Omperon 20 Ιουλίου 2010 #1 Share 20 Ιουλίου 2010 Γεια σας Στο παρελθόν διατηρούσα κατάστημα με μπαχαρικά και βότανα και εκεί έστησα ένα μικρο θερμοκήπιο από βότανα ( για βιτρίνα ). Από το θερμοκήπιο μου έχω μια λάμπα Philips SON-T AGRO 400W - HPS Bulb, θα μπορούσα να την χρησιμοποιήσω για να αναπαραστήσω την κορύφωση του ήλιου για 2 ώρες στο κέντρο τις φωτοπεριόδου ? Και μια ερώτηση ακόμα Αν βάλω μικρά φυτά στην αρχή ( που να διανύουνε την πρώτη περίοδο τις ζωής τους ) μπορώ να τα αναπτύξω στην πρωτοπερίοδο μόνο με απλές λάμπες φθορισμού ? ( αυτό γίνετε στα φυτά χώματος - δεν ξέρω αν γίνετε στα φυτά ενυδρείου ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
PsyTrancer 22 Ιουλίου 2010 #2 Share 22 Ιουλίου 2010 Δεν νομιζω οτι θα πανε κ πολυ καλα με την απλη λαμπα φθορισμου μιας κ στα πολλα ενυδρεια που την εχουν σαν στανταρ εξοπλισμο ειναι το πρωτο πραγμα που αλλαζουν....γιατι να μην βαλεις καποια λαμπα ενυδρειακη(για φυτα δλδ)?! εστω κ την ποιο απλη?! θα κανει σιγουρα καλυτερη δουλεια απο τις κοινες λαμπες....Αυτο για την 400w δεν ξερω να σου απαντησω...ειναι πολυ μεγαλη παντως! κ λογικα θα βγαζει κ πολυ ζεστη! Δεν ξερω αν ειναι καλο να μπει πανω απο ενυδρειο...(αν δεν τιθετε θεμα σκαμπανεβασματος της θερμοκρασιας ή στο να ξεκολλήσουν οι κολλησεις ισως και να γινεται για κανα 2ωρο οπως ειπες)Αλλα καλο θα ηταν να περιμενεις να σου απαντησει κ καποιος εμπειροτερος βεβαια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος