Jump to content

Ψαρι βυθου για βιοτοπικο Αμαζονιου με δισκους????

funkyfish

Recommended Posts

Με βαλατε σε σκεψεις τωρα..... ancistrus vs corrydoras.....

τι απο τα δυο αραγε? ενα δυο ancistrus (ζευγαρι ισως?) ή ενα κοπαδακι 10 corry... χμμμμμ :thumbup::bowdown::bowdown:

δεν ξερω εαν σε ενδιαφερει η τιμη , παντως τα 10 κορι θα σου πανε περιπου στα 55 ευρο +- 5 ευρο

• Απαντήσεις 52
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

δεν ξερω εαν σε ενδιαφερει η τιμη , παντως τα 10 κορι θα σου πανε περιπου στα 55 ευρο +- 5 ευρο

ΑΜΑΝ.... δυσκολοι καιροι... γμτ... αυτο δεν το ειχα σκευτει.... ειναι ενας παραγωντας δε λεω!

Θα περιμενω να γεμισω γιατι αυτο το μηνα ειμαι τελειως "στεγνος"... :thumbup:

ΑΜΑΝ.... δυσκολοι καιροι... γμτ... αυτο δεν το ειχα σκευτει.... ειναι ενας παραγωντας δε λεω!

Θα περιμενω να γεμισω γιατι αυτο το μηνα ειμαι τελειως "στεγνος"... :thumbup:

sorry εαν σε ξενερωσα αλλα οπως ειπες και εσυ ειναι δυσκολοι καιροι :bowdown::bowdown:

στη παρουσα περιπτωση το ενυδρειο εχει δυνατοτητα για ενα κοπαδι μεν , μικρο σε αριθμο δε . :thumbup:

Δεν ξερω για τι ενυδρειο μιλαμε και αν "σηκωνει" αλλα ψαρια και ποσα, αλλα δεν εχεις καταλαβει για να επιμενεις οτι 5 ατομα (ιδιως για cory) δεν ειναι κοπαδι, ουτε καν ομαδα.

Με βαλατε σε σκεψεις τωρα..... ancistrus vs corrydoras.....

Αυτο δεν το διαβασες?

Το κοπάδι είναι, από 6 το ελάχιστο με επιθυμητό απο 8 και πάνω.

Το sp3 οχι λόγο θερμοκρασιας..

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323421

Το θεμα εχει κλεισει απο εκεινο το ποστ.

Τωρα ειναι δικαιωμα σου να κανεις τις επιλογες σου αλλα το θεμα εχει κλεισει και τα ερωτηματα εχουν απαντηθει.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Δεν ξερω για τι ενυδρειο μιλαμε και αν "σηκωνει" αλλα ψαρια και ποσα, αλλα δεν εχεις καταλαβει για να επιμενεις οτι 5 ατομα (ιδιως για cory) δεν ειναι κοπαδι, ουτε καν ομαδα.

Αυτο δεν το διαβασες?

Τωρα ειναι δικαιωμα σου να κανεις τις επιλογες σου αλλα το θεμα εχει κλεισει και τα ερωτηματα εχουν απαντηθει.

Σπυρο δεν επιμενω στα 5 ατομα , λαθος εχεις καταλαβει Η λαθος το διατιπωσα :thumbup:

Οσο ποιο πολλα τοσο ποιο καλα λεω :bowdown:

Απο ancistrus τα L183 ειναι για θερμοκρασιες δισκων

Δεν κανουν τιποτα ιδαιτερο στην αμμο γενικα εκτος απο το να της κανουν μεγαλες γουρνες γυρω απο τη φωλια τους.

Μην περιμενεις να τα βλεπεις συχνα αφου ειναι νυχτοβια.

Καποια ειδη pleco suckermouth (πχ common pleco, otocinclus) ειναι απαγορευτικα για δισκοενυδρεια καθως βεντουζαρουν το βραδυ στους δισκους για να φανε τη βλεννη τους και αν ακομα ομως δεν τους κανουν κακο ετσι, θα τους αρρωστησουν απο το στρες.

Απο ancistrus τα L183 ειναι για θερμοκρασιες δισκων

Δεν κανουν τιποτα ιδαιτερο στην αμμο γενικα εκτος απο το να της κανουν μεγαλες γουρνες γυρω απο τη φωλια τους.

Μην περιμενεις να τα βλεπεις συχνα αφου ειναι νυχτοβια.

Καποια ειδη pleco suckermouth (πχ common pleco, otocinclus) ειναι απαγορευτικα για δισκοενυδρεια καθως βεντουζαρουν το βραδυ στους δισκους για να φανε τη βλεννη τους και αν ακομα ομως δεν τους κανουν κακο ετσι, θα τους αρρωστησουν απο το στρες.

τι ειπες τωρα :thumbup::bowdown: αυτο δεν το ειχα ξανακουσει :bowdown::hysterical:

:hysterical:

Να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:

1) Όταν λέμε Ancistrus δεν εννοούμε υποχρεωτικά sp3 (ή cf. cirrhosus όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία). Ancistrus υπάρχουν πολλά (Νουνού όμως μόνο ένα)! Για τις θερμοκρασίες που θες περίπου είναι ΑΥΤΑ, αλλά δεν βρίσκονται όλα στην ελληνική αγορά! Το θέμα με τους δίσκους και τα πλεκοειδή είναι ένα γεγονός, αλλά τα Ancistrus ως επί τω πλείστον δεν θα πειράζουν τους συγκατοίκους τους!

2) Όταν μιλάμε για κοπαδόψαρα μιλάμε για αριθμό σίγουρα άνω των 8 και προσωπική μου εκτίμηση είναι να μιλάμε για 2ψήφιο νούμερο! Αυτό ισχύει για το Corydoras. Κάποια είδη Corydoras που μπορούν να μπουν στο ενυδρείο σου είναι ΑΥΤΑ. Επίσης δεν βρίσκονται όλα στην ελληνική αγορά!

3) Στα 250 λίτρα που αναφέρεις ΑΝΕΤΑ θα έβαζα κι ένα κοπάδι 10-12 ατόμων Corydoras (ίδια ράτσα πάντα) και 2-3 Ancistrus (ένα αρσενικό με 1-2 θηλυκά). Αυτό βέβαια εξαρτάται κι από την διακόσμηση του ενυδρείου σου (σκιερά σημεία που θέλουν τα γατόψαρα να αράζουν και σπηλιές) αλλά και από το φίλτρο σου και την βιολογία σου!

....3) Στα 250 λίτρα που αναφέρεις ΑΝΕΤΑ θα έβαζα κι ένα κοπάδι 10-12 ατόμων Corydoras.....

Εδω μπαινουμε σε ξενα χωραφια.

Στα δισκοχωραφια.

Και σε ενα 250λιτρο δισκοενυδρειο δεν χαραμιζεις (ΙΜΟ) ουτε λιτρο για αλλο ψαρι εκτος δισκου.

Εδω μπαινουμε σε ξενα χωραφια.

Στα δισκοχωραφια.

Και σε ενα 250λιτρο δισκοενυδρειο δεν χαραμιζεις (ΙΜΟ) ουτε λιτρο για αλλο ψαρι εκτος δισκου.

ΤΟ θέμα ανοίχτηκε στα γατόψαρα οπότε οφείλω να τα υποστηρίξω :bowdown:

Πέραν της πλάκας, ο Σπύρος έχει ένα δίκιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να πιστεύω στην παραπάνω πρόταση... Απλά βγάλε το "ΑΝΕΤΑ" :thumbup:

Μιλατε για κοπαδοψαρα και αριθμο 8 ατομων και ξεχνατε οτι ... και οι δισκοι κοπαδοψαρα ειναι ... αλλα εχει μεσα μονο 4.- :thumbup:

Μιλατε για κοπαδοψαρα και αριθμο 8 ατομων και ξεχνατε οτι ... και οι δισκοι κοπαδοψαρα ειναι ... αλλα εχει μεσα μονο 4.- :thumbup:

Εγώ συμφωνώ, αλλά δεν έχω την γνώση των δίσκων, οπότε αν κάποιος μου αντιπαραθέσει επιχείρημα για τους δίσκους δεν έχω να του πω κάτι γιατί δεν το ξέρω :bowdown:

Αν ήταν στο χέρι μου θα έδινα τους δίσκους και θα γέμιζα το ενυδρείο γατόψαρα :bowdown:

αν αγαπας του δισκους σου μιν βαλης ancistrus sp 3 γιατη πολαπλασιαζονται πολυ γρηγορα και θα στο κανουν ανο κατο.

οι ancistrus sp 3 αγριευουν οταν αναπαραγουν.αν και τους λατρευο σαν εργατες για τα μωρα πλεκο υποληματα τροφον και για την αλγη αλο το νευριαζω μαζη τους γιατη μου περνου ολες τις σπιλιες και επτιτηθονται σε νεαρα πλεκο.καλιτερα corydoras η μικρα hypancistrus L-201 L-129

η L-134 :thumbup:

ξεχασαμε να του πουμε να παρει μισο τονο ενυδρειο :bowdown::bowdown::hysterical:

Υ.Γ: ξεχασες να διαβασεις τη ρουτινα των αλλαγων του.... με αυτες τις αλλαγες και σε αυτα τα λιτρα εσυ θα εβαζες και αλλο δισκο μεσα?

Έγινε επεξεργασία - geosid

η μικρα hypancistrus L-201 L-129 η L-134 :thumbup:

Αυτά τα πανέμορφα ψάρια που προτείνει ο Tony μάλλον θα είναι σύντομα στην Ελλάδα, ενα ζευγάρι όμως μπορεί να στοιχίζει περισσότερα από ένα κοπάδι cories

Αυξησε τους δίσκους σε 5-6 και βάλε ενα κοπαδάκι κορυ (7 πχ) στερμπαι ή λευκομελας. :thumbup:

Αυξησε τους δίσκους σε 5-6 και βάλε ενα κοπαδάκι κορυ (7 πχ) στερμπαι ή λευκομελας. :thumbup:

και αυξηση στην ρουτινα και την ποσοτητα των αλλαγων .

και αυξηση στην ρουτινα και την ποσοτητα των αλλαγων .

Πολύ σωστά.Αν και δεν ειδα αναφορα για την ρουτινα σε αλλαγες.Εβδομαδιαιες αλλαγες 25-30% και θα γινουν τουμπανα.

Δισκοθεμα το κάναμε :thumbup:

ξεχασαμε να του πουμε να παρει μισο τονο ενυδρειο :bowdown::bowdown::hysterical:

Υ.Γ: ξεχασες να διαβασεις τη ρουτινα των αλλαγων του.... με αυτες τις αλλαγες και σε αυτα τα λιτρα εσυ θα εβαζες και αλλο δισκο μεσα?

1. Για καποιον που ασχολειται μονο 5 μηνες με δισκους ... γρηγορα μαθαινεις ... ευγε.- :hysterical:

2. Εσυ που διαβασες και εγραψες πριν απο μενα ... δεν φροντισες να τον ενημερωσεις για τα προβληματα που θα αντιμετωπισει ... με τα κορυντορας βλεπω οτι ασχοληθηκες. Εγω λοιπον θα του ειχα συστησει να φιαξει μεγαλυτερο ενυδρειο ... αλλα στην περιπτωση που δεν επερνε χαμπαρι (οπως κι'εσυ πριν λιγους μηνες) ... θα του ελεγα να βαλει 6-8 δισκους με την προυποθεση να εχει στο νου του οτι θα πρεπει να βγαλει σε 4-6 μηνες τους μισους ... αφου θα αρχισει το "βρωμόξυλο". :thumbup:

1. Για καποιον που ασχολειται μονο 5 μηνες με δισκους ... γρηγορα μαθαινεις ... ευγε.- :hysterical:

2. Εσυ που διαβασες και εγραψες πριν απο μενα ... δεν φροντισες να τον ενημερωσεις για τα προβληματα που θα αντιμετωπισει ... με τα κορυντορας βλεπω οτι ασχοληθηκες. Εγω λοιπον θα του ειχα συστησει να φιαξει μεγαλυτερο ενυδρειο ... αλλα στην περιπτωση που δεν επερνε χαμπαρι (οπως κι'εσυ πριν λιγους μηνες) ... θα του ελεγα να βαλει 6-8 δισκους με την προυποθεση να εχει στο νου του οτι θα πρεπει να βγαλει σε 4-6 μηνες τους μισους ... αφου θα αρχισει το "βρωμόξυλο". :bowdown:

Εγω Νικο δεν θα κατσω να κανω τον αστυνομο και να κραζω κοσμο απο εδω και απο εκει επειδη εχει λιγα λιτρα , αυτη τη δουλεια την αφηνω να την κανουν αλλοι που εχουν εξειδικευση σε αυτα τα πραματα ....

Αυτο ειχε ο ανθρωπος αυτο εβαλε , δικο του το προβλημα οχι δικο μου :hysterical:

Και δεν ξερεις το λογο που πηρα μεγαλυτερο ενυδρειο , οποτε μην με βαζεις εμενα στη μεση :bowdown:

Υ.Γ: 6 μηνες Νικο :thumbup:

Αυτο δεν το διαβασες?

Καλημερα σε ολους!

Ναι το διαβασα αυτο και αποκλεισα το SP3... ελεγα μηπως υπαρχει καποιο αλλο ψαρακι ancistrus που να ταιριαζει και οπως διαβασα σε προηγουμενα ποστ (και ενα δικο σου) υπαρχουν μερικες επιλογες. Θα τις εξετασω!!! :thumbup:

Οσο για το ενυδρειο μου και τους Δισκους, αυτη την περιοδο ειμαι σε αναζητηση καποιου μεγαλυτερου (350λτ και πανω) οπου και φυσικα οι δισκοι θα γινουν ενα πιο σωστο κοπαδι σε αριθμο.

Στα λιτρα που εχω τωρα δεν σκοπευω να βαλω αλλο δισκο ομως. Σιγουρα πρεπει να αυξησω τις αλλαγες νερου!

Θα εξετασω λοιπον τις επιλογες που μου προτεινατε σε ancistrus, upancistrus και corrydoras!!!

Σας ευχαριστω ολους! :bowdown::bowdown::hysterical:

Οπως λεει ο φιλος μου ο Σωκρατης, αντιλαμβανεστε οτι πρεπει να ριξετε τους τονους, μεγαλα παιδια ειστε πια, γι'αυτο συνεχιστε την κουβεντα σας χαλαρα.

Οπως λεει ο φιλος μου ο Σωκρατης, αντιλαβάνεσται οτι πρέπει να ρίξετε τους τόνους ,μεγάλα παιδιά είστε πιά, γιαυτό συνεχίστε την κουβέντα σας χαλαρά.

:thumbup::bowdown::bowdown:

Καλημερα σε ολους!

Ναι το διαβασα αυτο και αποκλεισα το SP3... ελεγα μηπως υπαρχει καποιο αλλο ψαρακι ancistrus που να ταιριαζει και οπως διαβασα σε προηγουμενα ποστ (και ενα δικο σου) υπαρχουν μερικες επιλογες. Θα τις εξετασω!!! :thumbup:

Οσο για το ενυδρειο μου και τους Δισκους, αυτη την περιοδο ειμαι σε αναζητηση καποιου μεγαλυτερου (350λτ και πανω) οπου και φυσικα οι δισκοι θα γινουν ενα πιο σωστο κοπαδι σε αριθμο.

Στα λιτρα που εχω τωρα δεν σκοπευω να βαλω αλλο δισκο ομως. Σιγουρα πρεπει να αυξησω τις αλλαγες νερου!

Θα εξετασω λοιπον τις επιλογες που μου προτεινατε σε ancistrus, upancistrus και corrydoras!!!

Σας ευχαριστω ολους! :bowdown::bowdown::hysterical:

Ελπιζω να εχεις καταλαβει και να εχεις αποδεχετι οτι :

α. οι δισκοι ειναι κοπαδοψαρο (4 ψαρια δεν ειναι ουτε καν ομαδα)

β. φορτωνοντας το ενυδρειο και με αλλα ψαρια εκτος του απαραιτητου μινιμουμ αριθμου δισκων, θα πρεπει να κανεις πολυ συχνες και μεγαλες αλλαγες.

(αν και μονο με το μινιμουμ αριθμο δισκων στο 240λιτρο και παλι θα χρειαζεται να κανεις συχνες αλλαγες)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...