Marmaths 12 Ιουνίου 2010 #1 Share 12 Ιουνίου 2010 Λοιπόν, πριν λίγο καιρό αγόρασα τρία ίδια θηλυκά πλάτυ. Μετά από λίγες μέρες το ένα άρχισε να ζαρώνει κάπως, να κοκκινίζει η ράχη του από πάνω και να μικραίνει η ουρά του. Πρόσφατα, άρχισε να ζαρώνει η ραχοκοκκαλιά του. Φαίνεται άρρωστο εξωτερικά, μα γενικά είναι πολύ κινητικό και ζωηρό κι αυτό είναι που με παραξενεύει... Παραθέτω φωτό, που δεν είναι βέβαια πολύ καλή, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο...: Φαίνεται κάπως η στραβή ραχοκοκκαλιά κι η κολλημένη ουρά... Καμμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Ιουνίου 2010 #2 Share 12 Ιουνίου 2010 Δυστυχώς δεν φαίνεται κάτι από την φωτογραφία λόγο ποιότητας. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 12 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 12 Ιουνίου 2010 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα: 115lt - Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): εσωτερικό φίλτρο. υλικά: μακαρόνι, υαλοβάμβακας, σφουγγάρι - Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 8 μήνες - Ψάρια (είδη και αριθμός): ζωοτόκα (8 platties, 1 silver molly, 3 gold marble mollies, 3 Xiphophorus helleri και 3 endlers) - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): αλλαγή 30% κάθε 2 βδομάδες, τάισμα με φυλλαράκι omega one και κατεψυγμένο σκουλίκι μια φορά στις 3 μέρες ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH: 8,5 - KH:- - GH:- - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0,5 mg/l - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 mg/l - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 mg/l - Θερμοκρασία: 26-28 C ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: της sera -Strips: -Ηλεκτρονικά: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: Θηλυκό platty - Ιστορικό Ψαριού: Το αγόρασα πριν από 2 βδομάδες περίπου και τα συμπτώματα άρχισαν λίγες μέρες μετά την αγορά - Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): κολλημένη ουρά, στραβή ραχοκοκκαλιά, πιο σκούρος (κόκκινος) χρωματισμός, κολλημένα πτερύγια, κινητικότητα πολύ καλή - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: - ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Δεν έχει ακολουθηθεί θεραπεία ακόμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Ιουνίου 2010 #4 Share 12 Ιουνίου 2010 Κάτι δεν μου αρέσει στις μετρήσεις σου... Έχει σχετικά υψηλή ιχθοφόρτωση, ταΐζεις και καταψυγμένα που επιβαρύνουν κάπως το νερό, κάνεις αλλαγές μία φορά ανά 2 εβδομάδας και έχεις ΝΟ3 μόνο 10? Έχεις τίποτα φυτά μέσα? Το στομάχι του ψαριού πως το βλέπεις? Φυσιολογικό? Φουσκωμένο? Μαζεμένο? Έχεις δει τις ακαθαρσίες του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 12 Ιουνίου 2010 Author #5 Share 12 Ιουνίου 2010 Κάτι δεν μου αρέσει στις μετρήσεις σου... Έχει σχετικά υψηλή ιχθοφόρτωση, ταΐζεις και καταψυγμένα που επιβαρύνουν κάπως το νερό, κάνεις αλλαγές μία φορά ανά 2 εβδομάδας και έχεις ΝΟ3 μόνο 10? Έχεις τίποτα φυτά μέσα? Το στομάχι του ψαριού πως το βλέπεις? Φυσιολογικό? Φουσκωμένο? Μαζεμένο? Έχεις δει τις ακαθαρσίες του? Λοιπόν, σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που τάισα κατεψυγμένο. Το ψαράκι ήταν έτσι από πριν, άρα μάλλον δεν φταίει αυτό... Έχω φυτά μέσα, valisneria, 4 ρίζες anubia και 2 ρίζες cabomba καθώς και κάμποσο κερατόφυλλο... Το ψάρι είναι γενικώς μαζεμένο και το στομάχι του. Ακαθαρσίες δεν έχω δει... Εμένα στις μετρήσεις με ανησύχησε λίγο κι η αμμωνία. Δεν θα έπρεπε να είναι μηδενική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marmaths 12 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Το ψαράκι αυτό το αγόρασα μαζί με άλλα δύο και τότε ήταν ολόιδια... Βάζω μια φωτογραφια ενός από τα άλλα δυο μήπως και διακρίνεις κάπως τις διαφορές (αν και καμμιά από τις δυο δεν είναι καλή σε ποιότητα, αλλά πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να κάνω κάτι καλύτερο...) Αν προσέξεις τις διαφορές στο χρώμα, το "άνοιγμα" της ουράς και των πτερυγίων και τη ραχοκοκκαλιά, ίσως βγάλεις καποια άκρη... Ελπίζω να βοηθήσει κάπως... edit: Στο ενυδρείο υπάρχουν συνολικά 8 platties (5 αρσενικά και 3 θηλυκά), εκ των οποίων και τα δύο υγιή θηλυκά φαίνονται ήδη έγκυος. Υπάρχει περίπτωση να έχει στρεσσαριστεί από το κυνήγι των αρσενικών ή κάτι τέτοιο; Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - Marmaths Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος