mizu 12 Ιουλίου 2010 #1 Share 12 Ιουλίου 2010 (edited) Άργησα αλλά μου πήρε λίγο καιρό να φτιάξω το ενυδρειάκι μου (μπροστά σε κάτι τέρατα - να 'σαστε καλά να τα χαίρεστε εσείς και τα ψάρια σας) Ενυδρείο 160L / Sump 20L ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ: IDRA 1300 L/h (25W) (SICCE) ΦΩΤΙΣΜΟΣ: a. Sylvania Grolux 30" T8 Fluorescent Tube 25W b. JBL SOLAR TROPIC 25 W T8 ΦΙΛΤΡΟ: a. Sera Filter Wool b. JBL TorMec active peat pellets c. Sera biofibres d. sera siporax® ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ: Eheim Jager Thermostat Heater 300W ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ: Sera Air 275 ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ: Sera floredepot + άμμος ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ: Mangrove Root Drift wood ΦΥΤΑ: Echinodorus “Select” (Dennerle 247) Echinodorus “Red Rubin” (Dennerle 166) Echinodorus bleheri (Tropica 071 Pot) Echinodorus “Ozelot” (Tropica 073F Pot) ΨΑΡΙΑ: Cardinal Tetra Corydoras sterbai Siamese fighting fish - Betta splenden (ο ασιάτης λαθρομεταναστης μου!) Αncistrus sp. Temminkii L-144 Leopard Pigeon Discus Red Map Discus Alenquer Discus ΦΩΤΟ: Έγινε επεξεργασία 12 Ιουλίου 2010 - mizu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Ιουλίου 2010 #2 Share 12 Ιουλίου 2010 Ανέβασε καλύτερα τις φωτογραφίες στο φόρουμ για να τις χαρούμε όλοι μιας και δεν έχουν όλοι facebook. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 12 Ιουλίου 2010 Author #3 Share 12 Ιουλίου 2010 Ανέβασε καλύτερα τις φωτογραφίες στο φόρουμ για να τις χαρούμε όλοι μιας και δεν έχουν όλοι facebook. done! sorry!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 12 Ιουλίου 2010 Author #4 Share 12 Ιουλίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Ιουλίου 2010 #5 Share 12 Ιουλίου 2010 Ωραιο το ενυδρειο σου.Θα μπορουσες να δειξεις φωτο απο το σαμπ σου?Τα 20 λίτρα που αναφέρεις μου προκαλλουν την περιέργεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουλίου 2010 #6 Share 12 Ιουλίου 2010 (edited) Να το χαιρεσαι φιλε μου. Τον μονομαχο εγω θα τον εβγαζα και θα εβαζα αλλη μια ριζουλα αριστερα για να υπαρχουν κρυψωνες. Φυτα μην βαλεις αλλα και σου κοψουν λιτρα. 20 lt sump ? Με τι υπερχειλιση το εχεις ? Μπορουμε να δουμε μια φωτο ? Έγινε επεξεργασία 12 Ιουλίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 12 Ιουλίου 2010 Author #7 Share 12 Ιουλίου 2010 Ωραιο το ενυδρειο σου.Θα μπορουσες να δειξεις φωτο απο το σαμπ σου?Τα 20 λίτρα που αναφέρεις μου προκαλλουν την περιέργεια. Είναι στο πλάι. Δουλεύει με υπερχύληση. Εξωτερικά καλυπτεται με μαύρο πλαστικό και δεν φαίνεται. Φαίνεται μόνο το εσωτερικό του μέσα απο το ενυδρείο αν τραβήξω μια πλαϊνή φωτογραφία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 12 Ιουλίου 2010 Author #8 Share 12 Ιουλίου 2010 Είναι στο πλάι. Δουλεύει με υπερχύληση. Εξωτερικά καλυπτεται με μαύρο πλαστικό και δεν φαίνεται. Φαίνεται μόνο το εσωτερικό του μέσα απο το ενυδρείο αν τραβήξω μια πλαϊνή φωτογραφία. αύριο φώτο με το πλαϊνό sub!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 13 Ιουλίου 2010 #9 Share 13 Ιουλίου 2010 Ετι και μεγαλώσουν οι εχινόδοροι θα είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasos 13 Ιουλίου 2010 #10 Share 13 Ιουλίου 2010 όμορφα τα ψάρια σου. σε τι συνθήκες νερού τα έχεις? χρησιμοποιείς Α/Ο ? καλή συνέχεια και να τα δεις πιατέλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 13 Ιουλίου 2010 Author #11 Share 13 Ιουλίου 2010 (edited) όμορφα τα ψάρια σου. σε τι συνθήκες νερού τα έχεις? χρησιμοποιείς Α/Ο ? καλή συνέχεια και να τα δεις πιατέλες Χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό (0,67€/4L) με αλλαγές 1-2 φορές την εβδομαδα ~ 30 L. Tο εμπλουτίζω με seachem discus trace και λιπαίνω με Flourish Excel ή Dennerle V30 Complete. Περιστασιακά χρησιμοποιώ το Sera blackwater και το JBL pH-Minus για ρύθμιση σκληρότητας και pH. (εδώ χρειάζομαι λίγο βοήθεια αφού τα peat pellets δεν τα βλέπω να δουλεύουν καλά...) Τις μετρήσεις τις κάνω (για πολύ λίγο ακόμα) με το Τetra Test 5in1. Οι μετρήσεις μου είναι: ΝΟx- 0/0 pH 6,4 KH 04 GH 10 Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2010 - mizu Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Ιουλίου 2010 #12 Share 13 Ιουλίου 2010 Χρησιμοποιώ απιονισμένο νερό (0,67€/4L) με αλλαγές 1-2 φορές την εβδομαδα ~ 30 L. Tο εμπλουτίζω με seachem discus trace και λιπαίνω με Flourish Excel ή Dennerle V30 Complete. Περιστασιακά χρησιμοποιώ το Sera blackwater και το JBL pH-Minus για ρύθμιση σκληρότητας και pH. (εδώ χρειάζομαι λίγο βοήθεια αφού τα peat pellets δεν τα βλέπω να δουλεύουν καλά...) Τις μετρήσεις τις κάνω (για πολύ λίγο ακόμα) με το Τetra Test 5in1. Οι μετρήσεις μου είναι: ΝΟx- 0/0 pH 6,4 KH 04 GH 10 Να το χαίρεσαι το ενυδρείο σου! Τώρα στις μετρήσεις σου.... ΝΟχ=0/0 εννοείς οτι και τα Νο3 είναι 0? πολύ περίεργο ακούγετε... (βέβαια μετράς με στικς και εαν έχεις γύρω στο 10-15 και δε φαίνεται καλά) Επίσης εάν εννοείς οτι με την τύρφη δε σου κατεβαίνει το ph κάτω από 6,4 που έχεις τώρα είναι λογικό αυτό. Μην περιμένεις να σου κατέβει άλλο. Ακόμα χαλάς 10 ευρώ τη βδομάδα για νερό, συν άλλα πόσα για το ph minus... Μια οικονομική ΑΟ με 60 ευρώ είναι σπίτι σου. Νομιζω οτι δε σε συμφέρει αυτό που κάνεις και είναι και επικίνδυνο για τα ψάρια σου γιατι δε ξερεις τι μπορεί να έχει μεσα το νερό αυτό. Για μπαταρίες, σιδέρωμα και για υιαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου το πουλάνε οι άνθρωποι . Φιλικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 13 Ιουλίου 2010 Author #13 Share 13 Ιουλίου 2010 Ωραιο το ενυδρειο σου.Θα μπορουσες να δειξεις φωτο απο το σαμπ σου?Τα 20 λίτρα που αναφέρεις μου προκαλλουν την περιέργεια. από το καπάκι του sump και μέσα από το ενυδρείο Τώρα στις μετρήσεις σου.... ΝΟχ=0/0 εννοείς οτι και τα Νο3 είναι 0? πολύ περίεργο ακούγετε... (βέβαια μετράς με στικς και εαν έχεις γύρω στο 10-15 και δε φαίνεται καλά) Επίσης εάν εννοείς οτι με την τύρφη δε σου κατεβαίνει το ph κάτω από 6,4 που έχεις τώρα είναι λογικό αυτό. Μην περιμένεις να σου κατέβει άλλο. Ακόμα χαλάς 10 ευρώ τη βδομάδα για νερό, συν άλλα πόσα για το ph minus... Μια οικονομική ΑΟ με 60 ευρώ είναι σπίτι σου. Νομιζω οτι δε σε συμφέρει αυτό που κάνεις και είναι και επικίνδυνο για τα ψάρια σου γιατι δε ξερεις τι μπορεί να έχει μεσα το νερό αυτό. Για μπαταρίες, σιδέρωμα και για υιαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου το πουλάνε οι άνθρωποι . Φιλικα... Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι κάτω απο 10. Αν αφήσεις το stick να στεγνώσει τελείως φαίνεται ξεκάθαρα αν είσαι πάνω απο το 10 γιατί γίνεται ξεκάθαρα ροζ αλλά anyway δεκτό το σχόλιο. Εξάλλου άλλα 2 sticks μένουν και μετά πάω για lab μαζί με την Α/Ο ... την έχω λοκάρει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 13 Ιουλίου 2010 #14 Share 13 Ιουλίου 2010 (edited) Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι κάτω απο 10. Αν αφήσεις το stick να στεγνώσει τελείως φαίνεται ξεκάθαρα αν είσαι πάνω απο το 10 γιατί γίνεται ξεκάθαρα ροζ αλλά anyway δεκτό το σχόλιο. Εξάλλου άλλα 2 sticks μένουν και μετά πάω για lab μαζί με την Α/Ο ... την έχω λοκάρει!!! για να το δεις και μόνος σου κράτα ένα stick και μέτρα την ίδια στιγμή με υγρά και με στίκ να δεις διαφορά! η δραματική διαφορά βέβαια είναι στα ΝΟ2. Παλιά είχα στικ της Jbl και ενώ το ΝΟ2 φαινόταν άσπρο με υγρά ήταν 0.5 τέλος πάντων αφού τελειώσαν όλα οκ να το ΞΑΝΑχαίρεσαι το ενυδρείο σου Έγινε επεξεργασία 13 Ιουλίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamas1978 13 Ιουλίου 2010 #15 Share 13 Ιουλίου 2010 super super super Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 13 Ιουλίου 2010 Author #16 Share 13 Ιουλίου 2010 για να το δεις και μόνος σου κράτα ένα stick και μέτρα την ίδια στιγμή με υγρά και με στίκ να δεις διαφορά! η δραματική διαφορά βέβαια είναι στα ΝΟ2. Παλιά είχα στικ της Jbl και ενώ το ΝΟ2 φαινόταν άσπρο με υγρά ήταν 0.5 ... έλεγχος πιστότητας/ακρίβειας! Να με έβλεπε η tutor μου θα έλιωνε στα γέλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 13 Ιουλίου 2010 Author #17 Share 13 Ιουλίου 2010 super super super ΤΗΑΝΧ ΤΗΑΝΧ ΤΗΑΝΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 7 Σεπτεμβρίου 2010 Author #18 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Νέες photo από τα δισκάκια μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 7 Σεπτεμβρίου 2010 #19 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μια χαρα πανε! Και μια φωτο του ενυδρείου,αν γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 7 Σεπτεμβρίου 2010 #20 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα τα αυγά στο τζάμι είναι απο cory εε? Να σου ζήσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 7 Σεπτεμβρίου 2010 #21 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Να τα χαιρεσαι,πολυ ομορφα τα ψαρακια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apostolis1996 7 Σεπτεμβρίου 2010 #22 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Πολυ ομορφο ειναι 160 λιτρα καθαρα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 7 Σεπτεμβρίου 2010 #23 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Πω πωωω!!! Μου αρέσει πάρα πολυ!!!! Να το χαίρεσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 7 Σεπτεμβρίου 2010 #24 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραίο , μου αρέσει που εχεις δημιουργήσει ένα τύπου Αμαζονίου τοπίου πολύ ωραίο πραγματικά . Δοκίμασε και φύλλα καπατα να δώσεις ενα χρώμα στο νερό κ θα είναι τέλειο. Μπράβο!!!!! ΥΓ: α) ο μονομαχος μου φαινεται ακυρος εκεί μεσα β) Θα έλεγα γενικα πως οι δίσκοι πάνε σε κοπάδι και θέλουν 50λτ ο καθένας (και θα έλεγα για 5 - 6 δίσκους όχι κάτω απο 300λτ ενυδρείο). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Σεπτεμβρίου 2010 #25 Share 7 Σεπτεμβρίου 2010 στη δευτερη φωτο τα ψαρια ειναι ολα τα λεφτα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος