magman 24 Αυγούστου 2010 #1 Share 24 Αυγούστου 2010 ΝΟ3:500mg/l NO2:25mg/l GH:>21 KH:3 pH:6,4 Δεν μπήκα στον "κόπο" να κοιτάξω για αμμωνία. Στο νερό ζούσαν ~40 πανέμορφα γκάπυ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 24 Αυγούστου 2010 #2 Share 24 Αυγούστου 2010 ΝΟ3:500mg/l NO2:25mg/l GH:>21 KH:3 pH:6,4 Δεν μπήκα στον "κόπο" να κοιτάξω για αμμωνία. Στο νερό ζούσαν ~40 πανέμορφα γκάπυ... καθολου καλες θα ελεγα, NO2 πρεπει να ειναι μηδεν NO3 μεχρι 30,το 500 λιγο απιθανο μου φαινεται τα γκαπυ θελουν ΡΗ κοντα στο 8 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323428 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 24 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 24 Αυγούστου 2010 καθολου καλες θα ελεγα, NO2 πρεπει να ειναι μηδεν NO3 μεχρι 30,το 500 λιγο απιθανο μου φαινεται τα γκαπυ θελουν ΡΗ κοντα στο 8 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323428 Ήταν η τελευταία τιμή στο stick. Νομίζω οτι αν είχε πιο σκούρο θα πήγαινε κι αλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 24 Αυγούστου 2010 #4 Share 24 Αυγούστου 2010 Ήταν η τελευταία τιμή στο stick. Νομίζω οτι αν είχε πιο σκούρο θα πήγαινε κι αλλο! [/quote τα stick δεν ειναι καθολου αξιωπιστα,καλυτερα να παρεις υγρα τεστ να εισαι συγουρος και να ξερεις τι γινεται στο ενυδρειο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 24 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 24 Αυγούστου 2010 Το γνωρίζω αυτό. Αν και έχω εξοικειωθεί με τα χρωματά τους. Όπως και να έχει στο δικο μου νερο δεν έχουν δώσει ποτέ τετοια αποτελεσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 24 Αυγούστου 2010 #6 Share 24 Αυγούστου 2010 Αν ειχες 25 ΝΟ2 δεν θα ζουσε τιποτα. Πολλα ζωντανα σε λιγο νερο. Αραιωσε τα και κανε (αναγκαστικα) συχνες αλλαγες αν δεν κρατιεται καθαρο το νερο. ιδανικες τιμες αζωτου NH3/NH4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0-25+ (5-15 για φυτεμενο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 24 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 24 Αυγούστου 2010 Αν ειχες 25 ΝΟ2 δεν θα ζουσε τιποτα. Πολλα ζωντανα σε λιγο νερο. Αραιωσε τα και κανε (αναγκαστικα) συχνες αλλαγες αν δεν κρατιεται καθαρο το νερο. ιδανικες τιμες αζωτου NH3/NH4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0-25+ (5-15 για φυτεμενο) Για να μην παρεξηγηθώ οι τιμές αυτές ήταν απο το νερό τις σακούλας που μετέφερα τα ψάρια στο ενυδρείο μου. Είπα να μετρήσω πιο πόλύ για να δώ σε τι pH ζούσαν για να κάνω πιο αργή προσαρμογή (νομίζω οτι είναι λογικό αυτό που σκέφτηκα). Τι να πώ, μπορεί να ήταν λάθος η μέτρηση αλλά στα ~30 τέστ που εχω κάνει με τα συγκεκριμένα δεν είχα δει ποτέ τέτοιες τιμες στο δικό μου νερό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 24 Αυγούστου 2010 #8 Share 24 Αυγούστου 2010 Για να μην παρεξηγηθώ οι τιμές αυτές ήταν απο το νερό τις σακούλας που μετέφερα τα ψάρια στο ενυδρείο μου. Είπα να μετρήσω πιο πόλύ για να δώ σε τι pH ζούσαν για να κάνω πιο αργή προσαρμογή (νομίζω οτι είναι λογικό αυτό που σκέφτηκα). Τι να πώ, μπορεί να ήταν λάθος η μέτρηση αλλά στα ~30 τέστ που εχω κάνει με τα συγκεκριμένα δεν είχα δει ποτέ τέτοιες τιμες στο δικό μου νερό! ααα καλα μη στηριζεσαι σε μετρηση σε σακουλα. ολες οι τιμες αλλαζουν γρηγορα και τραγικα σε τοσο λιγο νερο αν δεν ακολουθουνται ασφαλεις διαδικασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 24 Αυγούστου 2010 Author #9 Share 24 Αυγούστου 2010 Ναι ε; Πάντως το νερό ήταν δεν ήταν 30 λεπτά στη σακούλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 24 Αυγούστου 2010 #10 Share 24 Αυγούστου 2010 ααα καλα μη στηριζεσαι σε μετρηση σε σακουλα. ολες οι τιμες αλλαζουν γρηγορα και τραγικα σε τοσο λιγο νερο αν δεν ακολουθουνται ασφαλεις διαδικασιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 25 Αυγούστου 2010 #11 Share 25 Αυγούστου 2010 Σε τι ενυδρειο εχεις τα γκαπακια; Μπορεις να κανεις μετρηση στο δικο σου ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 25 Αυγούστου 2010 Author #12 Share 25 Αυγούστου 2010 Τα γκάπυ τα έχω σε 100lt φυτεμένο ενυδρείο. Μετρήσεις κάνω τακτικά, έχει γίνει το βίτσιο μου. Μάλλον μικρός ήθελα να γίνω χημικός Σας παραθέτω τις πρωινές μετρήσεις όπως τις θυμάμαι, με μια επιφύλαξη στα GH και KH γιατί δεν μπορώ να ανατρέξω στις σημειώσεις μου αυτή τη στιγμή. Όλες οι τιμές είναι πρίν το φάρμακο για το Ick NH3:0 NH4:0 NO2:0 NO3:20 pH:7.2 KH:6 GH:>7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος