salamander 25 Αυγούστου 2010 #26 Share 25 Αυγούστου 2010 Κάνεις λάθος για τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι και επειδή είναι μεγάλη κουβέντα την συζητάμε αν θες κάποια στιγμή απο κοντά. Να σου πώ μόνο ότι η παιδεία τους τους επιβάλλει όταν υπάρχει ένας νόμος να τον τηρούν χωρίς επιτήρηση και για όσους δεν το ακολουθούν αυτό η τιμωρία είναι δεδομένη. Όσο για αυτούς που έρχονται και δημιουργούν προβλήματα, είναι τουρισμός που η χώρα μας τους καλεί μέσο πρακτορείων με δέλεαρ ότι μπορούν εδώ να κάνου ότι θέλουν. Τώρα αν το δικό μας μοντέλο είναι καλύτερο και θεωρούμαστε πιο ελέυθεροι, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.. Πιο ελεύθερη δεν ξέρω μιας και η ελευθερία για τον καθένα διαφέρει.Σίγουρα όμως είμαστε(οι περισσότεροι)λιγότερο καθοδηγούμενοι,και μιλάω πάντα για κεντρικές περιοχές. Όσο για το χουλιγκανισμό...σίγουρα κατάφεραν να τον αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο και μπροστά στις κάμερες... τι γίνεται όμως στα στενά?εκεί που οι κάμερες σβήνουν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Αυγούστου 2010 #27 Share 25 Αυγούστου 2010 Πιο ελεύθερη δεν ξέρω μιας και η ελευθερία για τον καθένα διαφέρει.Σίγουρα όμως είμαστε(οι περισσότεροι)λιγότερο καθοδηγούμενοι,και μιλάω πάντα για κεντρικές περιοχές. Όσο για το χουλιγκανισμό...σίγουρα κατάφεραν να τον αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο και μπροστά στις κάμερες... τι γίνεται όμως στα στενά?εκεί που οι κάμερες σβήνουν ? Αν δυο ομάδες ανθρώπων θέλουν να σκοτωθούν, θα βρουν και θα το κάνουν όποια μέτρα κι αν πάρεις. Το σημαντικό ήταν να τους βγάλουν έξω από τα γήπεδα για να μπορούν να πηγαίνουν οικογένειες και άνθρωποι κάθε ηλικίας χωρίς φόβο και αυτό το κατάφεραν. Επειδή έχω βρεθεί σε Αγγλικά γήπεδα, να αναφέρω από αυτά που είδα τα εξής: Δεν υπήρχε έλεγχος κατά την είσοδο, κανένας σωματικός έλεγχος, έμπαινα μέσα πολύ γρήγορα, μέσα δεν υπήρχε ορατή δύναμη της αστυνομίας, μόνο τα security οι οποίοι ήταν από ηλικιωμένοι μέχρι γυναίκες. Όταν κάποιος δημιουργούσε πρόβλημα, πήγαιναν κοντά και έκαναν την πρώτη σύσταση και αν δεν έπιανε, με τον ασύρματο καλούσαν 2,3 ντουλάπες οι οποίοι οδηγούσαν τον ταραξία εκτός γηπέδου. Στα γκολ πεταγόντουσαν και πανηγύριζαν άνθρωποι από όλα τα σημεία του γηπέδου, χωρίς κανένας να τους ζητάει τον λόγο. Ανάλογες συνθήκες είδα και σε μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες. Απίστευτη οργάνωση και σεβασμός στους κανόνες που έκαναν την όλη διαδικασία πολύ εύκολη. Όταν επιβλήθηκε η απαγόρευση του καπνίσματος εκεί, τηρήθηκε ευλαβικά από την πρώτη μέρα και χωρίς καμία επιτήρηση. Το θεωρούσαν δεδομένο ότι έπρεπε να συμμορφωθούν. Εμείς σαν μεσογειακός λαός που είμαστε μπορεί αυτό το μοντέλο να το θεωρούμε καταπιεστικό και δύσκολο σε σχέση με τους βορειοευρωπαίους. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι με αυτόν τον τρόπο έχουν κάνει τη ζωή τους πολύ πιο εύκολη για τους πολίτες και σκέφτομαι ότι αν σε αυτήν την πανέμορφη χώρα είχαμε και κάποια οργάνωση προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήμασταν από τους πιο ευτυχισμένους λαούς στον κόσμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myronlas 25 Αυγούστου 2010 Author #28 Share 25 Αυγούστου 2010 (edited) Παιδιά καλημέρα. Δεν ήθελα να θίξω τόσο το χουλιγκανισμό που όλοι πάνω κάτω ξέρουμε τι συμβαίνει. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το μίσος και η κακία, προκειμένου να φτάσεις σε σημείο να καταστρέψεις κάτι δικό σου, προκειμένου να κάνεις ζημιά στον γείτονά σου. Δηλάδή καλύτερα να μου ψοφήσει ο γάιδαρος (ή μάλλον να τον σακατέψω μόνος μου), παρά να τον δανείσω στον karyda για να κάνει τη δουλειά του για μια μέρα. Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με αθλητισμό, ούτε με χούλιγκαν. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία που έχει επικρατήσει σε αυτή τη χώρα πλέον.. Έγινε επεξεργασία 25 Αυγούστου 2010 - myronlas Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Αυγούστου 2010 #29 Share 25 Αυγούστου 2010 Αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με αθλητισμό, ούτε με χούλιγκαν. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία που έχει επικρατήσει σε αυτή τη χώρα πλέον.. Δυστυχώς εκεί καταλήγουμε όποιο πρόβλημα κι αν κάτσουμε να συζητήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 25 Αυγούστου 2010 #30 Share 25 Αυγούστου 2010 τότε Κωστή διαφωνούμε στην ρίζα του προβλήματος.Εμένα δεν με νοιάζει αν οι χούλιγκαν είναι μέσα στο γήπεδο η εκτός.Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα.Μπορεί οι οικογένειες να μπορούν να πάνε γήπεδο αλλά αντίστοιχα σε κάποιους δρόμους να μην μπορούν να κατέβουν από τα σπίτια τους.Νομίζω ότι εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο γιατί φτάνουν σε αυτό το σημείο.Η μάλλον γιατί το κράτος θέλει να φτάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 25 Αυγούστου 2010 #31 Share 25 Αυγούστου 2010 Και εμείς, επειδή είναι η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για τη χώρα μας(τουρισμός), τους ανεχόμαστε. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.... Ότι δεν κάνουν εκεί(στην Αγγλία), έρχονται και το κάνουν εδώ για να ''ξεδώσουν'' Εμενα προσωπικα ΔΕ με ενοχλει οταν ερχονατι οι τουριστριουλες στην Ελλαδα για να ξεδωσουν.... Εσένα Τρουπη?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Αυγούστου 2010 #32 Share 25 Αυγούστου 2010 τότε Κωστή διαφωνούμε στην ρίζα του προβλήματος.Εμένα δεν με νοιάζει αν οι χούλιγκαν είναι μέσα στο γήπεδο η εκτός.Και στις δύο περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα.Μπορεί οι οικογένειες να μπορούν να πάνε γήπεδο αλλά αντίστοιχα σε κάποιους δρόμους να μην μπορούν να κατέβουν από τα σπίτια τους.Νομίζω ότι εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι στο γιατί φτάνουν σε αυτό το σημείο.Η μάλλον γιατί το κράτος θέλει να φτάνουν. Ίσως και να'χεις δίκιο γιατί θεωρώ πολύ δύσκολο να εξαλειφθεί η βία από τις σύγχρονες κοινωνίες και έτσι κοιτάω την αμέσως καλύτερη λύση που είναι ο περιορισμός της. Φυσικά, κι εγώ θα ήθελα να χτυπηθεί η ρίζα του προβλήματος απλά κάτι τέτοιο απαιτεί τεράστιες αλλαγές στον πυρήνα της σύγχρονης κοινωνίας. Από την άλλη στέκομαι περισσότερο και στην ατομική ευθύνη, του τι κάνει δηλαδή ο καθένας από εμάς για να φέρει την αλλαγή, αλλάζοντας πρώτα απ΄όλα τον εαυτό του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Αυγούστου 2010 #33 Share 25 Αυγούστου 2010 δεν ξερω κανεναν χομπιστα που να βγαζει εκατομυρια ευρο καθε χρονο ....... Αυτος κλωτσαει Εσυ βριζεις Αυτος πληρωνεται Εσυ θα δουλευεις μεχρι τα 70 σου απλη λογικη ...... ΑΝ ΖΕΙΣ!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος