Jump to content

Μαγειρικη για τους δισκους μας...

Geosid

Recommended Posts

Μα ειναι να το βράσουμε,για να αδρανοποιησουμε το οξαλικό οξύ καταστρεφοντας ωστοσο Βιταμηνες τις οποιες συμπληρωνουμε εκ νεου με σκευασματα εμποριου συνηθως,τοτε δεν βρισκω λογο για τον κοπο.... :)

• Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γιωργο ασβεστιο και μαγνησιο βαλατε ?

Βεβαια επειδή ταίζετε και καλές του εμποριου δεν χρειάζεται

Μα ειναι να το βράσουμε,για να αδρανοποιησουμε το οξαλικό οξύ καταστρεφοντας ωστοσο Βιταμηνες τις οποιες συμπληρωνουμε εκ νεου με σκευασματα εμποριου συνηθως,τοτε δεν βρισκω λογο για τον κοπο.... :)

Εχει δίκιο ακουγεται κάπως ;):P

απλα την DIY τροφή την κανουμε για 2 κυριως λόγους για οικονομια όταν έχουμε να ταίσουμε πολλά ψάρια ή για να παρουμε τα πλεονεκτηματα τις καρδιας που μεγαλωνει τα ψάρια και τα κάνει τουμπανο

Εχει δίκιο ακουγεται κάπως ;):P

απλα την DIY τροφή την κανουμε για 2 κυριως λόγους για οικονομια όταν έχουμε να ταίσουμε πολλά ψάρια ή για να παρουμε τα πλεονεκτηματα τις καρδιας που μεγαλωνει τα ψάρια και τα κάνει τουμπανο

η οικονομια ειναι μαλλον το σημαντικοτερο κινητρο και η ευχαριστηση της δημιουργιας.Γιατι παιζουν κατι απιστευτες καρδιες στο εμποριο..... :)

Γιωργο ασβεστιο και μαγνησιο βαλατε ?

Βεβαια επειδή ταίζετε και καλές του εμποριου δεν χρειάζεται

Σε ξεχωριστο σκευασμα δεν βαλαμε

Δεν ξερω αν οι discus vitamins περιεχουν κατι απο τα παραπανω , σε αναζητηση που εκανα τωρα στο google λεει οτι εχει αυτα μεσα ( B1, B2, B6, B12, C, A, D, E and Glucan )

Και παλι ομως την τροφη δεν την φτιαξαμε για καθημερινο ταισμα αλλα για μια δυο φορες τη βδομαδα ( τουλαχιστον εγω τοσο την ταιζω ) .

Μετα σε αλλη αναζητηση που εκανα βρηκα οτι και οι γαριδες (τις οποιες βαλαμε στο μενου ) ειναι τροφη πλουσια σε μαγνησιο

Παρακάτω, ακολουθούν ανά διατροφική ομάδα, οι πλουσιότερες σε μαγνήσιο τροφές:

Κρεατικά ή συναφή: χοιρινό λουκάνικο, συκώτι, καρδιά, αρνίσια νεφρά, κόκκινο κρέας, πιτσούνι, αυγά.
Θαλασσινά: σαλιγκάρι της θάλασσας, βούκινο, μύδια, γαρίδες, καλαμάρια, αχιβάδες.
Αμυλώδη: καστανό ρύζι, ζυμαρικά ολικής αλέσεως, όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβύθια).
Λαχανικά: σπανάκι, ξινολάπαθο, σέσκουλο.
Φρούτα: μπανάνα, φρέσκο σύκο, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί.
Δημητριακά: δημητριακά ολικής αλέσεως, ψωμί και μπισκότα ολικής αλέσεως, νιφάδες βρώμης, μούσλι.
Μεταλλικά νερά: Vittel, Contrex.
Η περιεκτικότητα του μαγνησίου σε διάφορες τροφές
Για να αυξήσετε την πρόσληψη του μαγνησίου μέσω των τροφών, παραθέτουμε ενδεικτικά την περιεκτικότητά του σε ορισμένες τροφές:

100 γρ. σαλιγκάρια της θάλασσας μαγειρεμένα περιέχουν 300 mg
50 γρ. ξηροί καρποί (το αμύγδαλο έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα) περιέχουν 70 με 125 mg
200 γρ. σπανάκι περιέχουν 100 mg
10 γρ. κακάο σκόνη περιέχουν 52 mg
20 γρ. φύτρα σιταριού ή αλεύρι σόγιας περιέχουν 50 mg
60 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως περιέχουν 49 mg
60 γρ. λευκό ψωμί περιέχουν 30 mg
25 γρ. αποξηραμένα φρούτα (η αποξηραμένη μπανάνα έχει τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα) περιέχουν 7.5 με 25 mg
100 γρ. μαγειρεμένα όσπρια περιέχουν 18 με 53 mg
1 λίτρο μεταλλικό νερό Contrex περιέχει 84 mg
1 λίτρο μεταλλικό νερό Vittel περιέχει 36 mg.
Το μαγνήσιο απορροφάται στο έντερο, αλλά η απορρόφηση αυτή δεν είναι πλήρης (μόνο το 30 με 60% του μαγνησίου που έχουμε προσλάβει από τις τροφές), ενώ η ταυτόχρονη λήψη βιταμίνης Β6 και D ευνοεί την απορρόφηση του μαγνησίου.

Πηγη : http://woman.pathfinder.gr/beauty/705984.html

οι γαριδες πρεπει να ειναι με το τσοφλι

Mικρο το κακο :)

Την επομενη φορα ...

Χρηστο εχεις δικιο αλλα ειχαμε ετοιμες καθαρισμενες γαριδες οποτε στην επομενη γυρα....

εγω περιμενω το ρεμαλι να μου φερει τροφη για να παρει 2 ενυδρεια χαχαχαχαχα

το Σαββατο Γιωργο θα ειμαι ΣΑΝΤΑ

εγω περιμενω το ρεμαλι να μου φερει τροφη για να παρει 2 ενυδρεια χαχαχαχαχα

το Σαββατο Γιωργο θα ειμαι ΣΑΝΤΑ

Ποιο ρεμαλι Χρηστο;

για να παρουμε τα πλεονεκτηματα τις καρδιας που μεγαλωνει τα ψάρια και τα κάνει τουμπανο

Σωστοοοος :)

Σωστοοοος :)

Σιγουρα,γιατι και στον Αμαζονιο,μολις εβλεπαν αγελαδα,την αρπαζαν αμεσως για να παρουν το εδεσμα :)

Σιγουρα,γιατι και στον Αμαζονιο,μολις εβλεπαν αγελαδα,την αρπαζαν αμεσως για να παρουν το εδεσμα :)

Σπυρο συγνωμη που σου πηρα τη φωτο :):)

77a1366b.jpg

περα απο την πλακα η μοσχαροκαρδια εχει το καλυτερο αποτελεσμα :) σε ψαρια εκτροφης

Έγινε επεξεργασία - Pollatos

περα απο την πλακα η μοσχαροκαρδια εχει το καλυτερο αποτελεσμα :) σε ψαρια εκτροφης

Σιγουρα,αλλα για λογαριασμο του εκτροφεα,ο οποιος βιαζεται να πουλησει τα ψαρια του.

Ο χομπιστας στις γεννες του,η στα μικρα ψαρια που αγοραζει,θελει να δει τα σταδια μεγαλωματος :)

για δωσε περισσότερες λεπτομερειες γιατί δεν το καταλαβα τι θες να πεις . Ποια σταδια χανει καποιος που θελει να έχει ένα ψαρι με σώμα 12cm στο σωμα στον χρόνο

Οπως εχουμε πει και φαινεται ότι το διαπιστωνουν και αλλοι τελικά το δύσκολο ειναι να μεγαλώσει σωστά ένας δίσκος . Οπως είναι γνωστό και πάλι μπορεί να τα ψαρια να μεγαλωνουν συνεχεια ( οπως λέει ο Bleher) αλλά ο δίσκος θέλει πολύ και καλό φαεί για να μεγαλώσει μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του ( Να πιασει 12cm το σώμα του) γιατί μετά από τους 12-14 μήνες αν δεν έχει μεγαλώσει σωστά αργεί υπερβολικά να μεγαλώσει και μένει πολύ πίσω . Πιστευω ότι η καρδιά δίνει τα καλύτερα αποτελεσματα σε αυτόν τον τομέα .... απλά θέλει και άλλον χειρισμό από τον χομπίστα ειδικά με τις ρουτινες αλλαγών και την καθαρότητα του ενυδρείου του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός

για δωσε περισσότερες λεπτομερειες γιατί δεν το καταλαβα τι θες να πεις . Ποια σταδια χανει καποιος που θελει να έχει ένα ψαρι με σώμα 12cm στο σωμα στον χρόνο

Οπως εχουμε πει και φαινεται ότι το διαπιστωνουν και αλλοι τελικά το δύσκολο ειναι να μεγαλώσει σωστά ένας δίσκος . Οπως είναι γνωστό και πάλι μπορεί να τα ψαρια να μεγαλωνουν συνεχεια ( οπως λέει ο Bleher) αλλά ο δίσκος θέλει πολύ και καλό φαεί για να μεγαλώσει μέχρι τον πρώτο χρόνο της ζωής του ( Να πιασει 12cm το σώμα του) γιατί μετά από τους 12-14 μήνες αν δεν έχει μεγαλώσει σωστά αργεί υπερβολικά να μεγαλώσει και μένει πολύ πίσω . Πιστευω ότι η καρδιά δίνει τα καλύτερα αποτελεσματα σε αυτόν τον τομέα .... απλά θέλει και άλλον χειρισμό από τον χομπίστα ειδικά με τις ρουτινες αλλαγών και την καθαρότητα του ενυδρείου του πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός

Γεια σου Χρηστο.

Εγω θα αντιστρεψω το ερωτημα.Τι τρωνε ρε παιδι μου αυτα τα ψαρια στη φυση και με τι ρυθμους μεγαλωνουν;Γιατι να μην τα ταιζουμε τροφες που περιεχουν αυτα τα συστατικα; :)

εγω απο την αλλη σαν νεος που ειμαι δεν μπορω να καταλαβω ποιος ο λογος που πρεπει να ''μπουσταρουμε'' ενα ψαρι και να μην το αφησουμε να μεγαλωνει υπο κανονικες συνθηκες -ρουτινες.

Καποτε ειχε παρει το ματι μου καποιον οπου εφτιαχνε diy τροφες και ταιζε τα μικρα του και ηταν ολα χαρα οπου σε μικρη ηλικια ειχαν γινει τα δισκακια σαν τον arnold schwarzenegger στη ταινια conan ο βαρβαρος !!!!

αυτα που ειναι να παρει το ψαρι σε σωματικη διαπλαση πιστευω πως μπορει να τα παρει χωρις μπουσταρισμα .

Καθαρο νερο και ποικιλια τροφων νομιζω αρκουν , τωρα εαν η καρδια δεν ειναι μεσα στο μενου δεν νομιζω οτι χαλασε και ο κοσμος .

Γεια σου Χρηστο.

Εγω θα αντιστρεψω το ερωτημα.Τι τρωνε ρε παιδι μου αυτα τα ψαρια στη φυση και με τι ρυθμους μεγαλωνουν;Γιατι να μην τα ταιζουμε τροφες που περιεχουν αυτα τα συστατικα; :)

Ωρε θεε του Ολυμπου τι συγκρινεις τη φυση με τα ενυδρεια μας !!!

Εκει την περιοδο των βροχων υπαρχει αφθονια τροφης (καρποι, εντομα........) πλουσια σε πρωτεινη !!!

τωρα εαν η καρδια δεν ειναι μεσα στο μενου δεν νομιζω οτι χαλασε και ο κοσμος .

Οπως κι αν ειναι μεσα στο μενου παλι δε χαλασε ο κοσμος :)

Τα δικα μου την ξεσκιζουν, ειναι η αγαπημενη τους τροφη !!!

Ωρε θεε του Ολυμπου τι συγκρινεις τη φυση με τα ενυδρεια μαw !!!

Εκει την περιοδο των βροχων υπαρχει αφθονια τροφης (καρποι, εντομα........) πλουσια σε πρωτεινη !!!

Mεγάλη κουβέντα είπες...Γιατι συνεχεια γινεται και λογος για το DNA

:)

εγω εχω αφησει την ταιστρα να κανει δουλεια .... :)

Και δυστυχως στην ταιστρα δεν μπαινει καρδια ( εκτος εαν παμε σε Τονυ ταν bits)

Δε συγκρινω,ουτε λεω να μη δινουμε κοθολου.

Το συνεχεια καρδια λεω πως δεν εγκρινω

Γεια σου Χρηστο.

Δε συγκρινω,ουτε λεω να μη δινουμε κοθολου.

Το συνεχεια καρδια λεω πως δεν εγκρινω

Καλημερα Στρατο

από μελετες τα ψαρια φτανουν τα 12 cm σωμα το θεμα ειναι ότι όντως βρισκουν πολύ πρωτεινική τροφή και μεγαλώνουν γρήγορα ειδικά το πρώτο 6μηνο ....

Το τι τρώνε αναγραφεται στο βιβλίο του bleher και αναλογα με το ειδος διαφοροποιουνται οι αναγκες ( ειχα κανει μία αναλυση με φρουτα του αμαζονιου σε σχεση με φρουτα που μπορουμε να βρουμε εμείς σε αλλο φορουμ :) και τα συστατικα τους για πρωτεινες το ποιο κοντινό ειναι λαρβες κουνουπιων, κοκκινο σκουληκι κτλ κτλ)

Το σημαντικό είναι ότι και ο δίσκος από το εντερο του ( μικρό σε σχεση με το σωμα του στις μικρές ηληκίες μεγάλο όταν μεγαλωσει ) δειχνει ότι μέχρι τους 8 μήνες θέλει πρωτείνη από 50%+ και μετά μέχρι 40-45%

Τωρα το συνεχεια καρδια ειναι αλλο θεμα και γενικά ύπαρχει μεγαλη πολεμική γυρω απο την χρήση της

Φυσικά και δεν ειναι απαραιτητο να ταιζει καποιος μονο καρδιά ή και να μην ταιζει καθολου δεν τρεχει μία

Αλλά αν βρεις χρόνο μία φορά προσπαθησε να μεγαλωσεις δισκακια μόνο με καρδια ( συνταγή θα σου πω) και με συχνες αλλαγες

Προς Geosid

ενα ψαρι που στον χρόνο ειναι 12cm σε σωμα δεν το εχουμε μπουσταρει

το θεμα ειναι ότι ειναι πολυ δυσκολο να το πετυχουμε :)

Συμφωνω με τον Pollato.

Μεχρι πριν λιγο δεν εδινα καρδια.

Ρωτησα τον A.Soh εαν η καρδια εχει, μακροχρονια, επιπτωση στην υγεια του δισκου.

Η απαντηση ηταν οχι. Και το ταισμα βεβαια θελει τον τροπο του.

Δινω πλεον και εγω καποια γευματα.

Συμφωνω με τον Pollato.

Μεχρι πριν λιγο δεν εδινα καρδια.

Ρωτησα τον A.Soh εαν η καρδια εχει, μακροχρονια, επιπτωση στην υγεια του δισκου.

Η απαντηση ηταν οχι. Και το ταισμα βεβαια θελει τον τροπο του.

Δινω πλεον και εγω καποια γευματα.

O soh λεει και αλλα ομως...

Που δεν ειναι του παροντος θεματος

Η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι κατηγορουσαν τον Stendker που ταιζει συνεχεια καρδια τα ψαρια του , αλλα θα μου πεις τι ξερει και αυτος .....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...