Geosid 25 Ιουνίου 2010 #1 Share 25 Ιουνίου 2010 Εχω ενα ενυδρειο και καθεται στο δωματιο με διαστασεις 60χ30χ30 Σε αυτο το ενυδρειο μπορω να φιλοξενησω αφρικανες? Αν ναι με ποιο ειδος ? Ποσοτητα ανα ειδος ? Προυποθεσεις φιλτρανσης ? Προυποθεσεις φωτισμου ? Βυθος ? και αν θελεται και καμια φωτογραφια για να περνω ιδεες Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 25 Ιουνίου 2010 #2 Share 25 Ιουνίου 2010 Μπορείς να φιλοξενήσεις νανοκιχλίδες της λίμνης Τανγκανίκα. Σίγουρα για βυθό θες άμμο, προϋποθέσεις φωτισμού δεν υπάρχουν, ενώ ανάλογα με το είδος που θα επιλέξεις θα καθοριστεί και ο αριθμός των ψαριών που θα βάλεις. Προσανατολίσου προς shell dwellers... πχ. neolamprologus brevis (ζευγάρι), neolamprologus multifasciatus.... Ρίξε μια ματιά και εδώ... http://www.cichlid-forum.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Ιουνίου 2010 #3 Share 25 Ιουνίου 2010 Εχω ενα ενυδρειο και καθεται στο δωματιο με διαστασεις 60χ30χ30 Σε αυτο το ενυδρειο μπορω να φιλοξενησω αφρικανες? Νανοκιχλίδες Ταγκανίκας Αν ναι με ποιο ειδος ? Εγώ θα πρότεινα ενα χαρεμάκι N.multifasciatus ,εύκολα ψαράκια αλύπητες γέννες. Ποσοτητα ανα ειδος ? Είπαμε χαρεμάκι ,εγώ θα έβαζα περίπου 5 ψαράκια. Προυποθεσεις φιλτρανσης ? Ενα μικρό εξωτερικό φίλτρο , Προυποθεσεις φωτισμου ? Χωρίς απαιτήσεις αν η λάμπα είνα μια βάλε μια daylight Βυθος ? Αμμος και ακόμα καλύτερα αραγωνίτης και αν θελεται και καμια φωτογραφια για να περνω ιδεες http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=37916 Ευχαριστω Αυτά τα λίγα ,να σε παρακαλέσω να διαβάσεις για να έχεις και πιο καλή εικόνα του τι ζητάς. Καλώς ήλθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Ιουνίου 2010 #4 Share 25 Ιουνίου 2010 Καλώς ήρθες κι από μένα στην Αφρική. Με κάλυψαν οι καλοί φίλοι με όσα είπαν παραπάνω, απλά θα προτείνω κι εγώ ένα χαρέμι από τα N. multifasciatus. Καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #5 Share 25 Ιουνίου 2010 Μια ''αστεια'' ερωτηση ... Κοχυλια που βρισκω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilouvatar 25 Ιουνίου 2010 #6 Share 25 Ιουνίου 2010 Μπορείς να βρεις σε κατάστημα με κρητικά προϊόντα (ζωντανά σαλιγγάρια), σε κάποιες λαϊκές αγορές... Έχω δει πως κάποιοι από εδώ έχουν βρει κατεψυγμένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ... Προσοχή όμως, θέλουν πάρα πολύ καλό καθάρισμα πριν μπουν στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 25 Ιουνίου 2010 #7 Share 25 Ιουνίου 2010 Κυριως γιατι τα υπολοιμματα... θα ανεβασουν τρελλα αμμωνια!!! Μπορεις ομως και στη βαρβακιο να βρεις... εχει κατι μεγαλα ειδα την περασμενη εβδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιουνίου 2010 #8 Share 25 Ιουνίου 2010 Βρε καλως το το παιδι....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 25 Ιουνίου 2010 #9 Share 25 Ιουνίου 2010 Καλως ηρθες στην πιο "σκληρη" μερια του φορου... Με καλυψαν οι φιλοι απο πανω Υ.Γ Αφρικανικο Team αν μη τι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartemderas 25 Ιουνίου 2010 #10 Share 25 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα και από μένα, εύκολα θα βρεις στη βαρβάκειο, αλλά και στα carrefour Κηφισίας ή Γλυφάδας (επί της Βουλιαγμένης) στα κατεψυγμένα. Τα συγκεκριμένα, επειδή έχουν βούτυρο και ζαρζαβατικά, καλό είναι να τα καθαρίσεις ΠΡΙΝ τα βράσεις, μετά βράσιμο και μετά ξανά καθάρισμα. Γύρω στο 10€ το σακουλάκι (35-45 τεμάχια). Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #11 Share 25 Ιουνίου 2010 Βρε καλως το το παιδι....... εσυ ηρθες στον αμαζονιο και εγω στη ταγκανικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #12 Share 25 Ιουνίου 2010 neolamprologus multifasciatus εχει δει κανεις αυτες τις μερες σε καποιο καταστημα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Ιουνίου 2010 #13 Share 25 Ιουνίου 2010 Όταν είσαι έτοιμος βάλε μια αγγελία και κάποιος θα έχει μικρά από κάποια γέννα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Ιουνίου 2010 #14 Share 25 Ιουνίου 2010 Προτείνω κι εγώ Multies! Μεγάλη προσοχή με το καθάρισμα των σαλιγκαριών...Έχω καεί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #15 Share 25 Ιουνίου 2010 Όταν είσαι έτοιμος βάλε μια αγγελία και κάποιος θα έχει μικρά από κάποια γέννα. αραγωνιτη θα παρω αυριο . Πετρες αν βρω απο ερμη αυριο και αυτες . Για να μην βαλω μπολι απο τους δισκους , οποιος Αφρικανος μπορει θα ηθελα μπολι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Ιουνίου 2010 #16 Share 25 Ιουνίου 2010 αραγωνιτη θα παρω αυριο . Πετρες αν βρω απο ερμη αυριο και αυτες . Για να μην βαλω μπολι απο τους δισκους , οποιος Αφρικανος μπορει θα ηθελα μπολι Να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν χρειάζεσαι πολλές πέτρες, οπότε μην πας και ξοδευτείς άδικα. Πιο πολύ για θέμα διακόσμησης θα τις χρησιμοποιήσεις. Κοχύλια και μπόλικη άμμο θέλουν, τίποτα άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #17 Share 25 Ιουνίου 2010 καμια ριζα μπορω να βαλω ? Εχω σκεφτει ενα περιεργο aquascape Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 25 Ιουνίου 2010 #18 Share 25 Ιουνίου 2010 Αν δεν σε δυσκολέψει στις σκληρότητες που θέλεις να πετύχεις, βάλε. Επειδή τα λίτρα είναι λίγα παίξε με κλαριά όπως έχει κάνει ο Φώτης εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 25 Ιουνίου 2010 #19 Share 25 Ιουνίου 2010 Πρεπει να εχω καπου μια σακουλα κοχυλια, εαν σε ενδιαφερει πες μου εαν ειναι να ψαξω να δω σε τι κατασταση ειναι τα κοχυλια, προφανος μιλαμε για χαρισμα, οπως τα πηρα και εγω, δεν θυμαμαι την κατασταση τους, εαν ειναι σε καλη κατασταση θα τα παρεις και θα τους κανεις ενα βρασιμο μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #20 Share 25 Ιουνίου 2010 Πρεπει να εχω καπου μια σακουλα κοχυλια, εαν σε ενδιαφερει πες μου εαν ειναι να ψαξω να δω σε τι κατασταση ειναι τα κοχυλια, προφανος μιλαμε για χαρισμα, οπως τα πηρα και εγω, δεν θυμαμαι την κατασταση τους, εαν ειναι σε καλη κατασταση θα τα παρεις και θα τους κανεις ενα βρασιμο μονο. Kαι το ρωτας ? Βαλε εσυ τα κοχυλια να βαλω εγω την φωτογραφιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #21 Share 25 Ιουνίου 2010 απο ροη στην εξαγωγη του φιλτρου πρεπει να εχουν δυνατη Η χαμηλη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 25 Ιουνίου 2010 #22 Share 25 Ιουνίου 2010 απο ροη στην εξαγωγη του φιλτρου πρεπει να εχουν δυνατη Η χαμηλη? Θα το ρυθμίσεις εσύ .Να σου δώσω ένα παράδειγμα :εγώ έχω ενα μικρό περίπου 40 λιτ. για εξωτερικό εβαλα ενα 2213 το οποίο όταν πήρε μπρός με spraybar παρόλίγο να το κάνει πλυντήριο.Έκοψα τη ροή από τις βάνες του και όλα καλά.Θα το κρίνεις τη στιγμή εκείνη.Είναι σωστό να υπάρχει μια κυκλοφορία της επιφάνειας του νερού για την καλή οξυγόνωση.Θα τα δούμε όλα στη πορεία μην αγχώνεσαι. Αυτό που θέλεις τώρα είναι σωστή άμμο ,ελάχιστες πέτρες ( αν θέλεις ) για ομορφιά,άφθονα σαλιγκάρια και καμμιά βαλισνέρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #23 Share 25 Ιουνίου 2010 εκτος απο αραγωνιτη τι αλλο μπορω να βαλω για βυθο ? Ρωταω επειδη μου ειπες για σωστη αμμο ? Ποια θεωρηται η σωστη αμμο για ενα τετοιο στησιμο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 25 Ιουνίου 2010 #24 Share 25 Ιουνίου 2010 Εγω ειμαι υπερ της αμμου θαλασσης... Εδω μπορεις να διαβασεις μια ενδιαφερον συζητηση,με πολλες διαφορες αποψεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 25 Ιουνίου 2010 Author #25 Share 25 Ιουνίου 2010 απο τα πρωτα ποστ διακρηνω μια ''αγαπη'' στην αμμο θαλλασης οποτε μπορει και να το βολεψω ετσι μιας και ειναι και οικονομικη και εχει μαντρα οικοδομων κοντα στο σπιτι μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts