Jump to content

αγορα ενυδρειου

soxo1979

Recommended Posts

καλησπερα...

εχω ενυδρειο 100 Χ 60 Χ 40 .... 240 λιτρα..τρεχει 1 χρονο με μ****α κοραλια και 6 ψαρακια ....

σε κανα 2μηνο σκεφτομαι να αλλαξω ενυδρειο, και βρηκα ενα παραξενο τυπο ενυδρειου..

οι διαστασεις του ειναι " 100 υψος, 90 μηκος και 40 η 50 πλατος ... και μπροστα ειναι οβαλ..

εχει καπακι με 5 τ5 λαμπες..

τι γνωμη εχετε για αυτο ?

το ενυδρειο θα γινει θαλλασινο με μονο μ****α κοραλια και απλους τυπους ψαριων.....

δεν ξερω μαρκα αλλα αν καποιος εχει ιδεα τι μπορει να ειναι για να το εβρισκα στο ιντερνετ θα βοηθουσε πολυ ..

thanks! :thumbup:

καλησπερα...

εχω ενυδρειο 100 Χ 60 Χ 40 .... 240 λιτρα..τρεχει 1 χρονο με μ****α κοραλια και 6 ψαρακια ....

σε κανα 2μηνο σκεφτομαι να αλλαξω ενυδρειο, και βρηκα ενα παραξενο τυπο ενυδρειου..

οι διαστασεις του ειναι " 100 υψος, 90 μηκος και 40 η 50 πλατος ... και μπροστα ειναι οβαλ..

εχει καπακι με 5 τ5 λαμπες..

τι γνωμη εχετε για αυτο ?

το ενυδρειο θα γινει θαλλασινο με μονο μ****α κοραλια και απλους τυπους ψαριων.....

δεν ξερω μαρκα αλλα αν καποιος εχει ιδεα τι μπορει να ειναι για να το εβρισκα στο ιντερνετ θα βοηθουσε πολυ ..

thanks! :thumbup:

1 μέτρο ύψος;.....και πως θα κάνεις δουλειά εκεί μέσα....εκτός και εαν έχεις σκοπό να βουτάς με μάσκα!!!

αν και δεν είμαι γνώστης του αλατιού και θα σου πούνε και οι πιο έμπειροι

στο 1μ ύψος τι θα βάλεις για φωτισμό?? το έχεις σκεφτεί αυτό???

5 t5 λαμπες στα μεγαλιτερα watt που υπαρχει....

εξαλου θα βαλω μονο μ****α κοραλια που δεν εχουν απετησεις...

και με ζωντανο βραχο θα δωσω υψος στο κεντρο ετσι ωστε να τοποθετουνται και στα ψηλα .... :thumbup:

Το δικο μου ειναι 75cm υψος και εχω 6x54watt λαμπες... και ΔΕΝ μπορει να καλυψει της αναγκες ενος reef.

Για να πιασω κατι απο το βυθο... μπαινω μεχρι το λαιμο στο ενυδρειο!!! :thumbup:

Εις γνωσιν μου το εκανα τοσο ψηλο γιατι πηγαινα για FO και ηθελα να εχουν χωρο τα ψαρια να κολυμπανε.... για reef οι διαστασεις 60πλατος και 60ύψος σε οτι μηκος θες κατα τη δικη μου ταπεινη και ΑΠΕΙΡΗ αποψη ειναι οκ.

απλως το εχω βρει σε καλη τιμη , και ειναι και εντιποσιακο..... :thumbup:

το ενυδρείο είναι ιδανικό για μη φωτοσυνθετικά κοράλλια και ιππόκαμπους

για να καταλαβω !

για ψαρια οπως *clown,damsel,paganiela,blue tank*

και κοραλια οπως * Green Hairy Mushroom,clavularia sp,Sarcophyton sp*

το ενυδρειο αυτο ασχετα με το που θα ειναι λιγο δυσκολο στο καθαρισμα ,

ειναι καλο ?

επαναλαμβανω οτι το εχω σε καλη τιμη ...

ο φωτισμος με 5 τ5 και με στισημο βραχου μεχρι πανω θα ειναι οκ ? λιτρα κοντα 400 :thumbup:

ναι.. για αυτά που θέλεις :thumbup:

πιστεύω ότι θα σε καλύψει

στη συνέχεια μπορείς να βάλεις και μερικά θαυμάσια μη φωτοσυνθετικα

δες εδώ πώς είναι αυτά

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1845922

ναι.. για αυτά που θέλεις :bowdown:

πιστεύω ότι θα σε καλύψει

στη συνέχεια μπορείς να βάλεις και μερικά θαυμάσια μη φωτοσυνθετικα

δες εδώ πώς είναι αυτά

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1845922

Και είναι πανέμορφα.... :thumbup:

ok μαλλον θα το παρω ,,,,

:thumbup:

τι τιμη βρισκει κανεις ενα τετοιο ενυδρειο σε μαγαζι ?

γυρω στα 400 λιτρα με 5 τ5 λαμπες οβαλ σχημα με πλαστικο πλαισιο πανω κατω ...??? :bowdown:

εγω παλι ειμαι υπερ της ιδιοκατασκευης με υπαρξη σαμπ οταν μιλαμε για θαλασσινο ενυδρειο....

Έγινε επεξεργασία - klaz

ναι αλλα ακομα και ιδιοκατασκευη πιστευω οτι θα κοστιζε αρκετα παραπανω !

ετσι?

ναι αλλα ακομα και ιδιοκατασκευη πιστευω οτι θα κοστιζε αρκετα παραπανω !

ετσι?

ολα ειναι σχετικα.το θεμα ειναι να ξερεις ακριβως τι θελεις,και να κανεις σωστη ερευνα αγορας.απο εκει και μετα πιστευω οτι η υπαρξη σαμπ ειναι το α και το ω στο θαλασσινο,και αυτο θα το καταλαβεις στην πορεια...

οσο για το θεμα της κουρμπας μπροστα,αυτο ειναι καθαρα θεμα γουστου,και μαλιστα με την ιδιαιτεροτητα πως δεν μπορει να γινει τετοιο πραγμα σε ιδιοκατασκευη παρα τρο βρισκεις μονο σε ετοιμα ενυδρεια εταιρειων.

προσωπικα εμενα δεν μου αρεσει καθολου,ασε που σου δημιουργει ισως και προβληματα με το φωτισμο καθως δεν υπαρχει σωστος καταμερισμος φωτος στο ενυδρειο.αλλα και παλι γουστα ειμαμε ειναι αυτα..... :thumbup:

Εγώ είμαι υπέρ του να πάρεις κάτι σωστό και λειτουργικό ή να μην πάρεις καθόλου και το λέω αυτό γιατί με ένα μέτρο βάθος θα ταλαιπωρείσαι πολύ στο καθάρισμα, στο να αλλάξεις θέση σε κάποιο βράχο και σε τόσα άλλα που μπορεί να προκύψουν. Στην αρχή που θα είσαι ενθουσιασμένος με το καινούριο ενυδρείο μπορεί να μην σε ενοχλεί αυτό, αφού θα το έχεις πάρει και σε καλή τιμή, αλλά σε βάθος χρόνου το πιθανότερο είναι να σε κουράσει το βάθος του ενυδρείου.

ok ...

ευχαριστω για τις απαντησεις σας ...ομως μετα απο 2 χρονια σε ενυδρειο 100χ40χ60 μη μποροντας να βαλω αυτα που θελω , απαντηστε σε αυτο ...

ενυδρειο κουρμπαριστο 100χ120χ45 με 12 χιλ τζαμι, καπακι με 4 λαμπες τ5 και δωρο 40 κιλα αραγωνιτη, και δωρο το σαμπ(θα μου το φτιαξει αυτος) και ολα αυτα μαζι με 500-550 ευρω τι θα κανατε ????????????????

:bowdown:

μ αρέσουν οι διαστάσεις ( το 45 φαντάζομαι είναι το ύψος )

καλή η τιμή , ο φωτισμός θα χρειαστεί ενίσχυση

αν αποφασίσεις , περίμενε πρώτα να σου ετοιμάσει το sump και μετά εξοφλείς

Έγινε επεξεργασία - salTasos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...