Jump to content

εξοπλισμος για νεο Reef

Recommended Posts

το καλύτερο θα ήταν και οι 2

aquablue special,προτείνω εγώ

το 1ο μάλλον είναι αυτό

και το 2ο μάλλον είναι αυτό

στη δευτερη φώτο ποιο απ'όλα :thumbup::thumbup:

Εγω νομιζω πως ειναι αυτο

Το κοράλι που λες είναι Cynarina Lacrymalis. Κακώς την έβαλες πάνω στο βράχο γιατί οπως την βλέπεις στην φωτογραφία μπορεί να φουσκώσει να γίνει το τριπλάσιο. Αν γίνει αυτό θα δυσκολευτεί να "κάτσει", μπορεί και να σκεπάσει κάποιο γειτονικό κοράλι. Υπάρχει και περίπτωση η βάση του να πληγωθεί απο τον βράχο.

Επίσης βλέπω και ένα Galaxea στα δεξιά. Πρόσεξε το κι αυτό. Αν δεις ότι τα πλοκάμια φτάνουν τα άλλα κοράλια κούνησε το λίγο παρα πέρα ή άλλαξε την κυκλοφορία του νερού ώστε να πηγαίνει τα πλοκάμια προς την αντίθετη πλευρά. Το Eyphilia που βρίσκεται πάνω στην κορυφή πρόσεξε το κι αυτό να μη το χτυπάει πολύ ροή γιατί θα ξεκολλήσει απο τον σκελετό του με το καιρό. Και γενικά τα Zoanthis να αποφεύγεις να τα βάζεις σε βράχο γιατί εξαπλώνονται εύκολα και ότι βρεθεί στον δρόμο τους τα καταστρέφουν.

Μερικές παρατηρήσεις να βοηθήσω :thumbup:

• 3 weeks later...

Ευχαριστω για τις παρατηρησεις , ειναι κατι παραπανω απο ευπροσδεκτες!

Η αληθεια ειναι οτι δυσκολευομαι λιγακι με την σωστη τοποθετηση.

Την cynaria την κατεβασα και την ephylia την τοποθετησα σε σημειο με μικροτερη ροη

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ενα ζευγαρι occelaris που εβαλα παει συνεχεια στο μεγαλουτσικο brain που εχω με αποτελεσμα να ειναι συνεχια μαζεμενο. Τι να κανω;

• 1 month later...

Αν και λίγο καθυστερημένα είδα την ερώτηση σου...

Για τα ψαράκια στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις τίποτα... το ίδιο "πρόβλημα" έχω και εγώ εδώ και 6-7 μήνες, απλά το κοράλλι τα "συνήθισε" και συμβιώνουν πια μαζί, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν στο ενυδρείο και 4 συμβατές ανεμώνες..... τι να πει κανείς !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...