Jump to content

Μαύρα στίγματα σε Columian Tetra

Recommended Posts

Επειδή με την απόχη δεν υπήρχε περίπτωση να το πιάσω έριξα baktopur direct σε όλο το ενυδρείο προχθές.

Θα δούμε και αν εξαφανιστούν τα στίγματα στα υπόλοιπα tetra.

Δεν είδα καμιά βελτίωση οπότε συνεχίζω την θεραπεία με αλλαγή του 50% του νερού αύριο και προσθήκη ξανά baktopur direct.

Στις οδηγίες προτείνει μετά το τέλος της θεραπείας και εφόσον τα ψάρια είναι υγιή να προσθέσουμε sera aqutan και sera bio nitrivec και άνθρακα.

Δηλαδή αν συνεχίσουν τα συμπτώματα μπορώ να κάνω την θεραπεία χωρίς να προσθέτω βακτήρια (είτε είναι το bio nitrivec είτε κάποιο άλλο και να μην έχω πρόβλημα?) για μέρες?

Το νερό το ετοιμάζω με ektozon - seachem prime και τύρφη οπότε το aquatan μου είναι περιττό.

• Απαντήσεις 50
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδή με την απόχη δεν υπήρχε περίπτωση να το πιάσω έριξα baktopur direct σε όλο το ενυδρείο προχθές.

Θα δούμε και αν εξαφανιστούν τα στίγματα στα υπόλοιπα tetra.

Δεν είδα καμιά βελτίωση οπότε συνεχίζω την θεραπεία με αλλαγή του 50% του νερού αύριο και προσθήκη ξανά baktopur direct.

Στις οδηγίες προτείνει μετά το τέλος της θεραπείας και εφόσον τα ψάρια είναι υγιή να προσθέσουμε sera aqutan και sera bio nitrivec και άνθρακα.

Δηλαδή αν συνεχίσουν τα συμπτώματα μπορώ να κάνω την θεραπεία χωρίς να προσθέτω βακτήρια (είτε είναι το bio nitrivec είτε κάποιο άλλο και να μην έχω πρόβλημα?) για μέρες?

Το νερό το ετοιμάζω με ektozon - seachem prime και τύρφη οπότε το aquatan μου είναι περιττό.

Το aquatan και το nitrivec είναι αντιχλώριο και βακτήρια αντίστοιχα, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε εταιρίας. Για το prime συμφωνώ και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις Tetra Safe Start για βακτήρια.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν ταΐζεις καθόλου και έχεις φουλ οξυγόνωση στο ενυδρείο σου.

Το είχα χρησιμοποιήσει το safe start παλιότερα...θα δω πιο θα βρω στην αγορά διαθέσιμο.

Ευχαριστώ. :)

Άλλαξα σήμερα το 50% του νερού και πρόσθεσα baktopur direct.

Καθάρισα και το φίλτρο με την ευκαιρία και πρόσθεσα και λίγο substrat pro που μου είχε περισσέψει.

Οι τιμές του νερού (πριν την αλλαγή νερού) αν και το ενυδρείο έτρεχε 3 μέρες με baktopur direct ήταν όλες οκ.

Τα ψαράκια είναι όπως πάντα..καμιά περίεργη συμπεριφορά ή δυσφορία λόγω του φαρμάκου.

Μεθαύριο αν δε δω βελτίωση συνεχίζω τη θεραπεία για τρίτο 3ήμερο?

Πότε θα ταίσω ξανά αν συνεχίσω με την θεραπεία?

παιδια να πω λιγο την αποψη μου στο θεμα. μηπως παρακραταει η θεραπεια? ο ανθρωπος καθαρισε και το φιλτρο και ξερουμε οτι το φαρμακο της θεραπειας κανει προβλημα και στα βακτηρια... μηπως μετα θα εχει σημαντικοτερα προβληματα απο αυτο? σημαντικο ειναι και το ενυδρειο καραντινα και αυτο φαινεται στη συγκεκριμενη περιπτωση...

Τη θεραπεία να τη σταματήσεις αλλά η πληγές που μας είπες παραπάνω δεν έχουν αλλάξει μορφή ;

Μήπως δεν είναι πληγές ;

Τα σημάδια παραμένουν ως έχουν.

Τα περιέγραψα στο πρώτο πόστ..είναι λες και βρίσκονται κάτω από τα λέπια....πληγή-εξάνθημα έχει το ένα μόνο που πιο πριν προσπάθησα να περιγράψω.

Η συμπεριφορά τους παραμένει η ίδια πάντως.

Θα μετρήσω ξανά το μεσημέρι το νερό αλλά πρέπει να κάνω αλλαγή άμεσα?

Μπορώ να προσθέσω βακτήρια από το φίλτρο του άλλου ενυδρείου για να επισπεύσω την διαδικασία.

Τα σημάδια παραμένουν ως έχουν.

Τα περιέγραψα στο πρώτο πόστ..είναι λες και βρίσκονται κάτω από τα λέπια....πληγή-εξάνθημα έχει το ένα μόνο που πιο πριν προσπάθησα να περιγράψω. Εγω μιλάω για τη περιγραφή που μας έκανες στην 21 δημοσίευση .

Η συμπεριφορά τους παραμένει η ίδια πάντως.

Θα μετρήσω ξανά το μεσημέρι το νερό αλλά πρέπει να κάνω αλλαγή άμεσα? Εντός της ημέρας .

Μπορώ να προσθέσω βακτήρια από το φίλτρο του άλλου ενυδρείου για να επισπεύσω την διαδικασία. Φυσικά και μπορείς .

Θα περιγράψω όσο καλύτερα μπορώ....πως είναι όταν επουλώνεται μια πληγή πάνω μας και γύρω γύρω από το κακάδι φαίνεται σαν να τραβιέται το δέρμα..από την επούλωση...φαίνεται λίγο πιο ανοιχτή η πληγή δηλαδή...ε κάπως έτσι είναι σε ένα σημείο γύρω από αυτό το πράγμα που έχει το ψαράκι.

Αυτό βρίσκεται στο κυρίως σώμα και ξεκινάει από ίδιας μορφής σημάδι με τα άλλα...δηλαδή έχει στο σώμα ίδιο σημάδι με τα άλλα ψάρια...φαίνεται σαν να βρίσκεται εσωτερικά του δέρματος και στην ένωση με το πτερύγιο βγαίνει ας πούμε εξωτερικά.

Λόγω της κίνησης του πτερυγίου είναι 2 κομμάτια η πληγή.

Δεν εμποδίζει πάντως την κίνησή του.

Θα ενημερώσω ξανά και αν καταφέρω να βγάλω καλύτερη φωτό ακόμα καλύτερα.

Ευχαριστώ.

Έκανα αλλαγή το 50% περίπου και πρόσθεσα sera bio nitrivec.

Έβαλα επίσης ένα κομμάτι filterwool (μιας βδομάδας) από το άλλο ενυδρείο στο φιλτροκούτι.

Μέτρησα πρίν την αλλαγή νερού,αμμωνία - νιτρώδη και ήταν 0

Τα νιτρικά 10

Μόνο το Ph επηρεάστηκε γιατί το νερό δεν πρόλαβε σε μια μέρα να μαλακώσει (είναι και η τύρφη παλιά) και πλέον έχει 7.5 από 6.8 - 7

Περιμένω να ξεθαμπώσει το ενυδρείο τώρα.

Ταίζω σήμερα?

Λέω να ρίξω στην τροφή fishtamin.

Ένα guppy μόνο βλέπω κουρασμένο να αράζει κοντά στην έξοδο του φίλτρου...η ροή είναι στο φούλ.

• 3 weeks later...

Όλα παραμένουν ως έχουν.

Οι τιμές του νερού δεν επηρεάστηκαν καθόλου από την θεραπεία αλλά τα σημάδια στα ψάρια παραμένουν...όπως και το περίεργο σημάδι στο ένα από αυτά.

Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω?

Τίποτα να μη κάνεις πέρα από τις ρουτίνες .

Οκ.

Αν παρόλα αυτά δω κάτι περίεργο,θα επανέλθω.

Μπόρεσα και τράβηξα καλύτερες φωτογραφίες αλλά όχι του ψαριού με την μεγαλύτερη πληγή γιατί είναι το πιο κινητικό και στέκεται ακίνητο μόνο από την άλλη πλευρά. ;)

post-16389-1285271809_thumb.jpg

post-16389-1285271821_thumb.jpg

post-16389-1285271894_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - Trad

Μάλλον είναι κάτι σύνηθες στα columbian tetra τελικά,χωρίς να αναφέρεται κάποια θεραπεία.

'Εψαξα στα ξενα φόρουμς και έπεσα πάνω σε αυτό.

http://www.aquariacentral.com/forums/showthread.php?t=133788

Εμείς αυτό που μπορούσαμε να τους κάνουμε το κάναμε , μήπως και ήταν τα προεόρτια κάποιας βακτιριακής μόλυνσης .

Το έχω συναντήσει αρκετές φορές χωρίς να μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα με απώλειες .

Σε ερώτημα που είχαμε κάνει στον Undergasser σχετικά , δεν θυμάμαι τι μας είχε απαντήσει .

Έχω την εντύπωση πως είναι αποτέλεσμα κακής διαβίωσης για κάποιο σημαντικό μέρος τις ζωής του σε σχέση με το ανοσοποιητικό .

Αν θυμάται κάποιος τι ειπώθηκε στο σεμινάριο σχετικά ας μας ενημερώσει .

• 1 year later...

Αν και πέρασε ένας χρόνος και κάτι,είναι σημαντικό να αναφέρω την εξέλιξη με τα συγκεκριμένα ψαράκια.

Πλέον έχουν μείνει μόνο 2 και φυσικά απέκτησαν και αυτά τα μαύρα στίγματα.

Όλα με διαφορά μηνών ψοφάνε αφού βγάλουν αρκετά από τα μαύρα στίγματα....πάντα μέσα σε ελάχιστες μέρες.

Πριν λίγο καιρό παρατήρησα σε ένα από αυτά φουσκωμένη την κοιλιά του (μέσα σε μια μέρα φούσκωσε πολύ) και αν και έτρωγε και ήταν κινητικό την επόμενη μέρα ήταν νωχελικό και μέχρι το βράδυ ψόφησε...ίσα που πρόλαβα να ταἰσω με bakto tabs 2 μέρες.

Ίσως είναι παράσιτο τελικά και θέλει χρόνο μέχρι να κάνει ζημιά στο ψάρι.

Δεν θυμαμε που αλλα καπου ειχα διαβαση για ενα εξωτερικο μαυρο παρασιτο το οποιο λειτουργη σαν τσιμπουρι και εαν καταφερει να εισχωριση τοτε ειναι δυσκολο να εξωντοθει μετα. Δυστηχως δεν θυμαμε που το ειχα συναντηση το ολο θεμα.

Το μόνο καλό είναι ότι επηρεάζει μόνο τα συγκεκριμένα ψάρια και δεν μολύνει και τα άλλα.

Ευχαριστούμε πολύ φίλε Trad που μπήκες στον κόπο να μας ενημερώσεις για την εξέλιξη της κατάστασης! :thumbup:

Το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω,όταν από εδώ έμαθα ότι ξέρω για τα ενυδρεία. B)

Ακριβως τα ιδια στιγματα εμφανιζει ενα απο τα χρυσοψαρα μου και μαλιστα για δευτερη φορα! Την πρωτη φορα ηταν πριν δυο μηνες περιπου οπου τα εβγαλε ενω ειχε προσβηθει απο ick και finrot! τοτε το ειχα μεταφερει σε ενυδρειο καραντινας και του εκανα θεραπεια με 5 δοσεις protazol! Το ψαρακι μου αναρρωσε πληρως και τα στιγματα εφυγαν και επεστρεψε πισω στο κανονικο του ενυδρειο! Τωρα ομως η ασθενεια ξαναχτυπησε! Ξεκινησα θεραπεια με melafix μεσα στο ενυδρειο για 3 μερες γιατι εχω σκοπο να το μεταφερω σε ενα καινουριοσ 180αρι που εχω ετοιμο! Εκει υπαρχει επισης και μια λαμπα uv που ελπιζω βοηθησει λιγο την κατασταση!

Μπορείς να ανοίξεις ένα νέο θέμα συμπληρώνοντας τη φόρμα και βάζοντας και φωτογραφία για να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα .

Δεν είναι σωστό να χαλάμε θέματα άλλων .

Με συγχωρειτε απλα θεωρησα οτι θα βοηθουσε η συμμετοχη μου στο ιδιο θεμα επειδη υπαρχουν ακριβος τα ιδια συμπτωματα!

• 4 weeks later...

Άλλο ένα μας χαιρέτησε έτσι ξαφνικά και πλέον μου έμεινε μόνο ένα με πολύ λίγα στίγματα (του δίνω μισό χρόνο σίγουρα)

Ενώ είχε όρεξη και κινούταν σε όλο το ενυδρείο χωρίς κανένα ίχνος προβλήματος,μέσα σε λίγες ώρες ψόφησε και πρόλαβαν να του φάνε λίγο την ουρά τα άλλα ψαράκια του ενυδρείου μέχρι να το βγάλω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...