ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 11 Αυγούστου 2010 #1 Share 11 Αυγούστου 2010 εχω γεμισει το ενυδρειο με νερο και λειτουργαει εδω και ενα μιναν η αλατοτητα βρησκεται στο 1025 και η θερμοκρασια στους 28c Πιες ειναι η πρωτες μετρισεις NO2 η ΝΗ4-ΝΗ3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Αυγούστου 2010 #2 Share 11 Αυγούστου 2010 Μέσα έχεις βάλει αραγονίτη και βράχο? Λειτουργούν κυκλοφορητές, skimmer... κλπ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 11 Αυγούστου 2010 Author #3 Share 11 Αυγούστου 2010 Φιλε μου ειναι ολα σε λειτουργια το σκιμερ η κυκλοφορητες τα αντιφοσφορα, καρβουνα , ο βραχος ειναι ολος νεκρος ,υποστρομα αποτελειτε απο χαλικη και οσο αφορα για βιολογια εχω βαλει βιοσφαιρες και εχω μπολειασει το ενυδρειο με αμπουλες απο βακτιριδια και περιμενω Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 11 Αυγούστου 2010 #4 Share 11 Αυγούστου 2010 sorry κιόλας αλλα εαν ο βράχος είναι νεκρός τι περιμένεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 11 Αυγούστου 2010 Author #5 Share 11 Αυγούστου 2010 (edited) εχω προσθεσει ετοιμη βιολογια για να επιταχινω την κατασταση ________.doc Έγινε επεξεργασία 11 Αυγούστου 2010 - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 11 Αυγούστου 2010 #6 Share 11 Αυγούστου 2010 Η απουσία του ζωντανού βράχου θα σου καθυστερήσει κατά πολύ το κύκλο του αζώτου. Καλά μεν τα εργαστηριακά βακτηρίδια αλλά η ζωή που περικλείεται μέσα στο ζωντανό βράχο είναι πολύ καλύτερη... φυσικά. Οι βιομπάλες ναι μεν είναι βιολογικό υλικό, αλλά κάποια άλλα υλικά όπως siporax ή subpro έχουν καλύτερη ανταπόκριση στην αποίκηση από βακτηρίδια. Έτσι όπως το ξεκίνησες θα αργήσει πολύ να πάρει μπροστά το σύστημά σου. Τα συγκεκριμένα βακτήρια δεν τα χρησιμοποίησα και δεν γνωρίζω τι ανταπόκριση θα υπάρξει. Όλα και κάποιος φίλος θα γνωρίζει γ αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 12 Αυγούστου 2010 #7 Share 12 Αυγούστου 2010 (edited) Είχα ξεκινήσει και εγώ με νεκρό βράχο αλλά δεν έριξα βακτηρίδια. Μόνο μια γαρίδα(κακώς) για την οποία δεν άκουσα τα παιδιά στο aqyazone που με συμβούλεψαν να μην την βάλω. Όπως και να έχει μετά από 2 μήνες μόνο η αμμωνία είχε μηδενιστεί. Μόλις έβαλα 2 κομμάτια ζωντανό βράχο σε 2 εβδομάδες ήταν μηδέν και τα νιτρικά. Βασικά ο κύκλος θα πάει κάπως έτσι: ΝΗ3-4: Αύξηση ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 0 NH3-4: Μείωση ΝΟ2: Άυξηση ΝΟ3: 0 NH3-4: 0 NO2: Mείωση ΝΟ3: Αύξηση ΝΗ3-4: 0 NO2: 0 NO3: Σταθερά Μόλις η αμμωνία και το διοξείδιο του αζώτου γίνουν μηδενικά και τα νιτρικά άλατα δεν είναι μηδενικά είχε ολοκληρωθεί ο κύκλο νιτροποίησης. Μετά κάνεις αλλαγές νερού για μείωση των νιτρικών αλάτων ή ψάχνεις άλλες μεθόδους απονιτροποίησης. Επίσης πως μετράς την αλατότητα? Έγινε επεξεργασία 12 Αυγούστου 2010 - Lemeshianos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 12 Αυγούστου 2010 Author #8 Share 12 Αυγούστου 2010 την αλατοτητα την μετραω με ρεφραρομετρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lemeshianos 12 Αυγούστου 2010 #9 Share 12 Αυγούστου 2010 Ωραία. Έχεις μετρήσει την αμμωνία(ΝΗ3-4)? Αν είναι μηδενικά τότε υπάρχει μια πηγή αμμωνίας μέσα στο ενυδρείο? Αν έβαζες ζωντανό βράχο θα είχες την αποσύνθεση από τον βράχο και θα σου έδειχνε αύξηση στην αμμωνία. Χωρίς ζωντανό βράχο και χωρίς να βλέπεις να υπάρχει αύξηση της αμμωνίας τότε θα σου πρότεινα να βάλεις εσύ αμμωνία. Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις αμμωνία. Δεν ξέρω αν κάνει να βάλεις τροφή μέσα. Για παράδειγμα η γαρίδα που έβαλα, ναι μεν ανέβασε αμμωνία αλλά θα μου άφησε και φωσφορικά καθώς και μπορεί σε αυτή να αναπτηχθούν μύκητες που δεν θέλεις να υπάρχουν στο ενυδρείο για να μην μολύνονται τα ψάρια αν κάτι τους δημιουργήσει πληγές. Εγώ έκανα το λάθος, μην το κάνεις και εσύ. Αν δεν αλλάξει η αμμωνία μέσα σε μια βδομάδα ψάξε να βρεις καθαρή αμμωνία(ίσως κάποιος γνωστός που να είναι χημικός να μπορεί να σε βοηθήσει). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostakis03 13 Αυγούστου 2010 #10 Share 13 Αυγούστου 2010 μην ανοιγεις φωτα για ενα μηνα(περιορισμενο φωτισμο).ριχνε μερα παρα μερα βακτηρια και αν θελεις υπαρχουν καποια ζουμια που θα βοηθησουν το ενυδρειο σου να ανεβασει τιμες πιο γρηγορα.επισης να ξερεις οτι και ο βραχος χρειαζεται μια φορα την εβδομαδα ταισμα.αν θελεις ριχνε που και που λιγη τροφουλα μεσα να βοηθησεις τον κυκλο των βακτηριδιων.Συντομα θα μπορεσεις να βαλεις το πρωτο σου ψαρακι μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 13 Αυγούστου 2010 Author #11 Share 13 Αυγούστου 2010 το NH3-NH4 ειναι 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Αυγούστου 2010 #12 Share 13 Αυγούστου 2010 το NH3-NH4 ειναι 0 βάλε μια πηγή αμμωνίας ώστε να ξεκινήσει ο κύκλος γιατί η γνώμη μου είναι ότι τα ρίχνεις τσάμπα (οχι εντελώς) μέχρι στιγμής τα βακτήρια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος