Jump to content

Γειά σας

costasem

Recommended Posts

Γειά σας το όνομά μου είναι Κώστας και διαθέτω εδώ και 14 χρόνια ένα ενυδρείο 120 λίτρων.

Η ιστορία μου ξεκίνησε όπως πιστεύω και στους περισσότερους με την αγορά ενός χρυσόψαρου σε ένα πλαστικό τετράγωνο ενυδρείο. Το ψαράκι μεγάλωσε και δεν χώραγε. Ετσι αγόρασα πριν από 12 περίπου χρόνια από το carefour ενα ενυδρείο 120 λίτρων με εσωτερικό φίλτρο.

Με τα χρόνια καθώς περνούσαν απέκτησα 1 redcap oranda, 1 calico και 1 black mour telescope.

Ως φίλτρο χρησιμοποιώ ένα συνδιασμό του εσωτερικού φίλτρου με γυαλομβακα και σφουγγάρι που στην συνέχεια εισέρχεται το νερό μέσα στο εξωτερικό φίλτρο Enheim που διαθέτει 3 κάνιστα (2 βιολογικά μακαρόνια και 1 σφουγγάρι γυαλοβάμβακα).

Φυτά είχα ένα είδος ανούμπιας την οποία δεν μου την πολυπειράζανε μέχρι που ένα καλοκαίρι μετά τις διακοπές μου την εξολόθρεψαν.

Καθώς πέρασαν τα 14 χρόνια τα παραπάνω ψάρια πέθαναν όλα από νυκτική κίστη αφού είγαν ζευγαρώσει με το αρχικό απλό χρυσόψαρο το οποίο και έχασα πρόσφατα.

Τώρα έχω την δεύτερη γενιά ψαριών τα οποία είναι 3 απλά κοκκινωπά χρυσόψαρα και 1 επίσης απλό χρυσόψαρο λευκό με κόκκινη ράχη.

Επίσης έχω ένα μικρό γλύφτη ο οποίος από ότι μου είπαν δεν μεγαλώνει παραπάνω από 10 cm.(Διαφορετικά θα τον επιστρέψω στο μαγαζί γιατί στο παρελθόν ένας που είχα είχε γινει 14 cm και ήταν ο φόβος του ενυδρείου.)

Καλως ηρθες στη παρεα μας !!!

Αν και ειμαι πολυ νεος και εγω στην παρεα και στο hobby ενα γεια και απο εμενα!

Καλώς όρισες!

Στην κατηγορία Ψάρια κρύου νερού

μπορείς να βρεις πολλές πληροφορίες για τους κατοίκους του ενυδρείου σου,καθώς και να παραθέσεις τις δικές σου εμπειρίες! :)

καλως ηρθες!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...