violet 10 Ιουνίου 2010 #1 Share 10 Ιουνίου 2010 Καλησπερα σε ολους τους θαλασσινους Σκευτομαι να μπω και εγω σιγα σιγα στα αλατια και πιο συγκεκριμενα να μετατρεψω ενα juwel vision 180 σε reefακι. Τι μου προτεινετε για skimer; Ελεγα για το deltec mce 600 αλλα ειναι κοματακι ακριβο. Απο φιλτρο ενα 2213 + το μαμισιο θα ειναι οκ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Ιουνίου 2010 #2 Share 10 Ιουνίου 2010 Καλώς να μας έρθεις.... Στις ερωτήσεις σου πρώτα... Το skimmer θα σε καλύψει πλήρως... ακριβούτσικο μπορεί να είναι αλλά το να πάρεις ένα υποδεέστερο δεν θα σου κάνει τη δουλειά. Τα φίλτρα στην ουσία σου είναι παντελώς άχρηστα (ως βιολογικά) μιας και η βιολογία καλό είναι να στηριχτεί στον ζωντανό βράχο.... ως χημικό φιλτράρισμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο το skimmer μιας και διαθέτει ειδικό θάλαμο για τα υλικά. ....στις ερωτήσεις μου τώρα... Τι φωτισμό έχει το ενυδρείο σου? το πιθανότερο είναι να χρειαστεί αλλαγή. Τα κοράλλια έχουν διαφορετικές απαιτήσεις.. ειδικά τα σκληρά. Εκτός από φωτισμό έχουν απαιτήσεις και από δυνατή κυκλοφορία, οπότε είναι ένα θέμα εξοπλισμού και αυτό. Αν δεν διάβασες τα άρθρα του ΑΖ για το θαλασσινό ενυδρείο.. ρίξε μια ματιά και κράτα σημειώσεις σε ότι δεν καταλαβαίνεις.. εδώ είμαστε να σε αλατίσουμε !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 10 Ιουνίου 2010 Author #3 Share 10 Ιουνίου 2010 Για χημικο ελεγα το φιλτρο. Απο φωτισμο εχω αγορασει ηδη ενα ballast (glo) για 2χ39w εξτρα απο τις 2χ35W που εχει ηδη (t5). Απο κυκλοφορητες εχω παρει 2 τεμ koralia 2. Για σκληρα κοραλια προς το παρον δεν το σκευτομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Ιουνίου 2010 #4 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) Για το χημικό φιλτράρισμα έλεγα ότι θα βάλεις τα υλικά μέσα στο skimmer ... αν τελικά αγοράσεις αυτό. ..... από φωτισμό σε ένταση μια χαρά είσαι.. και από κυκλοφορία... άντε καλή αρχή.. και όχι βιασύνες !!! Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Ιουνίου 2010 #5 Share 10 Ιουνίου 2010 Προσωπικά στο rio 125 για χημικό χρησιμοποιώ το μαμίσιο. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 10 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 10 Ιουνίου 2010 Να μην τα τσιγκουνευτω δηλαδη τα 300 ευρα; Δεν υπαρχει κατι αλλο αξιοπιστο με 150 - 200 ευρω; Το χαρακτηριστικο του να παιρνει τον ανθρακα και τον αντιφωσφορο το εχει μονο το συγκεκριμενο skimmer; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 10 Ιουνίου 2010 #7 Share 10 Ιουνίου 2010 To MCE 600 είναι ένα πάρα πολύ καλό skimmer χωρίς σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ο χώρος πάντως κατ' εμένα δεν είναι αρκετός και για άνθρακα και για αντιφωσφορο. Το skimmer είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να κάνεις οικονομίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Ιουνίου 2010 #8 Share 10 Ιουνίου 2010 To MCE 600 είναι ένα πάρα πολύ καλό skimmer χωρίς σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Ο χώρος πάντως κατ' εμένα δεν είναι αρκετός και για άνθρακα και για αντιφωσφορο. Το skimmer είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να κάνεις οικονομίες. Νομίζω ότι για τα συγκεκριμένα λίτρα η ποσότητα των υλικών είναι σχετικά μικρή, οπότε άνετα χωράνε μέσα στο skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 10 Ιουνίου 2010 #9 Share 10 Ιουνίου 2010 Το skimmer είναι κάτι για το οποίο δεν πρέπει να κάνεις οικονομίες. [ Ο πνευμονας ολου του συστηματος. /color] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 10 Ιουνίου 2010 #10 Share 10 Ιουνίου 2010 (edited) .... και να συμπληρώσω ότι είχα το συγκεκριμένο skimmer σε 250 λίτρα, λειτουργούσε επί 2 χρόνια με τα υλικά μέσα στη ειδική θήκη της εταιρίας (Mediabox) χωρίς κανένα πρόβλημα. Το θετικό είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να τα αφαιρέσεις για καθαρισμό/αντικατάσταση, χωρίς να χρειάζεται να ανοίγεις φίλτρα, συν του ότι δεν χρειάζεσαι επιπλέον μηχανήματα. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουνίου 2010 - Aiolos Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 10 Ιουνίου 2010 Author #11 Share 10 Ιουνίου 2010 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας Με πεισατε ... θα το παρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 12 Ιανουαρίου 2011 Author #12 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Αν και αργησα επεστρεψα! Το ενυδρειο εχει αρχισει να στηνεται εχει μπει μεσα 19 κιλα ζωντανος βραχος και 10 κιλα ζωντανος αραγωνιτης, ενω το βραδυ θα μπουν και 25 κιλα νεκρος αραγωνιτης. Απο σκιμμερ τελικα εβαλα το deltek mce300 και αν δω οτι δεν με καλυπτει θα μπει κατα την ανοιξη το mce600. Ο βραχος ειναι απο ενυδρειο συγχομπιστα αρα και κουραρισμενος. Οποτε λεω να αρχιζω να αναβω τα φωτα ξεκινωντας μια ωρα την ημερα και να αυξανω την φωτοπεριοδο κατα μια ωρα καθε 15 μερες. Συμφωνειτε; Θα φτιαξω και μια βαση για τον βραχο και μολις το στησω θα ανεβασω φωτο. Σε ποσες μερες υπολογιζετε οτι θα στρωσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bill28 12 Ιανουαρίου 2011 #13 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Αν και αργησα επεστρεψα! Το ενυδρειο εχει αρχισει να στηνεται εχει μπει μεσα 19 κιλα ζωντανος βραχος και 10 κιλα ζωντανος αραγωνιτης, ενω το βραδυ θα μπουν και 25 κιλα νεκρος αραγωνιτης. Απο σκιμμερ τελικα εβαλα το deltek mce300 και αν δω οτι δεν με καλυπτει θα μπει κατα την ανοιξη το mce600. Ο βραχος ειναι απο ενυδρειο συγχομπιστα αρα και κουραρισμενος. Οποτε λεω να αρχιζω να αναβω τα φωτα ξεκινωντας μια ωρα την ημερα και να αυξανω την φωτοπεριοδο κατα μια ωρα καθε 15 μερες. Συμφωνειτε; Θα φτιαξω και μια βαση για τον βραχο και μολις το στησω θα ανεβασω φωτο. Σε ποσες μερες υπολογιζετε οτι θα στρωσει; Καλη αρχη στα αλατια Οσο για το στρωσιμο θα ειναι ετοιμο οταν παρεις τις σωστες μετρησεις. Και στοκαρισμα σε ζωντανα με πολυ αργους ρυθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 12 Ιανουαρίου 2011 #14 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Σε ποσες μερες υπολογιζετε οτι θα στρωσει; Στης 31 του Δεκέμβρη ξεκίνησα το ενυδρείο μου. Σε 60lt με αραγωνήτη 13,5kg, και βράχο 7,5kg. Στης 10 Ιανουαρίου μέτρησα NH3/4 0, NO2 0 και λιγάκι NO3. Υπήρχε ένα διάστημα 2ημερών που έριχνα επίτηδες τροφή και μέτραγα το νερό μετά απο μερικές ώρες. Οι παράμετροι δεν άλλαζαν, οπότε εδώ και δύο μέρες έχω ένα ψαράκι μέσα όπου και πάλι η μετρίσεις είναι στο μηδέν. Το πότε θα "στρώσει" το ενυδρείο νομίζω παίζει ρόλο η ποιότητα του βράχου και η υπομονή σου. Το κατάστημα στο οποίο αγόρασα το βράχο είχε μεγάλη ποσότητα (=ευκολία ανάπτυξης βιολογίας). Στο λέω γιατί κάποια mainstream καταστήματα έχουν κλειστό σύστημα ύδρευσης μεταξύ ενυδρείων, 10ενυδρεία με ζωντανά και λίγη ποσότητα βράχου. Αποτέλεσμα ο βράχος να είναι κουρασμένος όταν το αγοράζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 12 Ιανουαρίου 2011 Author #15 Share 12 Ιανουαρίου 2011 Εχω μεγαααλη υπομονη , αν σκεφτεις οτι εχουν περασει 6 μηνες απο τοτε που ειπα θα το κανω. Εχω διαβασει οτι μπορει να παρει και 2 μηνες αλλα εχω την ελπιδα οτι θα παρει λιγοτερο επειδη ο βραχος ηταν σε στρωμενο ενυδρειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 26 Απριλίου 2011 Author #16 Share 26 Απριλίου 2011 το ενυδρειο εχει στηθει εδω και καιρο ομως λογω ελλειψης χρονου δεν εχει ξεκινησει το στοκαρισμα. Το στησιμο του βραχου αναλαβαν ο "Nikoloutso" και ο "chrisZ3". Παιδια σας ευχαριστω πολυ , χωρις την βοηθεια σας δεν θα τα ειχα καταφερει . Δυστηχως το ενυδρειο εχει γεμισει κυανο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι αφου ουτε νιτρικα μετραω ουτε τον φωτισμο αυξησα αποτομα. Αν και εκανα καιρο υπομονη τα πραγματα χειροτερευουν και στρεφωμαι προς την λυση του chemiclean. Αν μπορειτε να με βοηθησετε και στην αναγνωριση του οργανισμου στην 2η φωτο εχω φαει το net και δεν βρισκω κατι που να του μοιαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 26 Απριλίου 2011 #17 Share 26 Απριλίου 2011 Μη ρίξεις chemiclean. Πολεμισέ το Καθάρισε όσο μπορείς και κάνε μια συσκότιση 3 μέρες. Μετά από αυτό όσο βγει εάν ξαναβγεί το καθαρίζεις την ώρα που το βλέπεις δε το αφήνεις μέσα καθόλου Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiggBilly 26 Απριλίου 2011 #18 Share 26 Απριλίου 2011 Επειδή είναι καινούργειο ενυδρείο καλό είναι να αποφύγεις τα χημικά. Εγώ παλεύω μήνες με κυάνο και αυτό το οποίο βλέπω ότι βοηθάει είναι η προσθήκη μακροάλγης. Όταν ξεφορτώθηκα το Aglae Blenny η άλγη ήρθε πίσω στο ενυδρείο και το κυάνο αποδυναμώθηκε. Μετά απο αλλαγές αντιφώσφορου κάθε εβδομάδα, αλλαγές νερού, μείωσει ταίσματος, wet skimming κτλ, το πρόβλημα αρχίζει και φεύγει με την απλή προσθήκη μακροάλγης. Μη το τρίβεις αλλα αφαίρεσε το απο το σύστημα. Είναι νέο το ενυδρείο και το πρώτο 6μηνό θα δείς αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 27 Απριλίου 2011 #19 Share 27 Απριλίου 2011 Και δες και την κυκλοφορία σου. Δεν πρέπει να είναι σωστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 27 Απριλίου 2011 Author #20 Share 27 Απριλίου 2011 Κυριε Δημητρη εχω προσθεσει αλλον ενα Koralia 2. Δηλαδη εχω συνολο 3 koralia 2 + τον κυκλοφωρητη του φιλτρου. Λετε να θελει περιοσσοτερο; Εχω βαλει μια caulastrea , αν κανω συσκοτηση για 4 μερες θα εχει θεμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostasfdg 30 Απριλίου 2011 #21 Share 30 Απριλίου 2011 Αν μπορειτε να με βοηθησετε και στην αναγνωριση του οργανισμου στην 2η φωτο εχω φαει το net και δεν βρισκω κατι που να του μοιαζει Μου μοιάζει με xenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 30 Απριλίου 2011 #22 Share 30 Απριλίου 2011 Δεν είναι Xenia.... κάνε μια αναζήτηση για Long Polyped Toadstool Coral... είναι σαρκόφυτο και υπάρχουν πολλά είδη. Μου κάνει εντύπωση όμως το υπόλευκο ημιδιαφανές χρώμα που έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 30 Απριλίου 2011 #23 Share 30 Απριλίου 2011 Κυριε Δημητρη εχω προσθεσει αλλον ενα Koralia 2. Δηλαδη εχω συνολο 3 koralia 2 + τον κυκλοφωρητη του φιλτρου. Λετε να θελει περιοσσοτερο; Εχω βαλει μια caulastrea , αν κανω συσκοτηση για 4 μερες θα εχει θεμα; Μήπως πρέπει να δεις το πως είναι τοποθετημένοι οι κυκλοφοριτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
violet 2 Σεπτεμβρίου 2011 Author #24 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 Λοιπον εχουμε και λεμε ... Το κυανο εφυγε, το σκιμμερ αλλαχθηκε με το deltec mce 600, τοποθετηθηκε αυτοματη αναπληρωση tunze , ανεμιστηρακια συνδεδεμενα με eliwel και εχουν μπει διαφορα κοραλακια και 3 ψαρακια. Θελω να προσθεσω και αλλες 2 χ 39 w t5 λαμπες εκτος των 2 juwel που υπαρχουν τωρα (1 marine + 1 blue actinic). Σκευτομουνα η μια να ειναι η ati purle plus και για την δευτερη ειμαι αναμεσα στην blue plus και στην aquablue special . Τι προτεινεται; Μηπως ξερετε την ονομασια απο τα κοραλακια στην δευτερη και την τριτη φωτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 2 Σεπτεμβρίου 2011 #25 Share 2 Σεπτεμβρίου 2011 (edited) Λοιπον εχουμε και λεμε ... Το κυανο εφυγε, το σκιμμερ αλλαχθηκε με το deltec mce 600, τοποθετηθηκε αυτοματη αναπληρωση tunze , ανεμιστηρακια συνδεδεμενα με eliwel και εχουν μπει διαφορα κοραλακια και 3 ψαρακια. Θελω να προσθεσω και αλλες 2 χ 39 w t5 λαμπες εκτος των 2 juwel που υπαρχουν τωρα (1 marine + 1 blue actinic). Σκευτομουνα η μια να ειναι η ati purle plus και για την δευτερη ειμαι αναμεσα στην blue plus και στην aquablue special . Τι προτεινεται; Μηπως ξερετε την ονομασια απο τα κοραλακια στην δευτερη και την τριτη φωτο; το καλύτερο θα ήταν και οι 2 aquablue special,προτείνω εγώ το 1ο μάλλον είναι αυτό και το 2ο μάλλον είναι αυτό στη δευτερη φώτο ποιο απ'όλα Έγινε επεξεργασία 2 Σεπτεμβρίου 2011 - gregog7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος