magman 13 Αυγούστου 2010 #1 Share 13 Αυγούστου 2010 (edited) Θέλω με τον καιρό να έχω πυκνή βλάστηση στο ενυδρείο μου. Νομίζω οτι η βλάστηση είναι που κάνει τη διαφορά στο ενυδρείο. Προς το παρόν έχω εύκολα φυτά, κερατόφυλλο, σεσιφλόρα, πολυσπέρμα, java moss και najas guadalupensis όλα σε μικρές ποσότητες (εκτός απο το κερατόφυλλο που μεγαλώνει μανιωδώς). Θα πρέπει να κάνω κάτι περισσότερο; Άν έριχνα λίπασμα θα ήταν καλύτερα; Όσο θα φουντώνει η βλάστηση θα πρέπει να αυξήσω και τον φωτισμό; Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου 2010 - magman Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 13 Αυγούστου 2010 #2 Share 13 Αυγούστου 2010 (edited) βεβαια το τι ζηταει ο καθενας.εχεις βαλει υποστρομα ?πρεπεινα εχεις και πολυ καλο φωτισμο για τηνκαλη αναπτυξη των φυτων. Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου 2010 - GXSARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 13 Αυγούστου 2010 #3 Share 13 Αυγούστου 2010 Υπόστρομα δεν χρειάζεσαι για τόσο έκολα φυτά.Εξάλου το υπόστρομα χάνει τις ουσίες του μετα απο 3-4 μήνες.Με ταμπλέτες για τις ρίζες των φυτών και υγρό λίπασμα θα είσαι μια χαρά. Τί λάμπες έχεις και πόσα watt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 13 Αυγούστου 2010 Author #4 Share 13 Αυγούστου 2010 Υπόστρομα δεν έχω. Οι λάμπες μου είναι 2Χ11watt για 98Lt ενυδρείου και τις καίω 8 ώρες. Ποίός τύπος φωτός είναι δεν ξέρω. Το λίπασμα υπάρχει περίπτωση να προξενήσει προβλήματα στα ψάρια ή να δημηουργήσει κάποιο είδος άλγης; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 13 Αυγούστου 2010 #5 Share 13 Αυγούστου 2010 μπορεις να βρεις λαμπες grolux στις διαστασεις που ειναιοι δικες σου σε μαγαζι με ηλετρολογικα.μπορεις να βαζεις ταμπλετες μεσα στο χαλικι και υγρο λιπασμα.δεν θα εχεις προβληματα αλγης ουτε με τα ψαρια αρκρει να τις θαβεις καλαδιπλα απο την καθε ριζα του φυτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Αυγούστου 2010 #6 Share 13 Αυγούστου 2010 Υπόστρομα δεν έχω. Οι λάμπες μου είναι 2Χ11watt για 98Lt ενυδρείου και τις καίω 8 ώρες. Ποίός τύπος φωτός είναι δεν ξέρω. Το λίπασμα υπάρχει περίπτωση να προξενήσει προβλήματα στα ψάρια ή να δημηουργήσει κάποιο είδος άλγης; δυστυχώς ο φωτισμός σου δε φτάνει ούτε για "ζήτω" για το ενυδρείο σου για να το κάνεις όπως σκέφτεσαι... βρες τρόπο να βάλεις extra λάμπες πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 13 Αυγούστου 2010 #7 Share 13 Αυγούστου 2010 Εχω την εντίπωση πως έχει οικονομικές λάμπες και όχι φθορίου αρα τα watt είναι πολύ περισσότερα. Τα λέω σωστα magman ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 13 Αυγούστου 2010 Author #8 Share 13 Αυγούστου 2010 Παιδιά οι λάμπες λένε πάνω αυτά: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 13 Αυγούστου 2010 #9 Share 13 Αυγούστου 2010 (edited) Xεχε τοξερα ειναι το γνωστο καρφουρίσιο με τις λαμπες φθορίου.Φίλος φυμφορουμιτής έχει ακριβώς το ίδιο με κάποια δύσκολα φυτα και είναι ολα οκ.Δεν θεωρώ απαραίτητη την προσθίκη 3ησ λάμπας ειδικά αν δεν ξέρει κανεις απο ηλεκτρολογικά.Με ευκολα φυτά και λιπασματα θα είσαι ΟΚ Έγινε επεξεργασία 13 Αυγούστου 2010 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 13 Αυγούστου 2010 Author #10 Share 13 Αυγούστου 2010 Βρήκα αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37016 Αλλά δεν λέει αν είναι το φώς παραπάνω απο 11watt Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 13 Αυγούστου 2010 Author #11 Share 13 Αυγούστου 2010 Ναι ε; Το κρατάω όπως έχει λοιπών Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Αυγούστου 2010 #12 Share 13 Αυγούστου 2010 ε τότε τα 11 βατ είναι περίπου 60 βατ δηλαδή είσαι κάπου στα 120 βατ που είναι μια χαρά για το ενυδρείο σου. (Από φάσμα δεν ξέρω τι λένε αλλά αφού τις έχει συμφορουμίτης και είναι οκ μην τις πειράξεις καθόλου ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 13 Αυγούστου 2010 Author #13 Share 13 Αυγούστου 2010 Σίγουρο αυτό warhawk; Δεν θα ήθελα να δω τα φυτά μου να σαπίζουν... Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Αυγούστου 2010 #14 Share 13 Αυγούστου 2010 Xεχε τοξερα ειναι το γνωστο καρφουρίσιο με τις λαμπες φθορίου.Φίλος φυμφορουμιτής έχει ακριβώς το ίδιο με κάποια δύσκολα φυτα και είναι ολα οκ.Δεν θεωρώ απαραίτητη την προσθίκη 3ησ λάμπας ειδικά αν δεν ξέρει κανεις απο ηλεκτρολογικά.Με ευκολα φυτά και λιπασματα θα είσαι ΟΚ εγώ σε αυτό στηρίζομαι δεν έχω προσωπική εμπειρία με λάμπες οικονομίας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Αυγούστου 2010 #15 Share 13 Αυγούστου 2010 Για πυκνη βλαστηση δεν ειναι απολυτο οτι χρειαζεται πολυ φως, λιπασματα, υποστρωμα λιπανσης και διοξειδια. Εξαρταται περισσοτερο απο το ειδος των φυτων. Αν ειναι ευκολα και μετριας/γρηγορης ανατυξης τα φυτα μπορει να γινει ζουγκλα. Πρεπει μονο να προσεχεις να υπαρχουν θρεπτικα στο νερο αν εχεις πολλα φυτα γρηγορης ανπατυξης, γιατι θα υπαρχει ανταγωνισμος στην τροφη. Για παραδειγμα, αυτο το ενυδρειο ειχε νομιζω σχετικα πυκνη βλαστηση και ειχε ελαχιστη λιπανση (ενα γενικο λιπασμα ιχνοστοιχειων) και φωτισμο μετριο (0.5 watt/lt). Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 13 Αυγούστου 2010 #16 Share 13 Αυγούστου 2010 ε τότε τα 11 βατ είναι περίπου 60 βατ δηλαδή είσαι κάπου στα 120 βατ που είναι μια χαρά για το ενυδρείο σου. (Από φάσμα δεν ξέρω τι λένε αλλά αφού τις έχει συμφορουμίτης και είναι οκ μην τις πειράξεις καθόλου ) Τα 11 βατ πως γινονται 120 βατ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 13 Αυγούστου 2010 #17 Share 13 Αυγούστου 2010 Τα 11 βατ πως γινονται 120 βατ? Λαθος τα 11 πως πανε στα 60 βατ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Αυγούστου 2010 #18 Share 14 Αυγούστου 2010 Λαθος τα 11 πως πανε στα 60 βατ? φοράει "ηλεκτρονικές" λάμπες... δεν είναι σωστό να μετράμε έτσι τις λάμπες αλλά κάπου τόσο αποδίδει Link to comment Share on other sites More sharing options...
skamanakos 14 Αυγούστου 2010 #19 Share 14 Αυγούστου 2010 φοράει "ηλεκτρονικές" λάμπες... δεν είναι σωστό να μετράμε έτσι τις λάμπες αλλά κάπου τόσο αποδίδει Και εγω που τις εβγαλα και εβαλα 2 τ5 σιλβανια γκρολουξ 24 βατ η μια δεν εκανα καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 14 Αυγούστου 2010 #20 Share 14 Αυγούστου 2010 Και εγω που τις εβγαλα και εβαλα 2 τ5 σιλβανια γκρολουξ 24 βατ η μια δεν εκανα καλα? αυτό δε το ξέρει κανείς βάλτε τα ίδια φυτά και ρίξτε τα ίδια λιπάσματα να κάνετε δοκιμή Προσωπική μου άποψη ότι θα πάει καλύτερα με τις grolux λόγω του ότι έχουν φάσμα "σωστό" για φυτά ΥΓ. Πότε θα μπει κανα πρότυπο να γράφουν όλες οι λάμπες επάνω λούμενς να ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε;! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 14 Αυγούστου 2010 #21 Share 14 Αυγούστου 2010 (edited) φοράει "ηλεκτρονικές" λάμπες... δεν είναι σωστό να μετράμε έτσι τις λάμπες αλλά κάπου τόσο αποδίδει Το ιδιο "ηλεκτρονικες" με τις λαμπες φθορισμου που χρησιμοποιουμε στα ενυδρεια συνηθως, ειναι και οι λαμπες οικονομιας. Τα 11 βατ ειναι 11 βατ. Οι λαμπες οικονομιας ειναι σαν τις φθορισμου και χονδρικα αποδιδουν το ιδιο. Αν ηταν διαφορετικα, τοτε εγω βαζωντας μια λαμπα οικονομιας 7W σε ενα 20λιτρο (30% watt/lt), θα επρεπε να ειχε βγει η αλγη απεξω. Κι ομως ακομα και οι ανουμπιες ειναι σαν ψευτικες, καθαρες απο αλγη, που υποτιθεται οτι δεν θελουν δυνατο φως και εγω τις εχω ακριβως κατω απο τη λαμπα. Με λιγα λογια τα φυτα εχουν αναμενομενη συμπεριφορα, σαν να ειχα λαμπα φθορισμου στα ιδια watt (7). Έγινε επεξεργασία 14 Αυγούστου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
magman 15 Αυγούστου 2010 Author #22 Share 15 Αυγούστου 2010 Προς το παρόν βλέπω καλή ανάπτυξη στα φυτά (όλα γρήγορης ανάπτυξης)οπότε θα αφήσω το φωτισμό ώς έχει. Θα επανέλθω σε λίγες μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος