Jump to content

Co2 δεν μου πετυχαίνει

jimn

Recommended Posts

δεν το αφήνω για να αρχίσει η ζύμωση !!!

κάνει ομοιογένεια το υλικο (νερο μαγιά )

Η συνταγή σου είναι μέσα στο μπουκάλι αυτή τη στιγμή,ακολούθησα τις οδηγίες σου κατά γράμμα, και αναμένω αποτέλεσμα :)

• Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Βγαλε το σωληνακι απο τη σκαλα και εξω απο το ενυδρειο.

1. Βουλωσε την ακρη με το δαχτυλο σου, ξεβιδωσε το καπακι απο το μπουκαλι και φυσα μεσα στο σωληνακι που προεξεχει να δεις αν ειναι αεροστεγες ή χανει καπου στην πορεια προς το ενυδρειο.

2. Ασε ελευθερη την ακρη του σωληνα και ξαναφυσα να δεις αν βγαινει αερας και δεν ειναι βουλωμενο καπου.

Έφτιαξα καινούριο "σύστημα" και το τσέκαρα και με τους 2 τρόπους που αναφέρεις και είμαι κομπλέ :)

Η συνταγή σου είναι μέσα στο μπουκάλι αυτή τη στιγμή,ακολούθησα τις οδηγίες σου κατά γράμμα, και αναμένω αποτέλεσμα :)

μολις πετυχει ελπιζω να εμεινε ζάχαρη να κεράσεις καφέ ! :D

μολις πετυχει ελπιζω να εμεινε ζάχαρη να κεράσεις καφέ ! :)

να είσαι σίγουρος φιλαράκι :D:rasp:

Ένας εύκολος τρόπος να ελέγξεις τυχόν διαρροή από το καπάκι είναι να ρίξεις λίγες σταγόνες νερό γύρο από το σωληνάκι.Κατά 90% εκεί είναι το πρόβλημα.

και μια σημείωση:

πάντα να γίνετε το υλικο πρωί (το βράδυ ειναι μη χρησιμο στο ενυδρειο και στην αρχη βγάζει αρκετο Co2

αφου δεν μπορει να ελεγχθει η ροη του)

οταν δεις μετα απο 15 μερες πολυ μειωμένη ροη Co2 αδειάζεις το μίγμα και αφήνεις λιγο στο μπουκάλι πριν γεμισεις με νεο μιγμα.

:)

εγω προσωπικα έχω συνδέσειpost-21555-1282341848_thumb.jpg σε σειρά και μικρο μπουκαλακι με νερο μεχρι την μεση

για να βλέπω τις φυσαλίδες και την ποσοτητα.

βλεπε φωτο απο αρχειο σε forum.

δεν το αφήνω για να αρχίσει η ζύμωση !!!

κάνει ομοιογένεια το υλικο (νερο μαγιά )

Ετοιμασία μείγματος

• Ζεσταίνετε το νερό και διαλύστε μέσα τη ζάχαρη.
  • Το αφήνετε το έως ότου φτάσει τους 28C περίπου. (προσοχή αν είναι καυτό θα "σκοτώσει" τη μαγιά, αν είναι κρύο δεν θα ξεκινήσει η ζύμωση)
  • Μέχρι να κρυώσει το νερό με τη ζάχαρη, προετοιμάστε το μείγμα της μαγιάς σε ένα ποτήρι με λίγο νερό θερμοκρασίας 28C περίπου και διαλύστε τη μαγιά, προσθέτοντας στο τέλος και ένα κουταλάκι ζάχαρη ώστε να αρχίσει η ζύμωση πιο σύντομα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου διαλυθούν τελείως.
  • Αφήστε το μείγμα για 10 λεπτά.
  • Πριν ρίξετε τη μαγιά στο μπουκάλι, προαιρετικά βάζετε και λίγη σόδα (1/3 του κουταλιού του γλυκού) και ανακατέψτε καλά. Αυτό λέγεται ότι κάνει το μείγμα να κρατάει λίγο περισσότερο.
  • Γεμίστε το μπουκάλι με το σιρόπι (που έχει προετοιμαστεί στο πρώτο βήμα) και ρίξτε μέσα τη διαλυμένη μαγιά, έτσι ώστε να φτάσει η στάθμη μέχρι εκεί που αρχίζει και στενεύει ο λαιμός του μπουκαλιού, περίπου στα 4/5 του μπουκαλιού, (πρέπει να υπάρχει κάποιο κενό μέχρι το πώμα). (Φωτογραφία 7)

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37191

Λοιπόν το πρωί κατά τις 05:30 κοιτάω το ενυδρείο και ΕΕΕΕΧΩΩΩΩ φυσαλίδες,συνεχίζω ευτυχισμένος τον ύπνο μου,κατά τις 08:30 που ξυπνάω και επίσημα φυσαλίδες γιόκ.Ανακατεύω κυκλικά ελάχιστα το μπουκάλι και μέχρι τώρα που γράφω έχω 72 φυσαλίδες το λεπτό.Είμαι εντάξει με αυτό τον ρυθμό(αν πρώτα ο ΘΕΟΣ συνεχιστεί)?

Έγινε επεξεργασία - jimn

εγω προσωπικα έχω συνδέσειpost-21555-1282341848_thumb.jpg σε σειρά και μικρο μπουκαλακι με νερο μεχρι την μεση

για να βλέπω τις φυσαλίδες και την ποσοτητα.

βλεπε φωτο απο αρχειο σε forum.

Και τι πετυχαίνουμε με αυτή τη συνδεσμολογία ?

Λοιπόν το πρωί κατά τις 05:30 κοιτάω το ενυδρείο και ΕΕΕΕΧΩΩΩΩ φυσαλίδες,συνεχίζω ευτυχισμένος τον ύπνο μου,κατά τις 08:30 που ξυπνάω και επίσημα φυσαλίδες γιόκ.Ανακατεύω κυκλικά ελάχιστα το μπουκάλι και μέχρι τώρα που γράφω έχω 72 φυσαλίδες το λεπτό.Είμαι εντάξει με αυτό τον ρυθμό(αν πρώτα ο ΘΕΟΣ συνεχιστεί)?

εάν έχεις καλή διάχυση και 120 λίτρα μικτά που γράφεις στο προφίλ σου είναι πάρα πολλές... παρακολούθησε το και εάν δεις τα ψάρια κατακόρυφα στην επιφάνεια ξήλωσε το και βάλε αεραντλία. Την επόμενη φορά δοκίμασε με λιγότερη μαγιά ή βάλε bypass βανάκι :)

ΥΓ. εάν και κανένας δε μπορεί να το υπολογίσει έτσι... εντελώς χοντρικά θα σου πω ότι εάν έχεις 100 λίτρα νερό και σωστή διάχυση θες περίπου 30 το λεπτό

Και τι πετυχαίνουμε με αυτή τη συνδεσμολογία ?

1) μετράς φυσαλίδες εάν δεν έχεις σκάλα και έχεις κάποιο diffuser άλλου είδους που δε μπορείς να μετρήσεις

2) εάν με κάποια μετακίνηση του μπουκαλιού φύγει κάποια μικρή ποσότητα ζαχαρόνερου εγκλωβίζεται εκει και δεν μπαίνει στο ενυδρείο

εάν έχεις καλή διάχυση και 120 λίτρα μικτά που γράφεις στο προφίλ σου είναι πάρα πολλές... παρακολούθησε το και εάν δεις τα ψάρια κατακόρυφα στην επιφάνεια ξήλωσε το και βάλε αεραντλία. Την επόμενη φορά δοκίμασε με λιγότερη μαγιά ή βάλε bypass βανάκι :)

ΥΓ. εάν και κανένας δε μπορεί να το υπολογίσει έτσι... εντελώς χοντρικά θα σου πω ότι εάν έχεις 100 λίτρα νερό και σωστή διάχυση θες περίπου 30 το λεπτό

Εχω σκάλα διάχυσης μέσα ,αλλά δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει και άψογα,πολλές φυσαλίδες φεύγουν κατευθείαν προς την επιφάνεια,άλλες πάνε στη σκάλα και κάποια στιγμή συνοστίζονται και φεύγουν πάλι προς την επιφάνεια.Γιατί αυτό :D ???

Εχω σκάλα διάχυσης μέσα ,αλλά δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει και άψογα,πολλές φυσαλίδες φεύγουν κατευθείαν προς την επιφάνεια,άλλες πάνε στη σκάλα και κάποια στιγμή συνοστίζονται και φεύγουν πάλι προς την επιφάνεια.Γιατί αυτό :D ???

δυο τα τινά... ή δεν είναι ίσια η σκάλα ή έχεις πολύ μεγάλη πίεση ή και τα δύο μαζί :)

πάντως την επόμενη φορά ή φτιάξε το σύστημα με το βανάκι ή βάζε λιγότερη μαγιά (το βανάκι είναι καλή φάση)

δυο τα τινά... ή δεν είναι ίσια η σκάλα ή έχεις πολύ μεγάλη πίεση ή και τα δύο μαζί :)

πάντως την επόμενη φορά ή φτιάξε το σύστημα με το βανάκι ή βάζε λιγότερη μαγιά (το βανάκι είναι καλή φάση)

το βανάκι λες το γνωστό που είναι και σαν Τ για τα 2 λαστιχάκια ας πούμε της αεραντλίας.Το βάζω πριν ή μετά την βαλβίδα ανεπιστροφης ? Και το ανοίγω ελάχιστα ώστε να φεύγει στην ατμόσφαιρα το co2 και να μειώνεται το ποσοστό που πάει μέσα έτσι ?

το βανάκι λες το γνωστό που είναι και σαν Τ για τα 2 λαστιχάκια ας πούμε της αεραντλίας.Το βάζω πριν ή μετά την βαλβίδα ανεπιστροφης ? Και το ανοίγω ελάχιστα ώστε να φεύγει στην ατμόσφαιρα το co2 και να μειώνεται το ποσοστό που πάει μέσα έτσι ?

yeap

:) πριν την ανεπίστροφη οπωσδήποτε :D

yeap

:) πριν την ανεπίστροφη οπωσδήποτε :D

Λίγο μετά από το καπάκι της coca cola δηλαδή και πριν την βαλβίδα(λέω εγώ τώρα μην γίνει καμιά βλακεία)μήμπως πρέπει και να κόψω το περισσευούμενο λάστιχο προς το ενυδρείο ή δεν παίζει κάποιο ρόλο?

IMG_3648.jpg

άστο μακρύ δεν πειράζει.... το δύσκολο θα είναι να βρεις καλής ποιότητας βανάκι να μην χάνει (δοκίμασε το σε ένα ποτήρι νερό)

Εχω σκάλα διάχυσης μέσα ,αλλά δεν μπορώ να πω ότι δουλεύει και άψογα,πολλές φυσαλίδες φεύγουν κατευθείαν προς την επιφάνεια,άλλες πάνε στη σκάλα και κάποια στιγμή συνοστίζονται και φεύγουν πάλι προς την επιφάνεια.Γιατί αυτό :) ???

Να προσέξεις να είναι τελείως κάθετα η σκάλα. Επίσης τι σκάλα είναι? Απο ebay?

Η δική μου έκανε αυτό που περιγράφεις αλλά μετά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας έστρωσε εντελώς. Ίσως χρειαζόταν

να πιάσει λίγο γλίτσα το πλαστικό για να τρέχουν πιο έυκολα οι φουσκάλες. (λέω εγώ τώρα)

Δες πως ήταν στην αρχή :

http://www.youtube.com/watch?v=puuy1EITPks

Και εδώ η δικιά μου όπως δουλεύει τώρα :

1) μετράς φυσαλίδες εάν δεν έχεις σκάλα και έχεις κάποιο diffuser άλλου είδους που δε μπορείς να μετρήσεις

2) εάν με κάποια μετακίνηση του μπουκαλιού φύγει κάποια μικρή ποσότητα ζαχαρόνερου εγκλωβίζεται εκει και δεν μπαίνει στο ενυδρείο

σωστός :)

και καπου διάβασα οτι ορισμένες φορές στην εισοδο του co2 στο ενυδρειο δημιουργείτε ένα λευκο ιζυμα.

αυτο αν δημιουργηθεί μένει στο δεύτερο μπουκαλακι.

Να προσέξεις να είναι τελείως κάθετα η σκάλα. Επίσης τι σκάλα είναι? Απο ebay?

Η δική μου έκανε αυτό που περιγράφεις αλλά μετά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας έστρωσε εντελώς. Ίσως χρειαζόταν

να πιάσει λίγο γλίτσα το πλαστικό για να τρέχουν πιο έυκολα οι φουσκάλες. (λέω εγώ τώρα)

Δες πως ήταν στην αρχή :

http://www.youtube.com/watch?v=puuy1EITPks

Και εδώ η δικιά μου όπως δουλεύει τώρα :

Είναι της Nutrafin αγορασμένη από εδώ

1. Με τη σκαλα δεν χρειαζεσαι αλλον μετρητη φυσαλιδων, ειναι και μετρτης η σκαλα.

2. Το σωληνακι οσο πιο κοντο το ποσο πιο καλα. Αν το κοψεις και χρειαστεις προεκταση στο μελλον, μεγαλωνεις το σωληνακι απο την ανεπιστροφη ως το μουκαλι.

3. Δεν πιστευω οτι με 70 φυσαλιδες/λεπτο θα εχεις προβλημα. Μονο που θα ξεθυμανει πιο γρηγορα το μειγμα.

4. Βανακι ανακουφισης αν θελησεις μπορεις να χρησιμοποησεις κατι σαν αυτο. (1-2Ε απο ενυδρειακο πετοσπ)

1. Με τη σκαλα δεν χρειαζεσαι αλλον μετρητη φυσαλιδων, ειναι και μετρτης η σκαλα.

2. Το σωληνακι οσο πιο κοντο το ποσο πιο καλα. Αν το κοψεις και χρειαστεις προεκταση στο μελλον, μεγαλωνεις το σωληνακι απο την ανεπιστροφη ως το μουκαλι.

3. Δεν πιστευω οτι με 70 φυσαλιδες/λεπτο θα εχεις προβλημα. Μονο που θα ξεθυμανει πιο γρηγορα το μειγμα.

4. Βανακι ανακουφισης αν θελησεις μπορεις να χρησιμοποησεις κατι σαν αυτο. (1-2Ε απο ενυδρειακο πετοσπ)

1)Βάζω και ένα βιντεάκι που δείχνει πως λειτουργεί η σκάλα μου(δεν νομίζω ότι παίζει σωστά)ψάχνουμε για λύση :)

2)Βανάκια ανακούφησης βρήκα τα παρακάτω πιο λες να βάλω ?

IMG_3650.jpg

Βγαζει μια χαρα.

Ομως πρεπει να μην εχει και εμποδια στο δρομο.

Κανενα φιλαρακι ή σαλιγγαρι εχει κατσει στο καναλι που περνανε οι φυσαλιδες.

Σιγα σιγα θα γεμισει και με γλιτσιτσα το καναλι και θα γλυστρανε πιο καλα οι φυσαλιδες.

Πειραματισου με την κλιση της σκαλας ετσι ωστε να σταθει καθετη και οι φυσαλιδες να πηγαινουν με την ιδια ταχυτητα και αριστερα και δεξια οπως ανεβαινουν.

Λιγο ακομα θες και το πετυχες :)

φιλε delta66 τα μεταλικα βανάκια που μπορουμε να τα βρούμε?

(κάποιο κατάστημα ? βρισκω μονο πλαστικά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...