kostas82 22 Αυγούστου 2010 #1 Share 22 Αυγούστου 2010 (edited) Οι ζέστες φεύγουν σιγά σιγά και τα ''σκλήρα'' έρχονται , έτσι θα παρουσιάσω και εγω αύτο που με άρκετη δούλεια κατάφερα να φτιάξω το όποιο δεν έχει στοκάριστει ακόμα με κόραλια εκός από μερικά frags καφε μοντιπορας. Από κάτω προς τα πάνω λοίπον η βάση την οποία την κόλησα με 4χ4εκ. κιλοδόκο και με εργαλεία και σίδερα που καβάτζωσα από τον πατέρα μου ,η βαση πατάει σε έξη ποδαράκια που έφτιαξα απο μεγάλα μπουλόνια και τις βίδες τους που τα κόλησα για να ρυθμίζω το ύψος και την έντυσα με μελαμίνη (γραφίτη) κόστος175 όλα. Το σαμπ χωριτικοτητας 200λ φιλοξένει 15κ ζβ το κινέζικο σκίμμερ jad 1850λ (αντλια) και την μια για την ώρα eheim compact 3000 για την επιστροφη΄,από βδομάδα μπαίνει άλλη μια ,το σύστημα φωτίζεται με αυτοσχέδιο φωτιστίκο 11βατ με λάμπα οικονομίας και ψύχεται με ανεμιστήρα.(κοστος γυαλας σαμπ 90ε) Τo κυρίως ενυδρείο το κατασκέβασα με απλό γυαλί πάχους 10χιλ. και κόντρες πάχους 5χλι. πάνω κάτω όλα αροντάριστα και ατρόχιστα με διαστάσεις 130χ50χ60ύ με σιλικόνη διαφ. ντε μπράβεν και πατάει πάνω σε μπλε φελιζόλ.(κοστος γυάλας140ε) 340 καθαρα λ. Το φωτιστικό για το οποίο είμαι περήφανος (και η δεή μαζί μου ) μου κόστησε 145ε και αποτελείται από μια απλή σκάφη έτοιμου φωτιστικού οροφής στο οποίο έβαλα δύο 150w metal halide +2x 54w ακτινίκες όλα με ηλεκτρονίκα μπαλαστ για χαμηλή θερμοκρασία και το όλο φωτιστικό ψύχεται με 2 ανεμιστηράκια για pc σύνολο βατ 408!!. Στο main display μπήκαν 65κ ζβ και 65κ ζ αραγωνίτη, από κυκλοφορία για την ώρα 2χ12000 λαω sunsun την επιστροφή της αντλίας και από βδομάδα αλλος ένας κυκ 5000λαω και την δεύτερη αντλία επιστρόφης. Και η επιστροφή του νερο γίνεται με δυο 1074/2της tunze Έγινε επεξεργασία 22 Αυγούστου 2010 - kostas82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Αυγούστου 2010 Author #2 Share 22 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 22 Αυγούστου 2010 #3 Share 22 Αυγούστου 2010 Μια χαρα. Το skimmer σου για ποσα λιτρα ειναι? Φωτογραφιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 22 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 22 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Αυγούστου 2010 Author #6 Share 22 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 22 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 22 Αυγούστου 2010 νομίζω ο ''κανόνας'' είναι 3 φορες ο όγκος του νερου και επί 5 του αέρα οπότε 460λ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #8 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 το ενυδρείο έκλεισε δυο χρόνια και κάτι .. χρωστάω ένα update ,οπότε ορίστε ένα βιντεάκι από κινητό και να ευχαριστήσω τους φίλους που με βοηθούν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Σεπτεμβρίου 2012 #9 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να άργησες δυο χρόνια να κάνεις την τελική παρουσίαση, αλλά οι πρώτες πρώτες φωτογραφίες με το τελευταίο βίντεο δεν έχουν καμιά σχέση... και μπράβο !!! Θα μας ενδιέφερε όλους του θαλασσινούς τι ρουτίνες ακολουθείς για τη σταθερότητα των τιμών, καθώς και τις διατροφής. Τα κοράλλια όταν τα τοποθέτησες ήταν μεγάλου μεγέθους ή frag και αναπτύχθηκαν μέσα σ αυτά τα δυο χρόνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 8 Σεπτεμβρίου 2012 #10 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πανεμορφο ενυδρειο κ φοβερη εξελιξη! Μπραβο κωστα! Ο clown tang πως τα παει;ηρεμος η πεφτει καμια φαπα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos23 8 Σεπτεμβρίου 2012 #11 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexpsycho 8 Σεπτεμβρίου 2012 #12 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Kostas82 είσαι καλλιτέχνης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ttarkin 8 Σεπτεμβρίου 2012 #13 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πάρα πολύ όμορφο. Μπράβο φίλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VRILO 8 Σεπτεμβρίου 2012 #14 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πανεμορφο ενυδρειο...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #15 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Μπορεί να άργησες δυο χρόνια να κάνεις την τελική παρουσίαση, αλλά οι πρώτες πρώτες φωτογραφίες με το τελευταίο βίντεο δεν έχουν καμιά σχέση... και μπράβο !!! Θα μας ενδιέφερε όλους του θαλασσινούς τι ρουτίνες ακολουθείς για τη σταθερότητα των τιμών, καθώς και τις διατροφής. Τα κοράλλια όταν τα τοποθέτησες ήταν μεγάλου μεγέθους ή frag και αναπτύχθηκαν μέσα σ αυτά τα δυο χρόνια? σε ευχαριστώ Βαγγέλη , έχω αλλάξει πολλά από τότε που ξεκίνησα καθώς και τον τρόπο σκέψης μου , η πρώτη μοντιπόρα , ήταν μια καφέ dijitata ήταν 2-3 φραγκάκια των 3 εκατοστών και μπήκε περίπου στους 9 μήνες ,όταν έκλεισε χρόνο το ενυδρείο έβαλα τις δυο πιο μεγάλες αποικίες και τις είχα πάρει στο small που τις πουλάνε τα μαγαζιά από τότε έβαλλα κάμποσα σκληρά κάποια από μαγαζιά αρκετά frag , κάποια πέθαναν κάτι που σταμάτησε όταν άλλαξα τις λάμπες από μετάλου σε λεντ . Το ενυδρείο τρέχει χωρίς μακροάλγες , αντιφως, υπάρχει 1300 ml ζεόλιθος σε diy ριάκτορα από το παλιό μου σκίμμερ και calsium reactor me arm χωρίς κοντρόλλερ σχεδόν από την αρχή , μου κρατάει τις τιμές ca 400-420 ,mg 1300, kh 7,5-8,5 . καθημερινά προσθέτω Κάλιο , μίγμα από διάφορες πηγές άνθρακα(βότκα , ξύδι , ζάχαρη ) βιταμίνη C ,ιώδιο, βακτήρια ανά 4-7 ημέρες αμινοξέα και στρόντιο. Αλλαγές νερού 15% την εβδομάδα με pro reef στο 1026 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #16 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πανεμορφο ενυδρειο κ φοβερη εξελιξη! Μπραβο κωστα! Ο clown tang πως τα παει;ηρεμος η πεφτει καμια φαπα; Σε ευχαριστώ φίλε μου , τον κλόυν μου το είχε χαρίσει ένα παιδί στο πρόθυρα να μας αποχαιρετίσει και έχει γίνει τριπλάσιος από τότε και συνεχίζει να μεγαλώνει αφού τρώει τον άμπακο , ήρεμος είναι αλλά τον βλέπω ότι θέλει μεγαλύτερο ενυδρείο κάτι που είναι στα σκαριά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #17 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πολύ όμορφο να το χαίρεσαι! Σε ευχαριστώ φίλε Μάνο να είσαι καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #18 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Kostas82 είσαι καλλιτέχνης Σε ευχαριστώ Αλέκο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #19 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πάρα πολύ όμορφο. Μπράβο φίλε. Σε ευχαριστώ φίλε μου για τα καλά σου λόγια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #20 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πανεμορφο ενυδρειο...... Σε ευχαριστώ Σταύρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 8 Σεπτεμβρίου 2012 #21 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 ομορφο,κουκλιστικος υφαλος γεματος ενεργεια και ζωη.και απο μενα μπραβο φιλε μου. ΥΓ.επειδη καπως μπερδευτηκα,τι σκιμμερ δουλευεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Σεπτεμβρίου 2012 #22 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Πολυ ομορφο Κωστα.Επισης ομορφα ζωντανα Ο lineatus ειναι αληταρας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 8 Σεπτεμβρίου 2012 #23 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 Φοβερή εξέλιξη!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 8 Σεπτεμβρίου 2012 #24 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 απο κοντα ειναι ακομα ποιο ομορφο !!!! Μπραβο Κωστα !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas82 8 Σεπτεμβρίου 2012 Author #25 Share 8 Σεπτεμβρίου 2012 ομορφο,κουκλιστικος υφαλος γεματος ενεργεια και ζωη.και απο μενα μπραβο φιλε μου. ΥΓ.επειδη καπως μπερδευτηκα,τι σκιμμερ δουλευεις? Σε ευχαριστώ Κωστή , το σκίμμερ είναι Atb big econo με air star pro μου κόστισε σχεδόν το δώρο Χριστουγένων αλλά χαλάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος