bill28 21 Αυγούστου 2010 #1 Share 21 Αυγούστου 2010 Εχω δει τωρα τελευταια εταιριες οπως aqua medic και μια αλλη που δεν θυμαμαι να βγαζουν αυτου του ειδους λαμπες. Εχω βρει το ειδος αυτο και σκεφτομαι για το αν θα κανουν για θαλασσινο. http://www.ledmania.gr/high-power-led-spot-lights-gr/ Να σημειωσω πως επειδη δεν βγαινουν σε μπλε χρωματισμο να βαλω τετοιες http://www.ledmania.gr/high-power-led-spot...t-dimmable.html και να παιξω με την αποχρωση αλλωστε εχει αρκετες επιλογες στο μπλε οπως θα δειτε και ειναι με τηλεκοντρολ Dimmable. Τι λετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 22 Αυγούστου 2010 Author #2 Share 22 Αυγούστου 2010 Οπως επισης και αυτο το οποιο υπαρχει και σε μπλε αποχρωση. http://www.ledmania.gr/high-power-led-spot...1-watt-led.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 24 Αυγούστου 2010 #3 Share 24 Αυγούστου 2010 Χρησιμοποιώ μια παρόμοια λάμπα του πρώτου λινκ για τον φωτισμό Chaeto.Τώρα σαν κύριος φωτισμό δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιούσα.Σίγουρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν Moonlight. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 24 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 24 Αυγούστου 2010 Απο ενταση τι λενε εχουν; Γιατι απο κοντα δεν τις εχω δει ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 24 Αυγούστου 2010 #5 Share 24 Αυγούστου 2010 Προσωπικά είμαι ακόμα πολύ επιφυλακτικός με τα LED. Οι εταιρείες δεν δίνουν ακόμα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να τα αξιολογήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 24 Αυγούστου 2010 #6 Share 24 Αυγούστου 2010 Απο ενταση τι λενε εχουν; Γιατι απο κοντα δεν τις εχω δει ακομα. Είναι λίγο μειωμένη από αυτή που περιμένεις να δεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 25 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 25 Αυγούστου 2010 Βρηκα σε ενα καταστημα λαμπες φθοριου με led στα kelvin που θελουμε για θαλασσινο και περιμενω να μου στειλει για να τις δοκιμασω. http://www.energeco.com.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
malawimbuna 31 Αυγούστου 2010 #8 Share 31 Αυγούστου 2010 Καλησπερα, Αρχικα θελω να ευχαριστησω τον Βασιλη (bill28) για τη φιλοξενια,το καφε και την παραχωρηση του ενυδρειου του για τη φωτογραφιση. Στις πρωτες 3 φωτο, η φωτογραφιση εγινε σε ασπρο τοιχο με μονο φως το φως απο τα Led. Η αποσταση απο τον τοιχο ηταν 1 μετρο, τα kelvin των Led ειναι 7000 και τα watt 72, 11 και 25 αντιστοιχα. Στην Πραξη: Προβολεας FL024, 72 watt, 7000 kelvin, 60 μοιρες γωνια led Cree, με ψυχτρα και δυνατότητα κρεμασματος απο το ταβανι.(απαντηση σε sps4ever) Τ8 λαμπα led,2 σειρες led 120cm,25 watt, 7000 kelvin, 60 μοιρες. Τ5 λαμπα led, 1 σειρα led, 120cm, 11watt, 7000 kelvin, 60 μοιρες. Περναμε στο ενυδρειο του Βασιλη: Το υπαρχον συστημα φωτισμου με 2χ54 watt(1 white marine και 1 ακτινικη) και φωτιστικο weipro 120 cm 39 watt. Χρηση μονο μια Τ5 λαμπα 120 cm 7000kevin, 11 watt. Χρηση μονο μια Τ8 λαμπα 120 cm, 7000 kelvin, 25 watt. Χρηση των 2 παραπανω λαμπων.Τ5 και Τ8, συνολικα 36 watt Χρηση Προβολεα FL024, 72 watt, 7000kelvin. και τελος φωτο απο φωτιστικο σωμα Spotlight Τ007 21watt,Cree Led, 7000 kelvin Τελος κατα τη διαρκεια της φωτογραφισης τα sps κοραλια ηταν ανοιχτα, δεν εκλεισε καποιο, ενω ανοιξαν και zoanthous που με τα λεγομενα του Βασιλη δεν ανοιγαν. Η εταιρια μας τις επομενες μερες θα κανει ειγαγωγη αντιστοιχων λαμπων Τ5 και Τ8 σε 10000 kelvin καθως, μπλε ακτινικες καθως και συνδιασμος των 2. Θα υπαρξει ενημερωση.Τα συγκεκριμενα kelvin των λαμπτηρων που χρησιμοποιηθηκαν στισ φωτογραφιες μπορουν να τοποθετηθουν σε γλυκου τυπου ενυδρειου αλλα και σε θαλασινου.Στα μελη του φορουμ προσφερουμε εκπτωση 20 % στις τιμες του καταλογου( με συγχωρειται που το γραφω αυτο εδω απλα δεν εχει ανοιξει ακομα η καταλληλη εννοτητα, στα καταστηματα) Για οποιαδηποτε πληροφορια και επικοινωνια στο http://www.energeco.com.gr και στο info@energeco.com.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 31 Αυγούστου 2010 Author #9 Share 31 Αυγούστου 2010 (edited) Να σημειωσω και εγω με την σειρα μου πως εμεινα αφωνος με την ενταση φωτος που ειχαν.Μπορειτε να το καταλαβαιτε απο την φωτογραφια με τον δικο μου φωτισμο και την φωτογραφια με τα led Τ5 και Τ8 μαζι. Τα συγκεκριμενα εμειναν επανω στο ενυδρειο γυρω στην μια ωρα και μου εκανε εντυπωση το οτι ζοανθους που ηταν κατω απο ενα plate αρχισαν και ανοιγαν,παρολο που με αυτα ειχα θεμα λογω του κοραλιου που βρισκεται απο επανω τους. Γενικα δεν εδειξαν σημαδια ασχημων αντιδρασεων τα κοραλια ισα που απολαυσαν το πλουσιο φως Ο φωτισμος μου τωρα ειναι 147w και ειδα πολυ περισσοτερη ενταση με μονο 36w και πιστευω πως με μια λαμπα ακομα με ολα μπλε led θα ειμουν οκ Νικο περιμενω πως και πως να ερθουν οι 10000κ και οι μπλε. Έγινε επεξεργασία 31 Αυγούστου 2010 - bill28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsap 31 Αυγούστου 2010 #10 Share 31 Αυγούστου 2010 πιαδια αυτες οι λαμπες led μπαινουν σε ολα τα ενυδρεια?εχω στο θαλασσινο 2 χ 36 watt weipro 120 cm αμα βαλω και μια Τ5 led θα ειναι καλυτερα?τι τιμες εχουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος