antreeas1 23 Ιουλίου 2010 #1 Share 23 Ιουλίου 2010 Γεια σας και καλως σας βρηκα... εχω ενα ενυδρειο πολυ μικρο και ημουν ασχετος ωσπου να διαβασω πολλα αρθρα απο εδω και αλλα sites. Τα πρωτα μου ψαρια ητανε χρυσοψαρα, αλλα μου πεθανανε επηδει δεν τους εβαζα καθολου φαρμακα και αλλαζα το νερο τους καθε εβδομαδα(όλο). Τωρα εχω 1 ψαρι που το συντηρω καλα επηδει τωρα τελευταια εμαθα καινουργια πραγματα. Δεν ξερω τι ψαρι ειναι σας δειχνω φοτο να μου πειτε τι ειναι αν ξερετε.. Θελω παρα πολυ να ασχοληθω μαυτο το χομπι!! μακαρι να αποκτησω κι εγω καποτε ενα ενυδρειο με πολλα δισκακια και φυτα.. Στο θεμα μας τωρα, δεν θα σας κουρασω πολυ... Μετρησεις νερου δεν εχω κανει ποτε μου δεν ξερω τι να αγορασω γιαυτο.. Το νερο το αλλαζω περιπου 30% την εβδομαδα και προσθετω sera aquatan και sera nitrivec οσο αναλογει σε τοσο νερο. Το φιλτρο εχει μονο υαλοβαμβακα μεσα και σκεφτομαι να αγορασω και αυτο το ασπρο που το βαζεις πανω απο τον υαλοβαμβακα και μαζευει τα μικρα (σκουπιδια). Φωτισμο δεν εχω . Σκεφτομουν να αγορασω το αντιστοιχο ψαρι στο αντιθετο φυλο για να εχει παρεα.. αλλα απτην αλλη απο την στιγμη που ειδα τα guppy τα ερωτευτηκα αλλα ξερω οτι θελω τουλαχιστον 60lt ενυδρειο επηδει χρειαζομαι 3 θυληκα και 1 αρσενικο και το δικο μου δεν ειναι 60lt και θα θελουν χωρο να κινηθουν. Το δικο μου εχει τις εξεις διαστασεις: 30X24X18(cm). Συγνωμη που σας κουρασα και ευχαριστω που θα μπειτε στον κοπο να μου απαντησετε!!! Υ.Γ: Αν ξερετε ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο μου με τις διαστασεις που σας εδωσα θα μου ησασταν ευγνωμον Link to comment Share on other sites More sharing options...
invman 23 Ιουλίου 2010 #2 Share 23 Ιουλίου 2010 καλως ηρθες! το ενυδρειο σου ειναι 13 λιτρα μικτα(εκτος αν κανω λαθος καποιος να με διορθωσει)..σε αυτα τα λιτρα γαριδες μπορεις να βαλεις και σαλιγκαρια .καλο θα ηταν αν σου το επιτρεπει η κατασταση να παρεις ενα μεγαλυτερο.δες εδω και για καποιο μεταχειρισμενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 23 Ιουλίου 2010 #3 Share 23 Ιουλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 23 Ιουλίου 2010 #4 Share 23 Ιουλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 23 Ιουλίου 2010 #5 Share 23 Ιουλίου 2010 Καλώς ήρθες στην παρέα μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 23 Ιουλίου 2010 Author #6 Share 23 Ιουλίου 2010 Καλως σας βρηκα, ξερετε πως να βαλω φωτο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
invman 23 Ιουλίου 2010 #7 Share 23 Ιουλίου 2010 (edited) "απαντηση"-"συνημμενα αρχεια"-"αναζητηση"-"προσθεσε αυτο το συημμενο" Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2010 - invman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 23 Ιουλίου 2010 #8 Share 23 Ιουλίου 2010 Καλως σας βρηκα, ξερετε πως να βαλω φωτο?? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=6409 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 23 Ιουλίου 2010 Author #9 Share 23 Ιουλίου 2010 τα καταφερα.. Τι ψαρι ειναι το κιτρινο?? Το χρυσοψαρο μου πεθανε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 23 Ιουλίου 2010 #10 Share 23 Ιουλίου 2010 Καλώς ήρθες. Το ψάρι σου πρέπει να είναι molly. Άνοιξε ένα νέο θεματάκι στο γενικά περί γλυκού νερού, ρώτα μας να σε βοηθήσουμε σε ότι θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 23 Ιουλίου 2010 Author #11 Share 23 Ιουλίου 2010 Μπορειτε να μου πειτε αν ειναι καλες οι συνθηκες που γραφω στο πρωτο μυνημα σας παρακαλω?? Ευχαριστω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 23 Ιουλίου 2010 #12 Share 23 Ιουλίου 2010 (edited) Βλέπω ότι στην αρχή, όχι μόνο άλλαζες όλο το νερό, αλλά δεν μρησιμοποιούσες και αντιχλώριο! Τέλοσπάντων, η ρουτίνα που ακολουθείς είναι καλή, ωστόσο, για να σου πουμε αν είναι καλές οι συνθήκες του νερού, πρέπει να πάρεις τεστάκια και να κάνεις μετρήσεις. Λοιπόν, θα πρότεινα να αγόραζες λίγο βιολογικό υλικό, όπως το sera siporax mini, για να έχει και κάποια βιολογία το ενυδρείο σου, και να πιάσει και τόπο το sera nitrivec που ρίχνεις! Τέλος, τα λίτρα σου είναι λίγα για οποιαδήποτε ψάρι, ακόμα και έναν μονομάχο με το ζόρι!!! Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2010 - psarouklas Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 23 Ιουλίου 2010 Author #13 Share 23 Ιουλίου 2010 Σκευτομαι να παρω ενα θυληκο molly και να παρω αυτο το sera siporax mini και λιγες γαριδες με 2-3 σαλιγκαρια.. Με αυτα θα ειμαι ενταξει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
invman 23 Ιουλίου 2010 #14 Share 23 Ιουλίου 2010 (edited) ανοιξε ενα νεο θεμα εδω και οσον αφοαρα την ερωτηση η απαντηση ειναι οχι σε αυτο το ενυδρειο που εχεις τωρα.. Έγινε επεξεργασία 23 Ιουλίου 2010 - invman Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 23 Ιουλίου 2010 #15 Share 23 Ιουλίου 2010 Φίλε antreeas1 καλύτερα να μείνει αυτό το θέμα αποκλειστικά για το καλωσόρισμα και να ανοίξεις ένα άλλο θέμα για να συζητηθεί ότι απορία έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 23 Ιουλίου 2010 #16 Share 23 Ιουλίου 2010 καλως ηρθες! προσπαθησε να πας σε περισσοτερα λιτρα, τσεκαρε και καμια αγγελια!! τα υπολοιπα οπως σου τα ειπαν!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 23 Ιουλίου 2010 Author #17 Share 23 Ιουλίου 2010 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 24 Ιουλίου 2010 #18 Share 24 Ιουλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 24 Ιουλίου 2010 #19 Share 24 Ιουλίου 2010 Kαλώς ήρθες ατο ΑΖ, καλή συνέχεια και καλό διάβασμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 25 Ιουλίου 2010 #20 Share 25 Ιουλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts