jimsid 16 Αυγούστου 2010 #1 Share 16 Αυγούστου 2010 (edited) Φιλοι μου γεια σας και καλως σας βρηκα. Σχεδον νεος στο Hobby του ενυδρειου θα ηθελα και εγω να σας παραθεσω τις αποριες και τους προβληματισμους μου περιμενοντας τις πολυτιμες συμβουλες σας. Με τα ενυδρεια ειχα ξαναασχοληθει πριν καποια χρονια διαητρωντας ενα μικρο ενυδρειο 55 λιτρα με χρυσοψαρα και τωρα αποφασισα να κολυμπησω σε πιο βαθια νερα. Συγκεκριμενα αυτη την στιγμη εχω ξεκινησει να στρωνω 2 ενυδρεια ενα 120 λιτρα και ενα 60 λιτρα, με την μεθοδο του μπολιασματος και τα δυο. Τα ενυδρεια μου λειτουργουν απο τις 13/8 το βραδυ , τα οποια αφου τα καθαρισα σχολαστικα εβαλα απο 3 περιπου ποντους χαλικι στο καθενα λιγα διακοσμητικα, για αρχη δεν εχω σκοπω να τα φυτεψω μεχρι να μαθω περισσοτερα πραγματα, νερο, αντιχλωριο βακτηρια και το σχετικο μπολι που πηρα απο εγγυημενο ενυδρειο. Ο τροπος που σκεφτομαι να προχωρησω ειναι ως εξης και εδω θα ηθελα τις παρατηρησεις σας. Την πρωτη αλλαγη νερου και στα δυο ενυδρεια θα την κανω στις 21/8 και στις 24/8 σκεφτομαι να βαλω ενα χρυσοψαρο στο μεγαλο ενυδρειο. Να σημειωσω παλι εδω οτι εχω βαλει υλικα απο ετοιμο ενυδρειο και στα δυο ενυδρεια μου (δεν μου αρεσει ο τροπος να στρωνει το ενυδρειο βασισμενο στο θανατο εστω και ενος μονο ψαριου). Αφου κανω αλλη μια αλλαγη νερου και στα δυο σκεφτομαι το χρυσοψαρο να το μετακομισω στο μικρο ενυδρειο οπου εκει θα ειναι πλεον και το μονιμο σπιτι του. Στο μεγαλο ενυδρειο σκεφτομαι να φιλοξενησω τροπικα ψαρια που και εδω θα ζητησω την βοηθεια σας για την επιλογη τους. Αυτο λοιπον που με προβληματιζει ειναι το φιλτρο στο μεγαλο ενυδρειο το οποιο ειναι ενα BioBox 2 με μια αντλια 650 λιτρα/ωρα. Η πρωτη μου ερωτηση ειναι επαρκει? Και δευτερο μαζι με το σφουγγαρι που ειχε στην συσκευασια του τι αλλα αναλλωσιμα θα πρεπει να του προσθεσω για να μην εχω δυσαρεστα γεγονοτα για τα ψαρακια μου (Ανθρακα? Βιολογικο υλικο? Υαλοβαμβακα Ολα αυτα κυκλοφορουν σε κουτακια που μπαινουν το ενα πανω στο αλλο στο συγκεκριμενο φιλτρο)? Στο μικρο ενυδρειο εχω το παλιο καλο μου και δοκιμασμενο Eheim Pick-Up 2008 που δεν προτιθεμαι για την ωρα να αλλαξω. Καθε παρατηρηση σας θα ειναι ο καλυτερος μου συμβουλος Ευχαριστω εκ των πρωτερω και συγνωμη για το μακροσκελες post Έγινε επεξεργασία 16 Αυγούστου 2010 - jimsid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 16 Αυγούστου 2010 #2 Share 16 Αυγούστου 2010 Καλως ορισες στο φόρουμ μας.Απ'οτι βέλω ξέρεις κάποια βασικά πράγματα και είσαι σε καλό δρόμο Υπάρχουν πάρα πολλα εξαίσια άρθρα για να διαβάσεις καθώς και πολύ αναλυτικά Προφίλ Ψαριών που μποεις να κοιτάξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 16 Αυγούστου 2010 #3 Share 16 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 16 Αυγούστου 2010 #4 Share 16 Αυγούστου 2010 Καλώς ήρθες στην παρέα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 16 Αυγούστου 2010 #5 Share 16 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 16 Αυγούστου 2010 #6 Share 16 Αυγούστου 2010 Καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 16 Αυγούστου 2010 #7 Share 16 Αυγούστου 2010 Καλως όρισες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 17 Αυγούστου 2010 #8 Share 17 Αυγούστου 2010 καλως ορισες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 17 Αυγούστου 2010 #9 Share 17 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 17 Αυγούστου 2010 #10 Share 17 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 17 Αυγούστου 2010 #11 Share 17 Αυγούστου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts