BOKSIC 21 Αυγούστου 2010 #1 Share 21 Αυγούστου 2010 Προκειται να παρω ενα ετοιμο ενυδρειο και προβληματιζομαι για μερικα πραγματα. Ο βραχος ειναι ζωντανος οποτε μονος του με νερο για να μην χασει τα συστατικα του. Τα ψαρακια ξεχωριστα.ποση ωρα περιπου αντεχουν? Η γυαλα με λιγο νερο ισα ισα για τον αραγωνιτη. και θα προσπαθησω να παρω οσο το δυνατον περισσοτερο νερο μαζι μου. Εκεινο ομως που με προβληματιζει περισσοτερο ειναι πως θα φτιαξω το αλατονερο αφου προς το παρον δεν εχω r/o και οι αναλογιες(αλατοτητα-ph) παλιου και φρεσκου νερου θα πρεπει να ειναι πανω κατω ιδιες και ποση ωρα πριν θα πρεπει να ειναι ετοιμο το φρεσκο νερο? Ξερω αρκετα μεγαλο post......την κατανοηση σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 21 Αυγούστου 2010 #2 Share 21 Αυγούστου 2010 φιλε μου καλησπερα,εχω μια απορια.....μηπως δεν εισαι ετοιμος να ξεκινησεις ενα θαλασσινο ακομη????ο λογος που στο λεω ειναι οτι σου λειπει η εμπειρια εστω και του αρχαριου οποτε ειναι κριμα για τα ζωντανα οσο και για εσενα παντως για να μην νομιζεις οτι απλα στην "λεω" 1)ο βραχος με λιγο θαλασσινο νερο και για λιγη ωρα ειναι οκ,2)το ιδιο και με τα ψαρακια με νερο βεβαια να μην ξεπερασεις και το 2ωρο,3)εαν δεν εχεις α/ο φτιαξε καποια λιτρα(δεν μας ειπες το μεγεθος του ενυδρειου για να σου προτεινω ποσο αλλαγη να κανεις)ριξε αντιχλωριο και βαλε ενα δυνατο κυκλοφορητη στον κουβα και μετα απο λιγη ωρα προσθεσε αλατακι και φτιαξε τουλαχιστων την αλατοτητα,μετα κανε και καμια μετρηση για kh,ca,no2,3 ph 4)εδω ειμασται και καλη αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOKSIC 21 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 21 Αυγούστου 2010 φιλε μου καλησπερα,εχω μια απορια.....μηπως δεν εισαι ετοιμος να ξεκινησεις ενα θαλασσινο ακομη????ο λογος που στο λεω ειναι οτι σου λειπει η εμπειρια εστω και του αρχαριου οποτε ειναι κριμα για τα ζωντανα οσο και για εσενα παντως για να μην νομιζεις οτι απλα στην "λεω" 1)ο βραχος με λιγο θαλασσινο νερο και για λιγη ωρα ειναι οκ,2)το ιδιο και με τα ψαρακια με νερο βεβαια να μην ξεπερασεις και το 2ωρο,3)εαν δεν εχεις α/ο φτιαξε καποια λιτρα(δεν μας ειπες το μεγεθος του ενυδρειου για να σου προτεινω ποσο αλλαγη να κανεις)ριξε αντιχλωριο και βαλε ενα δυνατο κυκλοφορητη στον κουβα και μετα απο λιγη ωρα προσθεσε αλατακι και φτιαξε τουλαχιστων την αλατοτητα,μετα κανε και καμια μετρηση για kh,ca,no2,3 ph 4)εδω ειμασται και καλη αρχη Δικαιο εχεις δεν εχω εμπειρια στο θαλασσινο,γι'αυτο και διαβαζω οσο περισσοτερο μπορω να ενημερωθω γιανα μην ταλαιπωρηθουν τα ζωντανα αλλα και για ολα τα αλλα.Εξαλου η εμπειρια ερχετε με τον χρονο. Σ'ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου.Το ενυδρειο ειναι 180λιτ και απο αυτο θα προσπαθησω να παρω απο αυτο οσο το δυνατον περισσοτερο νερο με μπουκαλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος