giannispass 25 Αυγούστου 2010 #1 Share 25 Αυγούστου 2010 Γεια χαρα σε όλους. Εχω ενα Sander 100 Ozon και ενα TMC1500 Skimmer. Ο μεχρι στιγμης τρόπος συνδεσης ειναι αεραντλία>αφυγραντήρας>Οζον>Skimmer. Το οζον συνδεεται κατευθείαν στην εισαγωγη αερα του σκιμμερ. Ποιο ειναι το προβλημα? Το θεμα ειναι οτι αν βγαλω το σωληνακι του οζον απο πανω απο το σκιμμερ και το αφησω και "αναπνεει" κανονικα, τοτε εχω τουλάχιστον 50% αυξηση στην λειτουργια του σκιμμερ. Και αυτο δεν συμβαινει επειδη εχω το οζον. Και κλειστο να ειναι το οζον, παλι το ιδιο γινεται. Το προβλημα το δημιουργει ο αφυγραντηρας, διοτι εκει κοβεται μεγαλο μερος του αερα. Αν φυσηξεις απο την μια μερια του αφυγραντηρα, ο αερας βγαινει με μεγαλη δυσκολια απο την αλλη. Υπαρχει καποια λυση σε αυτο το προβλημα? Κατι ωστε να τραβαει και απο το οζον αλλα και να μην "φιμωνεται" το σκιμμερ? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 26 Αυγούστου 2010 #2 Share 26 Αυγούστου 2010 Γεια χαρα σε όλους. Εχω ενα Sander 100 Ozon και ενα TMC1500 Skimmer. Ο μεχρι στιγμης τρόπος συνδεσης ειναι αεραντλία>αφυγραντήρας>Οζον>Skimmer. Το οζον συνδεεται κατευθείαν στην εισαγωγη αερα του σκιμμερ. Ποιο ειναι το προβλημα? Το θεμα ειναι οτι αν βγαλω το σωληνακι του οζον απο πανω απο το σκιμμερ και το αφησω και "αναπνεει" κανονικα, τοτε εχω τουλάχιστον 50% αυξηση στην λειτουργια του σκιμμερ. Και αυτο δεν συμβαινει επειδη εχω το οζον. Και κλειστο να ειναι το οζον, παλι το ιδιο γινεται. Το προβλημα το δημιουργει ο αφυγραντηρας, διοτι εκει κοβεται μεγαλο μερος του αερα. Αν φυσηξεις απο την μια μερια του αφυγραντηρα, ο αερας βγαινει με μεγαλη δυσκολια απο την αλλη. Υπαρχει καποια λυση σε αυτο το προβλημα? Κατι ωστε να τραβαει και απο το οζον αλλα και να μην "φιμωνεται" το σκιμμερ? Ευχαριστω Βάζεις πολύ μεγαλύτερη αεραντλία και τελείωσες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 26 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 26 Αυγούστου 2010 (edited) Πόσο πιο μεγαλη αεραντλία να βάλω? Χρησιμοποιω το μεγαλύετρο μοντελο της Tetra, Το tetratec aps400 2X200l/h. Ειναι αρκετη ποσοτητα αερα. Σιγουρα φταιει η ποσοτητα του αερα για την μειωμενη αποδοση του σκιμμερ αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να δωσω περισσοτερο αερα. Το επομενο σταδιο ειναι το κομπρεσσερ απο τα βουλκανιζατερ. Καπου ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που, οτι μπορω να βαλω ενα Τ και να παιρνει και αερα απο το περιβαλλον το σκιμμερ Έγινε επεξεργασία 26 Αυγούστου 2010 - giannispass Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoscorfu 26 Αυγούστου 2010 #4 Share 26 Αυγούστου 2010 Πόσο πιο μεγαλη αεραντλία να βάλω? Χρησιμοποιω το μεγαλύετρο μοντελο της Tetra, Το tetratec aps400 2X200l/h. Ειναι αρκετη ποσοτητα αερα. Σιγουρα φταιει η ποσοτητα του αερα για την μειωμενη αποδοση του σκιμμερ αλλα δεν νομιζω οτι μπορω να δωσω περισσοτερο αερα. Το επομενο σταδιο ειναι το κομπρεσσερ απο τα βουλκανιζατερ. Καπου ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που, οτι μπορω να βαλω ενα Τ και να παιρνει και αερα απο το περιβαλλον το σκιμμερ Γιάννη καλησπέρα φίλε έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με το deltec παρότι έχω την eheim την200ρα την αέραντλια για δες τι θα κανείς και πες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 27 Αυγούστου 2010 #5 Share 27 Αυγούστου 2010 Καπου ειχα διαβασει αλλα δεν θυμαμαι που, οτι μπορω να βαλω ενα Τ και να παιρνει και αερα απο το περιβαλλον το σκιμμερ Αυτή είναι η λύση. Δοκιμασμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος