funkyfish 10 Ιουνίου 2010 #1 Share 10 Ιουνίου 2010 Καλησπερα γατοψαραδες...!!!!!! Το ενυδρειο: 250 λτ βιοτοπικο αμαζονιου, ασπρη αμμος, πολλες ριζες, ενα εχινοδορο και λιγο κερατοφυλο. Μεσα εχει 4 δισκους και 8 cardinal tetra. Νερο απο Α/Ο 100% Ph 6.5 kh 2 gh 8 Φιλτρα: ενα eheim 2217 και ενα 2215 σε σειρα με σιποραξ και μπλε σφουγγαρια. Τι μου προτεινετε απο ψαρια βυθου? θα προτιμουσα ενα δυο το πολυ (οχι κοπαδι λογο λιτρων) Oι δισκαδες λενε οχι plecostomus γιατι μεγαλωνει πολυ και ισως δημιουργει προβλημα στους δισκους. Μου προτειναν καποιο ancistrus ισως? (εγω νομιζα οτι pleco και ancistus ειναι το ιδιο... ) Θα ηθελα και τις αποψεις/προτασεις σας παντα με γνωμονα τον βιοτοπο των δισκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #2 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) 5 corydoras sterbai H 5 corydoras leucomelas . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=44294 Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 10 Ιουνίου 2010 #3 Share 10 Ιουνίου 2010 Aν θα εβαζες Corydoras θα προτεινα 8 ψαρια το λιγοτερο... Απο την στιγμη που δεν θες πολλα ψαρια θα προτεινα ενα ζευγαρακι απο Ancistrus sp 3 τα οποια δεν μεγαλωνουν πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #4 Share 10 Ιουνίου 2010 Aν θα εβαζες Corydoras θα προτεινα 8 ψαρια το λιγοτερο... Απο την στιγμη που δεν θες πολλα ψαρια θα προτεινα ενα ζευγαρακι απο Ancistrus sp 3 τα οποια δεν μεγαλωνουν πολυ εαν δεν ειχε τα τετρα θα του ελεγα οτι 8 ειναι μια χαρουλα , ειχα 8 και ηταν καπως περιεργο το κοπαδι οταν εβαλα αλλα 5 ηρθε στα ισα του και κανει καλα τη δουλεια του ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #5 Share 10 Ιουνίου 2010 5 corydoras sterbai H 5 corydoras leucomelas . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?ac...st&id=44294 Γεια σου, οπως εγραψα θα ηθελα κατι οχι σε κοπαδακι γιατι δεν εχω πολλα λιτρα... δεν θελω να επιβαρυνω τα δισκακια!!! εχεις κατι αλλο υπ οψιν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 10 Ιουνίου 2010 Aν θα εβαζες Corydoras θα προτεινα 8 ψαρια το λιγοτερο... Απο την στιγμη που δεν θες πολλα ψαρια θα προτεινα ενα ζευγαρακι απο Ancistrus sp 3 τα οποια δεν μεγαλωνουν πολυ λες εεε? απο οτι ειδα στις αγγελειες καποιος πουλαγε κατι τετεια ψαρακια... παω να δω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 10 Ιουνίου 2010 #7 Share 10 Ιουνίου 2010 Το κοπάδι είναι, από 6 το ελάχιστο με επιθυμητό απο 8 και πάνω. Το sp3 οχι λόγο θερμοκρασιας.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323421 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 10 Ιουνίου 2010 #8 Share 10 Ιουνίου 2010 5 corydoras sterbai H 5 corydoras leucomelas . Κάντα 10-15... Και όχι 5+5 αλλά 10 από ένα είδος! Επίσης καλό είναι κυρίως για τα leucomelas να είσαι πιο χαμηλά σε pH... Κοντά στο 6. Υπάρχουν βέβαια πολλά είδη που μπορείς να φιλοξενήσεις. Το θέμα είναι και τι σου αρέσει. Pleco είναι ένας γενικώς αόριστος όρος για τα γατόψαρα της οικογένειας Loricariidae. Ancistrus είναι το γένος κάποιων γατόψαρων και δεν χαρακτηρίζει μόνο ένα είδος ψαριού. Τα ancistrus αλλά και αρκετά είδη hypancistrus είναι επίσης μία καλή επιλογή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #9 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) Γεια σου, οπως εγραψα θα ηθελα κατι οχι σε κοπαδακι γιατι δεν εχω πολλα λιτρα... δεν θελω να επιβαρυνω τα δισκακια!!! εχεις κατι αλλο υπ οψιν? πιστευω πως δεν θα εχεις μεγαλη επιβαρυνση στο νερο σου με 5 τετοια ψαρια , καθε αλλο καλο θα σου κανουν και στο βυθο , οι επιλογες σου ειναι λιγες και αυτο λογο λιτρων , για τα ψαρια που προτεινε ο φιλος ποιο πανω δεν μπορω να πω καποια γνωμη μιας και δεν εχω ασχοληθει ποτε μαζι τους Σου ειναι ευκολο να μου πεις τις ρουτινες των αλλαγων σου ? Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 10 Ιουνίου 2010 #10 Share 10 Ιουνίου 2010 Γεια σου, οπως εγραψα θα ηθελα κατι οχι σε κοπαδακι γιατι δεν εχω πολλα λιτρα... δεν θελω να επιβαρυνω τα δισκακια!!! εχεις κατι αλλο υπ οψιν? Στα λίτρα σου άνετα μπαίνουν 10-15 άτομα από τα παραπάνω είδη Corydoras. Από το να βάλεις 5 καλύτερα να μη βάλεις καθόλου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Ιουνίου 2010 #11 Share 10 Ιουνίου 2010 εαν δεν ειχε τα τετρα θα του ελεγα οτι 8 ειναι μια χαρουλα , ειχα 8 και ηταν καπως περιεργο το κοπαδι οταν εβαλα αλλα 5 ηρθε στα ισα του και κανει καλα τη δουλεια του ..... Σκεψου καλυτερα αυτο που λες. Κοπαδοψαρο και να ειναι καλυτερα σε μικρο κοπαδι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #12 Share 10 Ιουνίου 2010 Το κοπάδι είναι, από 6 το ελάχιστο με επιθυμητό απο 8 και πάνω. Το sp3 οχι λόγο θερμοκρασιας.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323421 κριμα.... παιζω απο 28 και πανω λογο δισκων.... Πολυ μου αρεσε αυτο το ψαρακι παντως... θα ψαξω μηπως βρω καποιο αυτης της οικογενειας που να αντεχει ψηλες θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #13 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) Σκεψου καλυτερα αυτο που λες. Κοπαδοψαρο και να ειναι καλυτερα σε μικρο κοπαδι? δεν ειπα οτι ειναι καλυτερα οταν μιλαμε για κοπαδοψαρο σαφως οσο ποιο πολλα τοσο ποιο καλα , αλλα εδω υπαρχει θεωρητικα ενας ''περιορισμος'' λογω λιτρων . Ειπα οτι ειχα 8 και εβαλα αλλα 5 και ειναι καλυτερα τα πραγματα και κανουν σωστα τη δουλεια τους Στο 240αρι που ειχα πριν καιρο ειχα 5 δισκακια με 6 στερμπαι και για τα λιτρα μου 6 ψαρια κανανε καλη δουλιτσα http://img121.imageshack.us/i/dsc0343nk.jpg/ Υ.Γ : εαν βρω στερμπαι σε καλη τιμουλα θα ανεβασω το κοπαδακι μου στα 20 Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - geosid Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 10 Ιουνίου 2010 #14 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) Θα συμφωνησω με το Σπυρο αν και μονος του ο φιλος geosid δινει την απαντηση. Ειχε 8 και το κοπαδι ηταν καπως, μολις προσθεσε αλλα 5 και το κοπαδι αυξηθηκε ειδε και καλυτερη συμπεριφορα. Αρα οσο μεγαλυτερο ειναι το κοπαδι τοσο καλυτερα,ο φιλος μας λογικα μπορει να βαλει 10-15 corydoras χωρις κανενα προβλημα. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - dragonld Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #15 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) geosid ---> θελω να κρατησω μικρο αριθμο κατοικων για διαφορους λογους... εκτως του οτι δεν θελω να επιβαρυνω το ενυδρειο, δεν μου αρεσει και η πολυ βαβουρα... προτειμω κατι πιο "μοναχικο" ! ***για τις ρουτινες θα δεις καποια στιγμη στην παρουσιαση μου, ελπιζω συντομα! stormtrooper--> ευχαριστω για τη διευκρινηση των ειδων! Μαλλο αρχιζω και καταληγω σε ancistrus & upancistrus αρκει να ταιριαζουν οι θερμοκρασιες και η καταγωγη...(ειπαμε βιοτοπος αμαζονιου!!!!!!) Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - funkyfish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #16 Share 10 Ιουνίου 2010 Θα συμφωνησω με το Σπυρο αν και μονος του ο φιλος geosid δινει την απαντηση. Ειχε 8 και το κοπαδι ηταν καπως, μολις προσθεσε αλλα 5 και το κοπαδι αυξηθηκε ειδε και καλυτερη συμπεριφορα. απλα ρωτησα και τον φιλο μας για την ρουτινα των αλλαγων του , εαν πχ κανει μια αλλαγη καθε 10 μερες τοτε καλυτερα να μην βαλει τιποτα αλλο μεσα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Ιουνίου 2010 #17 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) αλλα εδω υπαρχει θεωρητικα ενας ''περιορισμος'' λογω λιτρων . Ο πρωτος σε ιεραρχια "περιορισμος" ειναι οι απαιτησεις των ψαριων. Αν δεν φτανουν τα λιτρα, ή δεν βαζεις τα ψαρια ή παιρνεις μεγαλυτερο ενυδρειο. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #18 Share 10 Ιουνίου 2010 geosid ---> θελω να κρατησω μικρο αριθμο κατοικων για διαφορους λογους... εκτως του οτι δεν θελω να επιβαρυνω το ενυδρειο, δεν μου αρεσει και η πολυ βαβουρα... προτειμω κατι πιο "μοναχικο" ! Οτι πεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #19 Share 10 Ιουνίου 2010 απλα ρωτησα και τον φιλο μας για την ρουτινα των αλλαγων του , εαν πχ κανει μια αλλαγη καθε 10 μερες τοτε καλυτερα να μην βαλει τιποτα αλλο μεσα . Α μαλιστα! τοτε να σας πω οτι αλλαγες κανω καθε 6-7 μερες 20% (εβδομαδιαια δηλ.) .... ***ΑΛΛΑ επειδη οι δισκοι ειναι αρκετα νεαροι και ταιζω καρδια αρκετα συχνα μες την βδομαδα κανω μικρες αλαγουλες 15λτ καθε φορα που ταιζω καρδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #20 Share 10 Ιουνίου 2010 Ο πρωτος σε ιεραρχια "περιορισμος" ειναι οι απαιτησεις των ψαριων. Αν δεν φτανουν τα λιτρα, ή δεν βαζεις τα ψαρια ή παιρνεις μεγαλυτερο ενυδρειο. στη παρουσα περιπτωση το ενυδρειο εχει δυνατοτητα για ενα κοπαδι μεν , μικρο σε αριθμο δε . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragonld 10 Ιουνίου 2010 #21 Share 10 Ιουνίου 2010 geosid ---> θελω να κρατησω μικρο αριθμο κατοικων για διαφορους λογους... εκτως του οτι δεν θελω να επιβαρυνω το ενυδρειο, δεν μου αρεσει και η πολυ βαβουρα... προτειμω κατι πιο "μοναχικο" ! ***για τις ρουτινες θα δεις καποια στιγμη στην παρουσιαση μου, ελπιζω συντομα! stormtrooper--> ευχαριστω για τη διευκρινηση των ειδων! Μαλλο αρχιζω και καταληγω σε ancistrus & upancistrus αρκει να ταιριαζουν οι θερμοκρασιες και η καταγωγη...(ειπαμε βιοτοπος αμαζονιου!!!!!!) Τα coridoras κατα τη γνωμη μου δεν θα επιβαρινουν το ενυδρειο,αντιθετος θα σου φιλτραρουν και την αμμο απο διαφορα υπολιματα τροφων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #22 Share 10 Ιουνίου 2010 Α μαλιστα! τοτε να σας πω οτι αλλαγες κανω καθε 6-7 μερες 20% (εβδομαδιαια δηλ.) .... ***ΑΛΛΑ επειδη οι δισκοι ειναι αρκετα νεαροι και ταιζω καρδια αρκετα συχνα μες την βδομαδα κανω μικρες αλαγουλες 15λτ καθε φορα που ταιζω καρδια. γνωμη οτι οι αλλαγες σου ειναι λιγες οσων αφορα το 20% ανα 6-7 μερες . Η καρδια επιβαρυνη το νερο αρκετα και με 15 λιτρα που κανεις αλλαγη μετα το ταισμα της δεν ''κερδιζεις'' και πολλα . Θα προτεινα 2 φορες τη βδομαδα αλλαγη 20-25%. Βασικα τις αλλαγες σου θα στις δειξουν οι μετρησεις του νερου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 10 Ιουνίου 2010 #23 Share 10 Ιουνίου 2010 Τα coridoras κατα τη γνωμη μου δεν θα επιβαρινουν το ενυδρειο,αντιθετος θα σου φιλτραρουν και την αμμο απο διαφορα υπολιματα τροφων. τερμα η σκουπα στο βυθο με ενα καλο κοπαδι corydoras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 10 Ιουνίου 2010 #24 Share 10 Ιουνίου 2010 Το κοπάδι είναι, από 6 το ελάχιστο με επιθυμητό απο 8 και πάνω. Το sp3 οχι λόγο θερμοκρασιας.. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry323421 Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkyfish 10 Ιουνίου 2010 Author #25 Share 10 Ιουνίου 2010 Με βαλατε σε σκεψεις τωρα..... ancistrus vs corrydoras..... τι απο τα δυο αραγε? ενα δυο ancistrus (ζευγαρι ισως?) ή ενα κοπαδακι 10 corry... χμμμμμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος