sp67 8 Ιουνίου 2010 #1 Share 8 Ιουνίου 2010 Πριν λίγες μέρες πήρα μια ανεμώνη.Το είδος phymanthus. Το πρόβλημά μου είναι, πως την τα'ί'ζουν.Προσπάθησα κανα δυό φορές να αφήσω γαριδούλα στα πλοκάμια της, αλλά δεν πιάνει την τροφή γρήγορα, με αποτέλεσμα να της πέρνουν την τροφή, τα άλλα ψάρια.Την τελευταία φορά λίγο πριν την πιάση κάπως,όρμησε μια lysmata και της την άρπαξε σχεδόν μέσα από το στόμα. Κάνω κάτι λάθος;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω; Και τρώω και ένα σωρό δακγωματιές από τον clown, που ή δεν με πάει ο άτιμος ή του μοιάζω για μεζές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 8 Ιουνίου 2010 #2 Share 8 Ιουνίου 2010 Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με γαρίδες μου.. ταΐζω πρώτα αυτές με ένα κομμάτι να έχουν να ασχολούνται και μετά την ανεμώνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 8 Ιουνίου 2010 #3 Share 8 Ιουνίου 2010 Πριν λίγες μέρες πήρα μια ανεμώνη.Το είδος phymanthus. Το πρόβλημά μου είναι, πως την τα'ί'ζουν.Προσπάθησα κανα δυό φορές να αφήσω γαριδούλα στα πλοκάμια της, αλλά δεν πιάνει την τροφή γρήγορα, με αποτέλεσμα να της πέρνουν την τροφή, τα άλλα ψάρια.Την τελευταία φορά λίγο πριν την πιάση κάπως,όρμησε μια lysmata και της την άρπαξε σχεδόν μέσα από το στόμα. Κάνω κάτι λάθος;Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω; Και τρώω και ένα σωρό δακγωματιές από τον clown, που ή δεν με πάει ο άτιμος ή του μοιάζω για μεζές. Οχι φίλε μας...δεν κάνεις κάτι λάθος και προσωπικά το έχω αντιμετωπίσει και εγω αυτό που λές. Προσπάθησε τα εξής... 1) Μην δίνεις μεγαλύτερη γαρίδα απο ότι χωράει στο στόμα της η ανεμώνη και φρόντισε να έχει ξεπαγώσει καλά. Οταν της βάζεις την γαρίδα στο στόμα κράτησε δίπλατης κάποιο αντικείμενο..(απόχη η λαβίδα...)κουνόντας το προς τον κλόουν η σε ότι άλλο όταν πάει να την αναστατώσει.Σε λίγο καιρό θα έχει συνηθήσει ο κλόουν αρκετά το χέρι σου και δεν θα σε ενοχλεί τόσο. 2) Εαν δεν αποδίδει ο τρόπος με την γαρίδα, πάρε μιά σύριγγα χοντρή και τάισέ την με μικρά κοματάκια έτοιμης γαρίδας που θα βρείς απο τα καταστήματα, αφού πρώτα θα τα έχεις ξεπαγώσει. Καλή επιτυχία.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 9 Ιουνίου 2010 Author #4 Share 9 Ιουνίου 2010 Ok παιδιά,ευχαριστώ για την βοήθεια. Και πόσο να τα'ί'ζω; Μία φορά την εβδομάδα,δύο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 9 Ιουνίου 2010 #5 Share 9 Ιουνίου 2010 Μια φορά είναι αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 16 Ιουνίου 2010 Author #6 Share 16 Ιουνίου 2010 Λοιπόν. Έχει περάσει μιά βδομάδα από την ημέρα που την τάισα.Προσπαθώ από προχθές να της δώσω πάλι, αλλά, ενώ αφήνω την γαριδούλα στα πλοκάμια της και απομακρύνω τα υπόλοιπα ψάρια, για να μην της το πάρουν, αυτή αφήνει την τροφή να φύγει.Τι γίνετε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Ιουνίου 2010 #7 Share 16 Ιουνίου 2010 Ποιά γαρίδα της δίνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 16 Ιουνίου 2010 Author #8 Share 16 Ιουνίου 2010 Πήρα από το pet κατεψηγμένη.Εταιρεία δεν θυμάμαι. Κάθε κύβος, δεν είναι ένα κομμάτι γαρίδας, αλλά πολλές μικρές γαριδούλες.Κόβω ένα κομματάκι, το ξεπαγώνω και της δίνω μια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 16 Ιουνίου 2010 #9 Share 16 Ιουνίου 2010 Μούλιασε τις γαρίδες σε ΚΕΝΤ Zoe ή Seachem Entice (Εχω παρατηρήσει ότι βοηθάει). Τοποθέτησε την γαρίδα στο στόμα της ανεμώνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp67 16 Ιουνίου 2010 Author #10 Share 16 Ιουνίου 2010 Ok.Το τάισμα στο στόμα απέδωσε. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 17 Ιουνίου 2010 #11 Share 17 Ιουνίου 2010 Ok.Το τάισμα στο στόμα απέδωσε. Ευχαριστώ. Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα και νομιζα οτι την ακουσε η ανεμωνη απο τη θεραπεια του ενυδρειου. Τελικα ομως το ταισμα στο στομα απεδωσε και σε μενα!!! κ Δημητρη ευχαριστουμε. Υ.Γ. Εγω ταιζω γαριδα καλιμανης καθαρισμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος