Jump to content

Reef 130 λίτρα

Nick S3

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Σκέφτομαι να κάνω ένα nano reef 38 λίτρα και θα ήθελα την γνώμη από τους ποιο έμπειρους αν αξίζει να ασχοληθώ με τόσα λίγα λίτρα.Από εξοπλισμό έχω 2 λάμπες Τ5 μια 10000Κ λευκή και μία ακτινική μπλε ένα φίλτρο Eheim 2213,2 coralia nano και ένα skimmer Boyu αυτό http://cgi.ebay.co.uk/BOYU-Aquarium-120L-H...t_Supplies_Fish. Από ζωντανά θα ήθελα να βάλω μέσα έναν κλόουν και μία γαρίδα,δεν με ενδιαφέρουν τα κοράλια.Εχω πάρει και ζωντανό αραγωνίτη αυτόν http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2010 και σκέφτομαι να βάλω και κατ ευθείαν ζωντανό βράχο....πόσα κιλά λέτε?

Αυτά προς το παρών περιμένω τις απόψεις σας.

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι σε αυτα τα λιτρα θα σε παιδεψει αφανταστα.Φαντασου μονο την εξατμιση του νερου και αν αναλογιστεις τα λιτρα (μονο 38) ειναι αρκετα δυσκολο.

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι σε αυτα τα λιτρα θα σε παιδεψει αφανταστα.Φαντασου μονο την εξατμιση του νερου και αν αναλογιστεις τα λιτρα (μονο 38) ειναι αρκετα δυσκολο.

+1 :) καλύτερα μεγαλύτερο(ούτως η άλλος δεν θα το αποφύγεις :D )

Αξίζει να κάνω ένα σαμπάκι από κάτω 30 λίτρα?Ο σκοπός που θα γίνει είναι για να ανέβουν τα λίτρα.

δεν ειναι καθολου ασχημη ιδεα, δλδ να πας συνολο 65 λιτρα περιπου... αν φτιαξεις και μια ωραια βασουλα να κρυψεις σαμπακι θερμοστατι και σκιμμερακι πιστευω οτι θα φτιαξεις μια ομορφη κατασταση... αλλα να σταθεις στην αρχικη σου ιδεα δλδ ενα κλοουνακι και καμια γαριδουλα... αν πιανουν τα χερια σου θα γινει :)

Αυτό θα κάνω :DΑλλά τι αντλία να βάλω στο σαμπάκι? Μια Eheim compact 1002 - 1000 l/h καλή είναι? Το σαμπάκι δεν θα φαίνεται γιατί θα είναι μέσα στο έπιπλο :)

Nαι μια χαρά είναι η παραπάνω αντλία.Εγώ στην θέση σου θα έπερνα το 38L ενυδρείο και θα το έκανα sump και θα έφτιαχνα για main ένα λίγο μεγαλύτερο (50L π.χ)το οποίο θα το διαμόρφωνα και κατάλληλα για την υπερχείλιση κτλ.

Τελικά μετά από γνώμες ποιο έμπειρων σε θαλασσινό ενυδρείο αποφάσισα να κάνω ένα μεγαλύτερο 130 λίτρων. Οπότε αν μπορείς ένας mod να αλλάξει τον τίτλο...ευχαριστώ ;)

Το θέμα μεταφέρθηκε μιας που 130 λίτρα δεν είναι Νανο ;) Άλλαξε και τίτλο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...