Jump to content

Otocinclus ? και τι είδος

tasosgv

Recommended Posts

post-21555-1282261679_thumb.jpgπαιδιά την εμπειρία σας!

είναι Otocinclus ? γιατί πήρα 3 με σκοπό οτι δεν μεγαλώνουν. υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο άλλο είδος?

πάντως είναι πολύ εργατικά.

ευχαριστώ

ειναι cae κατα 99% (chinese algae eater)...

post-21555-1282316204_thumb.jpgέχετε δίκιο!

ευχαριστώ. αντε τώρα να τα βγάλω απο το φυτεμένο.... τερατα γίνονται

Με δυο αποχες, μια μεγαλη (στατικη) και μια μικρη να "σπρωχνεις" ηρεμα τα ψαρια προς τη μεγαλη.

Και να τα πας πισω σε αυτον που σου τα εδωσε για οτο. (Εκτος κι αν ηταν δικο σου το λαθος και τα πηρες μονος σου χωρις να ρωτησεις τι ειναι, οποτε χαρισε του τα)

Έγινε επεξεργασία - delta66

Με δυο αποχες, μια μεγαλη (στατικη) και μια μικρη να "σπρωχνεις" ηρεμα τα ψαρια προς τη μεγαλη.

Και να τα πας πισω σε αυτον που σου τα εδωσε για οτο. (Εκτος κι αν ηταν δικο σου το λαθος και τα πηρες μονος σου χωρις να ρωτησεις τι ειναι, οποτε χαρισε του τα)

τα πήρα αφου ρωτησα το τελικο μέγεθος και είπε 5-7 cm.

σε ευχαριστώ για το κόλπο με τις δύο απόχες.

• 1 month later...

τα πήρα αφου ρωτησα το τελικο μέγεθος και είπε 5-7 cm.

σε ευχαριστώ για το κόλπο με τις δύο απόχες.

Τα ιδια και εγω... λεει μεχρι 8-9 εκατοστα γινονται... και ποσα λετε πηρα για ενα ενυδρειο 380 λτ??? 4!!!! τωρα ειναι γυρω στους 9 ποντους το καθενα και πανε σιφουνας μεσα στο ενυδρειο ....

βεβαια το ενυδρειο ειναι "γυαλι" περασμενο με αζαξ... δεν εχει ιχνος αλγης χαχαχαχα

οι αψιμαχιες μεταξυ τους δε αλλο πραγμα ....

και ναι μια μια αποχη δεν πιανονται με τιποτα....

ειδικα αν το ενυδρειο ειναι 70% φυτεμενο δεν υπαρχει περιπτωση... εγω τουλαχιστον με μια αποχη δεν μπορω να τα πιασω χααχαχαχαχα

και το θεμα ειναι τι θα τακανω 4... ????? αν και λογικα σε αιχμαλωσια δεν θα γινονται 25 ποντους.... αλλα και παλι ειναι πολλα τα 4 ψαρακια για αυτο το ενυδρειο ;)

Έγινε επεξεργασία - ΓιωργοςΚ1

Τα ιδια και εγω... λεει μεχρι 8-9 εκατοστα γινονται... και ποσα λετε πηρα για ενα ενυδρειο 380 λτ??? 4!!!! τωρα ειναι γυρω στους 9 ποντους το καθενα και πανε σιφουνας μεσα στο ενυδρειο ....

βεβαια το ενυδρειο ειναι "γυαλι" περασμενο με αζαξ... δεν εχει ιχνος αλγης χαχαχαχα

οι αψιμαχιες μεταξυ τους δε αλλο πραγμα ....

και ναι μια μια αποχη δεν πιανονται με τιποτα....

ειδικα αν το ενυδρειο ειναι 70% φυτεμενο δεν υπαρχει περιπτωση... εγω τουλαχιστον με μια αποχη δεν μπορω να τα πιασω χααχαχαχαχα

και το θεμα ειναι τι θα τακανω 4... ????? αν και λογικα σε αιχμαλωσια δεν θα γινονται 25 ποντους.... αλλα και παλι ειναι πολλα τα 4 ψαρακια για αυτο το ενυδρειο ;)

Εξερεύνηση των μύθων στη διατήρηση των ψαριών:

Τα ψάρια αυξάνονται ανάλογα το μέγεθος του ενυδρείου τους.

Αυτό είναι ένας από τους παλαιότερους και πιό επικίνδυνους μύθους. Ενώ είναι αλήθεια ότι παρότι μερικοί τύποι ψαριών θα μείνουν "νάνοι" (stunted) αν δεν τους δίνεται ο απαραίτητος χώρος, τα περισσότερα δεν μένουν.

Το Oscars, Tinfoil barbs, ασημένια δολάρια και plecos είναι παραδείγματα ειδών που δεν μένουν νάνοι και δεν πρέπει να αγοραστούν εκτός αν έχετε ικανοποιητικών διαστάσεων ενυδρείο.

Το Goldfish και ο Clown loaches είναι μεταξύ των λίγων διακοσμητικών ειδών ψαριών που μένουν νάνοι. Αλλά αυτή η διακοπή της ανάπτυξης προκαλεί ζημιά;

Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί, σίγουρα όμως τα ψάρια στα ενυδρεία με πρόβλημα χώρου, είναι περισσότερο επιρρεπή σε ασθένειες που προκαλούνται από την κακή ποιότητα νερού και την αστάθεια pH, όπως το finrot και το fungus.

όλο το άρθρο εδώ : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;hl=pangasius

Προς .... ΓιωργοςΚ1

Τώρα τα τζάμια είναι καθαρισμένα ... αλλά όταν μεγαλώσουν ... δεν θα είναι γιατί "κόβουν" αυτή την συνήθεια.- ;)

ωραια... εγω συμφωνω με ολλα αυτα... αλλα το θεμα αυτο ειναι? η μηπως το οτι ακομα και αν τα παω πισω θα εχουν κακο τελος γιατι πουθενα στο πετ σοπ δεν θα χωρανε?????

γιατι σε πετ 400λτ ενυδρειο δεν εχω δει ακομα για ψαρακια του γλυκου σε λειτουργεια...

ωραια... εγω συμφωνω με ολλα αυτα... αλλα το θεμα αυτο ειναι? η μηπως το οτι ακομα και αν τα παω πισω θα εχουν κακο τελος γιατι πουθενα στο πετ σοπ δεν θα χωρανε?????

γιατι σε πετ 400λτ ενυδρειο δεν εχω δει ακομα για ψαρακια του γλυκου σε λειτουργεια...

Κρατώντας τα αφενός θα δημιουργήσεις πρόβλημα στους συγκατοίκους του ενυδρείου σου καθότι μεγαλώνοντας γίνονται ιδιαίτερα επιθετικά και νευρικά, αφετέρου έχεις συνεισφέρει στη κατανάλωση αυτών των ψαριών. Αν επιστραφούν σημαίνει πως δεν καταναλώθηκαν και με τον καιρό ίσως εκλείψουν κι από το εμπόριο ή έστω να περιοριστούν κατά πολύ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...