Geosid 8 Σεπτεμβρίου 2010 Author #51 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Προς Geosid ενα ψαρι που στον χρόνο ειναι 12cm σε σωμα δεν το εχουμε μπουσταρει το θεμα ειναι ότι ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχουμε Εγω μιλαω για τους 2-3 πρωτους μηνες της ζωης του και το μπουσταρισμα που πεφτει μεχρι το ψαρι να ερθει στα χερια καποιου χομπιστα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Σεπτεμβρίου 2010 #52 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 O soh λεει και αλλα ομως... Που δεν ειναι του παροντος θεματος Η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι κατηγορουσαν τον Stendker που ταιζει συνεχεια καρδια τα ψαρια του , αλλα θα μου πεις τι ξερει και αυτος ..... Και τον bleher ασχετο εβγαλαν,μην φοβασαι.... το προβλημα ειναι απλα οτι δεν κοιταμε τα ψαρια μας,πιο πολυ μας ενδιαφερει προφανως η αντιπαραθεση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2010 #53 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Χρηστο και Βασιλη,εχετε μεγαλωσει μωρα με καρδια; Εγω προσωπικα εχω τρεις μερες που αρχισα και μεγαλωνω καποια μωρα χωρις να τους δωσω μεχρι την ενηλικιωση καθολου καρδια. Θα δουμε τα αποτελεσματα και θα συγκρινουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Σεπτεμβρίου 2010 #54 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Σωστα Στρατο Το ιδιο κανω και εγω με τα μωρα μου,θα δουμε.Πως μπορουν παντως ολοι να ειναι τοσο βεβαιοι για τι αποψεις του απορω,επιστημονες με χρονια στο κουρμπετι και δεν ειναι απολυτοι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Σεπτεμβρίου 2010 #55 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Χρηστο και Βασιλη,εχετε μεγαλωσει μωρα με καρδια; Εγω προσωπικα εχω τρεις μερες που αρχισα και μεγαλωνω καποια μωρα χωρις να τους δωσω μεχρι την ενηλικιωση καθολου καρδια. Θα δουμε τα αποτελεσματα και θα συγκρινουμε Στρατο ναι όχι μωρα αλλα μικρα ψαρια 5-6 cm ... ( κατι αλλο που θεωρώ σημαντικοτερο από το φαί για μένα ΙΜΟ ειναι το νερό και οι αλλαγές που είναι όμως αλλο μεγαλο κεφαλαιο και που το εχω δει και το εχω δοκιμασει ) Τωρα όλα τα αλλα που γραφεται παιδια για κοντρες κτλ κτλ με αφηνουν ειλικρινα αδιαφορο και δεν ασχολουμε η καθε σχολή έχει τα δικά της παντως και δεν ειναι δική μας δουλεια στο κατω κατω εμεις χομπιστες ειμαστε και πρέπει να βρουμε το καλυτερο για τα ψαρια μας το τι κανουν και πως το κανουν οι επιστημονες και αν εχουν κοντρες κτλ κτλ μονο κακο κανουν σε εμας Α να μην ξεχασω να αναφερω ότι εχω διαβασει και τα βιβλια του bleher και τα 2 του Soh εκτός των αλλων βιβλίων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Σεπτεμβρίου 2010 #56 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Σωστα Στρατο Το ιδιο κανω και εγω με τα μωρα μου,θα δουμε.Πως μπορουν παντως ολοι να ειναι τοσο βεβαιοι για τι αποψεις του απορω,επιστημονες με χρονια στο κουρμπετι και δεν ειναι απολυτοι..... αυτό αν παει σε εμένα έχει μεγαλο λαθος και δεν λέω ποτέ ότι υπάρχει μόνο ενας τροπος απλά ο καθε τροπος εχει και τα κολπα του Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2010 - Pollatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Σεπτεμβρίου 2010 #57 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 αυτό αν παει σε εμένα έχει μεγαλο λαθος και δεν λέω ποτέ ότι υπάρχει μόνο ενας τροπος απλά ο καθε τροπος εχει και ατα κολπα του Λαθος,δεν παει σε σενα.Ποτε δεν συζηταω επι προσωπικου(και πιστευω πως το αποδεικνυω με την παρουσια μου τοσο καιρο..),αλλα μιλαω γενικοτερα για τον απολυτο ή και ειρωνικο τροπο που μιλανε πολλοι δισκοφιλοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Σεπτεμβρίου 2010 #58 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω μιλαω για τους 2-3 πρωτους μηνες της ζωης του και το μπουσταρισμα που πεφτει μεχρι το ψαρι να ερθει στα χερια καποιου χομπιστα . αυτο εχει να κανει και με ορμονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 8 Σεπτεμβρίου 2010 #59 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Λαθος,δεν παει σε σενα.Ποτε δεν συζηταω επι προσωπικου(και πιστευω πως το αποδεικνυω με την παρουσια μου τοσο καιρο..),αλλα μιλαω γενικοτερα για τον απολυτο ή και ειρωνικο τροπο που μιλανε πολλοι δισκοφιλοι. Αυτή η συμπεριφορα μακριά από εμένα και το ξερεις καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2010 #60 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 αυτο εχει να κανει και με ορμονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 8 Σεπτεμβρίου 2010 #61 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτή η συμπεριφορα μακριά από εμένα και το ξερεις καλά Αφου το ξερουμε και οι δυο,γιατι το συζηταμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2010 #62 Share 8 Σεπτεμβρίου 2010 Θελω εδω να τονισω οτι δεν υπαρχει καμια κοντρα με το φιλο μου το Χρηστο. Αποψεις ανταλασουμε,ο καθενας με το υφος του,δε γραφουμε αλλωστε ολοι με τον ιδιο τροπο,και πιστευω πως βγαινουν πολλα συμπερασματα. Καλη μας συνεχεια λοιπον Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 9 Σεπτεμβρίου 2010 #63 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ουτε σε μωρα ειχα δωσει ουτε στους μεγαλους, οι οποιοι, αυτοι που μεγαλωνουν αναλογα την ποικιλια παντα, ειναι σε 1.5 χρονο 16,5-17 εκ. μονο με αποξηραμενες τροφες. Στην επομενη γεννα θα δωσω καρδια μετρημενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Σεπτεμβρίου 2010 #64 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Ουτε σε μωρα ειχα δωσει ουτε στους μεγαλους, οι οποιοι, αυτοι που μεγαλωνουν αναλογα την ποικιλια παντα, ειναι σε 1.5 χρονο 16,5-17 εκ. μονο με αποξηραμενες τροφες. Στην επομενη γεννα θα δωσω καρδια μετρημενα. Ωραια,να μας ενημερωσεις(του χρονου πλεον..... ) για το αποτελεσμα.Ειχες μεγαλωσει μωρα ή ψαρακια 5-6 cm?Ειναι σημαντικο να εχουμε πληροφοριες μαζεμενες απο διαφορετικα ενυδρεια. Έγινε επεξεργασία 9 Σεπτεμβρίου 2010 - DIMITRIOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 9 Σεπτεμβρίου 2010 #65 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ως αρχάριος θα κανω μια γενικη ερωτηση. Αυτο που προσφερει η καρδια, τι ακριβώς ειναι? Οι αποξηραμένες τροφές ΔΕ μπορούν να το προσφέρουν? Οταν λέμε καρδια... τι εννοουμε?? Παμε στο χασαπη και ζηταμε 1 κιλό καρδια μόσχου ή παμε στο πετ σοπ και αγοράζουμε?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 9 Σεπτεμβρίου 2010 Author #66 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ως αρχάριος θα κανω μια γενικη ερωτηση. Αυτο που προσφερει η καρδια, τι ακριβώς ειναι? Οι αποξηραμένες τροφές ΔΕ μπορούν να το προσφέρουν? Οταν λέμε καρδια... τι εννοουμε?? Παμε στο χασαπη και ζηταμε 1 κιλό καρδια μόσχου ή παμε στο πετ σοπ και αγοράζουμε?? εαν μιλαμε για φτιαχτη τροφη τοτε Η πας σε καποιο χασαπι και ζητας αν εχει Η αν μπορει να σου φερει καρδια απο μοσχαρι οπου θα ειναι πανω απο κιλο και θελει αρκετο και καλο καθαρισμα Η πας σε καποιο απο τα μεγαλα σουπερ μαρκετ ( careffour - makro κ.α ) οπου την εχουν συσκευασμενη και κατα 80-90 % καθαρισμενη σε συσκευασια 300-400 γρ, μπορει και να βρεις μεγαλυτερες . Στα πετ σοπ εχουν τις συνηθισμενες κατεψυγμενες τροφες οπου μεσα σε αυτες ειναι και η καρδια ( ητε στενκερ , ητε αλλη μαρκα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 9 Σεπτεμβρίου 2010 #67 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραια,να μας ενημερωσεις(του χρονου πλεον..... ) για το αποτελεσμα.Ειχες μεγαλωσει μωρα ή ψαρακια 5-6 cm?Ειναι σημαντικο να εχουμε πληροφοριες μαζεμενες απο διαφορετικα ενυδρεια. Αυτα που αναφερω ηταν 5-6 εκατοστα. Για μωρα... συντομα νεα φουρνια απο νεο ζευγαρι. Αυτα, αν ολα πανε καλα, θα φανε καρδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 9 Σεπτεμβρίου 2010 #68 Share 9 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα που αναφερω ηταν 5-6 εκατοστα. Για μωρα... συντομα νεα φουρνια απο νεο ζευγαρι. Αυτα, αν ολα πανε καλα, θα φανε καρδια. Παιζει να πηραμε απο την ιδια κοτσιδατη παρτιδα....... Μηπως οι υπερμαχοι της καρδιας να εδιναν καμμια σπιτικη συνταγη για το φιλομαθες κοινο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaGiCPaiN 21 Οκτωβρίου 2011 #69 Share 21 Οκτωβρίου 2011 Τα υλικα που χρειαστηκαμε : Καρδια απο μοσχαρι Σπανακι αρακας καροτο γαριδες παπρικα σκορδο (Garlic Guard ) Βιταμινες ( Azoo discus vitamins ) Σπιρουλινα σε σκονη kent zoecon (omega 3 ) θα μπορούσες να μας δώσεις τις αναλογίες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Οκτωβρίου 2011 Author #70 Share 22 Οκτωβρίου 2011 (edited) θα μπορούσες να μας δώσεις τις αναλογίες ? δεν υπαρχει κατι στανταρ . με το ματι βλεπαμε και βαζαμε απο αυτα που θυμαμαι ειναι 2 πακετα καρδια απο το σουπερ μαρκετ , αφου τα καθαρισα εμειναν τα 3/4 απο την αρχικη ποσοτητα 2 καπακια αν δεν κανω λαθος σκορδοζουμι αρκετη σπιρουλινα μια χουφτα γαριδες αρακας και καροτο ηταν αναμικτος ( κατεψυγμενος ) καμια χουφτα πρεπει να ειχαμε βαλει τα υπολοιπα δεν τα θυμαμαι εχει περασει και καιρος απο τοτε Έγινε επεξεργασία 22 Οκτωβρίου 2011 - Geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
stayroslcd 24 Οκτωβρίου 2011 #71 Share 24 Οκτωβρίου 2011 γεια σας και απο μενα ειμαι αρχαριος στους δισκους και εχει 2 μηνες που τους πηρα ερωτηση μου ειναι απο των εκτρωφεα που τους πηρα μου ειπε πως βαζει μοσχο καρδια -σκορδο-σπιρουλινα -βιταμινες-σκονη αυγου- το αυγο ειναι καλο ?γιατι απο κανενα σας δεν το διαβασα στην συνταγη του και θελω αυριο μεθαυριο να κανω και εγω μια προσπαθεια . και ακομα μια ερωτηση την μεβρανη που διαβασα γιατί μπαίνει??μπορουμαι να βαλουμαι και πολυβιταμινες της οποιες περνουμε και εμεις οι ανθρωποι οπως ΒΙΟ 3 - VITAL PLUS Q10 (χαζομαρα αλλα θελω να ακουσω γελια) γνωριζω και εχω βιτανες για τους δισκους για το φαει Link to comment Share on other sites More sharing options...
KokkinosK 31 Οκτωβρίου 2011 #72 Share 31 Οκτωβρίου 2011 γεια σας και απο μενα ειμαι αρχαριος στους δισκους και εχει 2 μηνες που τους πηρα ερωτηση μου ειναι απο των εκτρωφεα που τους πηρα μου ειπε πως βαζει μοσχο καρδια -σκορδο-σπιρουλινα -βιταμινες-σκονη αυγου- το αυγο ειναι καλο ?γιατι απο κανενα σας δεν το διαβασα στην συνταγη του και θελω αυριο μεθαυριο να κανω και εγω μια προσπαθεια . και ακομα μια ερωτηση την μεβρανη που διαβασα γιατί μπαίνει??μπορουμαι να βαλουμαι και πολυβιταμινες της οποιες περνουμε και εμεις οι ανθρωποι οπως ΒΙΟ 3 - VITAL PLUS Q10 (χαζομαρα αλλα θελω να ακουσω γελια) γνωριζω και εχω βιτανες για τους δισκους για το φαει Φίλε stayroslcd, μιας και διατηρείς δίσκους μόνον για τους 2 τελευταίους μήνες θα σου πρότεινα να μην μπεις στην διαδικασία παρασκευής της δικής σου τροφής πριν αποκτήσεις αρκετές γνώσεις και εμπειρίες στην συντήρησή των δίσκων. Καταλαβαίνω την διάθεσή σου να παρέχεις στα ψαράκια σου το καλύτερο αλλά σε διαβεβαιώ πως οι αποξηραμένες τροφές (σε κόκκους και φυλλαράκια) που ταϊζουμε όλοι μας, καλύπτουν όλες τις ανάγκες διατροφής και ανάπτυξης. Αν παρ΄ όλα αυτά θέλεις να δοκιμάσεις να ταϊσεις κατεψυγμένη καρδιά, καλύτερα (κατα την ταπεινή μου γνώμη φυσικά) να ξεκινήσεις με κάποια που υπάρχει στο εμπόριο. Μην παρεξηγήσεις τα παράνω μιας και δεν έχω κανένα συμφέρον να σε στείλω σε κάποιο ενυδρειακό μαγαζί αντί στον χασάπη της γειτονιάς σου, αλλά το τάισμα με καρδιά επιβαρύνει πολύ περισσότερο τήν βιολογία του ενυδρείου πράγμα που σημαίνει πως μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγουν οι μετρήσεις κάποιου, ιδιαίτερα αν δεν έχει πολύ μεγάλη πείρα. Και φυσικά, αν η διαθέσιμη ποσότητα είναι μεγάλη, τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ εύκολα, δυστυχώς προς το χειρότερο. Φιλικά, Κωνσταντίνος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 31 Οκτωβρίου 2011 #73 Share 31 Οκτωβρίου 2011 Πολύ ωραίο το θέμα το διάβασα όλο.Δίνω 1 φορά την εβδομάδα Goodheart λίγο ίσα ίσα να λαδώνει το νερό και μετά αλλαγή.Οι δίσκοι που είναι μεγαλωμένοι με μοσχαροκαρδιά δεν τρώνε τίποτα άλλο στην αρχή και αναγκαστικά παίζει πάντα στην κατάψυξη.Οπως και αρτέμια και bloodworms.Πάλι καλά που έμαθαν και tetra discus και τρώνε βασικά αυτό.Τώρα πείρα και τις τροφές του aquaristc.net για δίσκους να δοκιμάσω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος