Jump to content

φωλια για Red Cherry

Recommended Posts

καλησπερα εχω 10-15 red cherry γαριδουλες και 3 ειναι αυγομενες. εχω πολυ κερατοφυλλο στο ενυδρειο για τα μωρα γκαπι μου και κρυβονται και αυτες εκει, αλλα σιγα σιγα θελω να αραιωσω το κερατοφυλλο και ετσι δεν θα εχουν το δικο τους χωρο. η συμβιωση τους ειναι πολυ καλη με τα αλλα ψαρια αλλα αν γεννησουν τα μικρα θα κινδυνευουν. υπαρχουν 11 ενηλικα γκαπι μεσα και 7 κορυντορας aeneus, καθως και 2 zebra snails. λεω να παρω καλαμακια τα χοντρα χοντρα και να τα κοψω, να βαλω ενα λαστιχακι για να κρατηθουν σαν κυλινδρος...καταλαβαινεται... θα ειναι μαυρα καλαμακια, εχω και μαυρο φοντο πισω και δεν θα φαινεται...και απο πανω θα βαλω και καποιο φυτο μαλλον java moss. τι λετε? σκεφτεστε να κανω κατι αλλο??

ευχαριστω πολυ!!!

Αν ειναι για τη χαρα του diy ή για οικονομια, ΟΚ. (απεφυγε το λαστιχο, βαλε πετονια)

Δες κι αυτα http://cgi.ebay.co.uk/Ceramic-Multi-functi...=item3a4b48eb86

http://dennerle.eu/global/index.php?option...185〈=en

Έγινε επεξεργασία - delta66

Αν ειναι για τη χαρα του diy ή για οικονομια, ΟΚ. (απεφυγε το λαστιχο, βαλε πετονια)

Δες κι αυτα http://cgi.ebay.co.uk/Ceramic-Multi-functi...=item3a4b48eb86

http://dennerle.eu/global/index.php?option...185〈=en

σε ευχαριστω, θυμαμαι τα ειχα δει πριν κανα μηνα στο watter inn αλλα νομιζα οτι ηταν πολυ μεγαλη η διαμετρος για red cherry και νομιζα και οτι τα αλλα ψαρια θα χωραγαν να μπουν... τωρα νομιζω οτι και για τους 2 λογους που ανεφερες θα το κανω με τα καλαμακια... να σε καλα :thumbup::bowdown:

Μου αρέσει η ιδέα και μου θυμίζει και κάποιον... :thumbup:

Συμφωνώ να μπει πετονιά για να κρατάει τα ματσάκια που θα πρότεινα να είναι ανά 7 και μετά οι 7δες δεμένες μεταξύ τους, θα καταλάβεις στη πορεία γιατί, επίσης μην τσιγκουνευτείς ούτε το μήκος τους (5-10εκ) ούτε τον αριθμό τους, επίσης μπορείς να τοποθετήσεις ανεξάρτητες "πολυκατοικίες" στο πίσω μέρος του ενυδρείου και όχι μόνο μια. :bowdown:

Έγινε επεξεργασία - viciouscircle

Μου αρέσει η ιδέα και μου θυμίζει και κάποιον... :thumbup:

Συμφωνώ να μπει πετονιά για να κρατάει τα ματσάκια που θα πρότεινα να είναι ανά 7 και μετά οι 7δες δεμένες μεταξύ τους, θα καταλάβεις στη πορεία γιατί, επίσης μην τσιγκουνευτείς ούτε το μήκος τους (5-10εκ) ούτε τον αριθμό τους, επίσης μπορείς να τοποθετήσεις ανεξάρτητες "πολυκατοικίες" στο πίσω μέρος του ενυδρείου και όχι μόνο μια. :bowdown:

και ποσες εφταδες λες να βαλω? τα κανω τωρα γιαυτο ρωταω...μηπως να εχουν και διαφορετικο μηκος? καλο μου φαινεται και αυτο

ευχαριστω

Έγινε επεξεργασία - pozeras13

και ποσες εφταδες λες να βαλω? τα κανω τωρα γιαυτο ρωταω...μηπως να εχουν και διαφορετικο μηκος? καλο μου φαινεται και αυτο

ευχαριστω

Όσες θες, ελπίζω να βυθίζονται... :thumbup:

Όσες θες, ελπίζω να βυθίζονται... :bowdown:

ωραια παω για skuba diving και ενημερωνω... θα βγει ο αερας για να βυθιζονται και αν οχι μια ηφαιστικη πετρα θα ειναι οτι πρεπει να τα στηριξω

:thumbup::bowdown:

Βαλτους και κανενα λεντακι στην ουρα και θα σκασει ο αλλος :bowdown::hysterical:

Με φώναξε κανείς? :thumbup:

Φίλε μου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρολογικά κανάλια στρογγυλά.

Υπάρχουν σε διάφορες διαμέτρους και βυθίζονται. :bowdown:

Eπισης θα μπορουσες να βαλεις το πλαστικο σωληνακι που βαζουν στα κλουβια για τα πουλια.

Μικροι τα λεγαμε φυσοκαλαμα και πεταγαμε στοκο στους περαστικους :thumbup:

επειδη τα καλαμακια τελικα μου φαινονται μικρα, να βαλω κομενα κομματια απο το λαστιχο που ποτιζουμε το κηπο???

Φίλε μου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρολογικά κανάλια στρογγυλά.

Τα κανάλια αυτά(φυσοκάλαμα)θέλουν και κανένα βράσιμο πριν μπουν μέσα στο ενυδρείο?Για θέμα αποστείρωσης μιλάω πάντα ή απλό ξέπλυμα και μπλούμ?

:ninja: Θα μπορούσε αντι για πετονιά να μπει ενυδρειακή σιλικόνη?

Τα κανάλια αυτά(φυσοκάλαμα)θέλουν και κανένα βράσιμο πριν μπουν μέσα στο ενυδρείο?Για θέμα αποστείρωσης μιλάω πάντα ή απλό ξέπλυμα και μπλούμ?

Μια απλη απολυμανση θα ηταν υπεραρκετη. (παντα με το δεδομενο οτι δεν εχουν τιποτα περιεργο πανω τους τα καναλια πχ καμια αυτοκολλητη ταινια)

Απολυμανση που κανω εγω ειναι εδω (απλα οπου λεει "φυτο", βαζεις "καναλι") http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=29353&hl=

:ninja: Θα μπορούσε αντι για πετονιά να μπει ενυδρειακή σιλικόνη?

Φυσικα.

(100% καθαρη σιλικονη, ΟΧΙ αντιμουχλικη)

ωραια παω για skuba diving και ενημερωνω... θα βγει ο αερας για να βυθιζονται και αν οχι μια ηφαιστικη πετρα θα ειναι οτι πρεπει να τα στηριξω

:ninja::helpsmilie:

Τα κατάφερες τελικά?καμιά φωτό με το αποτέλεσμα να δούμε :lmao:

Τα κατάφερες τελικά?καμιά φωτό με το αποτέλεσμα να δούμε :bowdown:

ναι εβαλα τα κομμενα κομματια απο το λαστιχο... φωτο ακομα δυσκολο με αυτη τη φωτογραφικη ειδικα εκει πισω που τα εβαλα... παντως ωραιο δειχνει και μπενοβγαινουν συνεχεια μεσα οι γαριδες. μολις καταφερω να τραβηξω φωτο της προκοπης την ανεβαζω...

ευχαριστω και παλι παιδια :bowdown:

πολυ καλη ιδεα με το που φτιαξω το γαριδοενυδρειο θα το δοκιμασω! :bowdown:

μωρε σαν ιδεα καλη ειναι και μου ηρθε την ωρα που αλλαζα νερο και κραταγα το λαστιχο, αλλα το μονο που σκεφτομαι ειναι σε βαθος χρονου μηπως αλιωνεται το λαστιχο... νομιζω οτι δεν αλλοιωνεται αλλα αν ξερει καποιος σιγουρα καλο ειναι να μας πει. αν ηταν pvc σιγουρα δεν αλλοιωνεται και ειναι οκ!! :bowdown:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...