jimn 24 Ιουνίου 2010 #1 Share 24 Ιουνίου 2010 Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσουν χρωματάκι οι γαρίδες μου?2 από τις πέντε που έχω είναι κοκκινούτσικες και οι άλλες 3 είναι διαφανείς,κάτι έχει πάρει το αυτί μου για καρότο.Έριξα χθες ένα κομματάκι μέσα (βρασμένο ,το έβαλα κανένα 10λεπτο σε βραστό νερό πριν)αλλά το αγνόησαν παντελώς. Επίσης πώς μπορώ να ξεχωρίσω τις θηλυκές από τις αρσενικές? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 24 Ιουνίου 2010 #2 Share 24 Ιουνίου 2010 O διαχωρισμός στις red cherry είναι εύκολος.Αν συγκρίνεις γαρίδες ίδιας ηλικίας η αρσενική είναι πιο μικρή σε μέγεθος και σχεδόν διάφανη.Επίσης το κάτω μέρος την κοιλιάς της σχηματίζει σχεδόν ευθεία γραμμή. Οι θηλυκές έχουν πιο έντονο χρώμα και η κοιλιά τους σχηματίζει καμπύλη που τείνει προς τη ράχη της. Ο χρωματισμός έχει να κάνει με τις συνθήκες του νερού σου,την ηλικία και τους προγόνους. Αν όλα πηγαίνουν καλά και είναι υγιείς θα δεις γέννες σύντομα καθώς καταλαβαίνω οτι έχεις άτομα και από τα δύο γένη.Κάποια φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 24 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 24 Ιουνίου 2010 O διαχωρισμός στις red cherry είναι εύκολος.Αν συγκρίνεις γαρίδες ίδιας ηλικίας η αρσενική είναι πιο μικρή σε μέγεθος και σχεδόν διάφανη.Επίσης το κάτω μέρος την κοιλιάς της σχηματίζει σχεδόν ευθεία γραμμή. Οι θηλυκές έχουν πιο έντονο χρώμα και η κοιλιά τους σχηματίζει καμπύλη που τείνει προς τη ράχη της. Ο χρωματισμός έχει να κάνει με τις συνθήκες του νερού σου,την ηλικία και τους προγόνους. Αν όλα πηγαίνουν καλά και είναι υγιείς θα δεις γέννες σύντομα καθώς καταλαβαίνω οτι έχεις άτομα και από τα δύο γένη.Κάποια φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 24 Ιουνίου 2010 #4 Share 24 Ιουνίου 2010 (edited) ΟΧ όντος είναι πολύ άχρωμες,περισσότερο για αμάνο μοιάζουν με αυτό το χρώμα παρά για red cherry Πιστέυω με την κατάληλη διατροφή πλούσια σε λαχανικά θα επανέλθουν στο φυσικό τους χρώμα. Έγινε επεξεργασία 24 Ιουνίου 2010 - Freeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 24 Ιουνίου 2010 #5 Share 24 Ιουνίου 2010 Κατ αρχην το καροτο που εριξες αντιστοιχει για 300γαριδες! Αν σαπισει ρισκαρεις να αποκτησεις θολο νερο (bacterial bloom) Ενα πολυ μικρο κομματακι ειναι αρκετο και δεν χρειαζεται να το βρασεις, ωμο αρχιζουν να το τρωνε απο την 2η -3η μερα. Για το χρωμα των red cherry εχω κανει ερευνα που πηρε πολλους μηνες για να καταλαβω πως λειτουργει. Τελικα ειναι κυριως θεμα γονιδιων.Oι ωχρες-διαφανες γαριδες θα δωσουν αχρωμα ατομα και οι εντονες κοκκινες θα δωσουν κοκκινες ; Αν δεν γινεται επιλογη σε μεγαλες αποικιες, μακροπροθεσμα τεινει να ξεθωριαζει το κοκκινο και να επικρατουν οι αχρωμες (το αγριο γονιδιο). Για ακομα παραπανω ενταση ομως και συμπαγες κοκκινο που βγαζει ματι, οπωσδηποτε λευκο εντονο φωτισμο, ειρηνικα ψαρια για συγκατοικοι και διατροφη με σπιρουλινα και αλγες. Η χημεια του νερου δεν παιζει κανεναν ρολο φτανει να υπαρχει τουλαχιστον ΚΗ>1. Το εντονο κοκκινο στις θηλυκιες που εχουν γενετικη προδιαθεση, ερχεται και κορυφωνεται μετα την 2η γεννα τους΄και γινεται ακομα πιο εντονο λιγο πριν την εκδυση οταν τα επιπεδα μελανινης ειναι στο maximum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimn 25 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 25 Ιουνίου 2010 ΟΧ όντος είναι πολύ άχρωμες,περισσότερο για αμάνο μοιάζουν με αυτό το χρώμα παρά για red cherry Πιστέυω με την κατάληλη διατροφή πλούσια σε λαχανικά θα επανέλθουν στο φυσικό τους χρώμα. Τί πρέπει να τις ταΐζω δηλαδή,γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος γιατί και εγώ είμαι παντελώς αρχάριος Link to comment Share on other sites More sharing options...
anastapalios 25 Ιουνίου 2010 #7 Share 25 Ιουνίου 2010 Στη τελευταία φωτογραφία είναι ξεκάθαρο ότι είναι θυληκιά και από τη μεγαλύτερη κοιλιά που υπάρχει, αλλά και απο το κιτρινοπό πάνω μέρος, το οποίο ονομάζεται σέλα και είναι με την πάροδο δημιουργούνται αυγά, τα οποία όσο μεγαλώνουν κατεβαίνουν προς την κοιλιά! Όντως είναι άχρωμη (η θυληκιά) και καλό θα ήταν μία τέλεια τροφή και πλούσια σε σπιρουλίνα crusta gran της dennerle! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος