giannispass 18 Αυγούστου 2010 #1 Share 18 Αυγούστου 2010 Γεια χαρά σε όλους. Σε reef 800lt(μαζι με το sump), στο οποίο έχω Sps Los και μια τεράστια ανεμωνη, έχω φωτιστικο με 2T5 και 3 150αρες ΜΗ. Πρώτα ανάβουν οι Τ5 για 2ωρες και μετά ανάβουν οι ΜΗ. Το βράδυ γίνεται το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα σβήνουν οι ΜΗ και μετά από 2 ώρες σβήνουν και οι Τ5· Οι ΜΗ ανάβουν 6 ώρες και η συνολική φωτοπεριοδος είναι 10 ώρες. Το ερώτημα μου είναι πόσες ώρες θα πρέπει να είναι η συνολική φωτοπεριοδος (στην φύση είναι τουλάχιστον 12 ώρες η ημέρα και το καλοκαίρι είναι πολύ μεγαλύτερη). Καταρχήν μήπως πρέπει να ανέβω στις 12 ωρες συνολικά; Και κάτι άλλο. Οι Τ5 κάνουν τίποτα η μόνο οι MH είναι αυτές που συνεισφαιρουν; ( αν και μάλλον είναι δεδομένη η απάντηση αν σκεφτούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ενυδρειων είναι με Τ5). Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #2 Share 18 Αυγούστου 2010 τι κυριως ενυδρειο ποσα λιτρα ειναι? και αν θες πες μας και τις διαστασεις της γυαλας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 18 Αυγούστου 2010 Το κυρίως ενυδρειο είναι στα 600λτ περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #4 Share 18 Αυγούστου 2010 διαστασεις? βασικα υψος πες μας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 18 Αυγούστου 2010 #5 Share 18 Αυγούστου 2010 καλησπερα φιλε μου,για της λαμπες μεταλου γινετε λογος και σε αλλα γνωστα forum του εξωτερικου οπου εκει οι πιο πολλοί εχουν στα ενυδρεια τους 10+ ωρες ανοιχτες της λαμπες μεταλου.αναφέρομε σε ενυδρεια με απαιτησης(sps,clams).εγω προσωπικά εχω 6 ωρες μεταλου και 1 ωρα πριν και 1 μετα t5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #6 Share 18 Αυγούστου 2010 Υπάρχουν αναφορές και για 3 ώρες μεταλα και 9 ώρες ακτινικες t5 σε δύσκολα σκληρά.... Είναι μπερδεμένο θέμα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Αυγούστου 2010 Author #7 Share 18 Αυγούστου 2010 Το ύψος είναι στα 60 cm. Σαν κανόνας δεν υπάρχει κάτι σχετικά με τις μετάλλου; Δηλαδή 6 ώρες είναι οκ για sps? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 18 Αυγούστου 2010 #8 Share 18 Αυγούστου 2010 Το ύψος είναι στα 60 cm. Σαν κανόνας δεν υπάρχει κάτι σχετικά με τις μετάλλου; Δηλαδή 6 ώρες είναι οκ για sps? ΦΙΛΟΙ απο το δικο μας forum που ειναι ΓΝΩΣΤΕΣ και οχι ΕΙΧΑΜΕ να ΛΕΓΑΜΕ με προέτρεψαν και εμένα σε αυτές της ώρες δηλαδη 6 μεταλου,και απο ανάπτυξή είμαι οκ.τωρα ο ΚΑΘΕΝΑΣ κανει στην ΤΕΛΙΚΗ αυτο που ΘΕΛΕΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas disc 18 Αυγούστου 2010 #9 Share 18 Αυγούστου 2010 ρίξε μια ματια ίσως βοηθηση http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...6502&st=260 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 18 Αυγούστου 2010 #10 Share 18 Αυγούστου 2010 Ο μηχανισμός την φωτοσύνθεσης ξεκινάει μετά από περίπου 2-3 ώρες.Τώρα εκεί που έχω καταλήξει εγώ και(αρκετοί ακόμα) σε ότι έχει να κάνει με τα sps είναι ότι η μετάλου το μόνο που μπορεί να προσφέρει είναι ανάπτυξη και τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #11 Share 18 Αυγούστου 2010 οντως το ποιο συνηθισμενο ειναι στις 6 ωρες....το θεμα ειναι να ειναι αρκετα τα watt για το ενυδρειο σου.... οι τ5 80αρες ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Αυγούστου 2010 Author #12 Share 18 Αυγούστου 2010 οντως το ποιο συνηθισμενο ειναι στις 6 ωρες....το θεμα ειναι να ειναι αρκετα τα watt για το ενυδρειο σου.... οι τ5 80αρες ειναι? είναι 80αρες ακτινικες Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #13 Share 18 Αυγούστου 2010 ε μια χαρα τοτε.... και εγω μαζι με τους αλλους προτεινω 6ωρες τα μεταλα και 9 ωρες τις t5..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Αυγούστου 2010 Author #14 Share 18 Αυγούστου 2010 Οπότε όσο αφορά τις μετάλλου είμαστε στις 6 ώρες (παραπάνω δέχεσαι και ευχαριστήρια επιστολή από την ΔΕΗ). Σχετικά με τις Τ5 και λαμβάνοντας υπόψιν δυο πραγματάκια, 1ον αυτό που είπε ο φίλος Salamander ότι η φωτοσυνθεση ξεκινάει μετά από 2 ώρες και 2ον ότι όπως είναι πασίγνωστο στην πράξη στην φύση η ημέρα διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες, θα πάω την συνολική φωτοπεριοδο στις 12 ώρες σύνολο. Αυτό πιστεύω είναι το καλύτερο. Και από εμπειρία στο γλυκό, που είχα full φυτεμενο με co2, έβλεπες ότι η φωτοσυνθεση ξεκιναγε μετά από 2-3 ώρες και μιλάμε για ίδια αναλογία λίτρων ανα watt περίπου στο 1/1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #15 Share 18 Αυγούστου 2010 μαζι με την φωτοσυνθεση θα ξεκινα και η αλγη αν αναβεις τοσες πολλες ωρες τις ακτινικες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 18 Αυγούστου 2010 Author #16 Share 18 Αυγούστου 2010 Το πρόβλημα ειναι ότι είναι ακτινικες η οι ωρες; Θα έχω πρόβλημα αν ανάβουν 3 ώρες οι Τ5 μετά 6 ώρες όλα μαζί και μετά 3 ώρες μόνο οι Τ5 πάλι; Αυτό εννοώ 12ωρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 18 Αυγούστου 2010 #17 Share 18 Αυγούστου 2010 απλα καντο 9ωρο....συνολο 1,5 ωρα πριν και 1,5 μετα.... γιατι οι ακτινικες τα πανε καλα με τις αλγες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 22 Αυγούστου 2010 Author #18 Share 22 Αυγούστου 2010 Μια διευκρινιση θα ηθελα. Οταν αναβουν οι ΜΗ να κλεινουν οι Τ5, ή να ειναι ολες μαζι ανοικτες? Αν κλεισουν οι ακτινικες και ειναι μονες οι ΜΗ ειναι εντελως διαφορετικος ο φωτισμος Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 22 Αυγούστου 2010 #19 Share 22 Αυγούστου 2010 Αναμενες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 22 Αυγούστου 2010 Author #20 Share 22 Αυγούστου 2010 Οκ, thanks... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος