Jump to content

Καταλληλος βιοτοπος για τα γκαπακια μου...

plaYgirl

Recommended Posts

..ενδιαφερομαι να μαθω τον καταλληλοτερο βιοτοπο για τα γκαπακια μου..τι φυτα υπαρχουν στον βιοτοπο που ζουσαν...???ξ :):D

:)

Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=3100

Πες μας τι ακριβως θες να κανεις για να σε βοηθησουμε

Διαβασε εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...ost&id=3100

Πες μας τι ακριβως θες να κανεις για να σε βοηθησουμε

thaaanks :rasp::blush: αν και το συγκεκριμενο το εχω χιλιοδιαβασει και το εχω και στην επιφανεια εργασιας μου αποθηκευμενο για ωρα αναγκης :blush::rasp:

αυτο που θα ηθελα να μαθω ειναι...απο αποψης φυτων...γιατι εχω καπως μπερδευτει...λενε οτι ''Φυσικός βιότοπος-Το άγριο, πρωτότυπο guppy κατοικεί στην Κεντρική Αμερική, στο Trinidad καθώς επίσης

και στο βόρειο τμήμα της Νοτίου Αμερικής. Σήμερα, πολλά guppies βρίσκονται στην Ασία,

ειδικά στην Σιγκαπούρη, όπου πολλά φανταχτερά είδη αναπαράγονται στις μεγάλες

ιχθυοκαλλιέργειες ψαριών''

τι φυτα να τους βαλω για να εχουν κατι απο το φυσικο τους περιβαλλον..???ξερει κανεις..?? :):D

Αααα εχεις ορεξη για διαβασμα

Ξεχνα τα ομορφα καλοστημενα πεντακαθαρα ενυδρεια :)

Καλα δεν ειναι απαραιτητα ενα τυπος βιοτοπου που ζουν τα ψαρια αυτα.

Δες κι αυτα τα παραδειγματα.

http://www.goodeids.com/modules.php?name=N...cle&sid=123

http://www.viviparos.com/Fichas/P%20reticulata%20eng.htm

Και ενα βιβλιο απο τον Bleher http://www.aquapress-bleher.com/index.php?...t&Itemid=45 (ο Νινταλ -animal station- τα εχει του Bleher συνηθως)

Και ενα βιντεο

Έγινε επεξεργασία - delta66

Εγω θα σου πρότεινα μερικα κλαδια στον βυθό σκετα, το πολυ καμια ανούμπια και πιστια. Ετσι θα πλησιάζεις αρκετά τον βιότοπό τους.

:blush: ξενερωσα οικτρααα....και εχω μπερδευτει κιολας....ειχα διαβασει απο πολλους..οπως και απο τον Αρη Τσιατουχα οτι 'Το Guppy προτιμά τα καλά - φυτεμένα ενυδρεία''και ειδη το εχω αρκετα φυτεμενο...και προσπαθω να το κανω και περισσοτερο...και τωρα... :):D:rasp:

:blush: ξενερωσα οικτρααα....και εχω μπερδευτει κιολας....ειχα διαβασει απο πολλους..οπως και απο τον Αρη Τσιατουχα οτι 'Το Guppy προτιμά τα καλά - φυτεμένα ενυδρεία''και ειδη το εχω αρκετα φυτεμενο...και προσπαθω να το κανω και περισσοτερο...και τωρα... :D:rasp::blush:

μην τρελαίνεσαι... δες το αλλιώς... εάν μπορούσαν να διαλέξουν νομίζω θα διάλεγαν το φουλ φυτεμένο :)

μην τρελαίνεσαι... δες το αλλιώς... εάν μπορούσαν να διαλέξουν νομίζω θα διάλεγαν το φουλ φυτεμένο :)

αυτο ειναι το μονο που με παρηγορει :rasp: ...σκεφτομαι μηπως αναγκαζονται -λογο θηρευτων κτλ-να ζουνε εκει που ζουνε... :D

Έγινε επεξεργασία - plaYgirl

...σκεφτομαι μηπως αναγκαζονται -λογο θηρευτων κτλ-να ζουνε εκει που ζουνε... :rasp:

Οχι.

Απλα ζουνε παντου :)

Και στη φυση δεν βρισκεις παντου βιοτοπους με κρυσταλινο νερο χωρις αλγες και ιζημα στο βυθο, φωτισμο κουρειου, και ομoρφα κλαδεμενα δασακια απο φυτα και κατω cuba. :D

Οχι.

Απλα ζουνε παντου :)

Και στη φυση δεν βρισκεις παντου βιοτοπους με κρυσταλινο νερο χωρις αλγες και ιζημα στο βυθο, φωτισμο κουρειου, και ομoρφα κλαδεμενα δασακια απο φυτα και κατω cuba. :D

αυτο σημαινει οτι ενα φυτεμενο δν θα τα εβλαπτε..ε..??? :rasp::blush:

αυτο σημαινει οτι ενα φυτεμενο δν θα τα εβλαπτε..ε..??? :):D

Φυσικα.

Οταν εγραψες ομως βιοτοπος, νομιζα οτι ηθελες να δεις βιοτοπο στο ενυδρειο σου, και η αναπαρασταση του φυσικου βιοτοπου δεν ειναι και πολυ glamur και δεν εχουν σουξε στους νεους χομπιστες.

Ειναι ομως ο πραγματικος ρεαλιστικος κοσμος της φυσης.

θα μπορουσε να ηταν αυτο το ενυδρειο σου?

(εγω πολυ θα το'θελα)

post-4587-1282325372_thumb.jpg

Φυσικα.

Οταν εγραψες ομως βιοτοπος, νομιζα οτι ηθελες να δεις βιοτοπο στο ενυδρειο σου, και η αναπαρασταση του φυσικου βιοτοπου δεν ειναι και πολυ glamur και δεν εχουν σουξε στους νεους χομπιστες.

(εγω πολυ θα το'θελα)

λοιπον, εσενα στη προηγουμενη ζωη σε βλεπω να ησουν κανενα απιστογραμα να πω? εκει κατω απο τα ξυλα και τα ξεροφυλλα στο σκοταδι!! :)

λοιπον, εσενα στη προηγουμενη ζωη σε βλεπω να ησουν κανενα απιστογραμα να πω? εκει κατω απο τα ξυλα και τα ξεροφυλλα στο σκοταδι!! :)

Μπααα, Καρδιναλιος στο Βατικανο ημουν.

Φυσικα.

(εγω πολυ θα το'θελα)

η αληθεια ειναι οτι..ηθελα...μεχρι που απαντησες.. :blush:

αν το ξεκιναγα τωρα μπορει και να το εκανα...αλλα ειχα διαβασει για πολλα φυτα κτλ..και ξεκινησα με φυτα...που μεχρι τη στιγμη που ξεκινησα δν ηξερα καν οτι υπαρχουν-οπως και χιλιαααδες αλλα-και με εχουν καταγοητευσει...

Και λογο του οτι ειχα διαβασει αρχικα για γκαπυ και φυτεμενο..οταν ρωτησα..περιμενα καποια απαντηση για συγκεκριμενα φυτα...οχι για ροη μαυριλα :rasp::blush:

οπως και να χει ομως....ευχαριστωωωω :rasp: για την βοηθεια και τις απαντησεις :rasp::):D

..οταν ρωτησα..περιμενα καποια απαντηση για συγκεκριμενα φυτα...οχι για ροη μαυριλα :D:)

Η φωτο ειναι απο Rio nergo και cardinal tetras και την εβαλα "τυχαια" για να δειξω την "καθαριοτητα" που υπαρχει στους βιοτοπους.

Μη τα συγχεεις. Τα guppies δεν προτιμουν το blackwater.

• 4 weeks later...

Εγώ τα έχω σε 25αρι φυτεμενο με ανουμπιες, εχινοδορουε, κρυπτοκορινες, τζαβαμοσ, γκαζονακι .

Και είναι όλα τριςευτυχισμένα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...