Geosid 22 Αυγούστου 2010 #1 Share 22 Αυγούστου 2010 (edited) Καλοκαιρακι .... Δεν ειχαμε τι να κανουμε εγω και ο Νικος ( Rebelos ) και λεμε : δεν φταιχνουμε καμια τροφουλα για τα δισκακια μας ??? Mου χρωσταγε η γυναικα μου να κανω μια μερα χαλια τη κουζινα .... Μαζεψαμε τα υλικα μας το απογευμα με το Νικο και μολις βραδιασε για τα καλα ηρθε σπιτι για να κανουμε τα δικα μας Τα υλικα που χρειαστηκαμε : Καρδια απο μοσχαρι Σπανακι αρακας καροτο γαριδες παπρικα σκορδο (Garlic Guard ) Βιταμινες ( Azoo discus vitamins ) Σπιρουλινα σε σκονη kent zoecon (omega 3 ) -αφου καθαρισαμε - ξεπλυναμε την καρδια και την κοψαμε σε μικρα κομματια -στη συνεχεια πειραμε τον αρακα και το καροτο οπου το ειχαμε κοψει σε μικρα κομματια τα βαλαμε στο -μπλεντερ και τα χτυπησαμε μεχρι να λιωσουν -στο μειγμα προσθεσαμε σπιρουλινα ,παπρικα, βιταμινες ,σκορδοζουμο και τελος ομεγα 3 -τα χτυπησαμε καλα και προσθεσαμε την καρδια και το σπανακι οπου το σπανακι το ειχαμε καθαρισει και βραση για 2 λεπτα στην κατσαρολα τελος βαλαμε τις γαριδες απο την στιγμη που εχουν ανακατευτη ολα τα υλικα μας ηρθε η ωρα για την συσκευασια... Λιωσαμε 2 ζελατινες ζαχαροπλαστικης και τις προσθεσαμε στο μειγμα μας και αφου ανακατευτηκαν καλα μπηκαν σε 3 σακουλες για να γινουν πλακες . μπηκαν στην καταψυξη οπου εμειναν για 2-3 μερες πριν τις χρησιμοποιησουμε Τωρα οσων αφορα αν τα ψαρια την προτειμησαν , την πρωτη φορα που ταισα την εφαγαν με λιγο σκεψη ( και καλα εκαναν ) μιας και δεν ειχαν ξαναδοκιμασει κατι τετοιο Tα επομενα τα ταισματα ηταν σαφως καλυτερα Με την πρωτη ευκαρια θα προσπαθησω να ανεβασω καποιο βιντεο της προκοπης γιατι το βιντεο απο το κινητο ειναι #@%@#$# Έγινε επεξεργασία 28 Ιουνίου 2011 - south Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Αυγούστου 2010 #2 Share 22 Αυγούστου 2010 Τυφλα να χει ο Μαμαλακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 22 Αυγούστου 2010 Τυφλα να χει ο Μαμαλακης o μαμαλακης μπροστα σε μας ειναι low cost εκπομπη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 22 Αυγούστου 2010 #4 Share 22 Αυγούστου 2010 Απο μυρουδιά πως πάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 22 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 22 Αυγούστου 2010 Απο μυρουδιά πως πάει? οταν την φτιαχναμε ηταν καπως ..... Τωρα ειναι κομπλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 22 Αυγούστου 2010 #6 Share 22 Αυγούστου 2010 καταλαβα .....σκορδίλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
martineth 30 Αυγούστου 2010 #7 Share 30 Αυγούστου 2010 Απορία, που τη βρήκες τη σπιρουλίνα; Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως μεν το σκόρδο προκαλεί ευεξία και προσελκύει τα ψάρια με τη μυροδιά του, μα η κόκκινη κολοκύθα τριμένη ή πολτοποιημένη αποτελεί σαφώς καλύτερη επιλογή κατά των σκουληκιών. Κρίμα για τη ΔΕΗ και το δίκτυό της, μια πολύωρη διακοπή μου στοίχισε κάπου δέκα σακκούλες τροφής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 30 Αυγούστου 2010 #8 Share 30 Αυγούστου 2010 Απορία, που τη βρήκες τη σπιρουλίνα; Επίσης καλό είναι να γνωρίζετε πως μεν το σκόρδο προκαλεί ευεξία και προσελκύει τα ψάρια με τη μυροδιά του, μα η κόκκινη κολοκύθα τριμένη ή πολτοποιημένη αποτελεί σαφώς καλύτερη επιλογή κατά των σκουληκιών. Κρίμα για τη ΔΕΗ και το δίκτυό της, μια πολύωρη διακοπή μου στοίχισε κάπου δέκα σακκούλες τροφής. Εχεις κάποιο άρθρο να μας παραθέσεις για αυτην την χρήσιμη πληροφορία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
martineth 31 Αυγούστου 2010 #9 Share 31 Αυγούστου 2010 Αν θυμάμαι καλά το είχε αναφέρει σε κάπoιο άρθρο του ο Wattley στο TFH, άντε βρες τώρα σε ποιό, όταν το σκεφτόμουν λίγο όμως θυμήθηκα πως κάπου είχε διαβάσει πως το Σπανάκι δεν χωνεύεται από τα ψάρια και αποτελεί αντένδειξη πλέον, και τα καρότα πρέπει ή να τα βράζουμε καλά ή να αφαιρούμε το σκλήρό κομμάτι από μέσα. Έχω υπερβολικά πολύ ύλη για να θυμάμαι που έχω διαβάσει το κάθε ένα και ειλικρινά λυπάμαι για αυτό. Βάζω εδώ και χρόνια ζελατίνη στις τροφές μου και πάντα ανησυχούσα μήπως δεν κάνει καλό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω κάποιος έλληνας να τη χρησιμοποιεί και αυτός, να και τελευταία τη συναντώ σε όλο και πιο πολλές αναφορές με επικρατέστερη αυτή στο βιβλίο Culturing Live Foods. Έχει κανείς εμπειρία με προσθήκη λεκιθήνης ή λέκιθου? Εχεις κάποιο άρθρο να μας παραθέσεις για αυτην την χρήσιμη πληροφορία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 31 Αυγούστου 2010 #10 Share 31 Αυγούστου 2010 Σπανακι βαζουν πολλοι ξενοι εκτροφεις, το θεμα ειναι να ξερεις τις αναλογιες Στη προκειμενη περιπτωση ισως να εχει πεσει λιγο παραπανω, γι αυτο και πρασινιζει πολυ........... Για τον αρακα δεν ξερω !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 31 Αυγούστου 2010 #11 Share 31 Αυγούστου 2010 Σπανακι βαζουν πολλοι ξενοι εκτροφεις, το θεμα ειναι να ξερεις τις αναλογιες Στη προκειμενη περιπτωση ισως να εχει πεσει λιγο παραπανω, γι αυτο και πρασινιζει πολυ........... Για τον αρακα δεν ξερω !!! Πρασινιζει τοσο εντονα εξ'αιτιας της καθαρης σπιρουλινας,και οχι απο το σπανακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Αυγούστου 2010 Author #12 Share 31 Αυγούστου 2010 Σπανακι βαζουν πολλοι ξενοι εκτροφεις, το θεμα ειναι να ξερεις τις αναλογιες Στη προκειμενη περιπτωση ισως να εχει πεσει λιγο παραπανω, γι αυτο και πρασινιζει πολυ........... Για τον αρακα δεν ξερω !!! Βασιλη οντως ηταν αρκετη η δοση σπιρουλινας που επεσε ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 31 Αυγούστου 2010 Author #13 Share 31 Αυγούστου 2010 Αν θυμάμαι καλά το είχε αναφέρει σε κάπoιο άρθρο του ο Wattley στο TFH, άντε βρες τώρα σε ποιό, όταν το σκεφτόμουν λίγο όμως θυμήθηκα πως κάπου είχε διαβάσει πως το Σπανάκι δεν χωνεύεται από τα ψάρια και αποτελεί αντένδειξη πλέον, και τα καρότα πρέπει ή να τα βράζουμε καλά ή να αφαιρούμε το σκλήρό κομμάτι από μέσα. Έχω υπερβολικά πολύ ύλη για να θυμάμαι που έχω διαβάσει το κάθε ένα και ειλικρινά λυπάμαι για αυτό. Βάζω εδώ και χρόνια ζελατίνη στις τροφές μου και πάντα ανησυχούσα μήπως δεν κάνει καλό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ακούω κάποιος έλληνας να τη χρησιμοποιεί και αυτός, να και τελευταία τη συναντώ σε όλο και πιο πολλές αναφορές με επικρατέστερη αυτή στο βιβλίο Culturing Live Foods. Έχει κανείς εμπειρία με προσθήκη λεκιθήνης ή λέκιθου? Ακρως κατατοπιστικοτατος μου εδωσε ιδεες για μελετη , θα το ψαξω και εγω λιγο παραπανο το θεμα να δω μηπως βρω κατι το παραπανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 2 Σεπτεμβρίου 2010 #14 Share 2 Σεπτεμβρίου 2010 (edited) Εχεις κάποιο άρθρο να μας παραθέσεις για αυτην την χρήσιμη πληροφορία? σπόροι πασατεμπου που λεμε χλωροί 30-40 αλλα κάνει μόνο για σκουληκια και τιποτα αλλο ψαξε το στο DPH Για το σπανακι τωρα που λέει ο φίλος από πανω απλά θέλει καλό βράσιμο Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2010 - Pollatos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 3 Σεπτεμβρίου 2010 #15 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 To σπανακι Χρηστο θελει καλο ξεπλυμα και ελαφρο βρασιμο. Οχι να το καψουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Σεπτεμβρίου 2010 #16 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 To σπανακι Χρηστο θελει καλο ξεπλυμα και ελαφρο βρασιμο. Οχι να το καψουμε.... Πολυ σωστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 3 Σεπτεμβρίου 2010 #17 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 συγνωμη που θα σας το πω αλλα κανετε λαθος και οι δυο αυτο που λετε ισχυε παλιά όμως επειδη το σπανακι το βαζουμε για το ασβεστιο αλλα και για να μπορεσει να χονευτει πρέπει να βραστεί για αν μπορεσει το ψαρι να λαβει τα στοιχεία που πρέπει ψαξτε το λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Σεπτεμβρίου 2010 #18 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 συγνωμη που θα σας το πω αλλα κανετε λαθος και οι δυο αυτο που λετε ισχυε παλιά όμως επειδη το σπανακι το βαζουμε για το ασβεστιο αλλα και για να μπορεσει να χονευτει πρέπει να βραστεί για αν μπορεσει το ψαρι να λαβει τα στοιχεία που πρέπει ψαξτε το λίγο "To σπανακι Χρηστο θελει καλο ξεπλυμα και ελαφρο βρασιμο. Οχι να το καψουμε...." Χρηστο εγω προσωπικα το εχω ψαξει πριν πολλαααααα πολλα χρονια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 3 Σεπτεμβρίου 2010 #19 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε συ δεν μπορει να διαλυθει το ασβεστιο και θελει καλο βρασιμο ΙΜΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 3 Σεπτεμβρίου 2010 Author #20 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 καθαρισμα καλο - ξεπλυμα καλο - βρασιμο για 5 λεπτα μαξιμουμ Αυτα εχω κανει μεχρι τωρα δεν ειδα καποιον να μου ζηταει σοδα για την χωνεψει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 3 Σεπτεμβρίου 2010 #21 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε συ δεν μπορει να διαλυθει το ασβεστιο και θελει καλο βρασιμο ΙΜΟ Απο την ωρα που θα κοχλασει το νερο,ενα διλεπτο βρασιμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 3 Σεπτεμβρίου 2010 #22 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 ενταξει εγω λεω 3-4 διαφωνω με το απλο ζεματισμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 3 Σεπτεμβρίου 2010 #23 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 ενταξει εγω λεω 3-4 διαφωνω με το απλο ζεματισμα Με τις βιταμινες τι γίνετε με τοσο βράσιμο?Συμφωνω με τον Στρατο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 3 Σεπτεμβρίου 2010 #24 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό των οστών, αλλά και για την μεταβολική δραστηριότητα των νεύρων και του αίματος, αλλά και της καρδιακής λειτουργίας. Η απορρόφηση του ασβεστίου όμως μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο παρουσία βιταμίνης D. Το ασβέστιο και το κάλιο αδρανοποιούνται από το οξαλικό οξύ. Καθότι τα φυτά περιέχουν συνήθως το συγκεκριμένο οξύ, εάν δίνουμε στα ψάρια μας μια vegetarian διατροφή , υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί ανεπάρκεια ασβεστίου. Το σπανάκι π.χ. είναι πλούσιο σε οξαλικό οξύ, οπότε θα πρέπει να συμπληρώσουμε ασβέστιο εάν δίνουμε πολύ συχνά ή να το βραζουμε καλά για να αδρανοποιήσουμε το οξύ Σε DIY τροφές παντα κάποιο συμπληρωμα μέσα ( μεταλλα , βιταμινες , ασβεστιο κτλ τκλ) ειδικά αν είναι μοναδική τροφή ΙΜΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 3 Σεπτεμβρίου 2010 Author #25 Share 3 Σεπτεμβρίου 2010 Σε DIY τροφές παντα κάποιο συμπληρωμα μέσα ( μεταλλα , βιταμινες , ασβεστιο κτλ τκλ) ειδικά αν είναι μοναδική τροφή στα υλικα που προστεθηκαν ... kent zoecon (omega 3 ) Βιταμινες ( Azoo discus vitamins ) Garlic Guard Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος