Jump to content

ΑΓΓΟΥΡΙ - ΚΟΛΟΚΥΘΙ???

calpinos

Recommended Posts

Εχω 2 μικρούς angistrus sp3 + 2 σαλιγκάρια tiger

πρώτη φορά εβαλα αγγούρι (το έπλυνα καλά και αφαίρεσα τα σπόρια κατα μήκος)

ετσι πρέπει να κάνω και με το κολοκύθι ?????

αλλο κηπευτικό μπορώ να δώσω????

αν παραμείνη το κηπευτικό 2 μέρες ή παραπάνω μεσα στο νερό υπάρχει πρόβλημα??????

και κάθε πότε μπορώ να δίνω κηπευτικά χωρίς πρόβλημα??????????????

1) ετσι πρέπει να κάνω και με το κολοκύθι ?????

2) αλλο κηπευτικό μπορώ να δώσω????

3) αν παραμείνη το κηπευτικό 2 μέρες ή παραπάνω μεσα στο νερό υπάρχει πρόβλημα??????

4) και κάθε πότε μπορώ να δίνω κηπευτικά χωρίς πρόβλημα??????????????

1) Πολλοί βράζουν ελάχιστα το κολοκυθάκι να μαλακώσει. Εγώ δεν το έκανα καθότι το τρώγανε και άβραστο. Τα σπόρια δεν τα βγάζω ποτέ ούτε από αγγούρι ούτε από κολοκύθι.

2) Μήλο, μαρούλι (φύλλο ή καρδιά), καρότο, λάχανο, κουνουπίδι... Μέχρι και μπάμιες και φασολάκια τους έχω δώσει (αλλά δεν τα προτίμησαν) :ninja:

3) Το πολύ 12 ώρες πρέπει να μείνουν μέσα στο νερό γιατί μετά αρχίζουν και βγάζουν βακτήρια που είναι επικίνδυνα για τα ψάρια.

4) Σχεδόν καθημερινά. Αλλά επειδή οι τροφές εμπορίου έχουν πολλές πρωτεΐνες και συστατικά χρήσιμα για την υγεία των ψαριών, καλό είναι να μη τις παραμελείς!

ευχαριστώ

προς το παρόν αγγούρι / κολοκυθι / μαρούλι

που είναι παραγωγής μας και βιολογικά

και σιγά σιγά θα εμπλουτιστή το μενού

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΙΧΑΚΙ

αυτό που είναι για αφίσες το οποίο χρεισιμοποιώ και για αλλες εργασίες

υπάρχει κατι πιο βολικό ή καλο και το πυχάκι ?????????????????

οπως ακριβος στα ειπε ο stormtrooper ειδικα για τις 12 ωρες, ειχα ρωτησει και γω. βεβαια το ατυχες για μενα ειναι οτι δεν τον εχω δει να τρωει ποτε τιποτα... μαλλον την βγαζει με αλγη...παντως αναπτυσεται κανονικα... αλλα αφηνουν και τπτ αυτα τα γκαπακια? ακομα και τα κολοκυθακι του του το φαγανε και αυτο τα ατιμα...

οπως ακριβος στα ειπε ο stormtrooper ειδικα για τις 12 ωρες, ειχα ρωτησει και γω. βεβαια το ατυχες για μενα ειναι οτι δεν τον εχω δει να τρωει ποτε τιποτα... μαλλον την βγαζει με αλγη...παντως αναπτυσεται κανονικα... αλλα αφηνουν και τπτ αυτα τα γκαπακια? ακομα και τα κολοκυθακι του του το φαγανε και αυτο τα ατιμα...

φιλε στο προφίλ του ancistrous λέει αν είναι ωμά αντέχουν 24-48 ώρες

εγω αν και είναι μικρά ιδικά το ενα την έπεσε πάνω στο αγγούρι και δεν

ελεγε να φύγει αυτό όμως μέτα καμιά 10 αρια ώρες

αλλα και το tiger snails που αυτό πήγε νωρίτερα το τίμησε για τα καλα

εσύ με τι τα κρατάς στο βυθό τα ζαρζαβάτια?????????

εγω αν και είναι μικρά ιδικά το ενα την έπεσε πάνω στο αγγούρι και δεν

ελεγε να φύγει αυτό όμως μέτα καμιά 10 αρια ώρες

αλλα και το tiger snails που αυτό πήγε νωρίτερα το τίμησε για τα καλα

εσύ με τι τα κρατάς στο βυθό τα ζαρζαβάτια?????????

καλα αντεχουν αλλα και η τροφη σε κοκκους μπορει να αντεχει ωρες... και οχι λεπτα που πρεπει να την βγαλεις...το θεμα δεν ειναι να μην μουχλιασει αλλα να μην βγαλει τα νιτρικα...ή τελος παντων βλαβερες ουσιες για το ενυδρειο. για αυτο σου λεω για τις 12 ωρες. αν ειναι βαζεις το μισο την μια φορα και το αλλο μισο την αλλη..

για να τα κραταω κατω,την πρωτη φορα ειχα βαλει μια ηφαιστειακη πετρα που εχω να παταει ενα αγγουρακι στη μεση(ακομα και ετσι τα γκαπι του την επεσαν) και την δευτερη το εδεσα με πετονια πανω στην πετρα για να μην κρυβεται κανενα σημειο του... τωρα σιγουρα υπαρχουν καλυτεροι τροποι...

Άλλο το πόσο αντέχουν τα λαχανικά μέσα στο νερό και άλλο πόσο τα αντέχει το ενυδρείο σου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που το καθορίζουν αυτό. Μείνε εσύ στις 12 ώρες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! :ninja:

Διατροφη: ....

Αφήνουμε τα λαχανικά και τα φρούτα τόση ώρα μέσα στο ενυδρείο, ανάλογα το μέγεθος του ενυδρείου, την φίλτρανση του, το είδος του λαχανικού αλλά και το αν το έχουμε ζεματίσει πριν.

Συνήθως 12 ώρες ειναι αρκετές για να φαγωθεί η τροφή. Σε κάποια φρούτα όπως η μπανάνα που διαλύεται γρήγορα και λερώνει το νερό , καλό είναι να την αφήνουμε λιγότερο μέσα στο ενυδρείο πχ 2-3 ώρες και να προτιμάμε να ταΐζουμε ρυπαρή τροφή λίγο πριν την αλλαγή νερού. Τα ζεματισμένα λαχανικά διαλύονται πιο γρήγορα και πρέπει να αφαιρούνται πιο σύντομα από τα ωμά, τα οποία μπορούν να παραμείνουν και 24-48 ώρες μέσα στο ενυδρείο, ανάλογα και τους προηγούμενους παράγοντες.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=42307

Διαβαζουμε πιο προσεκτικα :ninja:

Έγινε επεξεργασία - delta66

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΙΧΑΚΙ

αυτό που είναι για αφίσες το οποίο χρεισιμοποιώ και για αλλες εργασίες

υπάρχει κατι πιο βολικό ή καλο και το πυχάκι ?????????????????

Δες σου ειπα εγω οτι διαβαζεις πεταχτα? :ninja:

Διατροφή: Τρέφονται στη φύση με άλγη και φρούτα. Στο ενυδρείο μπορούμε να τα ταΐζουμε το ίδιο με φρέσκα λαχανικά και φρούτα, αλλά και καλής ποιότητας ταμπλέτες άλγης. Γενικά καλό είναι η τροφή να είναι σε μορφή βυθιζόμενης ταμπλέτας, ενώ τα λαχανικά και τα φρούτα να τα τοποθετούμε έτσι ώστε να βυθίζονται (είτε πιασμένα με λαστιχάκι σε κάποια πέτρα, είτε σε ειδικά clips για λαχανικά που πωλούνται στα ενυδρειακά καταστήματα, είτε σε ένα προϊόν που είναι από χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι και λέγεται screwcumber).

Δες κΙ αυτο το θεμα http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=32511

:helpsmilie:

εμένα πάντως η δική μου οικογένεια καταβροχθίζει ότι πέσει μέσα αρκεί να προλάβει για όταν μπει στη μέση το θηρίο "γειάααα σας...." :ninja:

εμένα πάντως η δική μου οικογένεια καταβροχθίζει ότι πέσει μέσα αρκεί να προλάβει για όταν μπει στη μέση το θηρίο "γειάααα σας...." :ninja:

Φαινοταν απο μικρο το θηριο τι μασα θα εριχνε.

(Το Θηριο το μεγαλωσα εγω και τωρα το θρεφει ο Spike (ας προσεχε :lmao: ). Tο εβαλα μαζι με αλλο ενα cf. chirhossus (Sp3) 6 μηνες μεγαλυτερο. Στο χρονο πανω το Θηριο ηταν 3 ποντους μεγαλυτερο σε μηκος και μιση κοιλια πιο γεματο :helpsmilie: )

Μερικα βιντεακια που δειχνουν μασα με λαχανικα:

Το "Θηριο" 5mm μηκος SL :lmao: σε κολοκυθι (κοροιδευτικα το εβγαλα Θηριο, και εγινε ονομα και πραμα)

Ο πιο μεγαλος σε μαρουλι

Μετα απο λιγο καιρο σε νεο ενυδρειο.

Γινεται μαχη για τα καλα ποστα.

Το θηριο μεχρι τοτε στο προηγουμενο ενυδρειο που μεγαλωσαν,

ηταν 2ος στην ιεραρχια (λογω ηλικιας πιστευω) και αφηνε τα καλα (τροφη, φωλια) για τον αλλο.

Με την αλλαγη αποφασισε να παρει τα ηνια του ενυδρειου.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Φτου σκορδα τι παιδί είναι αυτό :ninja:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...