Jump to content

Recommended Posts

Καλησπερα στην παρεα.Εχω το skimmer venturi berlin της red sea και δεν βγαζει αρκετο αφρο στο ποτηρι,θα ελεγα εως καθολου μετα απο 2 περιπου ωρες μετα το καθαρισμα.Το ποτηρι δεν το εχω αδειασει ποτε.Στην επιφανεια δεν εχω καθολου φιλμ πρωτεινων.Θελει καμια ρυθμιση;Στο σωληνακι εχει βιδα που ρυθμιζει την ροη του αερα.Η δικη σας γνωμη ποια ειναι;Πατατα τελικα το red sea; :thumbup: Αν ισχυει αυτο τοτε να προγραμματισω αγορα αλλου skimmer και εχω κλιση προς τα h & s.Eχει καποιος καμια γνωμη η εμπειρια με το συγκεκριμενο skimmer; To skimmer ειναι αυτο της φωτογραφιας.red sea venturi berlin

• Y.Γ Ξεχασα να πω οτι το ενυδρειο ειναι 300 καθαρα λιτρα και ο η red sea το skimmer το δινει για ενυδρεια πανω απο 250 γαλονια (1000 λιτρα)

:bowdown:

maik78 έγραψε:

Καλησπερα στην παρεα.Εχω το skimmer venturi berlin της red sea και δεν βγαζει αρκετο αφρο στο ποτηρι,θα ελεγα εως καθολου μετα απο 2 περιπου ωρες μετα το καθαρισμα.Το ποτηρι δεν το εχω αδειασει ποτε.Στην επιφανεια δεν εχω καθολου φιλμ πρωτεινων.Θελει καμια ρυθμιση;Στο σωληνακι εχει βιδα που ρυθμιζει την ροη του αερα.Η δικη σας γνωμη ποια ειναι;Πατατα τελικα το red sea; :thumbup: Αν ισχυει αυτο τοτε να προγραμματισω αγορα αλλου skimmer και εχω κλιση προς τα h & s.Eχει καποιος καμια γνωμη η εμπειρια με το συγκεκριμενο skimmer; To skimmer ειναι αυτο της φωτογραφιας.red sea venturi berlin

• Y.Γ Ξεχασα να πω οτι το ενυδρειο ειναι 300 καθαρα λιτρα και ο η red sea το skimmer το δινει για ενυδρεια πανω απο 250 γαλονια (1000 λιτρα)

:bowdown:

στη φωτογραφία είναι το δικό σου skimmer ?

δε φέρνει καθόλου ΑΦΡΟ στο κυπελάκι ? η το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά από το ταχτικό καθάρισμα του skimmer ?

Παίξε λίγο με την ρύθμιση του αέρα σιγά σιγά και σταδιακή άνοιγε των μέχρι η φυσαλίδα να φτάσει λίγο παραπάνω απο την αρχή του λαιμού του ποτηριού , είναι η μοναδική ρύθμιση τού red sea ,

salTasos έγραψε:

στη φωτογραφία είναι το δικό σου skimmer ?

δε φέρνει καθόλου ΑΦΡΟ στο κυπελάκι ? η το πρόβλημα παρουσιάζεται μετά από το ταχτικό καθάρισμα του skimmer ?

Οχι δεν ειναι το δικο μου skimmer την εβαλα για να δειτε τον τυπο του.Αφρο στο κυπελακι καθολου.Το καθαρισα την τεταρτη και ο αφρος που εχει βγαλει ειναι αυτος που φαινετε στην φωτογραφια 1.Καθαρισμα κανω μια φορα την εβδομαδα (κυπελο,σωληνα venturi).Mια φορα το μηνα το καθαριζω ολοκληρο.

panosk έγραψε:

Παίξε λίγο με την ρύθμιση του αέρα σιγά σιγά και σταδιακή άνοιγε των μέχρι η φυσαλίδα να φτάσει λίγο παραπάνω απο την αρχή του λαιμού του ποτηριού , είναι η μοναδική ρύθμιση τού red sea ,

Το skimmer το δουλευω με πληρες τον αερα.Εχει μια βιδα για την ρυθμιση.Δες την φωτογραφια 2.

post-13456-1276351044_thumb.jpg

post-13456-1276351467_thumb.jpg

salTasos έγραψε:

υπάρχει ρύθμιση που να ανεβάζει πιο ψηλά τη στάθμη του νερού στο skimmer ?

[/quoteOχι δεν νομιζω να υπαρχει.Μονο για τον αερα εχει μια βιδα στο σωληνακι.Το δουλευω με την eheim compact 5000+.Πριν απο αυτην ειχα μια 2000+.Tην μονη ρυθμιση για το νερο πρεπει να γινεται με τον μειωτηρα της αντλιας.

αυτό το βιδακι του αέρα κλειστο λίγο .....πιστεύω ότι η 5000 είναι υπερβολή , ποια είναι η αντλία της μάνα τoυ.

Έγινε επεξεργασία - panosk

panosk έγραψε:

αυτό το βιδακι του αέρα κλειστο λίγο .....πιστεύω ότι η 5000 είναι υπερβολή , ποια είναι η αντλία της μάνα τoυ.

οκ το βιδακι θα το κλεισω.Μιση στροφη ειναι καλα;Ειναι χωρις αντλια,οταν την αγορασα το μαγαζι μου εδωσε την 2000 και ειχα τα ιδια αποτελεσματα με τωρα. :thumbup:

maik78 έγραψε:

οκ το βιδακι θα το κλεισω.Μιση στροφη ειναι καλα;Ειναι χωρις αντλια,οταν την αγορασα το μαγαζι μου εδωσε την 2000 και ειχα τα ιδια αποτελεσματα με τωρα. :thumbup:

Κατά αρχήν πιστεύω ότι έχεις λάθος αντλία , η 5000 δεν κάνει με τίποτα , αν θυμαμε καλά η αντλία του red sea δεν είναι με φτερωτή άλλα με impeller τσέκαρε το , σιγά σιγά κλεινε των αέρα για να ανεβάσεις τη στάθμη.

panosk έγραψε:

Κατά αρχήν πιστεύω ότι έχεις λάθος αντλία , η 5000 δεν κάνει με τίποτα , αν θυμαμε καλά η αντλία του red sea δεν είναι με φτερωτή άλλα με impeller τσέκαρε το , σιγά σιγά κλεινε των αέρα για να ανεβάσεις τη στάθμη.

Δηλαδη θελω μια αντλια σαν αυτη που βαζει η red sea.Την αντλια την αγορασα εξτρα.Αν βρω ιδια εχει καλως αλλιως μια αντλια που να μου ταιριαζει; :thumbup:

maik78 έγραψε:

Δηλαδη θελω μια αντλια σαν αυτη που βαζει η red sea.Την αντλια την αγορασα εξτρα.Αν βρω ιδια εχει καλως αλλιως μια αντλια που να μου ταιριαζει; :thumbup:

ποιο μοντέλο είναι ??? βγάλε μια ολόκληρη φωτο το skimmer σου ...

https://secure.urmstonaquatics.com/media/gb...RRS40253-2T.jpg

υπάρχει αντιπρόσωπος στην ελλαδα , σε οποιοδήποτε ενυδρειακο μαγαζί μπορείς να παραγγείλεις την αντλία σου.

panosk έγραψε:

ποιο μοντέλο είναι ??? βγάλε μια ολόκληρη φωτο το skimmer σου ...

https://secure.urmstonaquatics.com/media/gb...RRS40253-2T.jpg

υπάρχει αντιπρόσωπος στην ελλαδα , σε οποιοδήποτε ενυδρειακο μαγαζί μπορείς να παραγγείλεις την αντλία σου.

Aυτο ειναι το skimmer.Χωρις αντλια το εδινε η εταιρια.

post-13456-1276368137_thumb.jpg

Εαν είναι αυτό το skimmer σου δουλεύει με αντλία max 650 lph / Λίτρα ανά ώρα , υπάρχει μια τεράστια διαφορά από την 2000 και 5000 που χρησιμοποιείς απορώ πως δεν έχεις πλημμυρίσει ακόμα ??

www.aquatichouse.com/.../redseaberlin.asp

• 3 weeks later...
  panosk έγραψε:

Εαν είναι αυτό το skimmer σου δουλεύει με αντλία max 650 lph / Λίτρα ανά ώρα , υπάρχει μια τεράστια διαφορά από την 2000 και 5000 που χρησιμοποιείς απορώ πως δεν έχεις πλημμυρίσει ακόμα ??

www.aquatichouse.com/.../redseaberlin.asp

Aπο ενα ψαξιμο που εκανα στο internet ειδα οτι ειναι αλλες οι αντλιες για skimmer.Aρα να υποθεσω οτι εγω αφου εγω εχω την 5000 δεν κανει για το skimmer. :)

maik78 έγραψε:

Aπο ενα ψαξιμο που εκανα στο internet ειδα οτι ειναι αλλες οι αντλιες για skimmer.Aρα να υποθεσω οτι εγω αφου εγω εχω την 5000 δεν κανει για το skimmer. :hysterical:

:):buttrock:

panosk έγραψε:

γιατί δεν απευθύνεσαι στον αντιπρόσωπο ???

Προς τα εκει θα παω.Βλεπω ομως να το αφηνω στην ακρη και να παιρνω το ATB Hang-on που ειναι ΑΥΤΟ.

• 1 month later...
  maik78 έγραψε:

Προς τα εκει θα παω.Βλεπω ομως να το αφηνω στην ακρη και να παιρνω το ATB Hang-on που ειναι ΑΥΤΟ.

Τελικα λογω χωρου (υψος) δεν χωρουσε καποιο απο τα ATB στο sump και κατεληξα στο h&s 150-f2001 με την αντλια της aqua-bee.Ξερει κανενας που πρεπει να ειναι η σταθμη του νερου μεσα στο skimmer,το υψος δηλαδη για να εχω wet skimming;Που πρεπει να φτανει ο αφρος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...