Jump to content

Co2 δεν μου πετυχαίνει

jimn

Recommended Posts

φιλε delta66 τα μεταλικα βανάκια που μπορουμε να τα βρούμε?

(κάποιο κατάστημα ? βρισκω μονο πλαστικά)

Σε πετσιτι το ειχα παρει

• Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τώρα έχω κολλήσει με την σκάλα διάχυσης. ;) Δεν λέει με τίποτα να ανεβάσει τις φουσκάλες μέχρι πάνω.κάπου στην μέση κολλάνε,συνωστίζονται και γίνεται μπάχαλο.Απ΄ότι μου είπε ο Delta66,θα πιάσει "λίγδα"και θα προχωρήσουν οι φούσκες,αλλά μέχρις στιγμής τίποτα.Υπάρχει κάτι να περάσω πάνω στη σκάλα για να γλιστράνε οι φούσκες?(λέμε τώρα) :D Μετά από πολύ κούνημα και μεταφορά της από θέση σε θέση για να βρώ τα ίσια της ,παρατήρησα ότι σε διάφορα διαστήματα της σκάλας δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες και εκεί γίνεται ο συνωστισμός όταν τις φτάσουν οι φυσαλίδες του CO2.Υπάρχει τρόπος να μην δημηουργηθούν εξ αρχής οι φυσαλίδες αυτές ?

Τώρα έχω κολλήσει με την σκάλα διάχυσης. :D Δεν λέει με τίποτα να ανεβάσει τις φουσκάλες μέχρι πάνω.κάπου στην μέση κολλάνε,συνωστίζονται και γίνεται μπάχαλο.Απ΄ότι μου είπε ο Delta66,θα πιάσει "λίγδα"και θα προχωρήσουν οι φούσκες,αλλά μέχρις στιγμής τίποτα.Υπάρχει κάτι να περάσω πάνω στη σκάλα για να γλιστράνε οι φούσκες?(λέμε τώρα) :blush: Μετά από πολύ κούνημα και μεταφορά της από θέση σε θέση για να βρώ τα ίσια της ,παρατήρησα ότι σε διάφορα διαστήματα της σκάλας δημιουργούνται μικρές φυσαλίδες και εκεί γίνεται ο συνωστισμός όταν τις φτάσουν οι φυσαλίδες του CO2.Υπάρχει τρόπος να μην δημηουργηθούν εξ αρχής οι φυσαλίδες αυτές ?

αφησε το 1-2 μέρες ακόμη και αν δεν στρώσει πάρε την κλασική σκάλα διάχυσης.

(ειδα στο βιντεακι ειναι διαφορετικη η δικη σου) ;)

αφησε το 1-2 μέρες ακόμη και αν δεν στρώσει πάρε την κλασική σκάλα διάχυσης.

(ειδα στο βιντεακι ειναι διαφορετικη η δικη σου) ;)

Ποιά είναι αυτή?

Ποιά είναι αυτή?

καλησπέρα. πιο πάνω ο myronlas εχει ενα link με την δικη του σκάλα. κατι αντιστοιχο..

ασε και την δικη σου πρώτα να δεις αν στρωσει.

φτιαξε την κλιση σωστα. ;)

Οι φουσκάλες έχουν μειωθεί στις 15-20 ανά λεπτό,από τις 70 που ήταν στις αρχές,αυτό σημαίνει ότι το μείγμα πάει για αλλαγή?Έχουν περάσει 7 μέρες από την ημέρα που πήρε μπροστά.

Εγώ το αλλάζω κάθε 2 εβδομάδες!

Τώρα, αν έχουν μειωθεί τόσο πολύ οι φουσκάλες, άλλαξε το...

Πρόσεχε μόνο εάν έχεις ζωντανά, γιατί εγώ άλλαξα μείγμα το οποίο στην αρχή πήγαινε τούρμπο, το ξέχασα και 2 βράδυα μέσα, και ήρθε το διοξείδιο και χτύπησε κόκκινα (και έριξε πολύ και το ph)...

Έγινε επεξεργασία - myronlas

Οι φουσκάλες έχουν μειωθεί στις 15-20 ανά λεπτό,από τις 70 που ήταν στις αρχές,αυτό σημαίνει ότι το μείγμα πάει για αλλαγή?Έχουν περάσει 7 μέρες από την ημέρα που πήρε μπροστά.

μέτρα PH και ΚΗ και πήγαινε :

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=21

να δεις την περιεκτικότητα CO2 στο νερό.

τι ενυδρείο έχεις και τι φυτά?

μέτρα PH και ΚΗ και πήγαινε :

http://www.aquazone.gr/index.php?pid=21

να δεις την περιεκτικότητα CO2 στο νερό.

τι ενυδρείο έχεις και τι φυτά?

Τάσο οι μετρήσεις μου έδωσαν ΚΗ8 και ΡΗ 7,5.Στον πίνακα βγάζει χαμηλό CO2.Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα με πλάτυ,αρλεκίνους,2 aplle snail,1 πλεκο,1γλύφτη αλμπίνο,2 καρδινάλιοι και 6-7 μωρά γκαπάκια.Τα φυτά σε κύριο λόγο είναι ανούμπιες και αυτά που σου βάζω σε φωτό πιο κάτω γιατί δεν ξέρω ποια είναι ;)

IMG_3668.jpg

IMG_3667.jpg

IMG_3666.jpg

Ευχαριστώ παράλληλα και για την αναγνώρηση

Τάσο οι μετρήσεις μου έδωσαν ΚΗ8 και ΡΗ 7,5.Στον πίνακα βγάζει χαμηλό CO2.Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα με πλάτυ,αρλεκίνους,2 aplle snail,1 πλεκο,1γλύφτη αλμπίνο,2 καρδινάλιοι και 6-7 μωρά γκαπάκια.Τα φυτά σε κύριο λόγο είναι ανούμπιες και αυτά που σου βάζω σε φωτό πιο κάτω γιατί δεν ξέρω ποια είναι :D

Ευχαριστώ παράλληλα και για την αναγνώρηση

τι νερό χρησιμοποιεις ? ΑΟ , Βρύσης

με τι μετράς? υγρά ή stick

πριν το CO2 τι μετρήσεις είχες?

χρησιμοποιείς αεραντλία?

η εισαγωγή του νερού απο το φίλτρο κάνει ανατάραξη στην επιφάνεια ?

βλέπω άλλαξες σκαλα ;)

Πιστεψε με αν ειχες διαρροη co2 στο σπιτι σου,μαλλον το επομενο πρωι δεν θα ησουν εδω για να μας γραφεις;)

Απο μπουκαλι diy?

Μηπως τρομαζεις τον κοσμο χωρις λογο?

Απο μπουκαλι diy?

Γιατί από μπουκάλα υπήρχε?

Από πότε το CO2 είναι δηλητήριο?

Γιατί από μπουκάλα υπήρχε?

Από πότε το CO2 είναι δηλητήριο?

Το διοξειδιο σε μεγαλη ποσοτητα ειναι δηλητηριο. (μη το μπερδευουμε ομως με το μονοξειδιο του ανθρακα που ακουμε για δηλητηριασεις)

Δειτε Τοξικότητα του CO2 - Επιδράσεις στο νευρικό σύστημα

Απο diy μπουκαλι παντως δεν υπαρχει περιπτωση δηλητηριασης.

Δεν εχω ακουσει ποτε για δηλητηριαση ανθρωπου απο ενυδρειακο μουκαλι co2, ουτε απο μεγαλη μπουκαλα.

Εδω βρηκα οτι κατι γατες φρικαραν λιγο οταν μια 2.5κιλη μπουκαλα αδειασε.

http://www.thekrib.com/Plants/CO2/co2-rocket.html#2

Έγινε επεξεργασία - delta66

Απο μπουκαλι diy?

;):D:blush:

τι νερό χρησιμοποιεις ? ΑΟ , Βρύσης

με τι μετράς? υγρά ή stick

πριν το CO2 τι μετρήσεις είχες?

χρησιμοποιείς αεραντλία?

η εισαγωγή του νερού απο το φίλτρο κάνει ανατάραξη στην επιφάνεια ?

βλέπω άλλαξες σκαλα ;)

1.Νερό βρύσης

2.υγρά

3.Μετρήσεις μια εβδομάδα πρίν: ΡΗ 7,5--ΚΗ6--GH10--NO2 0--NO3 10mg/L--NH4 0

4.Έχω αλλά δεν την βάζω(με έχουν καταμπερδέψει για το πότε την ανοίγω)

5.Ναι κάνει ανατάραξη

η σκάλα είναι η ίδια :D

Έγινε επεξεργασία - jimn

Τι εχει η σκαλα? Μια χαρα φαινεται.

Αεραντλια μη βαζεις και γενικα προσεχε την αναταραξη στα φυτεμενα. (μην ειναι υπερβολικη)

Μεχρι 35mg/lt διοξειδιο μην ανυσυχεις για τα ψαρια.

Σταθεροποιησε την παροχη σου και κανε μια μετρηση μια ωρα πριν κλεισουν τα φωτα και αλλη μια στο τελος της "νυχτας" των φυτων (αναλογα τη φωτοπεριοδο) για να βρεις τις ακρες στις τιμες πεχα μεσα στο 24ωρο.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Το διοξειδιο σε μεγαλη ποσοτητα ειναι δηλητηριο. (μη το μπερδευουμε ομως με το μονοξειδιο του ανθρακα που ακουμε για δηλητηριασεις)

Δειτε Τοξικότητα του CO2 - Επιδράσεις στο νευρικό σύστημα

Απο diy μπουκαλι παντως δεν υπαρχει περιπτωση δηλητηριασης.

Δεν εχω ακουσει ποτε για δηλητηριαση ανθρωπου απο ενυδρειακο μουκαλι co2, ουτε απο μεγαλη μπουκαλα.

Εδω βρηκα οτι κατι γατες φρικαραν λιγο οταν μια 2.5κιλη μπουκαλα αδειασε.

http://www.thekrib.com/Plants/CO2/co2-rocket.html#2

;)

Τι εχει η σκαλα? Μια χαρα φαινεται.

Αεραντλια μη βαζεις και γενικα προσεχε την αναταραξη στα φυτεμενα. (μην ειναι υπερβολικη)

Μεχρι 35mg/lt διοξειδιο μην ανυσυχεις για τα ψαρια.

Σταθεροποιησε την παροχη σου και κανε μια μετρηση μια ωρα πριν κλεισουν τα φωτα και αλλη μια στο τελος της "νυχτας" των φυτων (αναλογα τη φωτοπεριοδο) για να βρεις τις ακρες στις τιμες πεχα μεσα στο 24ωρο.

Οι φυσαλίδες τώρα κολλάνε στα 3 τελευταία σκαλοπάτια,μάλλον είναι θέμα χρόνου για να λειτουργήσει καλά.

Ευχαριστώ για τις υπόλοιπες συμβουλές

Πιστεψε με αν ειχες διαρροη co2 στο σπιτι σου,μαλλον το επομενο πρωι δεν θα ησουν εδω για να μας γραφεις;)

Υπερβολές :D

1.Νερό βρύσης

2.υγρά

3.Μετρήσεις μια εβδομάδα πρίν: ΡΗ 7,5--ΚΗ6--GH10--NO2 0--NO3 10mg/L--NH4 0

4.Έχω αλλά δεν την βάζω(με έχουν καταμπερδέψει για το πότε την ανοίγω)

5.Ναι κάνει ανατάραξη

η σκάλα είναι η ίδια ;) λάθος δικό μου απο το βιντεάκι που είχα δει επειδή έφευγαν ακανόνιστες οι φυσσαλίδες

4. εγω την βάζω μονο το πρωτο βράδυ αν ειναι νεο το μιγμα με χρονοδιακόπτη 3 ωρες περίπου σπαστά

ανα1/2 ώρας.

5.όπως είπε και ο delta66 ,θα πρέπει η έξοδος του φίλτρου μας να είναι κάτω από τη στάθμη του νερού του ενυδρείου για να διαχέεται κατά το δυνατόν η μεγαλύτερη ποσότητα CO2 εντός του ενυδρείου, για να αποφύγουμε μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας του νερού που προκαλεί απώλειες CO2

για την σκάλα λάθος δικό μου απο το βιντεάκι που είχα δει επειδή έφευγαν ακανόνιστες οι φυσσαλίδες

και καλά γεννητούρια με τις γαρίδες σου.

Έγινε επεξεργασία - tasosgv

4. εγω την βάζω μονο το πρωτο βράδυ αν ειναι νεο το μιγμα με χρονοδιακόπτη 3 ωρες περίπου σπαστά

ανα1/2 ώρας.

5.όπως είπε και ο delta66 ,θα πρέπει η έξοδος του φίλτρου μας να είναι κάτω από τη στάθμη του νερού του ενυδρείου για να διαχέεται κατά το δυνατόν η μεγαλύτερη ποσότητα CO2 εντός του ενυδρείου, για να αποφύγουμε μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας του νερού που προκαλεί απώλειες CO2

για την σκάλα λάθος δικό μου απο το βιντεάκι που είχα δει επειδή έφευγαν ακανόνιστες οι φυσσαλίδες

και καλά γεννητούρια με τις γαρίδες σου.

;):D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...