fitos100 12 Ιουνίου 2010 #1 Share 12 Ιουνίου 2010 Λοιπόν.. Έχω ένα ενυδρείο 130 Λίτρα και αυτή τη στιγμή έχω μόνο 1 clown, 2 damssel και ένα αστερία. Ζ.Β έχω 15 κιλά και αραγωνίτη 10 Κιλά.΄ Όταν πρωτοξεκίνησα λόγω έλλειψης εμπειρίας, είχα μέσα και σφουγγάρια, μακαρόνια και substrat τα οποία μου ανέβαζαν τα νιτρικά στο Θεό και η άλγη όλο φούντωνε. Σιγά-σιγά τα κατήργησα και η τάξη αποκαταστάθηκε. Skimmer έχω το deltec mc300 και η κυκλοφορία γίνεται με δύο tunze 6025 με τον ένα να κτυπά στην επιφάνεια. Από μετρήσεις έχω: ΡΗ=8.2 ΚΗ=7 ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3=2 mg/l Αλλαγή κάνω μια φορά το μήνα περίπου 30 λίτρα και από πρόσθετα δε βάζω τίποτα. Μέχρι εδώ μια χαρά όλα δουλεύουν τέλεια. Βασικά το κόλλημα μου είναι στο νερό. Επειδή προς το παρών υπάρχει οικονομική στενότητα, κόλλησα και δεν έχω αγοράσει ακόμη αντίστροφη όσμωση και αυτόματη αναπλήρωση. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι να χρησιμοποιώ νερό από την βρύση το οποίο έχω και φτιάχνω σε βοηθητικό ενυδρείο με κυκλοφορητές και δουλέυει για 30 μέρες. Επίσης αναπληρώνω το νερό που εξατμίζεται με νερό απευθείας από την βρύση. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα και κατάφερνα έτσι και διατηρούσα το ΚΗ=7 και Ca=396. Τις τελευταίες μέρες είπα να βάζω προσωρινά απιονισμένο νερό για αναπλήρωση. Το αποτέλεσμα ήταν να βάλω για πρώτη φορά πρόσθετο για το ΚΗ γιατί μου είχε πέσει στο 6,5 Βάσει των λίτρων του ενυδρείου μου και της αλλαγής, που γίνεται μια φορά τον μήνα, μπορώ άνετα με 10 Ευρώ να φτιάχνω νερό με απιονισμένο νερό και να προθέτω κι όλας για την εξάτμιση. ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ????? Αν το κάνω αυτό θα πρέπει να αρχίσω τα πρόσθετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 12 Ιουνίου 2010 #2 Share 12 Ιουνίου 2010 Κοιταξε, για τι τι σε συμφερει κ το τι οχι εσυ θα το κρεινεις δλδ για α/ο η για απιονισμενο νερο που σιγουρα χρειαζεται ενα reef ενυδρειο αλλα να ξερεις οτι εφοσον κανεις αλλαγη νερου μια φορα τον μηνα τα προσθετα ουτος η αλλως δεν τ αποφευγεις γιατι και η μια λυση αλλα και η αλλη θα βγαζει το νερο σου KH 0 . οσο για καταναλωσεις ca,mg,kh αναλογως ποσα κοραλλια εχεις και τι αναπτυξη εχουν και αυτα με την σειρα τους εχουν και την μεγαλυτερη καταναλωση αρα πολλα κοραλλια καλη υγεια κοραλλιων = μεγαλες καταναλωσεις σε προσθετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος