ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 #1 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Σε αυτο το θεμα θα ηθελα να σας παρουσιασω την ιδεα μου να αντικαταστησω τα 3 φιλτρα που ηδη τρεχουν σε ενα απο τα ενυδρεια μου με ενα Sump. To προβλημα ηταν οτι ο χωρος που εχω κατω απο την βαση δεν χωραει να μπει τιποτε. Γιαυτο το λογο αποφασισα να φτιαξω ενα sump το οποιο θα μπει απο την αριστερη μερια της βασης και του ενυδρειου που και εκει ο διαθεσιμος χωρος ηταν μολις 47 εκατοστα μηκος. Και ετσι ξεκινησαν ολα. Πριν προλαβω να το καταλαβω ο καλος μου φιλος PAN μου χαρισε μια υπερχειλιση εξωτερικη. Παιδευτηκα αρκετα προκειμενου να βρω τους σωληνες που ηθελα αλλα τελικα βρεθηκαν. Δεν εμενε παρα να βγει το σχεδιο και να παμε για τζαμια. Αυτο το ανελαβε ο εξισου καλος μου φιλος Chris_Z3 με φυσικα το τελικο ΟΚ του σχεδιου απο τον Νινταλ ο οποιος ειχε υλοποιησει κατι παρομοιο παλι στο παρελθον. Εφοσον ολα ηταν ΟΚ ο Chris ανελαβε μεσω γνωστου του τζαμα να κοψει τζαμια και να αγορασει σιλικονες και φυσικα να κολησει, μιας και εγω δεν το κατεχω το αθλημα. Με το που εφθασαν τα τζαμια χτυπησε το τηλεφωνο και πηγα να ξεκινησουμε το project. Αυτη τη στιγμη το sump ξεκουραζεται και θα μπει σε λειτουργια αν ολα πανε καλα την ερχομενη Παρασκευη. Απο τους υπολογισμους μας το συγκεκριμενο sump θα φιλοξενησει 35-40 λιτρα βιολογικου υλικου. Διαστασεις 45*45*51 (μικτα 102 λιτρα) Ακολουθει φωτογραφικο υλικο. Ενα μεγαλο ευχαριστω στον PAN, Chris_Z3, Διας,Nidal και στον Dimitrios. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουνίου 2010 #2 Share 12 Ιουνίου 2010 Σε αυτο το θεμα θα ηθελα να σας παρουσιασω την ιδεα μου να αντικαταστησω τα 3 φιλτρα που ηδη τρεχουν σε ενα απο τα ενυδρεια μου με ενα Sump. To προβλημα ηταν οτι ο χωρος που εχω κατω απο την βαση δεν χωραει να μπει τιποτε. Γιαυτο το λογο αποφασισα να φτιαξω ενα sump το οποιο θα μπει απο την αριστερη μερια της βασης και του ενυδρειου που και εκει ο διαθεσιμος χωρος ηταν μολις 47 εκατοστα μηκος. Και ετσι ξεκινησαν ολα. Πριν προλαβω να το καταλαβω ο καλος μου φιλος PAN μου χαρισε μια υπερχειλιση εξωτερικη. Παιδευτηκα αρκετα προκειμενου να βρω τους σωληνες που ηθελα αλλα τελικα βρεθηκαν. Δεν εμενε παρα να βγει το σχεδιο και να παμε για τζαμια. Αυτο το ανελαβε ο εξισου καλος μου φιλος Chris_Z3 με φυσικα το τελικο ΟΚ του σχεδιου απο τον Νινταλ ο οποιος ειχε υλοποιησει κατι παρομοιο παλι στο παρελθον. Εφοσον ολα ηταν ΟΚ ο Chris ανελαβε μεσω γνωστου του τζαμα να κοψει τζαμια και να αγορασει σιλικονες και φυσικα να κολησει, μιας και εγω δεν το κατεχω το αθλημα. Με το που εφθασαν τα τζαμια χτυπησε το τηλεφωνο και πηγα να ξεκινησουμε το project. Αυτη τη στιγμη το sump ξεκουραζεται και θα μπει σε λειτουργια αν ολα πανε καλα την ερχομενη Παρασκευη. Διαστασεις 45*45*51 Ακολουθει φωτογραφικο υλικο. Ενα μεγαλο ευχαριστω στον PAN, Chris_Z3, Διας,Nidal και στον Dimitrios. Αργεις.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 12 Ιουνίου 2010 Τα υλικα.... ο Chris_Z3 επι το εργον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουνίου 2010 #4 Share 12 Ιουνίου 2010 Logo 1000 χρησιμοποιησατε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #5 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) συνεχεια... Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 12 Ιουνίου 2010 #6 Share 12 Ιουνίου 2010 καλοριζικο και καλογεμιστο φιλαρακι!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #7 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) και η υπερχειλιση με τις σωληνωσεις.... Επομενο update οταν γινουν τα πρωτα τεστ....... Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #8 Share 12 Ιουνίου 2010 Logo 1000 χρησιμοποιησατε; ναι Στρατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #9 Share 12 Ιουνίου 2010 καλοριζικο και καλογεμιστο φιλαρακι!!!!! θενκς μαστορα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 12 Ιουνίου 2010 #10 Share 12 Ιουνίου 2010 Καλογεμιστο Νίκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #11 Share 12 Ιουνίου 2010 Τα τριγωνακια στις γωνιες του sump ψηλα μπηκαν για να κατσει εκει το καπακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #12 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Καλογεμιστο Νίκο Ετοιμαζεσαι ειπες ? Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουνίου 2010 #13 Share 12 Ιουνίου 2010 ναι Στρατο. Nικο,σε ρωταω επειδη εχει αλλαξει η συσταση της ,και το ειδα την τελευταια φορα που πηγα να παρω. Η καινουρια logo 1000 δεν εχει το σημα του ενυδρειου που ειχε παλια,και δεν γραφει οτι κανει για ενυδρεια. Κυκλοφορει ομως ακομα μεχρι εξαντλησης η παλια παρτιδα. Το τσεκαρατε; Καλογεμιστο και καλοδουλευτο να ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 12 Ιουνίου 2010 Author #14 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Nικο,σε ρωταω επειδη εχει αλλαξει η συσταση της ,και το ειδα την τελευταια φορα που πηγα να παρω. Η καινουρια logo 1000 δεν εχει το σημα του ενυδρειου που ειχε παλια,και δεν γραφει οτι κανει για ενυδρεια. Κυκλοφορει ομως ακομα μεχρι εξαντλησης η παλια παρτιδα. Το τσεκαρατε; Καλογεμιστο και καλοδουλευτο να ειναι Αποτι ρωτησε ο Chris δεν εχει αλλαξει η συσταση της και συνεχιζει να κανει για ενυδρεια. Επισης αυτο που γραφει και θεωρω ειναι και το ζητουμενο ειναι οτι ειναι 100% καθαρη, μη αντιμουχλικη . Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 12 Ιουνίου 2010 #15 Share 12 Ιουνίου 2010 Καλογεμιστο Νικο και μπραβο στον chris για την ωραια - προσεγμενη δουλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbetta 12 Ιουνίου 2010 #16 Share 12 Ιουνίου 2010 (edited) Καλογεμιστο και απο εμενα Νικο. Έγινε επεξεργασία 12 Ιουνίου 2010 - redbetta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 12 Ιουνίου 2010 #17 Share 12 Ιουνίου 2010 Nικο,σε ρωταω επειδη εχει αλλαξει η συσταση της ,και το ειδα την τελευταια φορα που πηγα να παρω. Η καινουρια logo 1000 δεν εχει το σημα του ενυδρειου που ειχε παλια,και δεν γραφει οτι κανει για ενυδρεια. Κυκλοφορει ομως ακομα μεχρι εξαντλησης η παλια παρτιδα. Το τσεκαρατε; Καλογεμιστο και καλοδουλευτο να ειναι Στρατο απο που ειδες οτι εχει αλλαξει η συσταση της; Μηπως ειδες καινουργιο σχεδιο στο σωληναριο; Ποσο μπορει να αλλαξει η συσταση σε μια 100% καθαρη σιλικονη; Ρεμπελε, μια χαρα μαστορια ειστε. Εφτιαξα και εγω ενα sump περιπου ιδιες διαστασεις με εσενα αλλα το εκανα απο 4mm τζαμι και επειδη ειμαι "καλυτερο μαστορι" απο εσας εκλεισα και την τεταρτη πλευρα και τωρα δεν μπαινουν μεσα τα φυλλα (εγω το παω με τον παραδοσιακο τροπο, με τα 4 παραλληλα φυλλα) οποτε ξεκινησα για sump και κατεληξα με ενυδρειο με περιεργες διαστασεις. Τωρα κανω δοκιμη στεγανοτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουνίου 2010 #18 Share 12 Ιουνίου 2010 Στρατο απο που ειδες οτι εχει αλλαξει η συσταση της; Μηπως ειδες καινουργιο σχεδιο στο σωληναριο; Ποσο μπορει να αλλαξει η συσταση σε μια 100% καθαρη σιλικονη; Ρεμπελε, μια χαρα μαστορια ειστε. Εφτιαξα και εγω ενα sump περιπου ιδιες διαστασεις με εσενα αλλα το εκανα απο 4mm τζαμι και επειδη ειμαι "καλυτερο μαστορι" απο εσας εκλεισα και την τεταρτη πλευρα και τωρα δεν μπαινουν μεσα τα φυλλα (εγω το παω με τον παραδοσιακο τροπο, με τα 4 παραλληλα φυλλα) οποτε ξεκινησα για sump και κατεληξα με ενυδρειο με περιεργες διαστασεις. Τωρα κανω δοκιμη στεγανοτητας. Πηγα σε καποιο καταστημα,απο το οποιο επαιρνα συνεχεια σιλικονη. Πηρα μια ως συνηθως,και μολις με ειδε η κυρια του καταστηματος μου ειπε αυτα που σας εγραψα. Ευτυχως ειχε την παλια την οποια πηρα,η οποια ειχε και το σημα με το ενυδρειο.Η καινουρια δεν το ειχε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 12 Ιουνίου 2010 #19 Share 12 Ιουνίου 2010 εγω μιλησα με το καταστημα και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα με την σιλικονη.....πουλαει εδω και αρκετο καιρο την συγκεκριμενη σιλικονη για ενυδρειακη χρηση χωρις καμια αναφορα...... και απο πλευρας μου μπορω να πω οτι εδω και 2 μηνες τρεχει ενυδρειο 470 λιτρα και σαμπ 225 λιτρα χωρις κανενα προβλημα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 12 Ιουνίου 2010 #20 Share 12 Ιουνίου 2010 ααα,το σαμπ ειναι με 8αρι και τα χωρισματα με 5αρι.... και εχουν κολληθει ετσι ωστε αν θελησει ποτε ο φιλος μου ο rebelos να το κανει ενυδρειο(45-45-50,ωραιες διαστασεις κυβου) τα χωρισματα βγαινουν για πλακα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 12 Ιουνίου 2010 #21 Share 12 Ιουνίου 2010 Kαλογέμιστο Νικόλα και συγχαρητήρια στο μάστορα Χρήστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 12 Ιουνίου 2010 #22 Share 12 Ιουνίου 2010 Αφου ΔΕΝ ειναι κολλημενα καλα... θα βγουν για πλακα!!! Υ.Γ. Ωραιο το smartaki!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
annateo 12 Ιουνίου 2010 #23 Share 12 Ιουνίου 2010 καλογεμιστο. να κανω μια ερωτηση. βλεπω αυτο το ειδος σαμπ εχει γινει της μοδας τωρα τελευταια. αν ειχες 1 μετρο διαθεσιμο θα ακολουθαγες αυτον τον τροπο ή τον κλασικο; υπαρχουν καποια επιπλεον πλεονεκτηματα; μειονεκτηματα; υπαρχουν καποιοι περιορισμοι ως προς την ταχυτητα της ροης του νερου απτο βιολογικο υλικο; τελικα οι ερωτησεις βγηκαν περισσοτερες. αντα και στα δικα σου DIMITRIE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Ιουνίου 2010 #24 Share 12 Ιουνίου 2010 εγω μιλησα με το καταστημα και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα θεμα με την σιλικονη.....πουλαει εδω και αρκετο καιρο την συγκεκριμενη σιλικονη για ενυδρειακη χρηση χωρις καμια αναφορα...... και απο πλευρας μου μπορω να πω οτι εδω και 2 μηνες τρεχει ενυδρειο 470 λιτρα και σαμπ 225 λιτρα χωρις κανενα προβλημα..... Kι εγω με υπευθυνο καταστηματος μιλησα,αλλα anyway.....sorry που το ανεφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 13 Ιουνίου 2010 #25 Share 13 Ιουνίου 2010 Ελα να το δουμε και εν λειτουργια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος