Jump to content

Κατασκευη Δισκοsump

ReBeLoS

Recommended Posts

καλογεμιστο.

να κανω μια ερωτηση.

βλεπω αυτο το ειδος σαμπ εχει γινει της μοδας τωρα τελευταια.

αν ειχες 1 μετρο διαθεσιμο θα ακολουθαγες αυτον τον τροπο ή τον κλασικο;

υπαρχουν καποια επιπλεον πλεονεκτηματα;

μειονεκτηματα;

υπαρχουν καποιοι περιορισμοι ως προς την ταχυτητα της ροης του νερου απτο βιολογικο υλικο;

τελικα οι ερωτησεις βγηκαν περισσοτερες. :ninja:

αντα και στα δικα σου DIMITRIE

Σε ευχαριστω.

Οσο για τις ερωτησεις σου:

Αν ειχα 1 μετρο διαθεσιμο χωρο κατω απο το επιπλο και οχι στο πλαι της βασης ναι θα εφτιαχνα sump του ενος μετρου. Τον σχεδιασμο αυτο τον ακολουθησα στα 45 εκ. μηκος για να κυκλοφορει το νερο στα βιολογικα υλικα περισοτερη ωρα πραγμα που στο ενα μετρο θα γινοταν με απλα χωρισματα λογω μηκους.

Οσο για την ταχυτητα κυκλοφοριας του νερου στα υλικα, αποψη μου ειναι να κυκλοφορει το νερο αναμεσα στα υλικα οσο το δυνατον με πιο σταθερη ροη.

Ελπιζω να σε καλυψα

• Απαντήσεις 103
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξεχασα να ευχαριστησω για την πολυτιμη βοηθεια με το σμαρτακι τον Νικολουτσο που με πηγε στον τζαμα να κοψουμε επι τοπου ενα τζαμι που μας ελειπε. :ninja:

Ελα να το δουμε και εν λειτουργια :ninja:

θα ερθει συντομα η στιγμη... :helpsmilie:

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

θα ερθει συντομα η στιγμη... :helpsmilie:

Αν ΔΕ στεγνωσει η σιλικονι.... ΔΕ βλεπουν τιποτα!!! :ninja:

Παντως ΕΓΩ με την ΑΠΕΙΡΙΑ μου λεω ή θα βουλωσει ή θα εχει καταοπλικτικη ροη και λειτουργια!!! :lmao:

Νικο.... οτι κατεβαινει απο την υπερχειληση θα μπαινει σε καλτσα που ειναι της μοδας ή θα ειναι σε ξεχωριστο διαμερισμα με ενυδρειακο βαμβακι.

Νικο.... οτι κατεβαινει απο την υπερχειληση θα μπαινει σε καλτσα που ειναι της μοδας ή θα ειναι σε ξεχωριστο διαμερισμα με ενυδρειακο βαμβακι.

Το πρωτο διαμερισμα θα παιξει το ρολο του προφιλτρου να κραταει τις βρωμιες. Τα υπολοιπα διαμερισματα βιολογικο υλικο.

οππ δεν το χα πάρει χαμπάρει αυτο.... τώρα το είδα...... πολύ καλή δουλιά μπράβο παιδιά......

Για Ριο 400 καλο ειναι πες του Ρεμπελου :ninja::helpsmilie::lmao:

Θα με σκισει :lmao::lmao:

χχαχαχαχ!!!τοθ το χει πει τοσες φορες που εγω αν ημουν ο νικος θα του το χαριζα!!!!!

Μια χαρα :lmao:

Καλογεμιστο :ninja:

γιατί τα χωρισματα είναι έτσι? :helpsmilie: δεν εχεις να πείς κάτι γι'αυτό????

ο νιντάλ μου είχε φτιάξει πριν σχεδόν ενα χρόνο ένα παρόμοιο για το 450αρι μου εδω και ειλικρινά είναι άλλο θέμα :lmao:

γιατί τα χωρισματα είναι έτσι? :ninja: δεν εχεις να πείς κάτι γι'αυτό????

ο νιντάλ μου είχε φτιάξει πριν σχεδόν ενα χρόνο ένα παρόμοιο για το 450αρι μου εδω και ειλικρινά είναι άλλο θέμα :lmao:

:helpsmilie:

διαχρονικα σχεδια!!! :helpsmilie::lmao::ninja:

Μπραβο στους δοκιμαστες.....

Οσο για σενα Δια ερχεται και ο καιρος σου..........

Εχει περασει ενας χρονος που δεν καταλαβαινω τα οφελη αυτης της σχεδιασης... μου φαινεται το ιδιο πραγμα με το συμβατικο σχεδιο

Γιατι σου φαινεται το ιδιο;

Δεν ειναι το ιδιο

με αυτο τον τροπο κερδιζεις φιλτραριζομενα λιτρα αλλα και λιτρα ασφαλειας.....

Σαν αποτελεσμα εννοω.

Εαν βαλουμε τα ιδια υλικα με την ιδια αντλια, δεν θα εχουμε ιδια ροη νερου πανω στα ιδιο διαθεσιμο ωφελιμο βιολογικο χωρο;

Για μενα η ταξινομηση των υλικων ειναι πολυ καλυτερη μιας και το συγκεκριμενο sump ειναι κυβος και οχι μακροστενο. Επισης θεωρω οτι η ροη του νερου στα υλικα σε τετοια σχεδιαση ειναι πιο σωστη.

Έγινε επεξεργασία - ReBeLoS

τα χωρισματα οσο ποιο μικρα ειναι ως προς τον χωρο που υπαρχει σαν διαμετρος για να περασει το νερο τοσο περισσοτερο βιολογικο υλικο απο το υπαρχον αξιοποιηται...

Σε αυτο το sump,δεν στοιβαζετε το υλικο σε ενα μονο διαμερισμα,αλλα τοποθετειτε στα ορθογωνια χωρισματα,τα οποια ειναι αλλα κολλημενα χαμηλα,και αλλα ψηλοτερα.Το νερο λοιπον κυκλοφορει απο κατω προς τα πανω,και ξανα το ιδιο μεχρι το τελευταιο διαμερισμα.Περναει λοιπον απο ολο το υλικο,και καθως κανει πολυ περισσοτερες διαδρομες,υπαρχει και καλυτερη οξυγονωση του νερου,αλλα και του υλικου φιλτρανσης.

ακριβως....!!!!

και οσο ποιο στενη ειναι η διαδρομη τοσο ποιο πολυ εκλωβιζεις το νερο να περασει μεσα απο το βιολογικο και οχι περιφεριακα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...