Jump to content

χαιρετώ!

dimious200

Recommended Posts

Γεια σας,είμαι νέο μέλος του φόρουμ!θα μπω κατευθειαν στο θέμα..θέλω να φτιαξω ενα ενυδρειακι μικρο αλλα εχω το εξης πρόβλημα.σπουδαζω στη θεσσαλονικη και ειμαι απο αθηνα οποτε το καλοκαιρι θα λειπω τουλαχιστον 2 μηνες στη χειροτερη.υπαρχει περιπτωση να φτιαξ ενυδρειο που να μην εχει απώλειες και πως;γιατι δε λεει καθε σεζόν να παίρνω καινουργιο ψάρι-ψάρια...ευχαριστώ εκ των προτέρων! :thumbup:

καλως ηρθες .

2 μηνες ειναι αρκετος καιρος , πως θα ταιζεις τα ψαρια , πως θα κανεις αλλαγες νερου ,πως θα εισαι σιγουρος οτι ολα πανε καλα στα ψαρια σου ( δεν εχεις καποια ασθενεια) , εγω θα ελεγα να μην το δοκιμασεις θα ειναι κριμα να ταλαιπωρηθουν τα ψαρακια που εχεις σκοπο να βαλεις

Καλως ηρθες στηυν παρεα μας. :thumbup:

αυτο πιστεύω και γω.απλά ακούω αλλους που λένε οτι υπάρχουν κάποια ψαρια ανθεκτικά κλπ αλλα δε νομιζω τοσο ανθεκτικα...κρίμα..

αυτο πιστεύω και γω.απλά ακούω αλλους που λένε οτι υπάρχουν κάποια ψαρια ανθεκτικά κλπ αλλα δε νομιζω τοσο ανθεκτικα...κρίμα..

υπαρχουν ψαρια ανθεκτικα αλλα μεχρι ενα σημειο :thumbup: , 2 μηνες ειναι μεγαλο διαστημα :bowdown:

καλος ηρθες!!! :thumbup:

Όλα εξαρτώνται φίλε μου. Άφησα 2μηνες το δικό μου με γαρίδες μέσα και γυρίζοντας ολα μια χαρά μόνο που είχε γίνει ζούγκλα. Είχα όμως μόνο γαρίδες, ισχυρό φιλτρο, πολλά φυτά και το ενυδρείο έτρεχε ήδη 2,5 χρόνια, ήταν δηλαδή ένα ώριμο σύστημα.

Σε κιανουργιο ενυδρείο δεν θα το έκανα, αν είχε ψάρια κιόλας σε καμία περίπτωση. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις αν θες φυτευοντας το με χρονοδιακοπτη για τα φώτα και κάποιο υπόστρωμα ώστε να μην χρειάζεται να ρίχνεις λίπασμα. Τώρα για τα βακτηρια πως θα συντηρηθούν χωρίς καθόλου ζωντανά δύσκολο. Αλλά μπορείς να βαλλεις σαλιγκάρια.

Καλώς ήρθες! :thumbup:

Και αν δεν σκοπεύεις να μείνεις μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζεις τώρα, θα είναι πολύ δύσκολο μετά να μεταφέρεις το ενυδρείο. Γι' αυτό ΑΝ πάρεις λίγα λίτρα!

Όλα εξαρτώνται φίλε μου. Άφησα 2μηνες το δικό μου με γαρίδες μέσα και γυρίζοντας ολα μια χαρά μόνο που είχε γίνει ζούγκλα. Είχα όμως μόνο γαρίδες, ισχυρό φιλτρο, πολλά φυτά και το ενυδρείο έτρεχε ήδη 2,5 χρόνια, ήταν δηλαδή ένα ώριμο σύστημα.

Σε κιανουργιο ενυδρείο δεν θα το έκανα, αν είχε ψάρια κιόλας σε καμία περίπτωση. Μπορείς όμως να ξεκινήσεις αν θες φυτευοντας το με χρονοδιακοπτη για τα φώτα και κάποιο υπόστρωμα ώστε να μην χρειάζεται να ρίχνεις λίπασμα. Τώρα για τα βακτηρια πως θα συντηρηθούν χωρίς καθόλου ζωντανά δύσκολο. Αλλά μπορείς να βαλλεις σαλιγκάρια.

Υπάρχει κάποιο είδος οργανισμού που μπαίνει σε ενυδρείο που θα μπορούσε να αντέξει τον χρονο αυτο;;

ο μητσοτακης φιλε μου.δεν παθαινει τιποτα.σοβαρα τωρα 2 μηνες ειναι πολυ μεγαλο διαστημα.και ταιστρα αυτοματη να βαλεις καλυπτει το πολυ 30 ημερες.το ενυδρειο σου θα ειναι αστρωτο και χωρις βιολογια.γνωμη μου ειναι να τελειωσεις τις σπουδες να γυρισεις αθηνα και το φτιαχνεις.τωρα αν το θελεις αμεσως να το στησεις μετα τις διακοπες ωστε μεχρι του χρονου να εχει στρωσει.

δηλαδη να το ετοιμασω χωρις οργανισμους στην αρχη και να βαλω μετα;τι νοημα θα εχει εφοσον λες οτι δυο μηνες δεν αντεχει;;

να το στησεις μετα τους δυο μηνες που θα λειπεις.

:thumbup::bowdown: Ειναι καλυτερο να στυθει το ενυδρειο μετα το καλοκαιρι οπως λενε τα παιδια.

Μπορεις να το ψαξεις καλυτερα βρες ενα ενυδρειο το λιγοτερο 20λ με ενα μικρο φιλτρακι.Πρωτα απο ολα διαβασε ,δες πια ψαρια σου αρεσουν και πια φυτα σκεψου πως θα ειναι και ετσι θα εχεις ενα καλυτερο ενυδρειο.

ναι,δεν α ντιδρω σε αυτο απλα το θεμα ειναι οτι εσεις λετε οτι θα ειναι ανεφικτο να αντεξει ενα ενυδρειο για 2 μηνες ακομα και με αυτοματη ταιστρα.αρα ακομα και αν το στησω μετα τις διακοπες του σρονου το καλοκαιρι παλι θα λειπω και τι θα κανω τοτε;;;

ναι,δεν α ντιδρω σε αυτο απλα το θεμα ειναι οτι εσεις λετε οτι θα ειναι ανεφικτο να αντεξει ενα ενυδρειο για 2 μηνες ακομα και με αυτοματη ταιστρα.αρα ακομα και αν το στησω μετα τις διακοπες του σρονου το καλοκαιρι παλι θα λειπω και τι θα κανω τοτε;;;

Τιποτα δεν κανεις τωρα.Περιμενε να τελειωσεις την φοιτητικη ζωη και μετα φτιαχνεις οτι θελεις. :thumbup:

Τιποτα δεν κανεις τωρα.Περιμενε να τελειωσεις την φοιτητικη ζωη και μετα φτιαχνεις οτι θελεις. :bowdown:

:bowdown::hysterical::hysterical::hysterical:

Καλως ηρθες στο ΑΖ.

Μεχρι τοτε μπορεις να μαθαινεις τα μυστικα του χομπι διαβαζωντας. :thumbup:

Καλά όσο για αυτό εχω λιώσει στο διάβασμα!!ούτε εξετάσεις να έδινα!επιπλέον ενας συμφοιτητης μου μου ειπε οτι αν θελω θα μπορει να ανεβαινει(ειναι απο Κατερινη-45λεπτα δρομος-εχει και εδω συγγενεις/φιλους) μια δυο φορες το καλοκαιρι,δηλαδη πανω κατω στον μηνα,ισως και λιγο συχνοτερα!οποτε πιστευω οτι μετα το καλοκαιρι θα βαλω μπρος για ενυδρειο.Βεβαια θα θελα να μου προτεινεται με τι να αρχισω.Σαν τοπο να το βαλω(δε νομιζω να παρω και βαση) εχω ενα τραπεζακι 55χ55 και μεγαλα ραφια στη βιβλιοθηκη(70μχ38πχ38υ)(το πανω ραφι θα μπορω να το αφαιρω ωστε να κανω τις δουλειες μου και μετα παλι να το βαζω).Οποτε το καλοκαιρι μελετη και τον σεπτεμβρη-οκτωβρη το ενυδρειο!ωστωσο αν μπορουσατε να με βοηθησετε λιγο κανοντας πανω κατω καποιες προτασεις για ενυδρεια(χωρητικοτητα-εξοπλισμος) και περιπου που κυμαινεται το κοστος.Α!και κανα λινκ που ισως μου φανει χρησιμο και δεν περιεχεται στην ενοτητα για τους απειρους θα με βοηθαγε!συγγνωμη για το μεγαλο ποστ!

Έγινε επεξεργασία - dimious200

:thumbup:

μπα το ράφι ακυρο,θα εχω αρκετα λειτουργικα προβληματα μαλλον(+ οτι το τραπεζακι δεν εχει καμια χρηση εκτος απο την στηριξη καποιου πιατου).οποτε οταν στηθει θα στηθει ενα ενυδρειο κοντα στους 50-55 ποντους και πλατος-υψος αποτι βλεπω σε αγγελιες κλπ μαλλον 30-35 (αν κανω λαθος διορθωστε με).οποτε υπολογιζω 55-60 λιτρα περιπου.θα ηθελα πολυ να με βοηθησετε προς ποια ψαρια να κατευθυνθω μιας και θα ηθελα να φιλοξενησω αρκετους οργανισμους(οχι πχ 2 χρυσοψαρα)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...