Naias 12 Ιουλίου 2010 #1 Share 12 Ιουλίου 2010 Μην με πείτε χαζό, ακόμα μαθαίνω... Ψάχνω να βρώ το περιβάλλον που ζούν τα neon tetra (κάθε ένας γράφει ότι θέλει) : ------------------------------------------------------------------------------------------------ Scientific name: Paracheirodon innesi Common name: Neon Tetra Max. size: 2.2 cm / 0.85 inches pH range: 5.0 – 7.0 dH range: 1 - 2 Temperature range: 20 – 26°C / 68 - 80°F Scientific Name : Paracheirodon innesi Common Names : Neon Fish Size : Up to 1.5 inches (4 cm) pH : 5 - 7.5 Temperature : 69°F - 79°F (21°C - 26°C) Water Hardness : 1° to 10° dH Name: Paracheirodon innesi Home country: Brazil (mostly) Maximum size: 1.2" (3 centimeters) Preferred pH range: 5.5 - 7.0 Preferred KH (dH): 1.0 - 2.0 Preferred water temperature: 68-80 °F (20-26 °C) Size: Up to 1.5" (4cm) tank: 20 inches Strata: Bottom, middle PH: 5.5 to 7.5 Hardness: Soft to medium. dH range: 1.0 - 25 Temperature: 68°F to 78°F (20-25°C) Απο το δικό μας Index : Συνθήκες Νερού PH: 5-7 ~ GH: 1-10°dGH ~ Θερμοκρασία: 20-28°C ~ Λίτρα: Ένα κοπάδι 8-10 ατόμων Νέον, μπορεί να διατηρηθεί σε ενυδρείο 80 καθαρών λίτρων. --------------------------------------------------------------------------------------- Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να μπούν μαζί με χρυσόψαρα; Μην βαράτε όλοι μαζί, ένας ένας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Ιουλίου 2010 #2 Share 12 Ιουλίου 2010 Με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να μπούν μαζί με χρυσόψαρα; Μην βαράτε όλοι μαζί, ένας ένας... Καλύτερα να κάνεις μια χαζή ερώτηση, παρά να μείνεις με μια χαζή απορία Εγώ θα εμπιστευόμουν το προφίλ του ΑΖ το οποίο έχει προκύψει μετά από πολύ μελέτη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37877 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 12 Ιουλίου 2010 Author #3 Share 12 Ιουλίου 2010 Απο το δικό μας Index τότε: Neon tetra: Συντήρηση στο ενυδρείο PH: 5-7 (Ιδανικά: 6) KH: - GH: 2-10°dGH (Ιδανικά: 5-7°dGH) Θερμοκρασία: 20-27°C (Ιδανικά: 24°C) Χρυσόψαρα : Συντήρηση στο ενυδρείο PH: 6-8 (Ιδανικά: 7.5) KH: - GH: 5-25°dGH (Ιδανικά: 12-18°dGH) Θερμοκρασία: 4-35°C (Ιδανικά 18-25°C) Δεν μοιάζουν αρκετά οι συνθήκες αν εξαιρέσουμε το GH; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουλίου 2010 #4 Share 12 Ιουλίου 2010 Δεν μοιαζουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
NickTheFish 12 Ιουλίου 2010 #5 Share 12 Ιουλίου 2010 Αναλογίσου μόνο το κοπάδι των tetra πως θα αντιδράει όταν θα κυκλοφορεί ο τρίουρος πορτοκαλι γίγαντας..Πολλά ψάρια ζούνε στις ίδιες συνθήκες και όμως δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά σε ένα κλειστό οικοσύστημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 12 Ιουλίου 2010 Author #6 Share 12 Ιουλίου 2010 Δεν μοιαζουν Και όμως τα όρια που δίνουν, είναι ίδια !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 12 Ιουλίου 2010 Author #7 Share 12 Ιουλίου 2010 Αναλογίσου μόνο το κοπάδι των tetra πως θα αντιδράει όταν θα κυκλοφορεί ο τρίουρος πορτοκαλι γίγαντας..Πολλά ψάρια ζούνε στις ίδιες συνθήκες και όμως δεν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά σε ένα κλειστό οικοσύστημα Ναι σε αυτό μάλλον έχεις δίκιο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουλίου 2010 #8 Share 12 Ιουλίου 2010 Δυο ανθρωποι σου ειπαμε το ιδιο πραγμα. Εσυ επιμενεις. Αφου προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου βαλτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 12 Ιουλίου 2010 #9 Share 12 Ιουλίου 2010 Και όμως τα όρια που δίνουν, είναι ίδια !!! Το θέμα δεν είναι να κοιτάμε τα όρια! Αλοίμονο τότε! Το θέμα μας είναι να προσπαθούμε να παρέχουμε στα ψάρια μας, ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ συνθήκες. Αν ήταν έτσι, τότε όλα τα ψάρια πάνω-κάτω ίδιες συνθήκες νερού θέλουν! 1 πάνω 1 κάτω ποιά είναι η διαφορά??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Ιουλίου 2010 #10 Share 12 Ιουλίου 2010 Εγώ δε θα σου πω αν ταιριάζουν ή όχι, αυτό άλλωστε Απαντήθηκε. Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση.... Σε τι συνθήκες θα τα κρατάς; Δε θέλω να μου απαντήσεις.... Μου αρκεί μόνο να το σκεφτείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 12 Ιουλίου 2010 Author #11 Share 12 Ιουλίου 2010 (edited) Δυο ανθρωποι σου ειπαμε το ιδιο πραγμα. Εσυ επιμενεις. Αφου προσπαθεις να πεισεις τον εαυτο σου βαλτα , Δεν είναι θέμα επιμονής, απλά θέμα τεκμηρίωσης !!! Το απλά μήν τα βάλεις, εμένα τουλάχιστον δεν μου φτάνει !!! Πάντα φιλικά, Αντώνης. (Δέν θα τα έβαζα έτσι και αλλιώς, απλά ήθελα να λύσω απορία και για άλλα ψάρια που οι συνθήκες μοιάζουν) * Όντως το να τα έχουμε στα όριά τους δεν είναι καλό Έγινε επεξεργασία 12 Ιουλίου 2010 - Naias Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 13 Ιουλίου 2010 #12 Share 13 Ιουλίου 2010 , Δεν είναι θέμα επιμονής, απλά θέμα τεκμηρίωσης !!! Το απλά μήν τα βάλεις, εμένα τουλάχιστον δεν μου φτάνει !!! Πάντα φιλικά, Αντώνης. (Δέν θα τα έβαζα έτσι και αλλιώς, απλά ήθελα να λύσω απορία και για άλλα ψάρια που οι συνθήκες μοιάζουν) * Όντως το να τα έχουμε στα όριά τους δεν είναι καλό Το λες και μονος σου. Τι παραπανω τεκμηριωση θελεις;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 13 Ιουλίου 2010 Author #13 Share 13 Ιουλίου 2010 Το λες και μονος σου. Τι παραπανω τεκμηριωση θελεις;;;;;; Βρε Δία μου , βρε θεούλη μου... Αφού είμαι άσχετος το έχω ξανα πεί πολλές φορές. Ναι μέν μπορεί να το καταλαβαίνω πως είναι "κάπως" αλλά χρειάζομαι την επιβεβαίωση κάποιου που έχει την εμπειρία !!! Όπως την δικιά σου πχ. Τώρα ας πούμε μου ήρθε και άλλη απορία, τα tetra γιατί τα λέμε τροπικά αφου η θερμοκρασία τους είναι χαμηλή, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και κρύου νερού! Ή τροπικά τα λέμε λόγο της περιοχής που τα βρίσκουμε; Ίσως χαζή ερώτηση αλλά είπαμε ... Δία, τα φώτα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 14 Ιουλίου 2010 #14 Share 14 Ιουλίου 2010 και αμα εχεις τα λεγομενα goldfish....θα σε τρονε τα νεον....... εγω δεν ειχα κανει μια χαζι εροτισι εκανα μια χαζι πραξη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 14 Ιουλίου 2010 #15 Share 14 Ιουλίου 2010 Τώρα ας πούμε μου ήρθε και άλλη απορία, τα tetra γιατί τα λέμε τροπικά αφου η θερμοκρασία τους είναι χαμηλή, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και κρύου νερού! Ή τροπικά τα λέμε λόγο της περιοχής που τα βρίσκουμε; Φίλε μου τα neon tetra δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να πούμε ότι είναι ψάρια κρύου νερού. Όπως είδες και μόνος σου το εύρος θερμοκρασιών στις περιοχές που συναντόνται είναι 20-27°C (Ιδανικά: 24°C). Ακόμα και η ελάχιστη τιμή των 20°C ΔΕΝ είναι κρύο νερό. Για να επιτύχουμε αυτή τη θερμοκρασία πάλι χρειαζόμαστε θερμαντήρα. Όσον αφορά τα χρυσόψαρα, αν διαβάσεις το προφίλ τους, γράφει : "Πρόκειται για ημιτροπικά ψάρια, ή αλλιώς ψάρια κρύου νερού. Αυτό σημαίνει πως παρόλο το μεγάλο εύρος τιμών θερμοκρασίας που μπορούν να ζήσουν, δεν πρέπει να τα βάζουμε με τροπικά ψάρια. Είναι απαραίτητο για την υγεία των ψαριών, οι θερμοκρασίες τον χειμώνα να βρίσκονται κοντά στου 10-15°C και το καλοκαίρι κοντά στους 25°C. Με άλλα λόγια τα χρυσόψαρα κρατούνται σε species ενυδρεία ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν σωστή κοινωνική συμπεριφορά μεταξύ τους και να χαίρουν υγείας." Ελπίζω να βοήθησα λίγο... ΥΓ : Ίσως να υπάρχουν ερωτήσεις που να έχουν χιλιοαπαντηθεί (δεν υποννοώ την δικιά σου), αλλά χαζές ερωτήσεις δεν υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naias 14 Ιουλίου 2010 Author #16 Share 14 Ιουλίου 2010 Αμ μπράβο αυτό ήθελα, δεν είχα διαβάσει το προφίλ για τα χρυσόψαρα. !!! Τώρα "έστρωσα βυθό" κατάλαβα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 14 Ιουλίου 2010 #17 Share 14 Ιουλίου 2010 ΟΛΑ υπάρχουν στο ΑΖ !!! Ψάξιμο και διάβασμα θέλει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος