουνόψαρά μου γέννησαν! Η πρώτη τους γέννα απέτυχε αλλά από το Σάββατο έχω και νέα γέννα και πάει πολύ καλά! Ήδη διαφαίνονται κάτι μαύρες κουκίδες στην κορυφή... τα μάτια τους... Είναι σε αρκετά καλό σημείο, οπότε κατάφερα και έβγαλα και μερικές (εκατοντάδες) φωτογραφίες, και είναι οι περισσότερες αναρτημένες στο facebook μου, για όποιον θέλει να τις δει!

Για την ώρα αυτά... το επόμενο Σάββατο έχω γενέθλια, οπότε έχω βγάλει κουμπαρά υπέρ ενυδρείου και θα πάρω καινούρια ψαράκια και γαρίδες... Για κοράλλια δεν με βλέπω ακόμα! Έχετε υπ' όψιν ότι το κόλπο του κουμπαρά πιάνει!!!!! Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Πρωτον ποτε μα ποτε δεν πεταμε ΤΙΠΟΤΑ ενυδρειακο στην τουαλετα μιας κ καποια στιγμη κατι θα καταληξει στην θαλασσα...δευτερον κακος αγορασες ενα boxfish μιας κ ειναι πολυ ευαισθητα ζωντανα κ σε περιπτωση που στρεσσαριστουν αφηνουν μεσα στο ενυδρειο πολυ δυνατα τοξικα.Κ Τριτον ο καβουρας μπορει απλα να αλλαζει κουστουμι κ να ειδες μονο την δαγκανα του...οπως κ να εχει δυσκολα να εχεις μονο εναν....Κ τελος ηθελα να σου πω πως αν ο καβουρας ηταν μικρος(σαν ενα 50λεπτο)τοτε δυσκολα να σου εκανε αυτος την ζημια...Το goby σου ειχε καποιο χτυπημα στο σωμα του?Eπισης να ξερεις πως τα συγκεκριμενα goby αν δεν ειναι χαρεμι η ζευγαρι τοτε κατα πασα πιθανοτητα να το σκοτωσαν τα αλλα δυο που εχεις.

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Πρωτον ποτε μα ποτε δεν πεταμε ΤΙΠΟΤΑ ενυδρειακο στην τουαλετα μιας κ καποια στιγμη κατι θα καταληξει στην θαλασσα...δευτερον κακος αγορασες ενα boxfish μιας κ ειναι πολυ ευαισθητα ζωντανα κ σε περιπτωση που στρεσσαριστουν αφηνουν μεσα στο ενυδρειο πολυ δυνατα τοξικα.Κ Τριτον ο καβουρας μπορει απλα να αλλαζει κουστουμι κ να ειδες μονο την δαγκανα του...οπως κ να εχει δυσκολα να εχεις μονο εναν....Κ τελος ηθελα να σου πω πως αν ο καβουρας ηταν μικρος(σαν ενα 50λεπτο)τοτε δυσκολα να σου εκανε αυτος την ζημια...Το goby σου ειχε καποιο χτυπημα στο σωμα του?Eπισης να ξερεις πως τα συγκεκριμενα goby αν δεν ειναι χαρεμι η ζευγαρι τοτε κατα πασα πιθανοτητα να το σκοτωσαν τα αλλα δυο που εχεις.

Πρώτων προφανώς και δεν ήξερα ότι δεν μπορώ να βάλω Boxfish! Αν το ήξερα δεν θα είχα βάλει... Παράλογο...?!?!?!!? Δεύτερον, τα decora δεν είναι gobbies! Τρίτον, ζούσαν όλα μαζί μια χαρά για έναν ολόκληρο μήνα+ και όσον αφορά το αν είναι κοπαδόψαρα ή όχι, οι απόψεις των ειδικών ακόμα διίστανται! Άλλοι λένε ότι πάνε σε ζευγάρια, άλλοι σε χαρέμια και άλλοι σε κοπαδοκατάσταση! Το σίγουρο είναι ότι επί ένα μήνα δεν τσιμπιούνταν η τσακώνονταν καθόλου! Επίσης τα πήρα από ενυδρείο στο οποίο ζούσαν ήδη 3+++ χρόνια όλα μαζί! Όσον αφορά τον κάβουρα, δυστυχώς έχεις δίκιο! Και εγώ το τσέκαρα και επιβεβαιώνεται ότι τα καβουράκια δημιουργούν εκ νέου τα καβούκια τους! Άλλα δεν νομίζω να έχω, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη! Πάντως κατά το στήσιμο του βράχου που τα είχα με τις ώρες έξω τα κομμάτια, βγήκαν άλλα 5-6 αν θυμάμαι καλά!

Και τέλος, τι πειράζει αν κάποια στιγμή τα πτώματα των ψαριών μου καταλήξουν στη θάλασσα!? Thx για την γρήγορη απάντησή σου, αλλά έσω λίγο πιο γλυκός γιατι με πληγώνεις...!!!!! ;)

Πρώτων προφανώς και δεν ήξερα ότι δεν μπορώ να βάλω Boxfish! Αν το ήξερα δεν θα είχα βάλει... Παράλογο...?!?!?!!? Δεύτερον, τα decora δεν είναι gobbies! Τρίτον, ζούσαν όλα μαζί μια χαρά για έναν ολόκληρο μήνα+ και όσον αφορά το αν είναι κοπαδόψαρα ή όχι, οι απόψεις των ειδικών ακόμα διίστανται! Άλλοι λένε ότι πάνε σε ζευγάρια, άλλοι σε χαρέμια και άλλοι σε κοπαδοκατάσταση! Το σίγουρο είναι ότι επί ένα μήνα δεν τσιμπιούνταν η τσακώνονταν καθόλου! Επίσης τα πήρα από ενυδρείο στο οποίο ζούσαν ήδη 3+++ χρόνια όλα μαζί! Όσον αφορά τον κάβουρα, δυστυχώς έχεις δίκιο! Και εγώ το τσέκαρα και επιβεβαιώνεται ότι τα καβουράκια δημιουργούν εκ νέου τα καβούκια τους! Άλλα δεν νομίζω να έχω, αλλά δεν μπορώ να είμαι και σίγουρη! Πάντως κατά το στήσιμο του βράχου που τα είχα με τις ώρες έξω τα κομμάτια, βγήκαν άλλα 5-6 αν θυμάμαι καλά!

Και τέλος, τι πειράζει αν κάποια στιγμή τα πτώματα των ψαριών μου καταλήξουν στη θάλασσα!? Thx για την γρήγορη απάντησή σου, αλλά έσω λίγο πιο γλυκός γιατι με πληγώνεις...!!!!! ;)

Συγνωμη αν ακουστηκα καπως αποτομος....προς θεου ποτε δεν θελω ουτε να την μπαινω σε κανεναν ουτε να γινομαι κακος!Το θεμα με το να πετας πραγματα που θα καταληξουν στην θαλασσα μπορει να εχει σοβαρη επιπτωση στην οικολογια ως εξης...πες οτι απο το ψαρακι φτανει μονο ενα 2% του σωματος του στην θαλασσα κ αποσυντηθεται σε καποιο λιμανι(λεω εγω τωρα).Εκει οπου τα υπολοιματα του ψαριου εχουν καταληξει μπορει να αναπτηχθουν μικροοργανισμοι που υπο φυσιολογικες συνθηκες δεν αναπτησονται στα δικα μας νερα...αυτο θα μπορουσε να χαλασει την ισσοροπια του βιοτοπου του λιμανιου κ παει λεγοντας...Tωρα οσον αφορα το box fish κανονικα θα επρεπε να διαβασεις τι ειναι κ τι χρειαζεται πριν το αγορασεις οπως θα επρεπε να κανουν ολοι οσοι αγοραζουν αυτο το πανεμορφο ζωντανο κ το σκωτονουν απο την απερισκεψια τους...Το decora που εχασες μπορει λογο του οτι αλλαξε περιβαλλον το χαρεμι να αλλαξαν κ οι απαιτησεις του οποτε τα υπολοιπα 2 μπορει να το κανανε περα με αποτελεσμα να το χασεις.Για τους καβουρες δοκιμασε τα εξης:

1:Παρε εναν φακο κ βαλε μπροστα του ενα κοκκινο σελοφαν ετσι ωστε να βγαζει κοκκινο φως(το κοκκινο φως δεν τα τρομαζει).Ξεκινα το βραδυ να ψαχνεις στις τρυπες των βραχων σου μπας κ βρεις κανενα ακομα.

2:Oπου δεις(αν δεις)καποιο καβουρι παρε ενα ποτηρι κ βυθησε το με το χειλος του κοντα στην τρυπα,βαλε καποιου ειδους τροφη μεσα στο ποτηρι κ την αλλη μερα θα το δεις μεσα στο ποτηρι να παλευει να βγει εξω.

Υ.Γ. το decora ειναι goby..... :rasp:

Eλπιζω αυτη τη φορα να μη σε πληγωσα. :rasp:

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

είσαι σε καλό δρόμο !

Εχείς καταλάβει .... τι παίζει με τα θαλασσινά (χαρές ,λύπες ,λεφτα ,χρόνος ) ...αλλα δεν απογοητεύεσαι !!!

Σε καλό θα σου βγεί.......! ;)

Τα πας σουπερ ! Μπράβο ...

Υ.Γ . Σίγουρα θυμίζεις σε όλους πώς είναι όταν ξεκινάς αυτην την τρέλα ...

Να ένα ωραίο διασκεδαστικό post, μπράβο για το κουράγιο σου και το αποτέλεσμα

Σίγουρα το πιτς φυτίλι σε χαρακτηρίζει αν βρεις και έναν road runner για avatar θα είσαι κομπλέ

Αυτή και ακριβός αυτή είναι η αγωνία για κάποιον που κάνει ένα θαλασσινό, έχεις ένα δικό σου τρόπο να το αποτυπώνεις .Τα πήγες με λίγο αλλά λίγο με λάθος σειρά ( μην σε πληγώσω και γω και με κοπανάς) κακά τα ψέματα θέλει πολύ διάβασμα το θαλασσινό και σίγουρα κάποιον πιο παλιό να σε κατευθύνει , εγώ τους βρήκα εδώ μέσα και να είσαι σίγουρη πώς αν ποτέ φωνάξεις help me ΄η F1 εδώ μέσα να ξέρεις πως θα έρθουν και θα το κάνουν με χαρά (για το στήσιμο του redsee max )και ότι άλλο χρειαστείς, πάρε μια ιδέα από προσωπική εμπειρία http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=45461

Οι πρώτες σου Φώτο θυμίζουν υπερηχογράφημα (μαμή σπουδάζεις? )

Πολύ ωραίο το στήσιμο σου στην αρχή, μετά δεν ξέρω κάτι άλλαξες

Δεν ξέρω αν βρήκες την αρθογραφία του θαλασσινού , τα παιδιά έχουν κάνει καταπληκτική δουλεία θα σε βοηθήσει να μην παλεύεις με τα κύματα, έμενα ήταν το α και το ω πριν να ξεκινήσω το δικό μου reef να το στήνω και ακόμα το ξανά διαβάζω και με τον καιρό καταλαβαίνω πράγματα που στην αρχή μου φαίνονταν ελληνικά (είμαι από την κινά εγώ)

Η γνώση θα σε γλιτώσει από χαμένο χρήμα (πράγμα που δεν μας νοιάζει) αλλά και από απώλειες σε ψαράκια και κοράλλια που θα πρέπει να νοιάζει όλους μας

Καλή συνέχεια

• 5 months later...

Το ενυδρείο πωλείται...

Δυστυχώς με την καινούρια δουλειά δεν το βλέπω καθόλου, και δεν το χαίρομαι...

ΤΙΜΗ: 1100 Tο ενυδρείο και η βάση μαζί...

Όταν φύγουν αυτά με το καλό, ψάρια βράχος και κοράλλια θα βγουν επίσης προς πώληση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΌΛΟΥΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...