Jump to content

Λασπη στο σαμπ

Recommended Posts

Εχω δειαβασει για την συγκεκρισμενη λασπη την Ecosystem Aquarium Miracle Mud itemsτην εχει δοκημασει καπιος η κατι αναλογο? και πιες ειναι ακριβος η ιδιοτητε στης στο σαμπ

φοτοECOSYSTEM_MARINE_REEF_MIRACLE_MUD.doc

Εχω δειαβασει για την συγκεκρισμενη λασπη την Ecosystem Aquarium Miracle Mud itemsτην εχει δοκημασει καπιος η κατι αναλογο? και πιες ειναι ακριβος η ιδιοτητε στης στο σαμπ

φοτοECOSYSTEM_MARINE_REEF_MIRACLE_MUD.doc

Δεν ανοιγει η φωτογραφια.

Οι περισσότεροι στο εξωτερικό κυρίως που την δοκίμασαν , κατέληξαν ότι πρόκειται περισσότερο για ένα διαφημιστικό τρικ παρά σαν η ''θαυματουργή άμμο''.Εσύ την θες για το Refugium?Νομίζω ότι ο ωκεανός τα έχει πάει περίφημα εδώ και αιώνες και χωρίς αυτήν...

• 2 weeks later...

Οι περισσότεροι στο εξωτερικό κυρίως που την δοκίμασαν , κατέληξαν ότι πρόκειται περισσότερο για ένα διαφημιστικό τρικ παρά σαν η ''θαυματουργή άμμο''.Εσύ την θες για το Refugium?Νομίζω ότι ο ωκεανός τα έχει πάει περίφημα εδώ και αιώνες και χωρίς αυτήν...

Υποτίθεται ότι αυτή η λάσπη είναι η ίδια που βρίσκεται και σε μερικό βάθος κάτω από τον αραγωνίτη στους ωκεανούς. Αλλά γενικότερα θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα με ένα DSB παρά με αυτή τη λάσπη που αν δουλέψεις λίγο στο sump θα σου θολώσει το νερό και θα καταλήξει και στο ενυδρείο.

Πολυ γνωστη εταιρια που μεχρι προσφατα (πριν 2-3 χρονια) πουλουσε τετοια λασπη,τη σταματησε,αφου βγηκαν φωτογραφιες στο internet με τον ιδιοκτητη να σκαβει την πισω αυλη του και να γεμιζει τα κεσεδακια της εταιριας του με τη θαυματουργη λασπη.

Τις φωτογραφιες δεν τις εχω δει δυστυχως.

Παντως σε αρκετα αρθρα που εχουν αναλυσεις επι του θεματος,αναφερεται οτι προκειται απλα για διαφημιστικο τρικ.

Δεν αποκλειω οτι μπορει να υπαρχουν εταιριες και μαρκες που το προιον τους κανει αυτα που υποσχεται,αλλα απο οσα γνωριαω,δεν μπορω να σε συμβουλεψω για καποια.

Έγινε επεξεργασία - ΑΚΗΣ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...