kaeir 19 Αυγούστου 2010 #1 Share 19 Αυγούστου 2010 Έχω διαβάσει σε παλαιότερα θέματα ότι εκτός από ενυδρειακά ξύλα, κάποιοι χρησιμοποίησαν άλλα ξύλα και μάλιστα θυμάμαι και συζήτηση για ξύλα κληματαριάς. Έχω κόψει ρίζες από δέντρο που έχω εδώ και 3 μήνες στον ήλιο οπότε και έχουν ξεραθεί τελείως. Δεν θυμάμαι αν ήταν από πλάτανο...μάλλον από βελανιδιά ή κουμαριά ήταν, γιατί τα έκοψα από Πήλιο και είχε πολλά δέντρα εκεί και δεν θυμάμαι. Υπάρχει τρόπος να δω αν είναι ασφαλή για το νέο ενυδρείο που ετοιμάζω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAKIS_GR 19 Αυγούστου 2010 #2 Share 19 Αυγούστου 2010 'Έβαλα ξύλα δρυός στο ενυδρείο μου και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα (τα χω εδώ και κάνα εξάμηνο). Πριν τα βάλω όμως τα "ζεμάτισα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 20 Αυγούστου 2010 #3 Share 20 Αυγούστου 2010 τι ψαρια εχεις και τι συνθηκες εχεις? εγω με κλήματα δεν ειχα προβλημα. πρεπει να δεις και τι ακριβως ξυλο ειναι. αν κανει μετα θα κανεις μια διεργασια για να το βαλεις και θα εισαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaeir 20 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 20 Αυγούστου 2010 Παιδιά δεν θυμάμαι καθόλου τι δέντρο ήταν. Μπορεί και δρυς. Τώρα θα στήσω το ενυδρείο και σκέφτομαι να τα βάλω και να παίρνω μετρήσεις μέχρι να στρώσει. Αν οι τιμές είναι καλές, θα είμαι ΟΚ ή μπορεί να εκλύουν ουσίες που δεν αλλάζουν τις παραμέτρους των μετρήσεων και μπορεί να βλάψουν τα ψάρια; Μετράω αμμωνία, νιτρικά, νιτρώδη, φωσφορικά, σκληρότητα, πεχά. Δεν έχω αποφασίσει τι ψάρια θα βάλω ακόμη, γιατί θέλω κάτι που να μην αναπαράγεται εύκολα και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Το σίγουρο είναι ότι θα βάλω άμμο (και όχι χαλίκι), πάρα πολλά φυτά και τα ξύλα. Ίσως να βάλω αγγελόψαρα με κάτι άλλο μαζί, αλλά έχω λίγα λίτρα. 92 μεικτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος